СЕПТЕМВРИ - '09 - 29

• 13 240
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Емир,надявам се да се видим на 13,ще се радвам много да се видя с някоя от вас! Peace
Тити,Кери,добре дошли при септемврииките!Леко и безавариино бременеене!Надявам се с нас да ви е приятно! Hug
Бебешондел,кръстосаи краката ине даваи на бебо да излиза от там докато не влезнеш в 9-ия!Момичета много по-лошо е да се роди бебе в 8-ия месец отколкото в 7-ия!

# 211
  • Габрово
Момичета много по-лошо е да се роди бебе в 8-ия месец отколкото в 7-ия!

Това и аз съм го чувала, ама не виждам логика  Rolling Eyes
 То медицината толкова е напреднала, че и в 5-6 мес. родени бебета оцеляват та камо ли в 8-ят.
Тук в габровската неонатология даже има случай на спасено бебче, родено едва 600 гр.  Grinning

Клара, мерси за отговора   bouquet

# 212
Здравейте и от мен! Не съм писала няколко дни, ноооо сега се явявам с добра новина. След едногодишно чакане баткото ни най - накрая е приет в детска градина близо до нас. До сега бяхме на градина в ж.к. Хаджи Димитър, а сега ще бъдем тук до нас в Лозенец. Направо не мога да повярвам на този късмет и определено трудно си представях с малко бебе сутрин и вечер до Хаджи Димитър и обратно в Лозенец newsm78. Инашият татко го чакаме днес и той пътува по 4 месеца в годината, но разпределени кажи речи януари и февруари и май-юни-август та това с градината ми дойде.......супер.

BebEshOnDeL пази се и лежи повечко в седмия месец е редно да си полежаваш защото обикновено бебетата решават че са готови за излизане и не се съобразяват, че трябва да понапълнеят и да се доразвият.

Леко бременеене на всички останали и умната да устискаме жегите и месеците пък после да се радваме на сладки бебенца...

# 213
Бебешондел стискам палци всичко да се оправи .почивай повече Simple Smile

# 214
  • София
Здравейте и от мен!
Добре дошла на Кери!
Бебешондел, внимавай и лежи повече, дано всичко да е наред и да нямаш повече такива проблеми!
За хълцането и при нас се усеща, а ритниците намалиха, и аз мисля, че вече няма много място, но въпреки всичко си се върти там, натиска пикочен мехур, стомах, бели дробове и т.н, прави "вълни" на корема Simple Smile
Аз тази седмица бях в много лошо настроение, в началото се скарах с мъжа ми защото имам чувството, че колкото повече наближава времето той е по-уплашен и се опитва някакси да не мисли много и да избягва всякакви разговори за беба. И само аз трябва да се мисля какво трябва да се купува, какво да се подготви, а той - нищо. Прибира се вечер и играе на компютър.А не съм свикнала така  #Cussing out Та скарах му се хубаво и сега май нещата са много по-добре, даже взел да ме закара сутрин на работа ( не че остана много де, аз от 13-ти излизам по майчинство вече). Призна си, че го е страх (то и мен ме е страх, ама е късно сега  Mr. Green) и така, сега нещата са наред, слуша и внимава да не ме ядосва пак. И не се страхува вече да пита за беба  Mr. Green
Вие помислили сте за педиатър? Мен ме хвана тази вълна сега, търся добър педиатър в Младост, ако някой има препоръки ще съм много благодарна.
Да не забравя, Кяра, снимките са страхотни, а ти изглеждаш много добре, не изглежда да си качила много, само по корема  Peace Радвам се, че си изкарахте хубаво, сигурна съм, че малката е била най-щаслива!

# 215
И аз съм от майките героини........... Абе всеки си е скрил главата и си гледа живота и никой не го е еня, че с тоя корем ми идва нанагорно всичко. Чуждите хора по ме жалят и много често в парка тичат да гонят детето за да почина.
Туй все едно аз съм го писала.Иначе и майка ми и свекърва ми са около мен,амаа осезаема помощ не съм усетила.Майка е все 2 смяна,докато го закарам,трябва да го прибирам.Свекърва ми е от 7до20ч.1час да играе с него не ми е хич улеснение.А вече ми е много зор  Tired

BebEshOnDeL, пази се  Peace

# 216
  • София
Здравейте мацки:))
Аз ви предлагам да изкараме поне до 38 39 седмица и тогава да раждаме...няма накъде да бързаме я...Това за 8я месец е така...но ако се отиде навреме в болница се бият едни подготвителни инжекции, които помагат на дробчетата да се дозавършат...Първият път бебка я извадиха първия ден на 39 седмица и ме вкараха 3 дена по рано заради тия инжекции...и чак тогава направиха секциото...не е лежала в кувиоз и всичко си беше оки с дробчетата....Левкоцитите при бременните е нормално да са завишени....питах изрично още първият път като видях, че не са в граници и ми казаха, че ако не много над рефернтните стойности е оки....не говорело за възпалителен процес....вече ако са много завишени трябва да се обърне внимание....
Иначе и аз сама си отглеждам каката....явно съм майка героиня...Simple Smile))бабите я гледат като ходя на преглед само...
mim4eto007 аз най-вероятно ще съм с катата на прегледа...да я запозная с бебето...та така ще ме познаеш...обикновено има и закъснения...та най-вероятно ще се засечем....
Някой да каже колко често трябва да се слушат тоновете на бебето след 29 седмица....че аз съм на ЖК чак на 03 08...не трябва ли да е по честичко?
Малибу аз вече съм по-добре и май благодарение на тая ровоза вода елудрил...и възпалението на венците ми затихна...
а за секциото не се притеснявай...ако е мн.едрото бебето е по-добре от нормално раждане....а и има време...моя младеж също си е седалищно разположен и като гледам няма никакво намерение засега да се обръща...но и затова има още време де...ама и да не се обърне аз пак ще съм секцио....
И мацки, кръстосвайте краката:))почивайте си и никакви по сериозни контракции  Naughtyпреди да му дойде времето...

# 217
Здравейте момичета!
Аз вчера бях на пеглед и най накрая ми направиха хубава снимка в личице на бебето на 4Д ехографа. Всичко е наред с мъничето, доктора ми каза да очаквам отново голямо бебе, сега е 2 кг. Баткото го родих 4 300 и това натам върви.
Много се притеснявам за раждането, защото първото беше - ужас меко казано, с голяма епизотомия и много шевове. Та, сега този доктор ми каза като вляза в деветия, ще започнат да следят тоновете всяка седмица и за наличие на родова дейност и да не съм чакала термина, ако има наличие на такава, ами да ми сложат една система и да съм родяла по-малко бебе.
Да ама аз съм си напатила от тази система с първото, на сила хубост не става, дето са казали хората  и ми се ще да си дочакам естествените процеси.
Абе, само за това мисля...

# 218
......кръстосаи краката ине даваи на бебо да излиза от там докато не влезнеш в 9-ия!Момичета много по-лошо е да се роди бебе в 8-ия месец отколкото в 7-ия!

Не съм съгласна. Ама никак. Няма логика, но има много статии за развитието на бебето по месеци и седмици. Колкото повече стои в корема на мама до 37 седмица поне, толкова по- добре.
Радвам се, че медицината е напредва и има все повече бебета, които оцеляват и в по- ранни седмици.
Да не се плашим, когато влизаме в 8 месец. Дано са здрави децата ни.
Следя с надежда и интерес всяко включване на Неки и много се радвам на добрите новини.

Между другото Валка, в Чикаго (болницата, в която аз ще раждам живот и здраве) работи лекар от габровската АГ болница.

# 219
  • Бургас
Добро утро или по-скоро добър ден от мен!  Hug

Чакам мъжа ми да се прибере (беше дежурен цяла вечер заради изборите) и да излезем да се поразходим малко с детето, че от вчера не сме излизали.
В тази връзка: http://abonat.net/ipicture/

Niki1, напълно съгласна съм с мнението ти.  Peace

Момичета, нормално ли е изобщо този път да не чувствам притеснение нито за раждането, нито за бебето?  newsm78 Може би е и рано още и затова се чувствам така... чак започвам да се притеснявам, че нямам никакви такива вълнения като на повечето от вас. Дори не ми трепва като знам кога съм на ЖК. Повредена ли съм нещо, какво....  newsm78 Embarassed
Аз честно казано и с Красимира като бях бременна не бях емоционално екзалтирана, но поне за самото раждане много се притеснявах. И сега даже забравям отвреме навреме, че съм бременна.  ooooh!

Майка и татко днес се прибират след 3 седмици отсъствие и съм мноооого щастливааааааа.....  Mr. Green

Оставям ви, пожелавам да имате страхотен ден и да гласувате, ей!  Peace

# 220
Днес имаме годишнина и да ви почерпя,мацки!

LaDiDa   не се притеснявай,че не се притесняваш Laughing  мисля че всеки е различно емоционален и това не е критерий  за нищо!

# 221
Здравейте момичета!

Днес активността тук е много ниска (може би заради изборния ден  Mr. Green).

Ние станахме рано с малката и отидохме да гласуваме. Оставих я на едно столче да стои мирна и влязох в кабинката. На излизане забелязах, че хората ме гледат шокирани, а тя взела че им казала че има братче и сестричка и сега чакаме друго бебе  Shocked. Та хората ме питаха дали е вярно. Laughing

BebEshOnDeL пази се много и си почивай!  Peace

LaDiDa, нищо ненормално няма в това, че не се тревожиш. Ако питаш мен това е много добре, че си спокойна и нямаш страхове. И аз на моменти забравям, че съм бременна, но като се сетя и се почват едни мисли дали всичко ще е наред, дали няма да е болно и т.н. Ходих даже при хомеопат заради тези натрапчиви мисли, дето ме тормозят. Наслаждавай се на спокойствието си и не се тревожи, че не си се впрегнала още за нищо.

bamba, честита ви годишнина! Желая ви да сте сплотено семейство, в което има много любов, доверие и уважение и да сте заедно дълги години.

Аз след няколко дена ще ви почерпя по същия повод  Grinning

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 14:53 от TRINITI

# 222
bamba , честита годишнина, живи и здрави да сте!   bouquet
Дори не ми трепва като знам кога съм на ЖК. Повредена ли съм нещо, какво....  newsm78 Embarassed
....... И сега даже забравям отвреме навреме, че съм бременна.  ooooh!
И аз се чувствам по същия начин,даже мислих преди около седмица да го споделям,ама реших да не ви занимавам пак с моите терзания  Mr. Green Дали покрай грижите за Божидар нямам време?Явно като е втора бременнос е различно, липсва тръпката ли,знам ли какво е  Thinking

# 223
  • София
Честита годишнина на бамба....дълго още да ги празнувате!
Малко цитати от една стара тема в архивите за дробчетата в 7мия и 8мия месец
1.Какъв е проблема в 8 м?Ами доколкото съм чувала алвеолите на белите дробове в края на 8 м.завършват своето развитие и затова е по-опасно да се ражда в 8 м.тъй като този процес вече е тръгнал и е хубаво да завърши в утробата на мама.А кото се родят в 7 м. този процес не е започнал и децата(по-скоро организма) по-лесно се адаптира към околната среда.

2.Им аз съм го чувала това за алвеолите.На мен ми го обясниха така-алвеолите образуват нещо като ципа в/у белите дробове.В 7 месец тази ципа още не е образувана и при първата глътка въздух,белите дробове могат да се разгърнат,в 8 тъкмо се образува и когато се разгръщат белите дробове,разгръщането не е пълно и детето може да има дихателни проблеми.Навремето често се е случвало дете в 8 месец да почине,е,разбира се не винаги,но се е случвало.Но сега,доколкото знам медицината е доста по-напреднала и вече няма проблем,даже е по-добре да се роди в 8 ,вместо в 7 месец.

3.Ти най-много се доближаваш до истината.В 8 месец в алвеолите започва да се синтезира вещество,наречено сърфактант.То не позволява стените на алвеолите да се слепят една с друга.Ако не е образуван или процесът се прекъсне се очакват проблеми с дишането.Но в вече има синтетичен сърфактант,така че при адекватни действия опасността е по-малка.

4.Ot poznata akusherka znam che naistina zaradi razvitieto na drobovete ne e hubavo da se razda v 8-mia mesec no tova vazalo  ot 32-34 g. sedmica posle niama problemi, a tova che se opitvat da zabaviat razdaneto e normalno ...vse pak kolkoto po-blizo do termina e razdaneto tolkova po-dobre Rolling Eyes

5.Тази тема е като темата за гърнето - мине не мине време и пак се появява. Аз лично се изморих да пиша защо това НЕ Е ВЯРНО. Колкото по-зрял е плода толкова повече шансове има да оживее именно заради това, че в дробовете се образува сърфактант, без който те не могат да започнат да функционират, защото няма какво да поддържа алвеолите отворени. Сътфактанта може да бъде стимулиран чрез използване на кортикостероиди - затова ако започнат контракции в тези месеци е добре да се позадържи раждането за да може да се подготвят дробовете на бебето чрез даване на кортикостероиди на майката. Има и начини на установяване зрялостта на сърфактанта (чрез амниоцентеза) и когато се достигне нужната зрялост се пристъпва към раждане. Не зная това доколко се практикува в България но би трябвало да се прави рутинно навсякъде, а не само в Университетските болници.
Явно за това и бият Урбазон....
до тук с цитатите:)))
Преди две години като ми правиха секциото...заради бързо растящ хемангиом в носа....лицево челюстния хирург искаше въможно най-рано да бъде извадено бебето...термина ми беше 03 03 2007.... хирурга каза на 02 02 да го вадят/защото се очакваше този хемангиом да се пръсне и тогава щеше да стане сложно/...АГдокторката, категорично отказа...каза, че не поема риска точно заради това доразвиване на дробчетата...така се устисках още 10 дена под лекарско наблюдение....процеса трябвало да бъде завършен...каквото и да означава това....на 12 02 ми направиха секциото и тя не беше сигурна/което е нормално/ дали всичко ще е ок...т.е дали въпросното развитие ще е приключено....единствено каза, че хубавото е, че е момиче и, че те по лесно се адаптирали....било е или последния ден на 38 седмица или първия на 39 г.с. ....докторката много държеше и на въпросните инжекции...които ми ги биеха сутрин и вечер...и те щели да подготвят по някакъв начин дробчетата на бебка ..... и въпреки всичко операция протече доста под въпрос дали всичко ще е оки с дробчетата на  бебка....нормалната бременност е 41 г.с. реално са я извадили 3 седмици по-рано...наистина нямаше проблем...но страха от това детето да има цял живот проблем с дробчета си беше голям...

# 224
Честита годишнина на бамба....дълго още да ги празнувате!
Малко цитати от една стара тема в архивите за дробчетата в 7мия и 8мия месец
1.Какъв е проблема в 8 м?Ами доколкото съм чувала алвеолите на белите дробове в края на 8 м.завършват своето развитие и затова е по-опасно да се ражда в 8 м.тъй като този процес вече е тръгнал и е хубаво да завърши в утробата на мама.А кото се родят в 7 м. този процес не е започнал и децата(по-скоро организма) по-лесно се адаптира към околната среда.

Бебе с неразвити дробове срещу бебе със започнали да се развива с такива е направо немислимо по горната логика. (говоря за цитата на момичето от темата, а не ЕмиР).

5.Тази тема е като темата за гърнето - мине не мине време и пак се появява. Аз лично се изморих да пиша защо това НЕ Е ВЯРНО. Колкото по-зрял е плода толкова повече шансове има да оживее именно заради това, че в дробовете се образува сърфактант, без който те не могат да започнат да функционират, защото няма какво да поддържа алвеолите отворени. Сътфактанта може да бъде стимулиран чрез използване на кортикостероиди - затова ако започнат контракции в тези месеци е добре да се позадържи раждането за да може да се подготвят дробовете на бебето чрез даване на кортикостероиди на майката. Има и начини на установяване зрялостта на сърфактанта (чрез амниоцентеза) и когато се достигне нужната зрялост се пристъпва към раждане. Не зная това доколко се практикува в България но би трябвало да се прави рутинно навсякъде, а не само в Университетските болници.
Явно за това и бият Урбазон....

Прекрасно мнение. Абсолютно подкрепям Simple Smile Разбира се, че не е вярно.
  До 32 седмица се развиват белите дробове- по смътни спомени. Никога не са спирали да се развививат между другото.
 Ако в 34 седмица вече са завършени почти всички системи и бебе започва да трупа маса, то в 28 седмица все още се развиват такива. Колкото повече се приближаваме до термин - толкова повече шансове за оцеляване има бебето.

Общи условия

Активация на акаунт