Отговори
# 240
Аз днес съм на всяка манджа мерудия  Crazy
Биси, може да е от сиропа. Ако си му го давала, както пишеш, за всеки случай /т.е. не е болен, не кашля или кашлицата е само гърлена, няма натрупан жилав секрет, който да има нужда да изхвърли/, с отхрачващия сироп само се засилва производството на бронхиален секрет, усилват се разни движения на бронхиалната мускулатура и го разкашляш.
А пък ако билковият сироп е Проспан, считай, че със сигурност си го разкашляла с него.
Жалко, че така е станало. Т.е. радвам се, че е здрав  Laughing, но жалко че не успяхте да дойдете.
И ние замалко да пропуснем срещата. Елица от два дни няма температура, но се притеснявах дали мога да я считам за напълно оздравяла и нямах намерение да идваме. Но така я мисля от снощи тази среща с вас, че днес, първата ни работа, беше да звъннем на докторката да я прегледа  Mr. Green - няма и зачервено гърло вече, заключи, че не заразна, броим се официално за здрави  и затова - беж на срещата  Joy

# 241
Арабела,  Hug и аз така...много я мислих срещата, но моето решение беше "страх лозе пази", а лекарката ни е 2 смяна Laughing
А сиропа не е този който казваш, друг е, ама те един дол дренки....Предписан е от лекарката на яслата все пак, не съм си го предписала сама... И чак съвсем без повод не е...казаха че кашлял докато спял и  му измерили 37 градуса температура Laughing
Това в понеделник....водих го при личната, каза че ако не съм и казала че кашля, щяла да заключи че е напълно здрав  Laughing

За менте такситата щях да пиша: Laughing Голяма част от работата ми беше именно това LaughingСтикерите им Embarassed Пазете се...призив от мен. Вчера четох за скандал с някаква чувденка в София на която пойскали 200 лв. И май се е оказало напълно законно... Бил имал стикери с цена 8 и нещо на км... ooooh!

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 17:47 от Биси

# 242
Бакши, и на мен ми се струва малко прибързана тази диагноза за хиперактивността. Не че съм специалист, но може би няма да сгрешите ако потърсите второ мнение. Вярвам, че другия проблем ще се оправи, но ще са ти необходими железни нерви и силна подкрепа. Много  Hug

Цеце, и Марианка е сигурна за неделя. Тя няма нет във вкъщи и затова не пише  Wink

Юлче, отново ме развесели   bouquet А за такситата е много добре, че правиш така, защото са се навъдили такива ментета, че до тебе да спре няма да се усетиш  ooooh!

Хайде тръгвам си, че нещо ми е изморено и всичко ми е едно такова.... на забавен кадър  Mr. Green

Лека вечер и моля да преустановите нощните маневри. Какви са тия лягания в 1 часа, смени на чаршафи и т.н  Naughty  Wink

П.С. Дес, много се радвам, за напредъка на малкото човече  Heart Eyes Но ми стана криво, че няма да дойдеш в неделя...  Sad

# 243
Ами... моля взимайте си черпаците и заповядайте на шоКолада:

Аз също като Катюша мисля, че имам имен ден всеки ден този месец  Mr. Green

Бакши, аз си мисля, че което и да е дете между една и две години, след 4 часа в кабинет на лекар, особено ако не му позволяват да пипа нищо и го карат да седи на едно място, ще се държи като обезумяло. Това е в природата на децата. Тези диагнози наистина се поставят на по-късна възраст. Има много неща, които са показателни и преди 3 години, но взети сами по себе си (т.е. детето проявява една или няколко даже черти), може и нищо да не означават и детето да е съвсем здраво. Приема се (можеш да питаш логопедите от форума за деца с увреждания за това, особено Мая Стоицева), че едно дете до 3-годишна възраст е хиперактивно и с дефицит на концентрация априори, т.е. това е особеност в развитието на човека, свързана с възприемането на прекалено голямо количество информация   при условие, че нервната система е изключително незряла. Или казано по-просто, докато детето научава нещо, то не те слуша, освен това бързо се уморява, тъй като е незряло (дефицит на концентрация) и ако нещо пречи на възприемането на информация, детето се бунтува по някой от възможните му начини, на тази възраст - най-лесно е да да почне да се въргаля по пода, да тича безцелно наоколо, да събаря всичко или просто да изпадне в истерия (ето ти я и хиперактивността). След 3 години детето почва да говори много добре (нарушенията в говора обикновено са показателни за тези състояния), нервната система е съзряла достатъчно да може да спре и да обмисли действията си, макар и за секунди, може да се концентрира за по-дълго време и най-важното - може да възприеме обяснение и да го изпълни.

# 244
Eлица постави личен рекорд по обедно спане - преди малко се събуди, а заспа в 13.30 ч. Какво ли ще прави довечера  #Crazy

юлче, честит празник! Всичко най-добро!

# 245
  • София
Арабела, жалко, че няма как да ги съберем двечките да си правят компания до късна доба  Laughing

Вие като сте се разчеститили такива, да честитя и аз на Юлето именния ден   bouquet Хапнах си шоколад, благодаря! Тъкмо съм си  спретнала един шокосладкиш Mr. Green

Василия си казва името вече. Като се види на снимка, сочи с пръстче и вика "Аси!" Laughing Пускам ви я да я видите каква е шушумига, на пазар в Кауфланд  hahaha - http://media.snimka.bg/3667/013589667.jpg.

Аз какво съм се разписала по никое време, ами не ходя да си къпя детето. Много се радвам за всички, които ще дойдат в неделя  Hug

# 246
Ха, ха, много е сладка 'Асито  hahaha
Цеце, Елица заспа вече  Crazy Дано, в 3 - 4 ч, не реши, че за днес си е отспала.  Mr. Green
И аз ще ви казвам лека нощ вече. Стига съм писала, че от обяд, всеки втори пост е мой. Още малко и сама на себе си ще взема да си отговарям.
Приятна вечер на всички!

# 247
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=400811
Това е албумчето юли09 което с гордост създадох (не ми се беше случвало от мноооооого време Embarassed) и сложих няколко снимки Peace

# 248
  • София
Ей, Роси, аз с тая моя голяма уста, дето само пакости ми прави   Embarassed ... Не че съм обикаляла много яслите, ами само по приказките на потърпевши съдя и няколко познати, които работят в ясли(в това число и свекърва ми. Тя основно ми е давала информация кое как се прави, та ми настръхват косите). Разбира се, глупаво е да се слагат всички под общ знаменател. И аз смятам, че водещото е да се отнасят с любов към децата(както и родителите, пък то е ясно, че допускаме грешки), но толкова негативно мнение съм си изградила за тези заведения, че някак си имам чувството, че ще изпратя детето си на заточение. Може би ако се запозная с лелките и проведем един разговор ще се поуспокоя... ама то... тук в София така вървят нещата, че Митко като стане първи клас може и да се освободи място в градината  Mr. Green .

Сега здравейте!

Физически и психически не се отрази добре на Митко оставането му насаме с мен без баща му. Това 24 часово дежурство с дете толкова ме изнервяше, че си го поступвах малко. Мъъъничко, но съвсем излишно. Детето за нищо не беше виновно, ама мрънка, пък аз толкова се бях изнервила от липсата на лично време, че си го изкарах на памперса... и веднъж на голо бедро. Това явно много го заболя.И доста му виках. А то милото се чуди каква е тая истерична рошла. Ванилия ти как си изкарваш напрежението, като не викате? Цъ,цъ, загазил го е Митко с мен! Време ми е да тръгвам на работа, за да има мир у дома.

Народе, пак съм у софийско и не мога да се отлепя от компютъра, но вече се предавам в сладката прегръдка на съня  Sleeping

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 01:34 от skrech

# 249
Добро утро!

Вчера имах чудесно следобедно гости - Катюшка с Нинка, Марианка с Дара и Лучи  Heart Eyes Не мога да ви опиша колко страхотно се чувствах в тази приятна компания  Heart Eyes Въобще не усетих кога са минали 2 часа и трябваше да си ги изпратя  Confused Арабелче, права си! трябва да си организираме национална среща с 2 преспивания, за да имаме възможност за повече приятни мигове заедно  Heart Eyes На мен все не ми стига. Децата си поиграха добре. Нинка е голямо диваненце и не спряхме да и се смеем и радваме , а Дара е божествена . Малко пострада на тръгване, надявам се, че е добре  Hug Катюшка ме изненада изключително приятно с подарък за новото ни жилище  Laughing Съжалявам, че с Лучи най-вероятно няма да имаме друга възможност тази година да се видим отново, пък дано не е така, а с Марианчето се надявам да имаме още много други такива  Hug Ех, че е хубав този форум, дето ни запозна и ни носи такава радост...

Бакси, моля те не се притеснявай излишно и допълнително с диагнозата, която ви е поставила тази невроложка  Crossing Arms Много често докторите грешат, а и не си дават сметка, че могат да нанесат огромна и непоправима травма на пациентите си, да не говорим, че с назначено лечение за грешно поставена диагноза, наистина могат да доприносят истинско заболяване  Tired Тази докторка ако прегледа сина ми, със сигурност ще му постави доста тежка диагноза  Crazy
За съхожилията - ти си прекрасна майка , вярвам, че ще се справите с проблема  Peace Силна прегръдка от мен  Hug Hug Hug

Боянка, наистина човек ако човек си позволи умората да го натисне, се чувства като парцал  Crazy Дано все пак успееш да си отпочинеш подобаващо  Hug

Скреч, това беше преди толкова време  ooooh! Разбрах, че има разлика между хората тук в София и тези , живеещи в провинцията, съответно разбирам, че и между тези работещи в детски заведения би трябвало да има разлика  Laughing Но е хубаво човек да се замисля дали няма да обиди някого с думите си, преди да ги изрече  Peace Достатъчно напрегнът и изнервен е животът ни, че да се натоварваме излишно, въпреки близостта ни  Hug

Дес, прекрасни са ти морските русалки  Heart Eyes Хриси е очарователна на снимката с киселото мляко  Heart Eyes

Цеце, целувки на хубавото Аси  Heart Eyes

Деска, годината е такава - влажна и предразполагаща размножаването на гадините  Twisted Evil Успех в борбата с тях! Да ги избиете до крак  Hug

Биси, ако е било доста топличко, мисля че е нормално Гого да се закашля, а и Т леко да се покачи  Rolling Eyes Май лекарката от яслата е прибързала с предписването на сироп  Rolling Eyes Така мисля аз  Hug Радвам се, че вече сте по-добре  Hug

Ели, как е Лена?

Юле, малко тежко ми дойде този шоколад рано сутрин за закуска  Mr. Green

За такситата ментета аз май съм разказвала, че се бях качила на едно такова с небиващо високи тарифи  Shocked Минахме 100-тина метра и аз срам не срам, попитах водачът дали това са реални тарифи и след неговия положителен отговор, направо слезнах в движение  Laughing

Ще видя дали ще мога да кача снимките от вчера, че с този нет тук малко трудно ми се струва  Rolling Eyes

Хубав ден!

П.п: Ето ги снимките : http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=10326&success=1&am … amp;id=1665645083

Забравих да кажа, че Лилия беше много щастлива, игрива и весела след срещата  Heart Eyes Гледаше с един топъл поглед отдалечаващата се кола на Марианчето, а по-късно в банята непрекъснато повтаряше :"Бебе! Кака!" , което в превод означава Дара, Нина и техните майки  Joy За нея всички по-големи от нея жени са каки, а всички дечица на и около нейната възраст са бебета  Mr. Green каза, че иска пак да дойдете  Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 07:24 от Росица Петрова

# 250
 newsm03 newsm08 smile3525 smile3502
Добро утро и от мен,

Вчера не успях да се разпиша, изчетох ви и сега да драскам малко.
Роси - страхотни гости си имала. Официално ви каня с малката красавица, тя Катюшката обеща да ви доведе, ама да видим. Много ще се радвам да си поговорим на дълго и на широко.
Бакси - луда история, предполагам как се чувстваш, Дано отшуми всичко и се успокоите взаимно, нека само да те посъветвам да си избиеш всички странни мисли, които ти е вкарала тази жена????  #Crazy
Катюш - как си мила, щеше да се обадиш онзи ден, ххххмммм, Как минаха РД където бяхте канени, нищо не каза. Нина е много променена.
Цеце - ама аз също много се радвам за събиращата се група за неделя, ще ви видя скоро, скоро Simple Smile////......
Симонка - добре си си дошла. Много ми липсваше, ще дойдеш ли в неделя ?  Crazy Heart Eyes
Юле - мерси за шоколада. добре че  е само виртуален, иначе щеше да ме вкараш в беля! Честит празник на патерица.

Снощи бяхме на гости в сестрата на мъжа, хапнахме си, Ники подивя на чужд гръб и така, прибрахме се скапани, дори не се изкъпахме, днес ще го направим през деня, защото вечерта сме на РД на един колега на Николай и ще излзиаме, дано се справят гледачите ни Simple Smile
Хубав ден милички.

# 251
Някой да е свалял сериите на Мързел град, ОТ КЪДЕ????? Помогнете с издирването им?
  Hug Peace

# 252
привет.аз много рядко се разписвам че с малкия човек нямам време.мога ве4ер да ви пиша след като заспят мъжете,но съм сдобила някакъв страх да стоя сама,по тъмно.постоянно ми се струва че някои натиска дръжката на входната врата.а и нали съм много смела,ве4ер се заглеждам по някои филм с призраци,духове или гледам нещо от този род и после не мога да си стигна до леглото от страх.хем ме е шубе,хем ги гледам.преди 2-3 ве4ери гледах повторение на горещо за случая на Запряна при Мазнейкова.много се разстроих.тва да нямаш вяра на никои.добре 4е като забременях с митака не заслушвах в такива случки да се депресирам.сега ме е още по страх да забременея.не че имам и желание.но си е страшничко.
митко е болен.3ти ден.с температура.доста висока.върти се около 38-39 градуса.рано сутрин и късно  ве4ер вдига 39,5-40.има леко за4ервено гърло,но е жизнен,яде,играе,спи.казаха че е нещо вирусно.миналата цяла седмица пък беше сополив.не спеше,кисел.направо косата ми побеля от това дете.добре 4е таткото помага.тази седмица е готвил той.само днес аз съм отговорна по манджа.

гледах снимки от гостуването при роси.направо ви завидях благородно.децата са много сладки.
а тази сладурка василия........умница ти е цеце.
галакси,преди време като беше споделила че малкия гледа мързел град го свалих от замундата.и сега ставаме и искаме да ни се пуска как стефани.поне се заглежда и по други анимации.сега митко е фен и на слави.на обяд го гледа в спалнята и се залива от смях.явно му схваща смешките.
искам да ви кажа че нинка на катюша сме си я избрали за снаха.даже днес гледахме едни снимки от риба с тях и митко се покатери и запо4на да целува екрана като видя нина.
за срещата в неделя не ме броите.като сме така болни сърце не ми дава да оставя митко ,а аз да изляза на сладки приказки.

съседите се разготвиха и ме подсети че от вчера сутринта не съм яла нищо.отивам да доям паелята на драго и да сготвя нещо за вечеря. Hug за всички

п.п. цеце ако си готвила паеля,я ми сподели трябва ли да се запича

# 253
  • София
Маруся, не е задължително да се запича паелята, но ако го правиш, трябва да ти е покрит съдът, то се прави само за да си изпие оризът хубаво водата, а не да хваща коричка  Peace

Майка ми дойде днес ноабяд да ме отмени за събота и неделя. Василия се превъзбуди, като видя баба си, и сега вместо да спи, тича като конче от едната стая в другата. А аз я чакам да се умори, че две не виждам за сън  Tired

Бакши, снощи не стигнах до теб, а трябваше с това да започна - толкова много съжалявам за притесненията ти и за всичко, през което трябва да минете с Ангелчо. Дано с упражнения да се оправят нещата и да не се налага операция  Praynig А за другото.....не съм запозната, но в интерес на истината попрочетох тук-там и май наистина тая докторка се е поизхвърлила   #2gunfire Естествено, че ще се консултирате и други лекари, но май наистина трябва да поизчакаш и след това да дойдете в София. Каквото и да си говорим, тук са най-добрите специалисти  Peace Ще помагаме с каквото можем, а ти изобщо не се притеснявай да търсиш съдействие за каквото и да било  Hug Hug Hug

Оставям ви, че главата ми е като тупан и нямам мисъл вече. Приятен ден!

# 254
  • София
Ехооо, лигли  Hug

Нямам временце да пиша, но ви чета, мисля и обичам  Hug
Чакам с нетърпение неделята, за да си ви видя и наприказвам  Laughing

Бакши, не знам какво да кажа, представям си какво ти е, целувки много и чакаме да пишеш какво става  Heart Eyes.

Дес, много са ти хубави момичетата-пу-пу, да не ги урочасам, че има няма и го казвам  Mr. Green
Хриската си изглежда голямо и оправно детенце, ще им вземе акъла на момчетата  Laughing

Роси, радвам се за хубавата срещичка, ама аз нещо не можах да отворя снимките  newsm78

Арабелка, най-обичам да си "на всяка манджа мерудия"  Mr. Green  Hug.Ти прежали ламината, а аз като реша да го пусна Али гол, имаме едно пикливо килимче 2 квадрата, отива и точно него го напишква  Joy.Блазе ви за срещичките, много сте ми любими и четирите  Hug

Цеце
, не си човек да пускаш такива сладкиши, направо...само за това ще мисля сега  Rolling Eyes.Поздрави на майчето ти, моето утре си отива, а си е друго да имаш помощник у дома.

Дитка, приятно пътуване, дано се запознаете с още луди като вас фенове и си изкарате страхотно.Не я мисли Моната, ще се поглезка на някой друг, значи и тя е фенка, а  Joy Joy

ГалаксиHug Heart Eyes Hug

Целувки, момичета, до по-късно, така се радвам, че е петъъъъъъък  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт