В АВГУСТовските редици радост е голяма - Слънчогледка пак ще става мама

• 14 917
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
Включвам се на бързо, Кико е с температура от следобед 39 градуса, за час и половина с една дозичка нурофен я смъкна, но в 8 вечерта започна пак да вдига, и въпреки втората доза нурофен сега пак е 39, сложих свещичка ефералган, но след колко време да чакам ефект, половин час мина и нищо...  Confused Много ми е притеснено, че съм и сама тази нощ, мъжа ми изчезна за риба  #Cussing out Добре, че Вальо е до мен да ми помага  Confused

До сега не ми се беше разболявал...  Confused

# 271
вече e 39,5 ще слагам компреси с вода и оцет...  Confused

# 272
  • Бургас/Пз
Стели, съблечи го гол и му сложи кърпа с хладка вода на челото, чорапки с оцет на крачетата и парчета с оцет на китките. Ако са минали 4 часа от Нурофена можеш да дадеш пак. Ако не спада и така дай Хексалгин , мисля че беше 1капка на всеки килограм от теглото му. Гледай да си спокойна и я следи постоянно температурата.  Peace

Гледам говорите са ходене, пълзене, зъби , кърмене.
Калоян пълзи като за световно и навсякъде. С нощното кърмене приключихме още преди 1 месец, но все още сутрин в 6.30 цока колкото има, че на мене много ми се спи и не ми се става да правя мляко. От сругата седмица обаче смятам и това кърмене да махам.

Бланш, при Калоян стана много бързо отбиването! Предпочитам обаче да ти пиша на лични, че тук вече веднъж бях писала и да не се повтарям. Пък и поотнесох малко крититки затова как съм го оставила да плаче!  Wink

Колди, браво на твоето момиченце, голяма сладурана е!

Днес, Асето е в Бургас и ми се обади и се видяхме най-после на живо! Ей , много е готина тая жена бе! Същата такава позитивна и преливаща от енергия каквато си я знаем тук от форума. Въпреки , че досега не съм я познавала, точно толкова готина си я представях!!! А Пуканка е голяма сладурана и на крещетенето на Калоян издържа детето. А за косата й няма да говаря - има уникална коса. Утре обещавам да направим снимки и ще кача да ги видите!

Ей тва мойто диване как се е научило да крещи и да вика , не е истина! Голям глас, голямо чудо!
Брит, и ние сме много добри в танците, особено в седнало положение!

# 273
за един час е спаднала до 38,7  Confused  с компреси оцет и хексалгин капки...  ooooh! ще се дежури тази нощ, оставям ви няма да досажсам повече Tired

# 274
Стели, гледай да не се обезводни. Стискам палци да оздравявате бързо!

Аз да се похваля, Точица направи първото си изречение "Дядо, ела!" и знае какво означава "Целуни мама".  Party

# 275
Здравейте момичета влизам да почерпя че днес ставам на 23 Flutter

# 276
  • София
Теди, Честит Рожден Ден!

Желая ти много здраве, щастие, любов и успехи!

# 277
  • Варна
Щастлива мама Честит Рожден Ден!
                                                              Пожелавам ти мооого здраве и  да бъдеш най- желаната и обичана жена!

# 278
Щастлива мама, честит рожден ден!
Бъди много обичана жена и майка!

Ей, най - после успях да си преведа къщата в ред. Пускам снимки с малко закъснение, но още е лято. Joy

Ето и снимка от сватбата на брат ми. Алекс не беше много доволен да позира, но пък беше пръв на хората с баща си.

Ако ви се разглеждат още снимки, тук са:
http://www.aleksgeo.snimka.bg/album.php?album_id=397087

Стели, как сте днес? Спадна ли температурата?

За кърменето, при Алекс остана нощното и сутрешното. От 2 дни махнах вечерното, но не иска да яде АМ. Пробвах на гладно, пробвах 1 час след като е ял, от шише, от чаша, със сламка - не иска. Но явно не е и много гладен, защото се буди по 1 - 2 пъти нощем, което за него е почти нищо.

Лек ден на всички!

# 279
Теди, ЧРД, много здраве и усмивки   bouquet

СМГ, благодаря, че попита: Не успях да сваля температурата, нищо не помогна до сутринта поддържаше 37,7, заведох го при лекарката му, леко му е зачервено гърлото, но нищо повече, според нея е вирус. Давам му Тонсилотрен и температуропонижаващи, сега е около 37,4. ДжиПи-то ме предупреди, че може да вдигне довечера пак, но каза, че повече от 38,5 не би трябвало да е... Дано се оправи мъничето ми  Confused

# 280
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ТЕДИ!!!

Стели,много неприятно с тази висока температура.
Чак сега те прочетох, предполагам как си се притеснила.
Дано не вдига вече и бързо да оздравява малкия Кико Praynig
За теб  Hug

СМГ,много хубави снимки Grinning

# 281
Здравейте момичета Hug

Честит рожден ден Теди

СМГ снимките са страхотни, и аз вече съм се настроила за моренце, в четвъртък заминаваме newsm44

Стели и бяхме така. Три дена ту сваляше, ту вдигаше температура. Давах му Панадол, смъкваше я и след няколко часа отново с температура. Едната вечер вдигна 39.5, постоянно плачеше и се будеше. Точно тогава и аз бях сама, мъжо беше нощна смяна. Както е казала Ани прави компреси с оцет, много помага. Дано се оправи малкия Praynig.

Гого е добре, малко понакашля, нашето педи все вика че е от зъбите Thinking. Вече са 7 на брой. Не пълзи, не върви, а чак сега наскоро се беше изправил в кошата. Абе от тежките мъже сме явно.

При нас голяма жега, не се трае, а той толково много се потиии, постоянно му е мокра главичката.

Да ви питам пускате ли климатика у вас в тая жега и на колко градуса?  Нашия от два дни не съм го спирала, на 26 грауса работи и все гледам да сме в другата стая, да не е при него.

Вече и нощното кърмене е зад гърба ни, само се отказа детето. Сега суче само вечер  преди заспиване, и то след като преди това е вечерял.

Това е засега от мен newsm53

# 282
Честит рожден ден Теди! Много щастие и късмет!
Стелка, днес щах да ти звъня, но ходихме на язовир и едно суетене беше, а на язовира обхват нямаше (не, че това ме оправдава  Embarassed). Дано Кико е добре и тази вече да спите спокойно  Praynig.
Днес беше страхотен ден, супер си изкарахме сред природата. Само дето Ивайло сега малко подсмърча, защото докато пътувахме се изпоти много и после го духна вятъра. Като се прибрахме му дадох Осцилококцинум и спрей в нослето пръснах. Дано утре е добре  Praynig.
Мариан, Ивайло също много се поти, постоянно е мокър. И аз зададох въпроса за климатика, но никой не ме отрази  Rolling Eyes.
СМГ, страхотни сте  Peace.
Моят конец от операцията нещо направи възпаление и набра чак. Сега си правих компреси с риванол. Дано се оправи, че не ми се ходи на лекар  Sick.
Бизу няма ли да си идва вече  Cry

# 283
  • SZ

На въпроса на Ел-и аз съм от гаврещите се...или по-точно-тя се гаври с мен newsm78.Искам да я отбивам-помагайте Praynig Смятам, че "гавра" е доста грубо и не на място определение, но и аз не съм фен на ходещи и говорещи кърмачета. Не твърдя, че съм права, както и не упреквам тези, които кърмят до 2-3-4 години..., напротив, но просто моето виждане за нещата е различно и затова смятам, че е крайно време да спра. Останаха само нощните кърмения, или по-скоро-утехи(тя си ме ползва като жив биберон), но те са през час-два напоследък и положението е нетърпимо #CrazyОсван това, като реша да се правя, че не я чувам, тя почва така неистово да се дере, че вдига на крак Балчик и Албена Shocked. Не се издържа TiredАни-моля те, сподели Калоян вече отказа ли се от нощните кърмения и ако е "да" колко време му отне и колко нерви-на теб? Аз съм готова стоически да понеса истериите й, докато прежали цицата(или поне така си мисля), но не съм сигурна как ще се отразят на майка ми и баща ми, а и на мъжа ми...Общо взето-разбиране не срещам. Майка ми подхвърля мнение, че вече е крайно време да спра да кърмя, но като понат нощните ревове, на сутринта чувам как аз не съм била оставяна да се дера така като бебе Crossing ArmsКолко бързо се забравя, боже!!!

Наистина искам до годинката да съм приключила с кърменето, а освен това уж смятаме септември за седмица да ходим на о-в Корфу, а Мари да я оставя на майка ми, но при това положение е немислимо Twisted Evil

Това все едно аз съм го писала.Полужението е абсолютно същото  Cry На мен също ми се иска вече да приключим с кърменето,и то най-вече защото остана само целонощното кърмене.Нямам против да кърмя,даже си ме кефи,но вече не издържам по цяла нощ през час,през два да ставам #Crazy.

За анкетата:отдавна сме се закотвили на 8 зъба и в момента май изкарваме още.Можем спокойно да се класираме в класацията за най-бързо озъбило се бебе.

За пълзенето и нашто момче е като изтребител,отива си където си поиска и то за отрицателно време.Сандалките,които му бях купила за прохождане му станали малки  hahaha стърчат му пръстчетата!Тия дни ще му купувам други.

За танците и Митака много обича да денси.Като чуе музика и започва да се поклаща,ако е седнал,а ако е прав даже и прикляква!
А вече пляска с ръце за браво и казва чао-стиска и разперва пръстчета.Целувката още не сме овладели само от този набор маймунджалъци.

Брит,много умно това дети бе!Бравос!!!

Стели,радвам се,че днес сте по-добре.Дано Кико се оправя,че в тези жеги как да пада тази температура,като тя външната е по-висока!

За климатиците: не включвам,защото са в новата къща ,ако си бяха още тука щяха да си работят.Аз обаче не обичам да ми правят много студено,гледам да е с няколко градуса под външната температура,освен това ги нагласям задължително да духат възможно най-нагоре към тавана....и така.

И накрая,но не на последно място:
Теди,честит рожден ден,мила!!!От здраве да не се отървеш,много любов и щастие ти желая!!!Целувки!

# 284
Хайде, поспаланки, стига спахте!  Laughing Вижте ме мен колко съм ранобудна (като имам и аз "гаврещо" се с мен бебе). bowuu

Теди, честит рожден ден (на патерици)! Бъди много щастлива и обичана мама и жена!

За кърменето и аз съм на положението на Бланш и на Пухи. Кърмим се само и единствено за приспиване и успокоение нощем, но това съвсем не означава малко пъти. Преди около седмица имаше 2 единствени нощи, в които се събуди по веднъж на нощ и аз реших, че ще се свършва вече, ама не... После като се почна, та до сега се буди през половин - един -два часа и направо вече съм почти на автопилот през деня. Искам да се отбиваме, ама нещо не мога да го издържа да ми реве нощем. Снощи реших да си легна в другата стая и да го оставя на мъжо. Да ама той като ревна и аз дотърчах и си викам - айде и сега. Мислех майка ми да дойде за 3-4 дена и да ги оставим сами, тъкмо ние с мъжо да отпочинем някъде. Да ама майка ми не може да дойде сега, а чак края на август, а на мен вече много ми идва целонощното кърмене. Една нощ уж пак мъжо да спи от към него, ама той го остави между нас да го кърмя и после заспа. Да ама Калоян като спи до мен и явно му мирише на кърма, или не знам от какво, и беше още по-неспокоен и непрекъснато през 2 минути плюе биберона и търси гърдата.  Confused

Ох ... много ми е криво тези дни, затова и не пиша често ... Май не ви се оплаках дето един ме блъсна с колата отзад в понеделник. За щастие пострадали нямаше, освен колите. А Калоян в столчето отзад. Че бяхме пътували преди това за уикенда до Пазарджик и столчето си беше останало отзад, иначе аз си го возя отпред до мен да го виждам. Та бях си спряла аз да завия за една бензиностанция и този отзад изобщо не ме е видял и на 2-3 метра от мен ме вижда, че да набие спирачки, и направо си спря в нашата кола. А аз в последната секунда го видях в огледалото как си лети към мен и се сбърках от рефлекси уж да трънга.  Sick  Леле, момичета, какъв шок - видях го Калоян в огледалото, че си е в столчето, но докато отбия в дясно и докато сляза от колата да го взема - е не помня нищо  Sick Сега все още потрепвам като карам колата и видя кола отзад близо до мен, ама се надявам по-бързо да ми отмиче, че ...

И не само от това ми е толкова криво  Confused, ама дано и това да мине бързо...  Cry

Хайде лек ден!  Hug

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 08:27 от valeni

Общи условия

Активация на акаунт