Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 86

• 32 014
  • 364
  •   1
Отговори
# 270
  • Банкя
Clairette ти си имала цяло приключение с тази торта.Дано е било всичко радостно.

# 271
Добро утро и от мен!

Аз имах малко ангажименти и ме нямаше.Но четох и подкрепям предложението на Clairette   за семинар на тема 3Д торти.Да не звучи нахално де.Но ако е намеквала за мен-аз съм насреща и ще помогна с каквото мога.
Правих тортата за предизвикателството и снимах стъпка постъпка,но това ужасно трудоемко и когато работиш понякога бързаш да приключиш и не успявам винаги да снимам.Но ако трябва -ще се постарая.
Лек и спорен ден!

# 272
Здравейте, бихте ли ми казали от къде си намирате сладкарските боички? Търсих в Била и Кауфланд, но не намерих. Надявам се да ми помогнете и тъй като вероятно не съм уцелила темата, моля да ме извините Embarassed

# 273
Албенка,пак си номер 1!    Peace
patriyani , много морско...и много надарена каката !  Simple Smile
blueeye® , много свежа градинка си спретнала!
Genoveff , четири цвята има в Метро,при сладкарските подправки.А сладкарски бои има на "Кадемлия", ако си от София.И в "Торнадо"-Пловдив.
В тортената библиотека има линкове на фирмите .    Peace     

# 274
За съжаление не съм нито от София, нито от Пловдив. От малко градче съм и единствената ми възможност са Била и Кауфланд като по-големи и заредени магазини в Шумен.

# 275
 Genoveff - аз също съм от малко градче и не намерих сладкарски бои за това използвам боя за яйца, безвредни са и на тях си пише, че се ползват и за кремове, торти, сладки...  Peace

Момичета, искам да украся едни мъфинки отгоре с фигурки от марципан Варна. Въпроса ми е трябва ли да ги намажа с нещо мъфинките за да се  " хване" марципана ( примерно маслен крем) ?

Благодаря   bouquet

# 276
Клер, пак ще кажа слонът ти е уникален!
Искамда видя всичко. Стъпка по стъпка, рецептата...всичко
Ако направите семинарна тема 3Д ще бъде супер. Сигурна съм, че много хора ще и се израдват. Аз лично нямам с какво да обогатя съдържанието на подобна тема поради липсата на опит в областта, но ако мога да съм полезна с нещо, до 20-ти съм на линия, само кажете.

# 277
Genoveff намажи ги с маслен крем Wink

Много се радвам, че харесахте тортата с камиона. И рожденника я хареса. А това беше тортата, която бяха поръчали за празненството http://steisi.multiply.com/photos/album/25/25#94

Албена отново чудни торти си направила. Да ти е жива и здрава племенничката.

patriyani бащата със сигурност е бил изненадан.

blueeye® много свежи нарциси.

Ванче чакам разказа за потъналия Титаник Praynig

Въпрос - Някой знае ли рецепта за торта за диабетици? Много ще съм благодарна    bouquet

# 278
  • у дома
Въпрос - Някой знае ли рецепта за торта за диабетици? Много ще съм благодарна   bouquet

stasi, бях правила преди време много сполучлива ПОСТНА торта, нямам идея дали става за диабетици, но все пак я виж ТУК  Hug
simpatiuh4e, може да залепиш с маслен крем или топченце от марципана  Peace
Clairette, моля за рецептата на Chocolate fudge cake  Praynig

и аз съм "ЗА" 3D тортен семинар  Mr. Green

patriyani, мини тортите са от остатъци от блата и крема от тортата с която ще участвам в тортеното предизвикателство и затова няма как да ви я покажа  Mr. Green цветята са от шоколадово тесто (нямах никаква идея, че всъщност съм направила нарциси  Crazy  Joy ), преди да сложа цвете, залях с разтопен бял шоколад оцветен със зелена боя  Peace

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 15:36 от blueeye®

# 279
simpatiuh4e, аз също използвам безвредните бои за яйца, но не е същото. Цветовете не са така наситени, както искам да бъдат, та за това се интересувам от сладкарските. Но явно в малките градчета сме обречени  Cry

# 280
Genoveff ако искаш виж координатите на магазина на Кадемлия 6 в София. Обади им се, и питай за скайпът им, за да не се набутваш с парите и ги разпитай подробно. Знам, че предлагат доставки до страната, но не съм запозната с подробностите, защото аз лично си поръчвам "от вън"

Стаси след преинсталацията на компа, мъжо ми е затрил папката със "сборки" за тортите, но ако я открия някъде, съм сигурна, че вътре имам рецепта за торта за диабетици, защото мойте роители и двамата са. Ще търся!

# 281
Стаси, мога да ти помогна с  ТОВА и ТОВА .
patriyani - Посмях се с твоята торта..... тоя дебелия.... е много готин....
Албенче - Идейна шапка!!! И супер торти!
................
Shocked Shocked Shocked
Защо няма торти в темата????
Къде сте??? И какви ги вършите???  Thinking

# 282
Ванче, тук всички чакаме разказа за Титаник...не се скътавай!

аз съм в творческа криза...колкото повече мисля за преизвикателството, толкова повече се спичам и блокирам...имах едни идеи обаче нещо избяга икебаната от тях и сега се опитвам да се върна в правия път...а няма време, на 20 заминавам...ужасТ
...като видях какви чудеса сте правили на предишните и съвсем мми се взе акъла...къде съм тръгнала и аз барабар Петко с мъжете... #Crazy

# 283
Ванче   bouquet

доня КОПРИВА    а  аз заминавам на 18 и съм до никъде  Rolling Eyes Идея имам, ама нещо се мотая.

# 284
...къде съм тръгнала и аз барабар Петко с мъжете... #Crazy

Където и аз, така че хич не се спичай  Mr. Green

Сега за Титаника, явно творецът на тази торта чака очевидецът да каже, за това на две на три, защото определено стилът на Ванчето при мене го няма  ooooh!  Blush  hahaha  Този велик кораб, според мене беше решил да докаже славата си и когато видях как тортата се беше разцепила, защото корабчето потъваше  Shocked Shocked Shocked висят 5 см торта от подложката и само крема ги държи да не се изпльокат ....  Може би всички видяхте на снимките какво количество подпори под формата на сламки имаше? .... Е да, ама .... Вдигаме кораба, а отдолу висят почти всички сламки здраво вклинили се в Титаника ... На Симона за малко да й трябват помощни уреди, за да ги вади  ooooh!  Тези, които бяха обявили бойкот на корабчето, бяха безпощадно премазани и нещастно се гърчеха на дъното на морето ...  Joy Добре, че подложката не се виждаше, щото това вече щеше да трябва да се документира  hahaha  Само още ще кажа, че по норматив, всички принадлежности на кораба като лодки, комини, мачти и прочее джунджурийки бяха унищожени от хлапетата за има-няма 2 мин  ooooh!
Та това е историята за Титаника, за повече подробности - твореца  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт