БЪДЕЩИ МАМИ ЮЛИ 2ОО9 - ТЕМА 58

• 15 969
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Ако ми поискат 4000 лв ще трябва да си раждам у нас ... На мен все ми казват лесна работа... понеже нали е познат и колега на нашите... и аз кво да питам 1000 пъти.. вече ми е неудобно да питам. Той ще си каже накрая.

# 76
Това са наистина високи цени, но съм сигурна, че е защото става въпрос за София. А и Токуда се слави с отлично неонатологично отделение, това не е за пропускане. За другите болници, виж, не знам доколко е оправдано - Дейзи, ти къде ще раждаш? Не знам, адски високи са тези цени, които споменаваш...аз тук в Пловдив ще съм в Селена, смея да кажа че е скъпа клиника за Пловдив - секциото ми излиза 1100лв. Вътре е швключено абсолютно всичко, тоест отиваш с четка за зъби и чехли само. И комплектче за изписване на бебето.

# 77
Честити принцески на мамите Вини и Недин!!!Нека само да ги радват!!!
Аз казах на моят Мъж,че искам да е до мен и да ми държи ръката,докато раждам... Crazy Crazy Но той нищо конкретно не каза.Ама нека си седи отвън и да чака.Не се знае и аз какви глупости може да изръсвам... #Crazy #Crazy
Аз няма да плащам нищо-само на доктора 200лв.,защото ще е на повикване.
И аз като другите гледам дали не ми пада тапата.....Нямам търпение да си гушна моята принцеска  Crazy Crazy
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 78
Честити бебчета на Фортуне,Вини и Недин! Да са ви живи и здрави и много да ви радват  Hug!
Момичета, днес не успях да ви открия на лекцията  newsm78, попитах едни мами в които се усъмних, но се оказа грешка  Laughing
Все се надявам да се запознаем  Peace може би на следващата лекция, ако не сте родили още  Hug
Приятен ден от мен!

# 79
  • варненка от София
Малееее не мога да ви изчета, половин ден не прегвдах телата и тя неимоверно набъбнала, че и нова имало. То си е като служебен ангажимент проследяването  Mr. Green

Честити рожбички на Фортуне Вини и Недин, много да са щастливи, с много късмет затрупани!

Гледах за замразяването разисквахте в темата. Мой съвет е да съхранявате по 50 мл пликчета, за да си знаете какви дози да размразявате, голямото количество замразена кърма на едно място, предполага и хвърляне. Иначе кърмата се размразява на стайна температура, може да се постави в топла вода пликчето или контейнера и в никакъв случай не се размразява в микровълнова или на котлон.

Трайността на замразената кърма във фризер е до 6 месеца, ето зашо пишете си датата на замразяване, както и количеството на самото контейнерче или пликче. Слагайте замразената кърма в кутийка, за да се изолира от миризмата на фризера. Ето тук инфо за съхранението на кърма http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Иначе нещата които споделя А4 са много ценни, но не с всички мога да се съглася де. Това да слагам тензухена пелена по мен и дрехите си не съм правила и няма да правя. Най-хубавото е бебчето да е голо и вие също, така от допира до майчината кожа се успокоява и няма по блажено нещо. Имаме предимство да раждаме летни бебета и тази гола процедура да е приятна. Ама все си мисля че тези неща можем да си ги пишем в новата тема за родените, защото сега информацята се смесва. Едни са все още на тема контракции, раждане и така а други вече кърмят, спасяват се от колики и сменят памперси. Може вече да се направи нова тема в родени и да си надничаме и там и да трупаме ново инфо. Поне с предното ми раждане беше така, новите мамчета направиха тема за бебешорите и пишеха там в Родени, а бременилките доизтикваха тумбестите теми в Очакващи.

# 80
Вини, добре дошла, дано нямате повече проблеми и честита ти дъщеричка newsm51
Стеф и аз мисля, че мамата си гледа бебето, който помага да помага за чистене и готвене.
Емили и Фелисити, затова лекцията не беше интересна, ясно, че ако има проблем отиваш на лекар Joy. Иначе жалко, че не се видяхме наистина. Аз лично чакам програмата и ще запиша всички лекции на 9 месеца, термина ми е далече и няма признаци да подраняваме, както ми бяха казали в началото. Фелисити, ще ти стискам палци да се изпълнят техническите причини Joy.
Берушка и ние сме така, едвам го навих да дойде на феталната, защото си е инетерсно все пак 4Д, кога ще види такова нещо пак и то детето му, само ми сговни настроението, много съжалих, че дойде, скапа ми момента, докато звънях да казвам, че е момиче, после се нацупи, че ще ходим и кръв да ми взимат за биохимичния, все едно е мой каприз.
мама Барба и аз го чух от всички акушерки, с които съм говорила.
Да се похваля, успях да огъна китното ми тяло и да си лакирам краката, е разбира се мацнах малко и по кожата, ама то ще си падне само Blush Laughing.
Стеф, най- добрата неонатология си се води в Майчин дом, като стане авария и карат там бебетата, от където и да е, то и за майките важи де.
napetia,  жалко ние бяхме с Линет и коте Дани, аз ще съм и на другите лекции, понеже при мен има време, качи снимка, та да се мъчим двете да се разпознаем Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 15:53 от Julsko bebe/ Драга

# 81
  • Canada
Честито бебче и на Вини от мен! Надявам се че проблемите са отминали и всичко еще наред занапред...
Цените, които коментирате наистина са малко абсурдни и със сигурност става въпрос за София... Във Варна предполагам че най-скъпо е в Майчин дом - там може Радина да каже колко излиза секцио, но едва ли е повече от 2000 лева, пък и все пак е частна болница.
Честно казано 3-4000 лева не бих платила в българска болница, но това е лично мнение все пак... Crossing Arms

# 82
Секциото в МД-Варна е около 1000 лв с престоя, независимо дали си с избор на екип или не. Ако си във ВИП стая, т.е самостоятелно излизало около 1300 лв.
За сведение в мизерията на АГ секциото е по скъпо, трябва да се поразровя, че забравих колко точно  Rolling Eyes

# 83
  • варненка от София
Честито бебче и на Вини от мен! Надявам се че проблемите са отминали и всичко еще наред занапред...
Цените, които коментирате наистина са малко абсурдни и със сигурност става въпрос за София... Във Варна предполагам че най-скъпо е в Майчин дом - там може Радина да каже колко излиза секцио, но едва ли е повече от 2000 лева, пък и все пак е частна болница.
Честно казано 3-4000 лева не бих платила в българска болница, но това е лично мнение все пак... Crossing Arms

В МД Варна по ЗК секциото е около 900 лв, а нормалното е 660 лв. Не звучи толкова брутално, наистина.

Хихихк, Диди писала преди мен, сори за дублажа

# 84
Хихи, Силве аз даже ги позакръглих сумите  Crazy
Ама на фона на цените за които говорят по нагоре момичетата, се чудя как може да има мрънкащи за МД  Rolling Eyes

# 85
  • Canada
Ради, че откъде съдиш че има мрънкащи? Аз не съм чула някой да се оплаква от МД като цени - за частна болница са си напълно нормални...

# 86
Днес май всеки втори пост е моя, ама последно пиша и изчезвам  Blush

Ради, че откъде съдиш че има мрънкащи? Аз не съм чула някой да се оплаква от МД като цени - за частна болница са си напълно нормални...

Ако знаеш около мен колко ги има  ooooh! Все скъпо им било, почват да оплюват болницата...абе наслушала съм се и съм се нагледала на какво ли не. Все пак всеки има право на избор, болници да искаш във Варна  Crazy

# 87
Стеф -аз ще раждам в Св.Лазар.
В договора ми имаше кауза , че ако има проблеми с мен или бебчо ме местят в Майчен дом, Шейново или Токуда и това малко ме притеснява newsm78.С  мъжът ми доста спорих, но той настоява там там са му приятели знаели , че съм бременна и не може да им откаже, а и намаление няма да ми дадат.Затова ще ги тормозя до край.Мъжът ми каза, че родилките ги гледали като принцеси та и аз мисля да се направя на такава и да ги побъркам Mr. Green.Дано само те мен не побъркат WinkНо клиниката е много луксозна все едно си у дома обстановката е невероятна обслужването също.Само остава да стискам палци всичко при мен и бебо да е наред fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 88
  • София
Дейзи, ще споделиш ли цените в Св.Лазар, че на сайта им има само за ин-витро. Не мен ми харесва като болница, но не познавам никой доктор там, затова се спрях на Токуда

# 89
  • Zagreb CROATIA
ЧЕСТИТО НА ВИНИ,ФОРТУНЕ И НАДИН !ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И ПОСЛУШНИ БЕБЕТА!   Hug

Аз преди малко се прибрах от последни обиколки по последни приготовления, в неделя-28.06 ми е плановото секцио в МД. Нещо обаче май се попрезорих и сега лежа на дивана с едни подозрителни срязвания ниско долу... Thinking
Взех но-шпа и сега се ослушвам Rolling Eyes.

За замразяване на кърма съм ползвала и контейнерите и торбичките на Авент. Първите ми бяха по-удобни ,а и стават за неколкократна употреба.Бях напълнила фризера прилично Laughing. Мъж ми като го отвореше, лошо му ставаше Mr. Green! Даже и в пюретата слагах кърма след 6-тия месец, но за това ще пишем в темата Родили Wink!

Колкото до цените, както Радина писа- всеки си прави сам избора.Аз един път раждах в МД и за това пак там ще отида.Знам за какво ги давам тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт