Правили ли са ви хороскоп?

• 698 509
  • 2 845
  •   2
Отговори
# 1 875
хванах се произволно за репликата за децата
може би е редно да приемеш, че има хора, които ходят при астролог като при зъболекар - очакват решение на проблем и не търсят четене на морал
една псевдо-духновност отвсякъде се лее...

# 1 876
 Herzen , Разбира се, че не само го приемам, ами го разбирам.

Ясно е, че произволно си взела тази реплика. Принципът беше отправна точка, а не деца / диплома /женитба и пр.

Ако намекваш, че чета морал, съвсем не. Simple Smile Позволих  си да споделя мои осъзнавания и опит. Всеки  върви по своя си път.  Peace
Не знам какво разбираш под псевдо духовност. Моята астроложка казва, че астрологията е духовна наука.
Православието, например, я заклеймява.
Всеки сам си се определя какво му е важно.

# 1 877
не, не четеш ти морал, нещо не разбрахме
за псевдото през телефона трудно ще си обясня мнението, пиш бавно и с грешки

# 1 878
Всеки е в правото си да използва астрологията за различни цели. Едни я използват като инструмент за самопознание, за определяне на духовния път (доколкото го позволява), други предпочитат по-практичната ѝ страна, особено когато предстои вземане на важни решения или се намираш на кръстопът, в сложна ситуация с неясен изход.

Разбира се, че Астрологията е духовна наука и е част от древното окултно познание. А защо окултно? Защото навремето малцина са имали достъп до нея. Само храмови жреци и учени, висши духовници. И е била едно цяло с астрономията, медицината, използвала се е и в някои магически ритуали. Но не е никакъв шаманизъм.

Съвременното православие може и да я заклеймява, но колко пъти е пренаписвана Библията, колко пъти се преиначават Светите писания, за да обслужват определени интереси ("опиум за народа")? За Христос се знае, че е говорил с метафори за прераждането, на безсмъртието на Душата. А в Библията, както е посочено в други източници, има споменаване, макар и завоалирано, за небесни явления, знамения – астрономически и астрологични по своето естество.

Астрологията не е материална наука като физика, математика. Но има връзка и с редица материални, обективни процеси и явления, тоест с всичко в материалния свят, който е по-плътна холографска проекция на по-фини светове, тук енергията е максимално сгъстена.

# 1 879
Sotis, много ще се отклоним от темата, ако продължим да обменяме мнения и дискусия в тази посока.  Simple Smile(на мен  ми е интересно ,но не е най -подходящото  място)   Пиша, само за да знаеш, че те прочетох и съм съгласна с написаното от теб с малко вмятане, че нито физиката, нито математиката са материални науки. Те имат някои материални проявления, които в триизмерността човекът лесно може да изпита материално. Simple Smile

# 1 880
Съгласна съм, нека не изместване темата.  Основният въпрос все пак е кой ви е правил хороскоп, колко пари ви е взел, какво ви е казал и доволни ли сте.

# 1 881
  • София
В контекста на духовно срещу практично, кои астролози бихте препоръчали на човек, търсещ самопознание и на такъв нуждаещ се от по конкретни отговори? Въобще попадали ли сте на първия тип?

# 1 882
Попадали сме на първия тип, но тук не фигурират като популярни имена. Ако търсите консултация, изцяло ориентирана към духовното – Филип Филипов. Не съм запозната обаче с неговите тарифи. Ако търсите съчетание между духовно и практично – Трифон Трифонов. Вероятно има и други имена, но аз лично познавам тези и имам представа за техните знания и умения. Това не са астролози със съмнителна компетентност.

# 1 883
Моят опит за духовни консултации и себепознание е с Николай Дойнов, който за съжаление, вече не е между живите.

# 1 884
Имам негова книга, допада ми. В началото на 90те е издадена, вече се намират трудно и само по антикварни книжарници, но аз душа като хрътка.  Simple Smile

Да, от старата школа има много добри български астролози, за съжаление не са между живите повечето. Интересно ми е дали има техни ученици, на кого са предали знанията си.

# 1 885
Конкретно Николай Дойнов преподаваше на Драга Мачуганска. Многократно съм я срещала в Симеоново, още докато живеше в скромната къщичка , преди да му реституират голямата вила. За други негови ученици не ми е известно. С Драга Мачуганска се бях виждала по - късно, за консултации....но в нея дълбочината я няма. Само едното желание не е достатъчно.

# 1 886
И за Драга Мачуганска не съм чувала нищо. Успели са да се наложат съвсем други имена, ако говорим за консултантски услуги. Има и много астролози, които не се занимават активно с консултации. Количеството не е гаранция за качество.

# 1 887
Здравейте,

Предстои ми да се преместя на друга позиция в настоящата фирма, в която работя. Осен това се налага да си направя разкрасителна, но доста тежка хирургична операция. Въпросът ми е да изчакам ли и в двата случая да приключи ретроградния меркурий и да не подписвам договор за смяна на позицията, както и да задържа операцията. Видях, че ще е ретрограден от 10 април.
Много благодаря!

# 1 888
Всичко зависи от индивидуалния натал, не може всички ретроградия да минат под ножа.

По ретрограден Меркурий съм започвала работа и съм подписвала договор, не е имало проблеми. Обаче има една подробност – става въпрос за нова работа, но като първоначална опция беше на половин работен ден, вече работех при друг работодател на 4 часа, плюс свободна практика. Три дини под една мишница. Накрая преподписахме договора, промени се работното време и заплащането. Но за всички колеги, подписали договори по същото време, нямаше никакви проблеми. Беше стартиращ проект.

А при теб става въпрос за същата фирма, но преминаване в друго звено, на друга длъжност. Не е нещо съвсем непознато, с неясна перспектива. Може и да не е чак толкова неблагоприятно това ретроградие, зависи какво ти засяга в хороскопа.

Меркурий няма нищо общо с естестичната хирургия. И с хирургията като цяло. Повече бих внимавала, ако трябва да се пускат важни изследвания, да се постави категорична диагноза, да чакам някакви резултати, становище. По-скоро ретроградна Венера не се препоръчва за драстични разкрасяващи интервенции. Но пак не мога да го потвърдя с достатъчно валидни практически примери, за да има статистически значим резултат. Сещам се само за един неуспешен опит за ринопластика.

# 1 889
Всичко зависи от индивидуалния натал, не може всички ретроградия да минат под ножа.

По ретрограден Меркурий съм започвала работа и съм подписвала договор, не е имало проблеми. Обаче има една подробност – става въпрос за нова работа, но като първоначална опция беше на половин работен ден, вече работех при друг работодател на 4 часа, плюс свободна практика. Три дини под една мишница. Накрая преподписахме договора, промени се работното време и заплащането. Но за всички колеги, подписали договори по същото време, нямаше никакви проблеми. Беше стартиращ проект.

А при теб става въпрос за същата фирма, но преминаване в друго звено, на друга длъжност. Не е нещо съвсем непознато, с неясна перспектива. Може и да не е чак толкова неблагоприятно това ретроградие, зависи какво ти засяга в хороскопа.

Меркурий няма нищо общо с естестичната хирургия. И с хирургията като цяло. Повече бих внимавала, ако трябва да се пускат важни изследвания, да се постави категорична диагноза, да чакам някакви резултати, становище. По-скоро ретроградна Венера не се препоръчва за драстични разкрасяващи интервенции. Но пак не мога да го потвърдя с достатъчно валидни практически примери, за да има статистически значим резултат. Сещам се само за един неуспешен опит за ринопластика.

Много благодаря, Sotis!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт