Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 86

• 32 014
  • 364
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Стаси - да ти е жива и здрава щерката! Голяма е сладурка и много чаровна! А тортите са супер!
Ванче - пак се смях от сърце!!! Ако човекът те потърси, да знаеш - с добри намерения ще да е. При такава готина и апетитна торта!!!! Супер си я барнала. Най-големият ми син страшно се изкефи. А средният ако я види, съм сигурна, че ще дойде да се укрива заедно с тебе - той милия за зъболекар да не чуе, пък от кръв направо припада!
Антоан - джунглата си е станала супер, пък макар и розова.
Бамбинкамалинка - да е жив и здрав и твоя рожденик! Браво за тортата!
И едно питане към момичетата в Монреал - дайте ми, моля, точен адрес на магазин за сладкарски джиджавки или сайтове, от които си поръчвате! Най-добрата ми приятелка живее там и страшно се е амбицирала да се пробва и тя в тортоправенето, та иска да си понакупи туй-онуй.

# 136
  • Банкя
Точно Тандури ме е вдъхновила  за тортата за кръщане
  marulka_s  Текста ти е много приятен.не ми се иска да е толкова голям кръста.Аз гледах доста в Cakecentral

Моята ще е по-семпличка -както дойде.

Майката на кръщелницата ми изпрати комплекта Уилтън и сега трябва да и покажа какво съм се научила да правя.
Опитвам се да усвоя шприца като Албена , но не  се получава.
Ето днешния опит.Но пък е много вкусена.

http://media.snimka.bg/3511/013276854.jpg

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 17:45 от tarlio

# 137
Ехооооооооу! Жива съм!!!! След много смях и бъзици се смилиха над животеца ми!!!!  Joy Joy Joy
поредния експеримент с френско-селския медовик, се оказа печеливш. Кремчето беше квасена сметанка, крем Оле ванилийка, желатин  и няколко лъжици от лукс-крема Лимон. Невероятна вкусотия. И идеално се върза с медените блатове.....
Антоан - тортата е станала добре. веднага мога да позная твоите животни, по специфичните пози които винаги заемат. Единствено крокодила ми идва малко плосък и прилича на надуваем плувен дюшек..... ама, аз ако не измърморя.... кой ли???  Rolling Eyes  Wink
Бамбинката - Честит ти празник в къщи!!!! Екстра торта. Кажи за шоколада!!! Заливка/глазура ли е или чаршаф????
Тарльо - Добро упражнение!!! Май си прекалила с разбиването на сметаната. Това и аз го мога перфектно!!!! Да я направя на шупли и после да проклинам на глас.......  Grinning

# 138
Поздрави на всички.
Някой може ли да ми каже какво е работното време на магазина на "Кадемлия"6?

# 139
  • у дома
остана ми малко време да се включа и ще карам наред от тази темичка  Mr. Green

Мама Яни, балерината е супер, все едно е направила шпагат, сполучлива е  Peace  а пък на зърната, какво не им хареса  Mr. Green  
_Пепи_, много ми допадат многоцветните ти торти  Peace
изпуснала съм загадката на van444eto, пфууууууууууу със сигурност щях да намажа близалка  Mr. Green  hahaha
bubolinkata, последните ти торти ги гледах със зяпнала уста и ей такива очи  Shocked уникални!
natalyna, много готини усмивчици и дъга   Peace на мен пък ми харесват и облачетата  Laughing
Krische, срама няма с домшната тортичка, пък и парче показала  Crossing Arms  Laughing
van444eeeeee, направи ли комините  Mr. Green
raya_рая, тоз косматия и тортата са върхЪт  Mr. Green ти ли изкоментира за рождения ден, юли месец, раче.. няма лъжа  Mr. Green а и предварително едно ГОЛЯМО благодаря  Hug  bouquet
Вечерница©, може ли по големи снимки на тортите  Peace Hug
ai-ai, маймуните са УНИКАЛНИ!!!!!  Party благодаря за снимката на дървото  Hug пък и още една загадка съм изпуснала, тюх  ooooh!
antoan2006 петнистия приятел е голям сладур  Peace а джунглата е страхотна  Party
Албена, надобряваш  Joy hahaha  Hug
Иринка, розите от какво са на последната торта  Thinking
stasi76, да е жива и здрава дъщеричката ти  Hug
Bambinkamalinka, болида е страхотен.  Peace малко с паркирането не се е справил водача, ама случва се  Mr. Green  Hug
tarlio, практика му е майката  Hug Laughing

# 140
  • В Балкана
Здравейте, мацки!

Следя вас и темите ми от много време. Непрекъснато ви чета и уча от вас, въпреки че не правя като вашите торти.  Laughing Но това не пречи на теория да съм доста запозната. Дойде повод, който си струва да се отбележи с наистина красива торта. Трябва да ми е готова за петък вечер и днес започнах да си правя детайлите. Те всъщност са само два. Но имам два въпрос - направих си фигурките от захарен фондан за моделиране на natalyna, но към тях трябва да залепя още няколко детайлчета. Те ще са от същия фондан. Та въпроса ми е с какво да ги залепя? А другия ми въпрос може ли с една четчица да си боядисам детайлчетата? Или да си оцветя целия фондан / някакси/ и тогава да моделирам?

Уфффф, ама и аз как обясних. Дано сте ме разбрали. Никак не ми се искаше да пиша преди да съм направила тортата си, за да не ви притеснявам. Ама ми изникнаха тъпите въпроси.
Мерси, предварително!

# 141
Момичета ,благодаря за поздравите кьм моето пораснало момче

Бамбинката - Честит ти празник в къщи!!!! Екстра торта. Кажи за шоколада!!! Заливка/глазура ли е или чаршаф????

Ванче,отгоре е глазура-неравно разстелена колкото си искаш.Мислех давай по-набьрзо,по-лесно ама на-друго си е да е някакво покритие,опнато отвсякьде

# 142
The Sheepмного добре те разбрахме ... Laughing . Може да залепиш с: вода , вода с малка разтворено захарно тесто ( като кашичка) , разбит белтък или роял айсинг ( което си е разбити белтъци с захар ). Можеш да рисуваш с четка , но боята си я разтвори в алкохол за предпочитане бял ( ракия , водка ...)

Да ви кажа аз как Елмо го боядисвах с една Бг ракия .Стоеше си от 3 г в едно шише и понеже ми направиха забележка че хабя водка за 30$ ( .700мл ) - викам , ами ОК дай с ракията тогава . Ей как вони тази гадост , вмириса ми се душата на ракия  Laughing ooooh!
Ванче гледам "дишаш" още ... Mr. Green
Бамбинка Да ти е жив и здрав рожденика   bouquet . Колата е много оригинално направена. Пепи не покрива с РМ 2 - с нея прави само фигурки и цветя ( покрива с готова ММ )

# 143
  • Vaudreuil Canada
И едно питане към момичетата в Монреал - дайте ми, моля, точен адрес на магазин за сладкарски джиджавки или сайтове, от които си поръчвате! Най-добрата ми приятелка живее там и страшно се е амбицирала да се пробва и тя в тортоправенето, та иска да си понакупи туй-онуй.
За малко да те изтърва с този въпрос.
Най-добре заредения магазин е на
290 BOULEVARD HENRI-BOURASSA O
Montréal, QC H3L 1N7
(514) 337-0814
http://www.vixit.com/
Иначе има и други магазинчета - ако искаш и кажи да ми пише на лично съобщение ще я ориентирам според където живее.
Ако има канадски паспорт или щатска виза може да прескочи и до магазина на http://www.globalsugarart.com/ намира се на около 130 км от Монреал но има от пиле мляко в него може и онлайн да си пазарува от там.

# 144
Ванчеее,поправката е супер!! Peace

Бамбинкамалинка,Стаси,честити ви рожденници!!  bouquet

tarlio,незнам за украсата,но изглежда вкусно  Peace

blueeye®,розите са от шоколадовото тесто на Ванчето,но съхнаха само около час и после в хладилника се получи конденз

# 145
Привет!
Аз се завърнах в ДЕ.Много горещо в БГ. Оказа се, че и тук е жега. Прекланям се пред всички момичета, които покриват в неклиматизирано помещение. / ако има такива/
Сега да коментирам превюто.
Тарило, хубава тортичка. И на мен в тази жега не ми е до покриване, една сметанова няма да ми дойде зле.
Една хубава голяма Тойота на Бамбинка Камалинка.
Много весела идея за Стар Трек торта.
Рая , аз само с ракия боядисвам, оти и моята стои в шкафа от години, но моята се измирисва много бързо   Laughing

# 146
  • В кошера...
Момичета, ще слагам фотодекорация, а ми е за пръв път. Четох тук-там и ми стана ясно, че трябва под нея да мажа с кристалина /поръчах си/, както и над нея.
Обаче не ми стана ясно преди да намажа тортата, с какво е най добре да завърша тортата - сметана, маслен крем или съм пропуснала нещо? Не съм избрала торта заради това. Повечето са със сметана отстрани май?
Как нанасяте кристалината - с четка, нож и колко дебело? В смисъл - тази платка "попива" ли от нея, за да го предвидя.
Търсих в тортената библиотека, но за това не видях - ако някой го обясни подробно - да го добавим не е лошо.
Ванче, през 5 дена ходя на зъболекар напоследък, на 10-ти ще ми вадят мъдрец и като видя твоите повторения #Crazy - настръхнаха ми косите, жестока е тортата - и в пряк и в преносен смисъл!

# 147
Бамбинка,поздрави от мен  Hug,аз покривам тортите с руска мастика2,но слагам и малко шоколадово тесто ,получавам конденз ,но не чак толкоз за да ме притесни
Тарлио не се шашкай опитите са сполучливи ,практика му е майката да знаеш.Ванчето е забелязала пребитат сметана ,когата се получи това сипи малко водичка и с лопатка разбъркай за да се получи мазна консистенция и давай смело ,ще видиш ,че ще се справиш Peace
Аз вчера правих три торти .Желания на клиетни различни ,така ,че ето ги и тях.

Това е от мен ,сега ще полегна малко ,за да събера сили за още работа ,лек ден на всички  bouquet

# 148
Албенка,нямаш настигане!Като перпетууммобиле си на тортите!
Честито на рождениците на и на Стаси76 и на Бамбинкамалинка!Струвала си е заигравката на тортите!
Ванче,спри с тия зъбари,че от 1 месец събирам смелост да посетя зъболекар...отказа ме за още поне един...
tarlio , трупаш опит!Аз нямам такъв със сметаната,затова не й разбирам много...пребита или не,изглежда вкусна!
Аз уж мисля и репетирам за предизвикателството,но вчера трябваше набързо да спретна един GSM.
Не е върха,но като за три часа работа...
Малкия реши,че иска и неговия да спретна,така че ...ще има поправка по всяка вероятност.

# 149
medunka напоследък толкова много коментирахме фотодекорацията, че ... само бърз преговор ще спретна... За кристалината - знаеш; за отгоре, за отдолу - знаеш; покритието - може чаршаф, може сметана, ако цялата торта е с крем на маслена основа, може и върху него; кристалината може да се разнася и така в гъсто състояние с нож, но може и да се стопли за малко в МВ до "течно" състояние и след което с лъжица да си разсипваш. Кристалината бързо истива и се стяга като не си променя качествата. При "течното" нанасяне, фотодекорацията попива повече и съответно омеква повече.
Дано с това съм ти била полезна, ако имаш други въпроси - питай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт