Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 86

• 32 014
  • 364
  •   1
Отговори
# 255
Тарлио ,честит рожден ден.С пожелание за здраве, щастие ,късмет и още много тортички от теб  bouquet
Стаси ,направо уникален комион  Hug Hug HugИдеален е .
Дидка ,че какво и е на тортата хубаво небе през лятото и съзвездиета си е наред  Hug,какво не му харесваш?

# 256
Хайде аз в полусънно ( претрепано) състояние , още веднъж да ви благодаря за поздравите   bouquet и да отбележа някои неща...
Ванче да ти е жив и здрав юнака , винаги само радост да ти носи и все така "оригинални" торти да си пожелава ( кога ли иначе щяхме Танк и Титаник да видим  Wink ). Кораба естествено е толкова впечатляващ , че направо съм без думи . Нямам какво друго да кажа , от теб по-малко не съм и очаквала   bouquet
Клеър този слон си е "баш" слон ... с тези размери  Grinning .  20" на 25" -  това нещо влезе ли в хладилника  newsm78 . По изпълнението нямам какво да кажа - идеална е . Марио е щастлив да има такава талантлива ( чинка или както и да казват по вашия край  Wink )
Нанделче нишестето само ще ти направи тестото ронливо - ще започне да се пука и цепи. Няма да ти помогне
Аталанта давай рецептата за този Медовик...аз моя още не съм го разрязала не знам как е на вкус  newsm78
Драконче по принцип може блатчетата да замразиш , ние сложихме и готова покрита с фондан в камерата ( тази с Мики Маус 3 -етажната) . Но да ти кажа , като я разрязахме след около 10 дни - не беше същия вкуса като не сега приготвена . Определено има разлика , нещо се беше "загубило" . На вид изглеждаше нормална , крема не беше пресечен ,но ...
Стаси леле , камиона е много истински - такава торта че и набързо ....нямам думи

Блу Тарльо  - честит ви празник , всичко най - хубаво ви пожелавам   bouquet Ей много "раци в тази тема " ...и по този повод нека кажем:
ЧРД и на Ласкова - здраве , щастие  и радост... и все така красиви и оригинални неща да ни показваш тук   bouquet

Има още един РАК в темата който чакам с нетърпение да поздравя на 16 ти  Wink  

# 257
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен.  Виждам че доста рожденници и празнуващи е имало последните дни и искам да поздравя всички и от мен. Бъдете много щастливи и много обичани момичета  Hug   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Пак извъртяхте и тази тема със скоростта на светлината, но все пак да взема да се разпиша докато не е свършила  Joy. Чудесни торти видях наистина и поздравявам всички ви за труда и желанието с което ги правите  Hug, но много искам да спомена една която направо ме разби  Shocked , stefibgg тая торта риба ми скри шапката просто. Толкова реалистична си я направила, че няма как да не изкажа възхищението си от майсторлъка ти. Браво!
Спорна седмица пожелавам на всички ви   bouquet

# 258
  • Банкя
Благодаря за пожеланията.Всички да сте здрави и все така вдъхновяващи.

# 259
Фиолетката не иска да ви разкаже за потъналия Титаник, може утре аз да го направя.....

А, сега пък аз съм виновна.... Моля, моля... Титаника си е твое дело, ти разправяй как потъна, а аз само ще потвърждавам  Joy

# 260
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Бихте ли ми помогнали да разбера как се казва и прави едно покритие за торти и пастички.....  newsm78?
Сега ще се опитам да го обясня-наподобява карамелена заливка,но е много посветело и има специфичен вкус,
наподобявашт на целувки
много ми хареса но нямам идея как се казва.Информацията със сигурност е оскъдна и непълна,но дано някой
от вас да направи предположение .Благодаря ви   bouquet

# 261
carmelina ако си го яла в БГ, аз бих заложила евентуално на карамелена фарситура. Но това е само предположение. А ако си го яла извън БГ, ако има как да покажеш снимка, за да почваме да гадаеме ...

# 262
Ей момичета, по повод последние пост на violetblue у мен възникна следния въпрос - какво е фарситура? Търсих в библиотеката, обаче не успях да го намеря. А също и приготвя ли се или се купува наготово?

# 263
Краставичка ,фарсистурата е готова глазура .Има я в най различни вкусове карамел ,безцветна,ягода киви и най различни .Закупува се от складове за сладкарство.
Моята племенница Мария днес навършва 4 год. по този повод и направих  торта

тя обожава приказката за Пепеляшка.Иоще една по поръчка
не съм много доволна от рейнжърите.Смятах ,че няма да са ми проблем да ги нарисувам ,но доста се озорих.Надявам се да имам и втори шанс за да се опитам на по добра рисунка.Между другото нещо се чуствам доста отпаднала ,дали няма да ме тръшне някой вирус?

# 264
Рая,честито на патерици,много сбъднати ме4ти и да ни радваш с прекрасните ти торти  bouquet радвам се ,4е СМС спасява положението с конденза,а тортата освен красивото цвете е със страхотен цвят  bouquet
Албенка,с този твой маратон как няма да си отпаднала,пепеляшка е суперр  bouquetда ти е жива и здрава племенни4ката
stasi,за толкова малко време какво 4удо си направила,ееее нямам думи,бравоо  bouquet
tarlio,много здраве,щастие и късмет smile3525 smile3525
и ето как една госпожица ре6и да изненада баща си

# 265
  • у дома
patriyani, мноооого добро  Party  Hug
Албена, тортата за Пепеляшка е страхотна, поздравления  Hug
little_sweet_didka™ , съзведието ми харесва, нищо, че не са прави линиите  Peace  Hug

и за да не кажете, че съм лоша и не си показвам тортата, ето какво спретнах от остатъците от й:

и ОЩЕ

пак е нещо
  Mr. Green  Mr. Green

# 266
ехооооооо, да не наблягате на пъпеши и дини и да сдавате бойните редици...Нещо оредяла ми се струва темата...

Албенка
, да ти е много здрава и усмихната малката Мария и много да ви радва. Мното интесена тортичка си й спретнала, с тия игли, супер се е получила. Става и за повод на някой майстор моделиер...

Партияни, мноо морска тортичка...браво...ама дай някоя по-чиста снимка, че на тая трудно се различава

Блуто, страшни нарциси....Браво! Peace

Ванче, аре ...къде съ губиш..то е ясно, че правиш пак грандиозни проекти, ама ела тука да разкажеш кое как потъна...  sport027
Искаш ли да наддаваме какво правиш в момента, аааааааа?  ideauu Щото предния път и близалка не видях  Crossing Arms

# 267
  • София
Дарилка на мен ми предстоят 2 торти в края на седмицата - поредната бебешка и една за най-добрата ми приятелка.  Peace
Та сега съм в размисъл...дали да е кутйка с маргаритки или с животински щампи ....

Албенка има доооста косури! Обаче пробвах твоята тайна с мокрия ноь за заглаьдането....почти ми се получи! Ще има още доста сметана да изям докато стигна тжоя замах със вприца!  Hug

# 268
Дарилка ето още снимки,но толкова съм скарана с това снимане Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=351093&pid=13377290
блуто,ако може да кажеш какво е под тия готини цветя,4е нещо не загрях

# 269
Ласкова, Тарльо ЧРД и на вас!!! ( много раци, много нещо  Crazy . Те раците са най-големите кулинари, та затова така  Grinning . )

Благодаря на всички за милите думи за слончо, който за жалост се оказа ужасно нефотогеничен и хич не излезе добре на снимките, за което много ме е яд  Sad .
Имаше въпрос как съм закрепила шапката, май Антоан попита  newsm78. Ами трудно я закрепих-рискувах голям провал да стане, ама си бях наумила да е с шапка. Самата шапка е правена в последния момент от 2 вафлени фунийки сложени една в друга( за да неотрализирам скосения ефект), покрих с фондан и намазах с фарситура ( пайпинг джел ) за да залепнат конфетките. Отвътре понатъпках с няколко бонбона маршмелоуз, промуших 2 шиша, така че да се кръстосват и смело и безотговорно ги забих в главата на слончо...то пък взе, че стана.

Искам да похваля рецептата, която използвах-надмина и най-смелите ми очаквания многократно  Crazy . Такава вкуснотия не бях правила, честно! А очаквах да е гадничко първо, защото стрелях на посоки с рецептата и второ, защото рецептата е американска. Е главаната ми цел да бъде блат позволяващ дялкане и скулптуриране не беше изпълнена, та бая се поизмъчих с превъплащаването на купчинка ронещи се блатове в слон, но пък се преборих, а вкуса беше мням-мням. Ако имате желание ще публикувам рецептата  Peace- става въпрос за Chocolate fudge cake.
Изпекох 3 дози  ooooh!, които употребих за тялото заедно с двойна доза ганаш. За главата изрязах тънки платки от същите блатове, но я правих по метода на тортата с рула, като след това скултурирах бузи и врат около получената сферична форма.
Крайниците и хобота направих от райс криспи трийтс ( извинявам се, но не знам да има еквивалент на български). Представлява нещо като българския оризон  newsm78. В него се прибавят разтопени бонбони маршмелоуз и позволява моделиране. Много ефективен и евтин начин- спестява много време, продукти и най-вече е направените от тази смес елементи са несрвавнимо по-леки от нещо моделирано от фондан, сладък салам и т.н. Става бързо и е ядливо ( много държа на това всичко да е ядливо по тортата). даже и дъмита  може да се правят от него  Peace .
Видях, че цветът ви е впечатлил-за него нямам много заслуги, освен двучасовото размесване на 2 кг и половина фондан с цел оцветяване, иначе боичката е Делфинско синьо на Уилтън  Peace .

Стана роман  Blush , но може да е полезно за някого. За мен беше истинско изживяване и голямо предизвикателство...успях да изхраня над 50 възрастни и 20 деца  Joy .
При такъв тип торти е много трудно да се съобрази какви блатове да се направят- в смисъл колко да са и в каква форма, и е много абстрактно всичко. Поне за мен беше трудно. Ще е много полезно всеки сблъсквал се с 3Д торти да даде своите 2 цента по темата, мисля, че ще споделим много полезен опит. Пак призовавам ако има някой желаещ или няколко човека, с които да направим семинарна тема. Имам снимки от направата на слона, но като цяло опитът ми с такива торти не е голям, има хора в темата, които са доста напред в материала в сферата на триизмерните торти  Wink . Дано някой изяви желание  Peace

Рая на Марио съм му вуйна   Flutter . Не питай как побрах тортата в хладилника  Laughing - половината го разглобих- махнах 2 рафта и разглобих отделението за маслото, както и това за яйцата. Когато сложих шапката стана най-трагично, защото тортата освен широка и дълга стана и много висока и се видях в чудо. В последствие се оказа, че нашия хладилник е по-голям от този на домакините и чудото не влиза в техния, та като стана време рожденника да духа свещичките търчахме до нас да взимаме тортата, че при температура 109 градуса нямаше големи шансове да оцелее извън хладилник  Laughing .

Май си надхвърлих месечния лимит за писане в темата  Embarassed .

Общи условия

Активация на акаунт