Отговори
# 60
Честит Рожден Ден на Йойо и Мишел, или както вече е по известна като малкото Бюти!!!!!;) Както и на всички днес празнуващи ЮНЧЕТА!
 newsm59

Здравички, засмени и гордост голяма за татко и мама!!!!

Мале честит юбилей !!!!

Както Фокси и аз ползвах Гармастан за разранени зърна в болницата, а после ми се наложи и в къщи, измивах след това със бебешки сапун и готово.

От днес Мирела показва за какво ще става въпрос оттук нататък-надига глас, дърпа ме на една страна, ако отажа започва да крещи. Ама че характер!!!!Пълен провал в усвояването на някои осн. неща, като напр. да показва на колко е години, за учене на гърне не ми се говори-едни дъги, извивания прави като гимнастичка....Иначе й дай книжки да разглежда; някаква музикална играчка; а да и да пренарежда магнитите на хладилника, сложила съм ги по ниско, за да може да ги стига и голяма игра пада Simple Smile)) сега се учи как се пада по дупе, върти се и се опитва да стане сама, засега с моя помощ;ако каже нещо и я накараме да повтори не го прави, казва го веднъж, да сме чули.... Shocked

Цитат
(miona мерси за хубавите думи - кога ще се видим с вас? гледах с интерес вашите снимки, ама никога не съм ви засичала  )
Simple Smile))) ами то е хубаво  бургаските майчета да си се организираме и да си направим и ние една среща, какво ще кажете??
А нас къде да ни срещнете, ние с Мирела излизаме около 9.30-10.00, сновем из родната Зорница, взимаме си кухнята и хайде обратно до към 12, 12.30 се прибираме, че голяма жега става. Неделите  сме с таткото и с кола ест. и тогава отскачаме и до морската. Та така.....ама трябва да се видим. Wink

Хайде това е засега от нас!Аз докато се обясня и то станало утре:)))))
 Лека и спокойна вечер!

# 61
  • София
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията, много е мило и странно затрогващо да получаваш поздравления тук!
Благодарности и прегръдки от мен!  Hug
Празника ми продължава и утре, но да си кажа, някак си не толкова емоционален и силно изместен на 2ро място, откакто ми се роди син...е сладостта на майчинството е това.

За нас, какво да кажа
Зари е наистина много палав напоследък, лази из целия апартамент, отваря чекмеджета, опитва се да маха предпазителите на контактите, скубе цветя, изправя се на вратата на терасата, крие се под масата, като се опитва да счупи някоя играчка, мъкне и носи столове, мотори и бъгита, които има...изобщо няма спирка.., но все така да е.

Днес, отивайки до кухнята (детската де), понеже валя дъжд се натоварихме със слинг и чанта и чадър ...(понеже е далечко, нямаше как да ходим за ръчичка, а дъждобрана на количката успява да се задържи точно 3 минути, реди да бъде свален)...та беше труден поход, той заспиваше отпуснат на мен, аз броейки крачките до заветните лелички в кухнята.... докато стигна, за да разбера, че днес кухня нямаааааа....ама нали вече остарях и откъде да знам, че днес санитарен ден,...въобще изпълнения..

и така, друго какво,
днес ни излезе пореден гърлен секрет, който този път взехме сами пожелание и пак стафилококи...
неможем да ги уморим ей, взехме ги от пирогов след операцията на детето и оттогава...няма умора, то не бе бактробан трипафлавин, клацид и пак нищо. Този път и аз си взех, моят поне е без и е чист.
Някой от вас борил ли се е с тия стафилококи?

Айде това от мен,
чакаме снимки от вчерашните вече рождени дни на малките моми
и поздрави още веднъж от мен.

# 62
miona, супер и аз съм за среща, че май бая са и бургаските майчета в групата. Ама нека да е след 5 юли, че аз ще пътувам. Може някъде в морската, ама следобяд по хладното, че ние сутрин не можем да станем толкова рано, а и с кухнята ще е сложно.

Чакаме с нетърпение снимките от празненствата тия дни, че малко остана - скоро ще свърши празничния юни  Wink

Мишленце и аз препоръчвам лансиноха - на мен ми помагаше, макар че ти доста си се забавила преди да вземеш мерки. Но дано бързо да се оправиш, за да се насладиш на пътуването в Швеция - казват, че е много красива страна ...

miloni аз не мога да отворя снимките - дава ми грешна парола  Rolling Eyes

maLe и ние си бяхме взели стафилококи от Шейново, ама с бактробан ги изцерихме (поне засега). Но си е голяма гадост за детенцето.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕСИ - ДА Е МНОГО ЗДРАВА И МАЛКО ПАЛАВА Simple Smile

# 63
     Дойде и нашия ред да черпим за първия рожден ден на Преслава!

Пожелавам си единствено да е здрава!

Ех, даже radosttz   вече ме е изпреварила   Hug  .

Днес имаме и още един повод за празник  - 5-тата ни годишнина с мъжа ми ! 
Преслава ни е най-големия подарък!!! Терминът ми беше на 26.06. , но дребосъка реши да се появи на датата , на която мама и тати празнуват!

Заповядайте

# 64
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕСЛАВА!!!

Мишле, Танитка, при нас кърменето е същото приключение през нота, но вече по разбираеми причини съм го оставила само за тогава, освен в много екстремни случаи, когто друго не може да го успокои. Т.е. превърнах се в един 40 килограмов, сладък биберон. Хиххихихихи, сладко прозвуча.

Мишле, това с разраняването е ужасно. В кърмаческия пише, че единственото нещо, което помага е да мажеш зърното с кърма и да даваш по-често на детето да суче. Но те вече са големи. Повечето мами не се доверяват на кърмата, а искат кремче. Ако и ти решиш така, моя съвет е да избереш някой, който не изисква измиване на зърното преди сукане. /Гермастана трябва да се измива, така, че избери друг. Този го дават само старите акушерки, които още не са влизали в аптека да видят изобретили ли са големите умове по света нещо ново./ Миенето на зърното преди сукане, само ще удължи агонията, едва ли го искаш. Ако имаш въпроси, пиши в кърмаческия или... аз ще ти пиша на лични.

# 65
Здравейте Simple Smile
Честит рожден ден на Преслава и на тези които празнуваха вчера-Мишел и Йойо Simple Smile Да растат здравички усмихнати и палави  Heart Eyes

сега ще пусна малко снимки от нашия рожден ден (някои са с лошо ка4ество,има и още,които чакам да ми пратят,дано те са по-качествени)

това е тортата за детското парти ,която аз направих ,няма много добър вид,но беше много вкусна  Embarassed

това са Алекс и Мони с баба си(майак ми )
  Алекс е с чичо си и иска да опита от тортаата Simple Smile

Алекс с братовчедка си Simple Smile

извинявам се за лошото качество ,но някои са правени с телефон други с апарат... Embarassed

Иначе рожденния ден мина много добре ,много се забавлявахме.Сутринта дойдоха 10 дечица,много се забавляваха ,а вечерта празнувахме с баби и дядовци Simple Smile

Искам да кажа ,че всикчи малки рожденници са страхотни  Heart Eyes Сладурковци ...с голям кеф разглеждам снимките Simple Smile
хайде ставам ,защото Алекс пак шета насам натам  ooooh!

ААА между другото ,вече ходиммм  Party  Party  Party

# 66
  • Miami
Честит рожден ден на днешните сладурковци  newsm59 Много здраве и щастливи детски дни  Hug

Мишле, това с разраняването е ужасно. В кърмаческия пише, че единственото нещо, което помага е да мажеш зърното с кърма и да даваш по-често на детето да суче. Но те вече са големи. Повечето мами не се доверяват на кърмата, а искат кремче. Ако и ти решиш така, моя съвет е да избереш някой, който не изисква измиване на зърното преди сукане. /Гермастана трябва да се измива, така, че избери друг. Този го дават само старите акушерки, които още не са влизали в аптека да видят изобретили ли са големите умове по света нещо ново./ Миенето на зърното преди сукане, само ще удължи агонията, едва ли го искаш.
И аз съм на същото мнение  Peace (но не бих се доверила само на кърмата в такъв случай)

# 67
# 68
  • И аз не знам къде...
lina1313 , честита първа годинка на малката Преслава  nbirthday и честита ви годишнина   bigdance2! Да е жива и здрава малката принцеса, много да ви радва и още дълги години да празнувате заедно рожден ден и годишнина   ura!

# 69
Здравейте!
Честито на всички рожденници! newsm59 Tada
Аз от доста време не съм писала, но ви чета редовно Wink
Време не ми остана да пусна една виртуална почерпка за рожденния ден на Полина. Нещо напоследък съм супер неорганизирана, доста неща ми се насъбраха тези дни. Утре ще кръщаваме Поля и ще гледам да кача някоя снимчица Grinning
Иначе рожденния ден беше много весел, Поля заспа  чак в 23ч., милата изморена и превъзбудена.
Полина напоследък направо бяга из апартамента, не мога да я спра, хвърля играчки навсякъде, после ходи да си ги събира и така по цял ден. Разходките  са ми почивката иначе вкъщи съм все по нея, че много лошо пада. Тъкмо и мина цицината на челото за рожденния ден и днес падна, та вече си има нова. Направо стрес имам от тия падания.

# 70
Честит Рожден Ден на Преслава   newsm67 и Честита годишнина на мама и тате   1dating

elly83 ще чакаме снимки  Heart Eyes

Моето момче вече придава инати и се тръшка чак  ooooh! 1 г кротко дете и сега със зъбите и бяса май му избива. Дано да е временно, незнам как да реагирам, той просто не се спира за секунда даже, рев и матане при обличане и смяна на памперс и постоянно вика недоволен търси ме или иска нещо,  Crazy аз го перкам през ръчичката като е направил беля и той ми посяга   Naughty явно няма да е това метода, а каквото и да правя и да възпитавам само неискам да ни се качва на главата и да става глезльо...Та молбата ми е давайте съвети мамите с по големи дечица и тези които просто са намерили пътя към "правилното" възпитание , защото знам че се започва от рано и мислех че съм постигнала даден ред но сега виждам че са се променили нещата - детето порасна и инатчето също. И просто моля да споделите опит или теория поне, знам че за всяко дете е различно и всяко семейство е различно... Peace

# 71
Лина, честита ти рожденичка! Да ти е жива и много много здрава!  Hug

Пантерке, снимката, където Алекс гледа как палите свещичката, много ме кефи.  Laughing

Моето момче вече придава инати и се тръшка чак  ooooh! ... аз го перкам през ръчичката като е направил беля и той ми посяга   Naughty явно няма да е това метода, а каквото и да правя и да възпитавам само неискам да ни се качва на главата и да става глезльо...
АЛИСА, и Мишел ми прави такива номера. Откъде го изкара този инат, не разбрах!  Crazy Аз сериозно й се карам, без да викам и удрям, просто съм строга и не правя компромиси. Като кажа НЕ, дори и да ми се тръшка, не й давам да прави, каквото си е наумила. Отвличам й вниманието с нещо друго.
Ноооо, естествено, не винаги ме слуша. А и възпитанието е процес, не става от 1 път. Веднъж като й махнах ръката от компютъра ми (там откъдето се включва), много ми се ядоса, за части от секундата ми грабна ръката и ми захапа един пръст.  Shocked  Shocked Остави ми отпечатъци 2 отгоре и 2 отдолу.  ooooh! А как ме заболяяяя... Оттогава като й се скарах, повече не си е позволявала да е толкова агресивна.

# 72
Честито на всички пораснали дечица   - желая им много усмивки  и щастие  newsm59 .
Страхотни са малките рожденници - снимките и тържествата също!!!
За жалост , немога да се включвам много често че с тая работа няма как. Единствено по това време мога да  седна , но в повечето случаи съм гроги .
Валчи все така не иска да яде храната от кухнята , но пък пушено пилешко как се яде с един зъб да знаете  Laughing. Човека на сандвичи го кара и това е , добре че яде плодове и зеленчуци . Вчера му взех био чери доматчета и той си ги яде с голям кеф .
Станал е още по - щур и палав , и също проявява  характер . Засега се справям някак си , но щом му се скарам и той започва да плаче , а кажа ли НЕ ,  само ме гледа хитро в очите и пак си прави каквото си е наумил . Пробва ме дали внимавам и дали ще мине номера , но аз внимавам   Wink.
Айде ,  отивам да лягам че едва гледам  вече smile3524.

# 73
Честит рожден ден на малкото Преси! Да расте умна и хубава и много да слушка мама и тате! Heart Eyes

Деси, ще падна, Алекс как сладко се облизва пред тортата! Joy Heart Eyes

Да ви кажа и Йоана е точно същият инат както го описвате вие. Laughing Аз пък си мислех, че само моето проявява характер. Mr. Green Като й се скарам за нещо и тя ми се кара, като ми вика насреща "А!". Ако й кажа "не" и съм й под ръка задължително ме хапе, ако съм надалеч започва да реве ама насила, от инат. Crazy Но и аз като Бюти гледам да съм твърда, "не" значи "не". Naughty Вече е научила значението на думичките "къх" (ако ще се нарани на съответното нещо) и "акано" (ако посяга към нещо мръсно). Освен това знае като й кажа, че съответното нещо "не се папа" и не го лапва. Wink Но пак има изключения де, когато не е на кеф, не ме слуша и прави каквото си иска.  Flutter Имало е и случаи да се тръшка - подгъва си краката, сяда и ако не я вдигна, направо ляга на земята и реве. Laughing Като цяло обаче е доста лесна за залъгване, винаги намирам с какво да я залъжа и да забрави. Heart Eyes Wink

И нашето рожден ден-ско парти най-накрая мина. Wink За късмет точно нощта, когато порастна, Йойо спа много неспокойно и се буди няколко пъти с плач. Предполагам, че поредните зъби са на път, та чак оказаха влияние на настроението й на собствения й купон. Tired Беше крива, мрънкаше, плачеше, беше залепена за мен, не можах нито да обърна внимание на гостите, нито да направя кой знае какви снимки и клипове. ooooh! Чак накрая, в последния един час, се отпусна и се заигра с децата. Wink На всичкото отгоре и не останахме много доволни от аниматорите, бяха обещали съвсем друго шоу, а представиха една пародия, нещо което сами щяхме да го направим сто пъти по-добре. Ама карай, за друг път вече ще знаем. Wink Важното е, че децата се забавляваха и си тръгнаха с много подаръчета и лакомства. Heart Eyes Ето и няколко снимки на порастналата ни принцеса:

помагам с украсата Wink                                                                                                           духам свещичката Simple Smile

искам бисквитка! Simple Smile                                                                                                        най-забавно беше да развалям украсата Simple Smile

принцесата  Heart Eyes                                                                            вече съм голяма Simple Smile

Тук има повече снимки, а тук и тук има и по едно клипче, ако ви се гледа. Wink

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 07:49 от Мимченце

# 74
  • София
Добро утро! Напоследък много рядко се включвам, но затова пък редовно чета.

Днес си имам рожденничка и е най-щастливия ден в живота ми!

Почерпка и снимки-после.

На една годинка  Даника е точно 9 кг. и 76,5 см. може да ходи и сама,но не много стабилно и затова все още ходи хваната за пръстче. Вече знае как да си иска нещо и ако не го получи следва рев и тръшкане, "кара се '. Най-много обича чуждите играчки  Laughing. С яденето напоследък е зле,предполагам зъбите са проблема. Закуска почти винаги отказва, обяд и следобедна закуска-наполовина. Само вечерята си изяжда почти цяла. Засега аз и готвя ,само отвреме-навреме ползваме готови пюрета. Зъбки- имаме осем и са тръгнали четири кътника и два кучешки,милото много го мъчат. Кърменето все още е денонощно,особено нощно  smile3507. За друго не се сещам,после ще кача снимки.

Общи условия

Активация на акаунт