Любители на котки, тема 26

• 23 471
  • 421
  •   1
Отговори
# 405
Абе да няма нова тема?

# 406
 Hug наоколо съм аз, ама нали събота неделя то из целия форум е така, почивни дни повечето са нейде да свършат работа....
имам много тъп въпрос каква е идеята на гребените и четките с метални зъби? Да не се наелектризира ли newsm78 не мога да го среша Томето с тях голяма съпротива, пробвах с пластмасов обикновен ми седя и се кефи...дали не натискам повече и да го боли с това металното? Я който ползва да сподели какви такива аксесоари ползва ако може и снимка? Blush

днес опънах Томето на кантара от 800грама станал е 1 400 ..

# 407
  • In a surreal moment!
станахме доста ранко , към 6.30 и закусихме дружно, и си поошетахме и сега копаем доматите...някой си играят де , ама важното е че се опитват да се научат как се скубе поветица...хахахах...имам някой снимки , но като имам врме ще качвам , че много ми е отегчителна тая процедура.....айде почивката свърши, викам работната банда и пак в лехите....

Леле Близначе , каква буря , недумай , аман от толкоз вода...докато съхнехме сега ще се издавим....

# 408
водих котката на годишна ваксина и останах изненадана, че вече  е 30лв...май перди година беше по-евтино  Tired
като прибавих и някакъв препарат, който се слага на кожата за вътрешни паразити 14лв....и...  Crazy
имало някаква нова ваксина, пак годишна...против повече болести и струва 60лв, някой ползвал ли я е? тази година реших да я пропусна, но догодина живот и здраве може да я сложим Grinning

# 409
  • София
Добро утро /ден/ и от нас!

Преди време бях гледала едни таблетки против космопад в един магазин на ул. Елемаг. Вчера минах случайно оттам и реших да се отбия, но бях забравила наименованието на таблетките. Влязох, попитах на кой щанд са разположени и започнах да ги опипвам и да чета и указанията по тях. При всяка пипната опаковка продавачът ми казваше, че не ми ги препоръчва, поради разни причини. На всяка приказка обясняваше как би следвало поне един месец да храня малките с Р.Канин за хубава козина и да не им давам нищо друго. 45 мин. ме убеждава, че само със сухата храна на Р.Канин могат да се хранят пълноценно и че може да изглежда скъпа, но се дава по малко и е напълно достатъчно. Знаете как ние, българите, реагираме, когато почнат много да ни убеждават. Просто не вярваме. И аз, само и само да млъкне, взех 1 кг. храна и излязох, с мисълта, че при нас няма как да се случи да бъдем сити само с 60 грама храна на ден, както бивах убеждавана. Подготвих се, че цял ден ще мяукат и ще искат допълнително. Да, ама не! Тази сутрин за закуска им сложих само 40 грама общо на двамата - дори не си довършиха яденето и сега са вирнали краката и спят непробудно. Аз си запекох една пица и си я хапнах блажено под носа на спящите, но реакция нямаше. По едно време Кьорчо притвори единственото си око и веднага заспа, демонстрирайки своята незаинтересованост към обекта на моята закуска.
Очевидно е вярно, че наистина РК са много хранителни гранули. До сега им давах едни испански - 1.5 кг - 18 лв. и очевидно ще мина изцяло на РК.
Така че, човек не бива да е предубеден, казвам аз.

# 410
Емел   Браво, то човек докато не опита от къде да знае, и аз така съм недоверчива някой като почне д ами пробутва нещо.
За РК искам да попитам, как определяте колко е 60грама, на око ли newsm78 аз взех 1 пакет за бебета..ама няма нито мерителна лъжъца-нищо...сипвам на око, като се нахрани спира, ще ми се обаче да го дозирам някак Thinking да таз бебешката е с големината на леща....каква е храната за по големи котки-много ли е едра? Дали ще може да се справи Томасито? Тази бебешката е само 2 вида....никакво ранообразие, та ми се ще да пробвам друго....паучовете и храната в консерви...нещо и се назландисва newsm78 провах около 5-6 марки коснерви...все същото единствено агнешко и риба не отказва...дали е някакъв период незнам....бебшка му котешка работа.   дали да не пробвам и Хилса как е? До 4 месец само с бебешка храна ли трябва да го храня? Сега да не ми се разглези нещо.....ей такив амисли ми се въртят в глават ана мен.....котетата по улицата пък отдавна хапват каквото намерят...

# 411
  • Costa Rica
Добро да е и от нас!

Емел, ще взема да те послушам. Аз сега само като видя цената и се фръцвам в др. посока (т.е. към "Фрискис"), но ще пробвам РК, особено, ако това ще ме избави от тоновете косми.

А ние не сме се ваксинирали. То и не излизаме навън, де...

Уискас от няколко дни ме докарва до инфаркт - няма и няма котка! Обикалям гардероби, шкафове и скривалища, питам съседките дали не са видели умряла от ужас котка около блока - нищо! По едно време нашата се измъква изпод дюшека на свободното легло и ме поглежда "Здрасти! Къде ми е закуската?" Ами ако някой се беше тръснал върху нея - не ми се мисли...Днес пак се случи, но аз вече си знам.

galentinass, RK имат специални мерителни чашки за различните видове храна - на мен ми бяха подарили такава. Питай в магазина.

П.С. Ако решите да се срещате към края на месеца (по заплАтено време), може и аз да присъствам Wink

# 412
Емел, сладка си, как само го обясни  Hug Обаче и аз така като теб.Вета ме уговори да съм вземела от тая храна.Преди бях купила Уискас и Зари не я хареса.Обаче РК я харесва и с малко се засища.Да не звучи като реклама, но наистина е много хубава.Да, пакета е само 400 грама, ама ето аз вече един месец давам и е повече от половината.

Момичета, някъде из форумите в ДИР-а четох, че стопани на котки се оплакват от Уискас.Бяха писали, че след нахранване котките стават буйни и агресивни , и заподозряха че слагат вътре някакво вещество което привлича котките.Те се пристрастявали и така искали само тая храна.Някой има ли такива наблюдения ? Аз имам.Действително когато дам на Зари Уискас, след това става бясна и неконтролируема. Thinking

П.С.Не е ли време за нова тема ?

# 413
 newsm78 ей сега за тоз уйскъс ме хвърлихте в тъч......има нещо вярно...незнам дали е съвпадение но след 1-2 часа след изяждане на 1 пауч Томас търчи като полудял из вкъщи.....аз си мислех че си играе ама голям съвпъдък ще ...ще засека да вида..за РК взех 1 пакет когато заведох Томас за обезпаразитяване- от 400гр.....ми на половината е кутията вече почти месец...т.е ако така вървим 1 пакет ще стига за 2 месеца Rolling Eyes

верно е време за нова темичка.Кой ще я пусне Шушулче дали има възможност...ако не някой ако иска да я пусне само да свирне д аму пусна списъка с Котетата Thinking

http://www.galentinass.snimka.bg/album.php?album_id=396836&pid=13467534      Whistling каква голяма твар става..... Heart Eyes

# 414
  • София
 Grinning

Аз пък имах такъв един случай - преди години моите /още доста малки/ набарали опаковка 400 гр. гранули Уискас /още неотворени/, цяла нощ си играли да разкъсат опаковката, накрая успяли да направят дупчица колкото за една малка лапичка и така бяха изяли 2/3 за цялата нощ. Очевидно слагат разни пристрастяващи вещества вътре, че не могат да спрат да ядат. А и ако наистина не съдържат котешки протеини, както съм чувала, могат да си ядат до безкрай, без да се засищат.

РК за възрастни е колкото малко бобово зрънце. Аз имам мерителна чашчиша.

P.s. Моите се преместиха в спалнята при мен. Днес наистина се убедих, че не храната е единствената причина да се стараят да бъдат близо до мен. По принцип постоянно са гладни и поради тази причина се съмнявах, че намеренията им може да са користни. Сутрин Кьорчо започва да скача до дръжката на вратата, пускам го в спалнята и той веднага се настанява върху гърдите ми, на 1 см. от лицето ми, и ме гледа непрестанно, за да не би да го излъжа - да съм се събудила и да се правя, че спя. Недай си Боже да отворя едното си око, да се усмихна, да кихна, да се прозея, той веднага решава, че вече съм се събудила и трябва да ходим да ядем. Joy

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 13:50 от Емел

# 415
Здравейте, котколюбители,  Simple Smile да не смените и тая тема, че ве4е писах на една стара  Grinning
Та значи имам един въпрос. Имам котка на годинка и роди преди няколко дена, но не кърми, явно е умряло малкото. Чудя се сега дали трябва да и се дава нещо заради кърмата??? Да не се разболее нещо...  newsm78

# 416
Martina varna newsm78 а сигурна ли си че малкото е умряло, може да е родила 2 котета, знам ли и аз...ако е така защо не звънеш на някой ВЕТ да попиташ по телефона дали е необходимо нещо да и се даде за да се спре кърмата или сама ли спира, незнам как е при животните newsm78   иначе нещо бучки образуват ли се около гърдите, следи я д ане направи някое възпаление, мастит.

Емел мерси за разяснението за размера, бобче мисля че ще може да го яде, ще взема пък ако не може да я яде, ще я пребера за след 1 месец.
А с какво измерваш грамажа за да знаеш колко да дадеш?

Тоз уйскъс Naughty изяжда Томас каквото има купено и повече няма да купувам Confused ако наистина е така...а такива хубави реклами имат..."с любов към котето" ooooh!

# 417
  • София
Момичета, някъде из форумите в ДИР-а четох, че стопани на котки се оплакват от Уискас.Бяха писали, че след нахранване котките стават буйни и агресивни , и заподозряха че слагат вътре някакво вещество което привлича котките.Те се пристрастявали и така искали само тая храна.Някой има ли такива наблюдения ? Аз имам.Действително когато дам на Зари Уискас, след това става бясна и неконтролируема.

За сухата храна не мога да кажа, защото от години не давам такава, но за консервираната или паучовете не е така. Хапват си я, но в никакъв случай не е предпочитана, а за беснеене или някаква възбуда - изобщо няма такова нещо. А когато преди 7-8 години ги хранех с гранули съм си мислила, че слагат нещо, защото с голямо настървение ги ядяха, но не става дума само за Уискас, а за почти всички сухи храни. Наистина се получаваше някакво пристрастяване. От онова време им е останал навика като видят буркан да се опитват да го отворят, защото едно време им държах сухата храна в буркани. Така Мацо счупи и разпиля пироните на дядо  Mr. Green.

# 418
  • София
 Joy

В консервите има до 80% вода. И аз им давам по веднъж на ден, но почвам да се замислям дали не е по-добре да се опитам да приготвя някакво месо по техен вкус /все ще нацеля/, вместо да ги храня с 80% вода и 20% нещо, което не знам какво е.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 15:17 от Емел

# 419
Привет!
Минавам за малко.
Кой  е мераклия да пуска тема?
Консервите добри или не, моите ги обичат, но им давам рядко. Предпочитам истинско месо да им давам. гранулите на фрискис не са лоши, харесват ги. Взимам им и РК и едни други с П .... забравих им името сега.

Ето малко пресни снимки на бат Нико

Общи условия

Активация на акаунт