Отговори
# 225
Oхх Цециии,направо се засрамих Embarassed Blush Ама без да увъртам ще си кажа че почти сигурно няма да дойда,множество са причините да не ви се обяснявам сега Rolling Eyes

А относно детската кухня смятам,че е доста нормално на тази възраст вече да ти я откаже.Това е мое мнение де,ама по наблюдения върху двете мои и племенницата изобщо не се съмнявам в такъв обрат.Моите на морето почти не ядяха ooooh! в чудо се бях видяла.Една кофичка кисело мляко да са изяли двете и една филия хляб,някоя и друга солетка,абе нищо не искаха само сок Crazy
Сега откакто сме си дошли я куснат я не някоя лъжица манцжичка,на доматите и краставичките наблягат.Може би е сезонно разтоварване на организъмчетата Thinking

Деска,напълно те разбирам и ти пожелавм да си намериш хубава работа Praynig,(междувпрочем и аз си търся Blush)

Айде да видя не свърши ли тая Пепеляшка да я засилвам Вяра към банята и леглото,че стана 100 часа ooooh!

Лека и мека на всички Hug

# 226
Добро утро!

Тази сутрин бая се успах  Flutter Лили след малко ще се събуди, а аз тепърва си започвам кафето  Laughing Днес сме пак двечките саминки . Мъжете ще ходят да  товарят. Чудя се какво да сготвя като имам само домати и картофи  Crazy Поне една глава лук да имах , а хич не ми се излиза от квартирата  Rolling Eyes

При нас нещата малко се раздвижиха. Гръцката диня е на приключване, а и болна се оказа, и остава само Македонска, която в общи линии не ни пречи много, понеже не става за ядене  Sick и който държи на клиентите си, търси българска. Креми, онзи ден ти писах, но после го изтрих  Rolling Eyes  Убедена съм, че си попадала и то неведнъж на македонска диня - нея я продават за българска  Wink Българска по Софийските пазари почти не се среща. По информация дневно в София се изконсумират 200-300тона диня, а такава българска на борсата денем се продава около 30 тона, ако не и по-малко  Peace Смятай колко човека в София имат възможността да опитат истинска диня  ooooh! Да не говорим, че търговците сриват реномето на родното производство като лъжат народа какво му предлага  Confused Вчера говорих с една наша клиентка и я питах къде се намира магазинът им - оказа се, че е в Дианабад, което не знам колко далече или близо ви е  Rolling Eyes Спомена и къде точно се намира , но забравих  Embarassed Май нещо като Гражданското рече  Outta Joint Тя взима само перфектна диня  Flutter

Вчера изключително експедитивно по телефона направих поръчка за касов апарат и печат, та от утре, дай Боже всичко да е наред, ще работим съвсем спокойно  Flutter Разочаровах се за пореден път от близки хора, които тайно и тихомълком са си уредили нещата, без да предложат помощта си и на нас , но това е животът явно, ще трябва да свиквам  Tired

Лили също започна да обогатява речника си, но изключително внимателно и същевременно плахо  Laughing Няколко дни тихичко си повтаря ново-заучената думичка и едва тогава се отприщва да я каже. Онзи ден в еуфорията си забрави, че рядко се отпуска да говори и тичайки извика на баща си :" Дай ма'ко самчи!" (Дай малко саламче)  Joy Щом е за ядене  Mr. Green Иначе и тя не се храни така разнообразно, както преди - набляга на плодовете и зеленчуците, месо почти не вкусва, а от манджичките изтопва с хляб само чорбата  Laughing Поне е нахранена и аз не се вманиачавам. То и да искам не мога, де. Вече се храни изключително и абсолютно сама  bowuu А съм се опитала да и дам неща, а е отказала да яде  Crazy На мен ми е по-лесно така, само дето на публични места не мога да я съблека чисто гола, както правя у дома, за да се олива на спокойствие и после всяка дрешка търкам здраво с Вениш  ooooh!

За срещата в Неделя, както вече споменах, Сашо май няма да е тук и ще ми е доста трудно да се замъкна към пицарията  Rolling Eyes Наоколо няма таксита, не знам и къде да ги търся, а по обяд с Лили ще ми е доста трудно да кръстосвам булевардите  Rolling Eyes Ще съм благодарна, ако някой, живеещ по-близичко до нас, осигури место за 2 малки дупета в своя автомобил  Embarassed

Деска, не им се връзвай на "онези" квачки  Crossing Arms То във всяко мини-общество ги има тези неприятни сплетни  Confused Но, ако и работата не ти носи необходимото удовлетворение, ти пожелавам успех с издирването на нова работа  Hug

Дес, на теб също, мила  Hug Браво на твоите принцески  Heart Eyes Наистина със Стелито на Веси ни скриват шапката с уменията си  Heart Eyes

СофиHug

Гале, гост да ви е човек  Hug
Какво трябва да кажа, за да дойде Николай за диня, не разбрах  Embarassed А ти няма ли да дойдеш с него, ако идва  Crossing Arms Ама заповядайте, когато и ако искате  Hug

Цеце, такава кулинарка си, а мъчиш детето с гозби от кухнята  Laughing Давай и да яде, каквото душичката и сака  Hug Лили вчера отопи шкембе чорбата на баща си  Sick Ама така беше прегладняла, че нямаше спиране  Crazy

Хубав ден!

# 227
  • София
Роси, направо ми пълниш душата  Hug, с тия постове. Ако сколасам със задачите може да се видим днес след като се наспи Лили. ( ако сте свободни де ). А за готвенето на Цецето - предполагам, че няма време за готвене ( всекидневно ). Поне аз не намирам такова. Като я взема НИна от свеки и започват едни пързалки и игри. Ако случайно сме си в нас, и съм права до печката ми намира най-мекото място по краката и започва едно щипане и хапане, та нямам никакво желание дай готвя  Wink. Да си седи гладна  Mr. Green.

Мими, на патерици - да си ни жива и здрава   bouquet. Много да слушкаш  Wink., за да пораснеш голяма.

Ние в четвъртък през ноща или петък заминаваме до моренцето за три дена, та пропускаме неделята, надявам се скоро да се включим и ние - 100 % с Нина обаче, че свекито има "свободен" ден тогава и върши разни важни неща  ooooh!.

Отивам да се правя красива, ако остане време в офиса ще си допиша  Hug Heart Eyes

# 228
Току що утрепах едно чудновато животно. Първо го помислих за странен паяк, но после на близко разглеждане, ми заприлича на минала през купа брашно мравка. Както и да е, вече не е живо.
Снощи Данката опика матрака (ние имаме тънък матрак върху основните матраци на леглата, защото пружините им са се развалили и много бучкат) и се наложи среднощно да махаме матрак и да сменяме чаршафи. Резултатът обаче ми хареса. И двамата се пробудиха, а спяха на спалнята. Иво заспа, докато го уговарях, че трябва за малко да си полежи на леглото, докато сменим чаршафите. Данката пък не пожела да го оставям при Иво и като го попитах на кое легло избира да спи, той си избра кошарата  Shocked Не е спал там нощем сигурно от година, въпреки че всек иследобед спи в нея. Просто нощем не желае. А сега полежа, порита малко, няколко пъти извика "Не!" (той това го прави профилактично, просто да си знаем, че е на обратното мнение  Mr. Green и да не си въобразяваме глЮпости) и спа там до сутринта! Не помня направо кога за последен път с МЛаден сме спали сами на тая спалня. Беше прекрасно, докато по едно време на зазоряване Иво не се намъкна по средата.
Вчера събух гащите на Данката и сложих едно гърне на показ. По едно време злобюлчето отиде, седна на гърнето и се изпика. Аз се възгордях и си представих как ритуално изхвърлям последната в живота ми торба с памперси в някой от близките дни. И познайте. Следващия час се изпика 4 пъти на пода, последния път седнал и с кеф как от пишката му се проточва ручейче и прави голям язовир на средата на кухнята. Явно ще поотложа ритуалното изхвърляне на памперсите.  Tired .
Той също се опитва да приказва, но засега е на етап повтаряне на толкова малка част от думата, че повечето неща звучат като боу, доу, дюм и гххх. Само аз го разбирам и то като първо добре огледам пейзажа, за да видя точно какво има предвид.

Роси, ако не получиш по-добро предложение, ще мина да те взема с такси. Аз си ги викам по телефона (никога не стопирам сама коли по улиците - срам ме е   Blush ), там съобщават номера на колата, която ще ме вземе, така че е абсолютно безопасно. Пускат ми хубава музика и така.

# 229
 Joy Юле, ти си безподобен образ  Joy
По странно стечение на обстоятелствате, може пък ние да минем през вас и да те/ви вземем  Hug Утре ще разтоварваме на място 10тона, та пак ще се товари и най-вероятно в Неделя Сашо ще ми е на разположение  Party Цената е кофти ниска, но пък по-добре толкова, отколкото да изхвърлим продукцията  Confused

Катюшче , тъкмо днес смятах да те прослушам, че ми се губиш в последно време  Hug Ако сколосаш, се обади и ми ела на гости, че сякаш не ми се излиза  Crazy Смятам да почистя, докато Лили спи, а после ще ми е изморено  Mr. Green  Кафе имам, както машинско, така и  3 в 1  hahaha , безалкохолно също...друго ако искаш, си купи, че нямам  Mr. Green Hug Heart Eyes Ще се радвам да се видим  Hug И Нинка може да вземеш , да си поиграят маймунките  Peace Това важи за всички майчета  Hug

П.п: Пак съм аз досадницата  Mr. Green От днес следобед най-вероятно на Герена срещу пожарната, на куп пред дървена постройка, доколкото разбрах, ще се продават от нашите дини  Laughing Това за справка, ако някой държи да опита от нашите дини  Whistling

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 10:12 от Росица Петрова

# 230
Здравейте!
Признавам си,не съм ви чела.Напоследък времето не ми стига,а и се чувствам ужасно уморена.
Бяхме на преглед при ортопед.За съжаление диагнозата се потвърди,за радост сухожилията са леко скъсени  и според лекаря при упорити и редовни упражнения може да има добър ефект.Минах еднодневен курс на обучение.Ортопедът ме предупреди,че резултати скоро няма да има,едва след 7-8м.той ще прецени дали сухожилията поддават ,ако не ,ще назначи операция.Записах час за преглед и в Горна Баня(за края на септ.)за второ мнение.Сега всяка сутрин и вечер се мъча да убедя Ангел да стои спокоен докато правя упр.(предлагам му различни игри и песни,но него го боли от упр. и настава гонитба),това ми отнема много време и енергия,но се справяме.Вечер не спя,защото следя Ангел да не спи по корем,на всеки 3-4мин.го обръщам.(лекарят категорично забрани тази поза за сън,защото са му леко завъртяни ябълките на колената навътре.)Препоръча детето да стои "по турски",което е невъзможно,защото Ангел НИКОГА не сяда.Изпрати ни и на невролог.
Невроложката заключи ,че костно и мускулно проблеми няма,развивал се в нормите,но след 4ч.престой в кабинета и каза,че Ангел е с хиперактивност с дефицит на внимание.Обясни ми,че за такава диагноза са нужни много изследвания,но едва при навършени 2г.,та дори 3г.За сега му изписа Ескимо кидс и хомеопатично за подобряване на съня.Това ми дойде като "Гръм от ясно небе"и доста неочаквано.След месец ще направим профилакт.преглед.Сега се старая през малкото свободно време (около полунощ)да чета предложената инф.в гугъл за това състояние,за да съм подготвена и информирана и при следващото посещение да съм по-адекватна и запозната,дори се замислям за консултация и при друг невролог,но ще изчакам да навърши 2г.
За сега това е от нас!
Хубав ден,слънчево настроение,здрави дечица!

# 231
  • някъде там
baksisa огромна прегръдка от нас, дано с упражненията постигнете добър резултат, задължително потърси и още едно мнение  Peace
бъди силна и търпелива, вярвам че ще се справите с Ачето успешно с това изпитание  Heart Eyes

# 232
Привет!
Аз се върнах от варненско-софийско-унгарска среща  Laughing
Поразходихме се с Ванилия и Валенсия. Биси липсваше, че Гого предаде фронта  Laughing /Биси, бързо оздравяване!  Heart Eyes/. Запознах се и с Лилчо и фамилия /много сладко семейство са/, но за съжаление с тях се видях съвсем за кратко. На наша Елица й наближи времето за обяд и сън, трябваше да минем да купим и на кака й нещо за обяд и докато седнем някъде с децата, стана време за тръгване /то и едно сядане, все някой търчи след някого  Crazy/. Не успяхме да се видим много, така не ми се тръгваше  Tired, но дано има и следващ път за сладки приказки. Абе наистина трябва да си направим една национална среща, с преспиване някъде, че да има време за всичко  Laughing
Иначе се уверих, че всичките дечица са прекрасни  Heart Eyes и от един калъп извадени  Laughing - тръшканици и рев за какво ли не  Mr. Green
Бакши, съжалявам за притесненията ви. Потърсете и второ мнение непременно. Неведнъж се случва да се преекспонират проблемите от някои доктори и с много лека ръка се лепват разни диагнози /главно невролога имам предвид/ . Съвсем наскоро коментирахме това с Роси, тя имаше някакви напразни притеснения  Wink
Сега вероятно си уплашена, но всичко ще се оправи, дори да се потвърдят тези състояния.   bouquet  Успех и с упражненията, дано по-скоро има ефект!
Мими, честит рожден ден на патерици! Много любов, щастие и най-вече здраве!  
 bouquet
юлче  Joy Само не разбрах вие къде спахте накрая  Mr. Green
Май само аз се потривам и не съм я събула Елица по гащи. Трябва да се стегна и да използвам лятото, че сега по-малко дрехи ще има за пране. Представям си зимата какво ще е. На дрехи ще насмогна, ама на опикани пантофи  #Crazy Пък и без това ламината ни е за смяна, да пишка на воля, не ми пука вече  Mr. Green

# 233
Бакси, прегръдка и от нас. Hug И целувки на малкия палавник. Ангел е чудесно дете, с прекрасна майка и всичко ще се оправи. Hug

Юле, според моя календар днес имаш имен ден. Не се скатавай, а черпи! Naughty  Hug

Роска, добре ,бе, тези македонски производители не искат ли да продават хубава стока, защо така се излагат??? Ние още не сме купували диня, майка ми купува и носи за Моната, и за сега хубави ги случва. Ама майка ми е диньоманиак Mr. Green и измежду най-каплавите македонски дини ще открие най-хубавата. Wink Айде да ви гушна и вас. Hug

Да ви се оплача одисеята с хлебарчугите продължава... Confused Днес пак ще пръскаме, ама направо са ужасно много. И посред бял ден взеха да се разхождат, егати нахалството! ooooh! Grinning Ако и този препарат не помогне, ще викам фирма. Все ме е страх, че фирмата ще пръска дето свари, а колкото и да прибирам нещата на Симона, знам ли какво ще пипне после...а ние като си пръскаме много внимаваме...офффф.... #Crazy

Лек ден! Hug

# 234
  • София

Юле, да ти е живо и здраво името!

# 235
Деска, ти не се меси  Naughty В Любимец най-много коли идват да товарят от Велико Търново и Шумен  Peace Аз говоря конкретно за София  Peace За Македонските производители ме питаш - Македония е затворена държава, т.е много трудно пробива в Европа, затова държавата отпуска невъзвръщаемо маса пари за производство, включително земеделско, за да влизат в хазната чужди пари, т.е от друга държава . Тук запознати разказват, че са виждали как стоварват огромни количества тор директно на полетата и хората-земеделци разполагат с нея както си искат  Shocked Не мога да бъда абсолютно сигурна, без да съм го виждала  Rolling Eyes Определено стоката им изглежда доста напомпана, не само динята, а като цяло. От друга страна ние също сме брали дини за износ - не искат добре узряла диня, само розови, което автоматично означава, че до консуматора тя стига озраля, но зорлен, дето му викаме ние, и няма кой знае какви вкусови качества. Затова аз на нашите дини им викам "истински", просто защото са си озрели естествено  Laughing

Хайде, че парцалът ме чака  Crazy После ще ви дочитам  Hug

Хмм, Юлинден  Thinking Ами да ти е честито името, Юленце  Heart Eyes

# 236
  • София
БакшиХиперактивност не може да се диагностицира на такава възраст. Невроложката ви не е професионалист, защото дори и детето да беше на подходящата за диагностика възраст не е етично да се хвърлят такива диагнози в лицето на родители или пациенти. Отидете при друг, а ако трябва ще съберем общи усилия да издирим наистина добър специалист. Как ме ядоса тази, проста нямаш представа... А аз не се ядосвам лесно... Пращам ти  Hug Hug Hug и започвам да мисля за подходящ специалист, при който може да се отиде. как може такива глупости, просто, ми е непонятно...
Една приятелка отиде на детски гастроентеролог за сина, който е на 2 години и има някакви алергии и секретите се стичат към стомаха. "Специалистът" казал гастрит и препоръчал да не яде люто и солено Shocked Таткото питал "А ракия да продължава ли да пие" Joy Все едно децата на 2 редовно ядат люти чушки от туршия. 

Здравейте, и на останалите ми хубавици!  bouquet Ние сме ок, като изключим нежеланието на младежа да спи този следобед. Crazy Обрива се оказа от мангото и явно манго няма да се яде. Както се казва, баба ми само манго е яла, та няма голяма загуба. мама много ми помага тук, а аз съм по- изморена от всякога. Явно така става като можеш да си позволиш да се почувстваш изморен.

Не мога да се включа по други теми, защото не съм ви чела много внимателно. По- късно, ако успея да се концентрирам ще се включа по- адекватно. Целувки на всички! Hug

# 237
БакшиХиперактивност не може да се диагностицира на такава възраст. Невроложката ви не е професионалист, защото дори и детето да беше на подходящата за диагностика възраст не е етично да се хвърлят такива диагнози в лицето на родители или пациенти. Отидете при друг, а ако трябва ще съберем общи усилия да издирим наистина добър специалист. Как ме ядоса тази, проста нямаш представа... А аз не се ядосвам лесно... Пращам ти  Hug Hug Hug и започвам да мисля за подходящ специалист, при който може да се отиде. как може такива глупости, просто, ми е непонятно...
Уф, Бояна, аз се чудих как да се изразя по-меко  Laughing, ама си ги мислех същите работи. И успях да се ядосам.
Бакши, я кажи, какво я наведе на тази мисъл?
юлчето да е жива и здрава, но официално ще честитя като почерпи  Joy Не за друго, де - просто не се похвали, че празнува, та може и да грешим. Въпреки че трябва да празнува от първия до последния ден на този месец, ако пита мен  Mr. Green

# 238
  • София
И съответно да черпи всеки ден  Wink !!!

# 239
Здравейте!

Изключително много съжалявам за пропуснатата среща Sad Но се притесних да не заразим някое дете (не че за майките не се притеснявам де Grinning) А после като излязохме съвсем съжалих, че не дойдохме, защото Гого не се закашля и веднъж дори. Притеснението ми дойде от факта, че се събуди от кашлица и после продължи да кашля още 2-3 пъти. Но като се замисля той от понеделник е на сироп за кашлица, билков, тъй като казаха в яслата че малко кашлял и аз го взех и му го давам за всеки случай. Но нищо повече не се случи, до днес. Та си мисля, може ли от сиропа да отхрачва нещо и той да е провокирал кашлицата? newsm78
За срещата...надявам се да имам и друга възможност да се видя с всички вас(ако може)

Бакши,  Hug Hug Hug Луди са тези лекари, така да шашкат родителите. Задължително потърси друго мнение по въпроса. И аз съм любопитна как точно се държа Ангел, че тя стигна до това заключение. И защо толкова много време сте стояли там. Че то аз ще издивея на едно място толкова време, че едно дете ли? Crossing Arms

Юлче, честит имен ден и от мен  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт