''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 224
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
И моята бебка се роди мъничка(2910),но не ми е било трудно.
Кърмих я по 6-7пъти.Нощното хранене го отказа сама още на 30 дни.
Наддава съвсем нормално.
Не е вярно,че се гледат по трудно.

# 76
Синът ми се роди доста едричък и не знам какво е да гледаш бебенце под 3 кг, но пък имам познати майки, чиито бебета са се родили мънички, но не са имали проблеми с отглеждането им. Не е до теглото толкова, колкото до здравето. Има едри бебета, които не са добре здравословно и изискват много грижи.
А ти се успокой и си изкарай леко бременността, че такива мисли никак няма да са ти в полза.

# 77
  • Бургас
Сина ми се роди 2.600 кг., а го изписаха 2.400.Освен, че цялата рода се страхуваше да го вземе (което пък мен ме радваше  Laughing ) друга трудност не съм срещнала. Wink

# 78
  • Варна
Има време и над 3кг. да стане, леко бременеене и не се шашкай  Hug

# 79
До раждането не можеш да бъдеш сигурна в теглото на бебето.
Иначе, моите са родени в края на 8-мия месец и бяха 2200 и 2400 г. Единственият проблем беше, че ядяха малки количества и по често, а бавно наддаваха. Едната имаше и рефлукс. Иначе, откакто са се родили, са изключително здрави и за 5 г. да са боледували общо 10-тина пъти двете - вкл. с настинките.  Peace

# 80
моята мишка се роди 2450гр. и наддаваше доста после...няма от какво да се притесняваш, това че може да е по- мъничко не значи, че няма да е здраво и пъргаво  Hug

# 81
Не се притеснявай, не се гледат по-трудно! Моето беше 2900, беше образцово кърмаче и наддаде добре. Успех!   bouquet

# 82
  • Пловдив
Аз мисля, че ако бебето е доносено лесно се гледа.Дъщеря ми се роди 4030, но не мисля, че ми беше по -леко от приятелката ми която роди бебенце 3200.

# 83
Моята беба се роди 2900 и ни изписаха 2700, но това не е създало проблеми в отглеждането , посел си наваксват децата.
А и наистина бебетата порастват последните седмици и дни най-много.
Засега излишни тревоги , не го мисли , а се наслаждавай на последните си бременни дни .
Леко и безпроблемно раждане.  Hug

# 84
Шлюпито се роди 2710 и го изписаха на 3000кг. Не смятам,че гледането на едно бебе зависи от теглото му,говоря за тегло от 2 до 4 кг ,което се води нормално Wink Нощното хранене го отказа някъде седмица след като се бяхме прибрали вкъщи Grinning Дори си спомнях,че го будих известен период от време за да суче към 12 Mr. Green
Но да не се отплесвам в излишни словоизлияния Stop
На авторката приятни последни мигове от бременността желая и накрая да гушне едно здраво и хубавко бебче  bouquet

# 85
  • София
Ако подозират, че бебето ти ще е по- малко виж дали няма някакви проблеми, направи доплер, отиди при друг специалист за второ мнение. Моето бебе се роди 2400, но беше спряло да се дохранва последната седмица и затова се роди малко по- рано. Гледането беше по- трудно, защото притесненията са повече- нямаше сили да суче, трябваше спешно да наддаде, а повръщаше. Не е боледувал, но го пазехме повече, защото при това тегло всеки вирус щеше да е по- голям проблем, отколкото при доносено бебе. Иначе, здраво, доносено бебе с по- ниско тегло едва ли е голям проблем. Имаше една теория, че майката може да износи бебе с такова тегло, което да и позволи да го роди вагинално и майките с тесен таз раждат по- мънички бебета. Виж, наистина, каква е причината при вас и дали въобще е така, за да си спестиш някои главоболия.

ПП Не съм чела цялата тема и се извинявам, ако дублирам нещо вече казано.

# 86
......Имаше една теория, че майката може да износи бебе с такова тегло, което да и позволи да го роди вагинално и майките с тесен таз раждат по- мънички бебета...... 

Тази теория е абсолютно невярна.  Naughty
Не само, че съм чувала за много случаи, в които не е вярна, ами и аз самата съм жив пример за това.

# 87
  • София
Джули - нали все пак си ги родила вагинално....та явно не е много грешна...т.е. може да не са били малки....но са минали Simple Smile

# 88
  • София
......Имаше една теория, че майката може да износи бебе с такова тегло, което да и позволи да го роди вагинално и майките с тесен таз раждат по- мънички бебета...... 

Тази теория е абсолютно невярна.  Naughty
Не само, че съм чувала за много случаи, в които не е вярна, ами и аз самата съм жив пример за това.

Само съм чувала за това, но не твърдя, че е така, а и не съм специалист. Wink Въпреки това, аз бих потърсила специалист, за да видя дали няма някакъв проблем при предполагаемото ниско тегло.

# 89
Джули - нали все пак си ги родила вагинално....та явно не е много грешна...т.е. може да не са били малки....но са минали Simple Smile

Ставаше въпрос за това, че майките с тесен таз раждали малки бебета.
Да, да.
Тазът ми е 16см., не съм чувала за друга майка с такъв таз, която да роди бебе 4кг.  Shocked ooooh!
На това ако му викате малко бебе, О.К., съгласна съм.
Докторите не вярваха, че това бебе е излязло през този таз, и коментираха, че ако са знаели, че ще е толкова голямо, никога не биха ми "позволили" да раждам нормално.

П.С. Разбира се, Бояна.
Аз не казвам, че ти си "виновна".  Wink
Просто казах, че теорията е невярна.

Общи условия

Активация на акаунт