Ябълка за безплодието - тема за надеждата, любовта и..още нещо

• 72 917
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
crow, не бих казала, че го има само в българските църкви, просто това са традициите в православната църква, все пак тези правила са създавани преди стотици години.
 Ilitaaa, това което са ти казали важи само за свещите, но не означава, че мъжа ти не може да идва с теб в църквата. Нищо не пречи да отидете заедно и до църквата в Горни Воден и да поговорите със свещеника, той може да ви даде съвет как да постъпите или пък дори да убеди мъжа ти да размисли относно кръщенето.

# 136
Успех на всички момичета повярвали в силата на Бог и не забравяйте, че понякога пътят е трънлив и дълъг, но имаш ли вяра, всичко се постига  Praynig
Доста трънлив при това...
Повече от 4 мес. вече не съм го сваляла,освен при душ,уви ...явно Бог иска още да изпита вярата ми. Confused
Честито на новите бремелинки! Peace

# 137
Аз все още искам да разбера дали някое момиче носи колана 1-2 години ? Или го захвърля след няколко месеца неуспех.
Не се заяждам. Просто се чудя колко време може да се надява човек ...
 Praynig Praynig Praynig

# 138
Човек се надява вечно!Надеждата за детенце трябва да е силна, наистина пътят е дълъг и труден, но не се отказайте, мили момичета  Hug
С интерес чета темата и се моля да се изпълни със сбъднати мечти, винаги се умилявам като влеза тук.
Пожелавам ви късмет и вяра.
Ilitaaa , отидете до Горни Воден, ей така на разходка. Посетете църквата, наистина е спокойно и приятно място, заредено с много мистика.Вземи си коланче, помоли се, вярвам че ще забременееш, щом го искаш толкова много.
 Praynig

# 139
Благодаря, за отговорите на всички момичета  Hug Ще си направим разходка до там, ще походя и аз с коланче, пък после ще давам отчет  Flutter

# 140
Аз взех да се обезверявам ... Sad

# 141
Миналата година с мъжа ми ходихме до църквата в Горни Воден,беше пролетно време и празника свързан със Златната ябълка беше минал скоро.Бях чела,че освен ритуала,който се прави е нужно да се преспи в църквата,желателно ноща с/у самия празник.Отидохме с тази нагласа,но в последствие отчето там ни обясни,че нямат такава практика.Въпреки,че и двамата с мъжа ми не сме кръстени,отчето ни направи ритуала,сложиха ми и коланчето.Отчето ни каза,че има 2 вида ритуали,единият за хора,които са кръстени и друг,за тези които не са.За съжаление,това мое вярване трая едва няколко месеца,сигурно вече от 1г. не го нося.Държа си го на чистичко и сигурно място.Това лято правих 6то ИКСИ-неуспешно,макар,че по всички показатели трябваше да стане.Сега след като почетох из темата мисля да си го вържа пак,няма да ми навреди,може само да помогне.Дано 

# 142
  • Пловдив
Здравейте и от мен !   bouquet
Аз нося коланчето вече 6 месеца ,но не съм си помислила да го свалям.Или вярваш ,или не ....това не е пазарлък !Не че нямам моменти на пълно отчаяние ,но...ми дава и огромна надежда.При мен случаят е ,че съм с две: едното ми го даде отчето след молитвата,а другото ми го беше взела леля ми и не можех да го оставя в шкафа...
Чудех се дали на следващия празник трябва да взема ново коланче , или да остана с тези? Дай Боже да няма нужда от ново до тогава ..,но "...неведоми са пътищата Господни..."
Желая Ви късмет и много бебчета тази седмица в нашата темичка   bouquet

# 143
Аз нося коланчето вече 6 месеца ,но не съм си помислила да го свалям.Или вярваш ,или не ....това не е пазарлък !
Това ми се стори много хубаво написано! Успех на всички! Hug

# 144
Аз нося коланчето вече 6 месеца ,но не съм си помислила да го свалям.Или вярваш ,или не ....това не е пазарлък !
Това ми се стори много хубаво написано! Успех на всички! Hug
А на мен при прозвуча грозно .Не ми се сравнява вярата в Бог с пазарлъци.Хубаво или лошо ,каквото е рекъл Господ да преживееш така ще е ...знаем че мн пъти ни се струват несправедливи нещата ,но не ние ги определяме да са така.Имам предвид тези ,коио желаем деца с целите си сърца  и тези майки ,които не си желаят децата и ги зарязват.
Нека всеки както го чувства така да прави ,с колан или не ...подсъзнателно да я има вярата !!! А не да носи колана като  задължение!Това е мое мнение!

# 145
 pashic, и аз това исках да кажа, мисля, че и авторката, човек не трябва да спира да вярва и ще се получи, имам предвид, да не си казваме при първата несполука за какво да вярвам, като нищо не се получава.

# 146
  • Пловдив
pashic, точно това казвам ,явно не си прочела правилно...не може да се пазарим с Бог! Peace Просто много момичета след втория месец се отказват, защото коланчето се изцапало ,или се виждало под летните дрехи...Моето лично мнение е ,че ако не вярваш ,няма смисъл да го носиш , само защото другите го правят .
Но ,хора всякакви!
Нека не задълбаваме около коментарите ми ,моля ви ....темата е толкова положителна  Hug Hug Hug

# 147
 Hug Hug Hug

С колан или без ,ние имаме вяра!!!

Дано успеем!!! Praynig

# 148
pashic, точно това казвам ,явно не си прочела правилно...не може да се пазарим с Бог! Peace Просто много момичета след втория месец се отказват, защото коланчето се изцапало ,или се виждало под летните дрехи...Моето лично мнение е ,че ако не вярваш ,няма смисъл да го носиш , само защото другите го правят .
Но ,хора всякакви!
Аз пък не си нося колана, но това не означава, че не вярвам в Бог. Според мен с колан или без колан - вярата е водещата сила. А ако някоя двойка има медицински доказан проблем и колана няма да й помогне, без лекарска помощ. Хубаво, посетих църквата в Долни Воден, наистина ми хареса отношението на добрите хора там, както и молитвата им. Искрено им се зарадвах и запалих свещ с душата и сърцето си. Помолих се. Още се моля. Всяка вечер. Знам, че Бог ще ми даде детенце. Въпрос на време е. Не спирам да разчитам и на съвременната медицина (макар според всички изследвания - всичко да ни е наред). Обаче въобще не ми харесва когато някой ми каже "Ами щом не си носиш колана - какво очакваш" ... Не нося колана, защото наистина се омърля здраво и някак не ми се вписва да го нося, докато се разпадне. Сложила съм си го до възглавницата и смятам, че и там силата му си е същата.
 Вярата е вътре в нас ! Това е моето мнение.
Успех на всички. Ние всички ще успеем !!!  Hug Hug Hug

# 149
Здравейте,
Аз ги имам две такива коланчета, още от преди  7 години. Едното ми го донесе моя много близка, плюс "златна ябълка". Носих го доста време, но решихме, че трябва лично да отидем там и за това не се получава. Посетихме църквата, спахме в нея цяла нощ, запознахме се с отчето, поговорихме много на дълго и широко и си тръгнахме с големи надежди. Носих си коланчето и стриктно спазвах всичко, което ми беше наредено. От тогава до сега минаха 7 празни години. Коланчето отдавна съм го прибрала и дори вече го забравих напълно. Мисля че силата на всичко това е самовнушението -нищо друго. Факта е налице - и с колан и без него вече 13 години се боря с проблема, а това е най-малкото което съм правила. Минала съм и през баячки, врачки, билки, три операции и какво ли още не....
Успех на всички и вярвайте в Бог, но си помогнете сами, за да ви помогне и Той!!!

Общи условия

Активация на акаунт