Редуктил - тема 7

• 66 394
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
При мен положението е плачевно .... сега съм  с ПМС и тумбачето ми е надуто, налитам все на сладичко и съм качила цяло кило, а имам още 3-4 дни до датата.

# 616
bobimon 1 кг е добре за 1 седмица , нали знаеш капка по капка ....... Praynig
ЧЕРВЕНА РОЗА - 5 не се отчайвай , нормално е преди цикъл да ти се изостри апетита  Hug и аз почвам все на сладко да налитам , пък в крайна сметка един шоколад( или вафлички ) не са толкова фатални   Laughing .
не знам при вас как е ,но аз като знам какви промишлени количества храна изяждах преди  Crazy сега ако някой ден съм по-гладна от обикновено си похапвам не се лишавам изцяло . аз продължавам със застоя стрелката на кантара не мърда на долу , но поне не мърда и на горе  Grinning 
преди няколко дни си взех линдакса 15 без проблем , така че за сега ще имам поне за два месеца ( понеже почнах да го пия  през ден )
успех момичета , повече позитивизъм и да се хвалите с минусчета  Hug  bouquet

# 617
Цитат
преди няколко дни си взех линдакса 15 без проблем
Остатъчни количества по аптеките. Току що пробвах онлайн да заявя в склада, но ми даде ,че няма налични.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 12:32 от ASSAMARIS

# 618
А това получих днес -

# 619
           А какво е  newsm78 Предполагам информация свързана с "Линдакса" Thinking
           Би ли споделила с нас , моля те.

# 620
  • София
Кликни в/у сниманото и ще прочетеш най-отгоре - пациентите лекувани със супрамин са показали с 16 % по-висок риск ...

# 621
Кликни в/у сниманото и ще прочетеш най-отгоре - пациентите лекувани със супрамин са показали с 16 % по-висок риск ...
              Лекси ,благодаря  Peace
              Не се сетих.  bouquet
              И сега ,защо чак сега са правели тези изследвания?
              След като не са били сигурни каква вреда могат да причинят,
              защо изобщо пускат такива лекарства на пазара.  Crossing Arms
              Като че ли сме им опитни зайчета  #Cussing out
              Имам още блистер и половина,но след това което прочетох,
              по -добре е да ги хвърля в тоалетната.

# 622
Не са съвсем убедителни с тази статия.  Първо, че са вземали хора над 55 год. с висок риск на сърдечно заболяване. Второ, че са имали 6-седмичен въведителен период и са лекувани 6 години с това лекарство.
Ами естествено, че ще има увреждане. То човек и здрав да е пак ще се разболее, независимо какво лекарство взема. Това е много дълъг период.
Затова лекарите преценяват на кого, какво лекарство да предпишат.
Не виждам проблем, когато човек с здрав организъм / в случая сърце, бъбреци, черен дроб/ да проведе лечение от 6 месеца. Защо не пишат за това? Май не им изнася на интереса! То ще си покаже каква е истинската причина за спирането му от продажда и може би и производство.
Все си мисля, че ще пуснат подобно, със същата съставка, с друго наименование и по-голяма цена.
В тази криза и фармацефтичните заводи трябва да оцелеят, а това си е очакван ход.
Това е мое мнение ...

# 623
[цитат автор = ЧЕРВЕНА РОЗА - 5 връзка = тема = 408385.msg14102753 # msg14102753 дата = 1265694721]
Не са съвсем убедителни с тази статия. Първо, че са вземали хора над 55 год. с висок риск на сърдечно заболяване. Второ, че са имали 6-седмичен въведителен период и са лекувани 6 години с това лекарство.
Ами естествено, че ще има увреждане. То човек и здрав да е пак ще се разболее, независимо какво лекарство взема. Това е много дълъг период.
Затова лекарите преценяват на кого, какво лекарство да предпишат.
Не виждам проблем, когато човек с здрав организъм / в случая сърце, бъбреци, черен дроб / да проведе лечение от 6 месеца. Защо не пишат за това? Май не им изнася на интереса! То ще си покаже каква е истинската причина за спирането му от продажда и може би и производство.
Все си мисля, че ще пуснат подобно, със същата съставка, с друго наименование и по-голяма цена.
В тази криза и фармацефтичните заводи трябва да оцелеят, а това си е очакван ход.
Това е мое мнение ...
[/ Цитат]
 Честно казано и аз имах такива съмнения преди  Thinking
  ooooh! Незнам какво да си мисля, объркана съм.

# 624
  • София
Ами да си с много наднормено тегло е  май доста по-рисковано... Всичко завизи от съотношение полза/вреда. Ако някой иска да сваля 5-10 кг с редуктил е неразумно, но ако са 30... А за причината, ето ви една. Ксеникала бил спрян, т.к. предизвиквал рак на дебелото черво при дълга употреба. Сега е пуснат с малко промени под формата на Али и с много по-висока цена.

# 625
Това е мое мнение ...

Подкрепям  Peace

А за Ксеникала вече бях споменала същото по назад

# 626
съгласна съм с ЧЕРВЕНА РОЗА - 5 , не може да даваш за пример само група хора над 55 год с рискови заболявания и много ясно ,че след толкова дълъг прием ще има последствия .
все пак в листовката са описани противопоказанията , в смисъл кога не трябва да се приема
Reductil не трябва да се приема от хора, които:
• имат неадекватно контролирано високо кръвно налягане, защото при някои пациенти Reductil 10 mg може да повиши значително стойностите на артериалното налягане
• взимат лекарствени продукти за депресия, включително тези наричани моноаминооксидазни инхибитори или триптофан за нарушения на съня
• взимат други лекарствени продукти за намаляване на теглото, действащи върху мозъка
• са имали алергични реакции към лекарственото вещество sibutramine или към някое от помощните вещества на капсулата
• имат заболяване на коронарните артерии и/или стенокардия (гръдна болка, свързана със сърцето)
• имат аритмия (нерегулярна сърдечна дейност)
• са имали сърдечни пристъпи
• имат диагноза застой на сърдечна недостатъчност
• имат тежка чернодробна или бъбречна недостатъчност
• имат синдром на Gilles de la Tourette (заболяване c тикове)
• имат повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм)
• имат един от видовете на повишено вътреочно налягане (закритоъгълна глаукома)
• имат психиатрично заболяване
• са имали инсулт или симптоми подобни на инсулт (транзиторна исхемична атака)
• са бременни или планират да забременеят
• кърмят своите деца
• страдат от тежко нарушение на храненето (анорексия нервоза или булимия нервоза)
• имат уголемяване на простатата, със задръжка на урина
• имат тумор на надбъбрека, който произвежда хормони (феохромоцитом)
• имат органични причини за затлъстяването (причини свързани с друго заболяване)
• имат данни за злоупотреба с наркотици, лекарствени продукти или алкохол;
• са под 18-годишна възраст
• са над 65-годишна възраст

аз винаги съм била на мнение , че тези лекарства трябва да се пият под лекарски контрол и да се пият от хора които наистина имат проблеми с теглото (над 20 кг) , а не просто да свалиш 5 кг , все пак са лекарствени вещества не бонбонки   Crazy.

аз лично за себе си съм доволна , не само от свалените килограми но и цикъла ми се регулира , подобриха ми се няколко показателя (холестерол, пик.кис. и др . )

също като пример извън темата лекарствата за асма за деца(сингулар, флексотит,вентолин) също имат доста противопоказания , но това са единствените варианти за сега  Thinking  

извинявам се за дългия пост  Peace

# 627
Днес се качих на кантара и за 2 пълни месеца само -3 кила.Има ли смисъл да пия?
 newsm78
Е няма и грам движение ,само у дома с бебо

# 628
Vali Simple Smile  наистина е малко , но както казваш нямаш никакво движение
може пък при теб да е добре да направиш почивка и да продължиш след месец , ти трябва да решиш или пък се допитай до лекар  Hug

# 629
Имам един блисер ,довършвами спирам.
Ще ходя на ендокринолог да видим какво ще каже и тя!
От какво може да не ми действа сега?
Преди имах полза  за месец към 7 кила ,но от Реуктил.
Нали са едно и също? Confused

Общи условия

Активация на акаунт