Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 572
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Мен ме беше страх първия път, сега изобщо не се притеснявам.

# 121
Изпитвах страх при второто раждане,защото вече знаех какво точно ме очаква Peace Но пък мина по-бързо Wink

# 122
Изпитвам доста голям страх за второто раждане,защото вече знаем какво точно ме очаква.  Но пък се надявам да мине
по-лесно и по-бързо от първия път.

# 123
Определено вторият път ще ме е страх повече. Това е и едно от нещата,заради които не се решавам още за второ-при 20 часово раждане първият път....

# 124
Първият път отидох сякаш на шега да ми предизвикват ражденето и не ме е било страх изобщо. Сега обаче, ме е хванало щубето от второто раждане Sick

# 125
  • Варна
Честно казано, не ме беше страх нито първия нито втория път. Не знам доколко е нармално това, но просто исках да минава и заминава.

# 126
Честно казано, не ме беше страх нито първия нито втория път. Не знам доколко е нармално това, но просто исках да минава и заминава.
За нормално и не нормално
На лекциите на 9месеца по тема за страха от раждането бяха казали, че ако жената не я е страх от това което и предстои, това е един вид  шок.   Laughing
И аз бях така без трах, но ми се появи няколко дена преди термина се появи, страх от болка, от рязане, от шиене  Crazy

# 127
Много позитивно бях настроена и за ървото, а сега и за второто раждане. Много е важно човек да е спокоен, да не се плаши от болкота. Колкото повече я мислим, толкова повече ни боли и страхът се засилва.
Мен ме притесняваха само какви са точно процедурите, как е сградата и условията, какъв е персонала, дали ще са любезни. Сега с второто раждане вече знам какво да очаквам и съм още по спокойна и уверена. Дано всичко мине леко и този път  Praynig

# 128
Ne znam da vi kaja misleh 4e sum bezstra6en 4ovek , pri purvoto rajdane ne me be6e strah izob6to ,no rajdaneto be6e mn.trudno i bolezneno , 20 4asa. ne znam kak se re6ih za vtoro, no sega kato nablijava ,naistina me e strah i ne znam kak 6tee dano da e po leko ,,,nadqvam se ....... Praynig

# 129
И мен ме е страх от второ раждане, като знам какъв зор изкарах... ooooh!

# 130
В анкетата отговорих -първото. Неизвестното винаги ме е плашило повече. Макар че първото ми раждане беше кошмарно(две денонощия), за второто не съм брала такъв страх.И двете са вагинални раждания.

# 131
При второто ме беше страх  ужасно , при това беше и рискова бременност , но се оказа обратното- първия път се измъчих , а втория  път родих много бързо и лесно Peace

# 132
  • на морето
Аз се страхувах повече при първата бременост.Неизвестността винаги ме плаши Peace

# 133
  • в обкръжаващия ме хаос
И двата пъти ме беше страх, за да не се обърка нещо накрая. За щастие  всичко завърши благополучно.  Все пак първият път май ми беше по-страшничко

# 134
  • Пловдив
Аз май не се боя. Каквото такова - ме се става майка лесно. Само да сме живи и здрави.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт