Любители на котки, тема 26

• 23 470
  • 421
  •   1
Отговори
# 345
Привет  Hug МОят бонбон снощи се е изакал , но днес ми се струва малко вял и отпуснат . Хапна много малко , макар че с настрървение дърпаше спринцовката , предпочита да се гушне в мекичката си постелка и да спи .  Иначе си ме хапе като му търкам коремчето , ближе си краченцата , но в сравнение с вчера е по - отпуснат . Ушичките му са студени . Вчера хапна над десет спринцовки с мляко .  Дали да се  притеснявам ?

# 346
Нека яде толкова, колкото иска. Може и на него да му влияе жегата. Взе ли му котешко мляко? Защото прясното наистина не се препоръчва (въпреки че и аз давам, но много рядко).

# 347
  • Пловдив

Доника, какво реши за кастрацията на котетата? И аз не съм чула в Пловдив да има такова със стационар.  newsm78
Реших да ги кастрирам в Провет, казаха ми че няма проблем да ги оставя за няколко дена там, нямам друг избор, страх ме е да ги пусна така на двора след операция  Rolling Eyes
Притеснява ме и едната котка как ще я хвана, макар да я храня, не ми дава да я галя, ще трябва да помисля и за това Tired

# 348
Aми, Доника, аз не разбрах... те не са твои котета, а някъде се навъртат наблизо, така ли? Защото ако не са твои ще направиш доста разход, за кастрирането... Поне после да си вземеш поне едничко. Но гледам имаш и друго животинче, та... Разбира се ако не е проблем за теб е чудесно. Погледнах в нета за тези "Провет". Не се сещам да съм водила моя там, но май са известни, да. Ние нашия котарак го занесохме в една клиника в Гагарин. Беше много евтино. Друг път също съм го водела там - когато направи някакво възпаление на пикочните канали. Пак ми взеха много малко пари. Та казвам ти за вселки случай ако искаш да сравниш като цени. Но тези в Гагарин не мисля, че може да се оставят там после. На мен ми дадоха една клетка да си го транспортирам, защото нямам и им я върнах после. Аз също бях на работа тогава и доста обмислях дали не мога да го оставя за 4 часа там. Но не стана.

# 349
Доника, браво!!! Много се радвам, че са се съгласили Grinning
Елпида - щом си хапва, значи е добре дребчо. Може запекът да го е мъчил вчера, а сега като се е изакало, да му е олекнало и да е спокойно. Наблюдавай го Hug

Нагледах се пак на сладурски снимки Heart Eyes

Между другото, за тази котешка трева - не съм забелязала да има ефект, по-скоро ефективни са гранулите против образуване на космени топки Thinking друг вариант е - клонки върба, добре измити, в сезонното им време - доста по-сполучливи са от тревата. Но гранулите са си най-най, тъй като се ползват редовно и един вид се прави профилактика, а не се решава проблем когато вече е създаден.

# 350
Привет и от нас !  Flutter
Дребка се оправя, по-спокойни сме. Днес цял ден играе със Зари, вози я в количката.Това коте ужасно обича да се вози  Grinning И снощи се возиха цяла вечер.Голяма занимавка ни е.Свекърва ми е на гости и тя се запозна със Зари.Не мога да кажа , че е очарована, но обича котки и я прие много добре.За разлика от майка ми  Confused Вчера мазах с една паста за хлебарки и диването моля ви се я облиза  Shocked Слава Богу нищо и няма, ама много трябва да се внимава, ей.

Месечинке, цунки на нежната Кетя !
Добро утро  Grinning
Изключително приятни историйки сте споделили, оправихте ми настроеното (което столична община развали рано сутринта Tired )
Танче, добре е малкия, пие си лекарствата, ходи на градина, ще живее  Mr. Green
Нико и Бени пък от няколко дни като си легнем започват една игра, едно гонене, като галопиращи коне. Понякога гонките се случват и посреднощ. Така наскоро... търчат те един след друг като стрели, обаче маршрута им минава през спящите Теди и Тони... и при поредното прегазване на краката ми (което не е никак приятно, и двамата са към 6 кила) аз се надигам бързо и уж да цапна някой от тях, а такъв шамар си забих на крака, че цяло съзвездие ми се разтанцува над главата  #Crazy
Пък тази сутрин, гледам някакви сини парченца по земята... хич не се усетих, че са тленните останки на гъбата за забърсване  Tired децата я разпознаха.

Тед, както винаги се скъсах от смях с теб, благодаря ти  Hug

*Devil* , здрасти, бяхме се затъжили и ние за теб !

.:.Stef.:. , само искам да кажа, че много се кефя на бремени жени, които не робуват на предрасъдъци от типа “ Ауууу, ама как така бебе и котка, та котките са толкова опасни ! “   Simple Smile

Ето и няколко снимки от нас, от снощното разкарване с количка :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13424888
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13424891
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13424893

# 351
Ех момичета от сърце се забавлявам с вас  Hug благодаря ви!

То не са снимки, не са истории... това е най хубавата част от живота с нашите любими косматковци! Heart Eyes

Теди ненадмината си в разказите... твоите мъже са уникални  Wink

blizna4e
както виждам и Зара и Калина са доволни от возенето... какви блажени физиономии  Joy

Шана е станала крадла  hahaha краде череши от купата, в която ги мия, отделя им дръжките и пада луда игра  Mr. Green ходя и отнякъде изтъркаля някоя череша пред мен и като я настъпя... и ми става едно забавноооо

# 352
  • Варна
Направо да и завиди човек на Зара за колата Hug
Кетя връща цунките Grinning
Шана значи е любителка на черешите Laughing

# 353
blizna4e   Heart Eyes много ти е хубава дъщерята, а каква хубава кукла космата си има в количката Simple Smile
Тед дано бързо да оздравява малкия,  Joy за останките от гъбата много се смях Laughing
Месечинка виторога    Mr. Green Хубавицата Кетя щуре ли Wink
Cantariny Shocked ама яде ли черешките или само играе с тях...черешоволюбива Шана Party
 Hug прегръдка за другите да не ви изброявам   bouquet  Томас нали не яде тревата..сега я накълцах надребно и я размесих в храната Mr. Green глупави ли са животните.....отделя се тревата в 1 ъгъл...другото се яде....ще изчакам може на нов вид разделно хранене да е минал Whistling после да опасе гарнитурата.
Я които ползва такива храни за космените топки да каже, марака каква да търся, има ли различни видове... bowuu
колко често се дава тази храна? Благодаря предварително Hug

# 354
  • Варна
Аз знам за едни гранули с малцова паста, има на различни производители, но Кетя им се мръщи и ги отделя точно както Томас тревата Laughing Още седи пакетчето до над половината, а е купено преди месеци Whistling Но пък някои котки ги обичат, може да пробваш Laughing На Кетя и харесаха едни котешки сиренца от Кауфланд, обаче едно мъничко пакетче струва 1.75. Ще и купувам от време на време, нали ми е сладкишката любима, ама няма да е често Rolling Eyes А тя си е щурчо - тази сутрин забрави, че е разгонена и голяма игра му дръпна Crazy

# 355
  • София
Здравейте, аз взех на Мери преди два дни  сто грама  гранулки срещу космени топки да я пробвам че тя не яде всеки вид гранули, тези обаче само първия път им се намръщи и сега ги яде, много и харесаха, не запомних фирмата от голям панер са, днес ще ходя пак до там да и взема и ще видя фирмата Peace,Месечинка да се топнеш по веднъж и за нас  newsm47 топла ли е водата  grinning039

# 356
Е, не, снимките с количката ме разбиха просто, нямам думи Joy Joy Joy

.:.Stef.:. , само искам да кажа, че много се кефя на бремени жени, които не робуват на предрасъдъци от типа “ Ауууу, ама как така бебе и котка, та котките са толкова опасни ! “   Simple Smile
О, ама моля ти се Heart Eyes Когато човек е информиран и запознат - няма проблеми. Уви, повечето хора не са така...

За космите и гранулите - не знам вие с какво храните вашите котчовци, но нашата е на гранули, паучове, пастети и пилешки дробчета. Гранулите, като храна, нетипична за котките (тъй като повечето й състав е зърнени култури, а котките не са тревопасни все пак) е хубаво да са качествени - което значи и скъпи Confused Сигурно сте го коментирали много пъти, но евтините гранули, особено шарените, са пълен боклук и освен да причинят проблеми на котките, друго не правят ooooh! та пораи тази причина, с гранулите компромис не правя, макар че ми излиза доста солено - купувам само Dr.Hill's, Royal Canine и една канадска марка, нова, с 80% съдържание на месо в гранулите - ще я познаете по черния цвят на гранулите. И от трите марки има гранули за стомаха. Хилс са най-скъпи, 100гр. е 1.50, макар че в момента има лятна промоция на марката - този месец е - 15%, другия -20%.

# 357
  • Пловдив
Aми, Доника, аз не разбрах... те не са твои котета, а някъде се навъртат наблизо, така ли? Защото ако не са твои ще направиш доста разход, за кастрирането... Поне после да си вземеш поне едничко. Но гледам имаш и друго животинче, та... Разбира се ако не е проблем за теб е чудесно. Погледнах в нета за тези "Провет". Не се сещам да съм водила моя там, но май са известни, да. Ние нашия котарак го занесохме в една клиника в Гагарин. Беше много евтино. Друг път също съм го водела там - когато направи някакво възпаление на пикочните канали. Пак ми взеха много малко пари. Та казвам ти за вселки случай ако искаш да сравниш като цени. Но тези в Гагарин не мисля, че може да се оставят там после. На мен ми дадоха една клетка да си го транспортирам, защото нямам и им я върнах после. Аз също бях на работа тогава и доста обмислях дали не мога да го оставя за 4 часа там. Но не стана.
Ами не са мои, но основно аз ги храня, преди 6мес почина бабата, която се грижеше за тях, те живеят в съседния двор, немога да си ги взема, защото и аз имам котка и куче и едвам те си разделят нашия  двор  Rolling Eyes
Моята котка е кастрирана, но тези не, многократно съм предлагала на бабата пари за да ги кастрира, но нея е беше жал и сега вече станаха  толкова много, че ми идват вповече за храненето Laughing
Утре ще отида на място да говоря с доктора, дано ми направи отстъпка за количество  Mr. Green

# 358
  • In a surreal moment!
Привет !

Доника - дано заради количеството да не бутне качеството , защото на една приятелка преди време кастрираната котка роди....махнал само 1яйчник с тръбата простака....така си остана полукастрирано животното и си ражда .....

Днес съм мнооого ядосана....само да хвана кой ми напика дивана и ще му късам мустаците един по един.....
И още ...мислите ли , че има връзка между рибар , коте , пран мокет и бясна "майка"...има ...една е и се казва Маша. От гимнастичка стана футболистка , за топка използва главичка от каракуда....При цял двор отвън тя вътре ще ми рита.....Има снимки , но после ще ги кача, че почивам и сериала ми почва....ох , оплаках се...много лошо това младо поколение , бе....Теди и аз съм стартова и всякаква друга площадка...бутовете така са ми надрани, че мъжо взе да мърмори , ма то верно страшна дантела....лошички диЧа, ей....
Ади до !

# 359
  • София
Здравейте и от мен! Аз тревата я давам, защото по принцип котките имат нужда от нея, а не за да повръща косми. От години при нас такова нещо не се е случвало - може би защото са късокосмести. Когато се случи да ми опасат цветята и повърнат, никога няма косми, а само твърди листа. Опитвала съм да давам 1-2 пъти Фрискас със зелени гранулки/тревни/, но ги отделят.

Тед кат, много се смях на разказа ти! Радвам се, че детето се оправя!

Близначе, много са сладки твоите дечица! А аз като видях как се вози в количка и реших да намеря и нашите подобни. Точно в количката не намерих, но пък изрових цял куп смешни снимки от далечни години. Мъжа ми малко ще ми се кара, че слагам некачествени снимки, ама в тези времена няма как да са много хубави. Някои са сканирани от снимки.

Това са котка на скейтборд(с коланче се дърпа из цялата къща Mr. Green) и котка с перука:

Спящ в лятната жега, но за да не настине...

Тук е в рая на торбичките - много ги обича:

Облечен с яке:

Всички животни по леглата!

Къпан/може и да е последния такъв случай, а е 2002 или 2003  Grinning/

И една не по темата, но бях много впечатлена от гълъбчето:

И малко спам. Особено момчешките майки може да се научат как се карат две тротинетки едновременно или как се катерят девойчетата по вратите и стените.

Миг незабравим, съчувствам ти за дивана Cry!

Общи условия

Активация на акаунт