Време не губи,БАНЯТА си покажи! -11та тема

• 123 198
  • 829
  •   1
Отговори
# 210
И ние не можем да го докараме до паравана с финансите, но се оглеждаме за нещо по-изгодно. Аз искам да е само едно стъкло, напълно прозрачно, без никакви щампи и мат. Ако открием нещо, ще пиша.

# 211
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за изчерпателната информация. Относно параваните - струва мисе, че тези, които се предлагат за правене по поръчка в Сико и Керанова, са много по-евтини от фабричните. Дори видях такъв в един от двата магазина - поне на външен вид не изглеждаше по-зле, но за качеството нямам отзиви.

# 212
  • София
Ние си взехме паравана от Баня Стил - правен е по поръчка, само едно статично стъкло, 8мм закалено, високо 2м и широко 90 см. Струва 280 лв. За мен поне беше доста евтино на фона на останалите цени, които видяхме. Отзиви нямам, защото още не живеем в апартамента. Ама стана много красиво. Имаме още разни неща да довършим и ще снимам.

# 213
Момичета, имам нужда от ХЕЛП! Между прагчетата на банята и тоалетната и ламината в коридора има разстояние, което незнам с какво да направим, за да не стане грозно! Чудихме се с лайсна да е, но разстоянието е доста голямо (около 6см) и ще стои адски грубо. Имаше и идея да сложим там от теракотните плочки, но като се затворят вратите ще се виждат отдолу. Затова и този вариант отпадна. Парче ламинат няма как да се сложи (този ламинат се нарежда чрез набиване  Confused ). Проблема произтича най-вече от факта, че вратите се отварят навън и съответно прагчетата са от вътрешната страна и сега запецнахме при прехода между б/т и коридора. При вас как е? Помагайте, че до 1-2 дни трябва да сме го измислили и направили.  Sad

# 214
  • Морска приказка
Струва ми се варианта с плочките ще е най-добре.И между тях и ламината искаш не искаш трябва да сложите лайсна. Така като се затвори вратата може би ще се вижда само лайсната. Това ми идва наум. Иначе каквото и да сложите пак ще контрастира с паркета, така че нямате голям избор.

# 215
Danili, плочките са доста шарени, а ламината е чисто бял...Освен лайсната ще се виждат и плочките...Ох..Sad

# 216
Момичета, имам нужда от ХЕЛП! Между прагчетата на банята и тоалетната и ламината в коридора има разстояние, което незнам с какво да направим, за да не стане грозно! Чудихме се с лайсна да е, но разстоянието е доста голямо (около 6см) и ще стои адски грубо. Имаше и идея да сложим там от теракотните плочки, но като се затворят вратите ще се виждат отдолу. Затова и този вариант отпадна. Парче ламинат няма как да се сложи (този ламинат се нарежда чрез набиване  Confused ). Проблема произтича най-вече от факта, че вратите се отварят навън и съответно прагчетата са от вътрешната страна и сега запецнахме при прехода между б/т и коридора. При вас как е? Помагайте, че до 1-2 дни трябва да сме го измислили и направили.  Sad

Ей, калпазани! Що не ги мислите предварително тия неща! ама айде , стана ло е вече. Няма ли начин да се залепи парче от ламината - със силикон или с каквото и да е. А около вратите на б/т как е ? Има ли лайсна. Ако има, нека да си продължи и под вратата, а останалото разстояние от лайсната до вратата да е мазилка/боя, каквото там ти е на  стената наоколо. Така вратата на б/т ще изглежда просто като сложена нарочно по-нависоко на стената и несвързана по никакъв начин с пода на коридора.

# 217
  • Морска приказка
Ами щом ламината е чисто бял може  да намерите плочки, които да са като ламината на цвят, поне няма да е фрапираща разликата в цвета и свързваща лайсна. Другото нещо заради, което те съветвам да са плочки е, защото се предполага, че от банята ще се мокри особено като я  миеш и тоя паркет..... не ми се мисли.
 Не мисля, че е удачно да се прави мазилка или боя точно на мястото на прага където се стъпва най-много, защото ще се заробят да чистят.

# 218

Joy Joy Joy

Мислихме ги уж, но явно не сме ги домислили  Rolling Eyes Ако залепим ламинат към ламината, това място ще е доста слабо и вероятността да се разлепи скоро е твърде голяма. Няма лайсна около вратите на б/т. На нас стената не ни е проблем, а пода. Прагчето е облепено с плочки и отвън и отвътре. Но по пода между прагчето и ламината остава едно разстояния. Незнам дали ще имам възможност да ви го снимам, за да добиете по ясна представа. Идва ми една идея на ум, но незнам дали ще се получи хубаво и дали ще стане така...В коридора имаме 2 вида настилки - гранитогрес и ламинат. Гранитогреса обаче е по тъмен от ламината, т.е. леко сивкаво бял. Та се чудя дали ще се получи добре следното. Да изрежем ламината пред вратите на б/т и на негово място да сложим от гранитогреса. Хем и като се мокри банята да не се мокри ламината, а да има преход някакъв. Притеснява ме обаче различието в цвета. А надали ще мога да намеря точно същото бяло на плочка като ламинат, за да изглежда незабележимо.

Danili, писали сме по едно време Simple Smile

# 219
Джиджа, дай снимки на праговете. Ако може и на гранитогреса и ламината, че да знаем какво се търси точно.

# 220
В момента слагаме нови плочки в банята. Предвидила съм хромирани лайсни за вътрешните и външните ъгли, но ми се искаше да има такива и на пода, там, където фаянсът се свързва с теракота. Майсторът ме убеждава, че на долните фуги не могат да се сложат лайсни, понеже под тях щяло да таи на тавана на съседите. Попитах го каква е разликата със и без лайсна, а той отговори, че силикон не можел да се нанесе под лайсната. Не съм убедена в това му твърдение. Искам подът да е оконтурен с въпросните лайсни. Кажете ми прав ли е майсторът и как вие процедирахте във вашите бани? Предварително благодаря на всички, които ми отговорят!

# 221
Еех, точно вчера и аз това питах
Ами няма практика там да се слагат лайсни явно Simple Smile
Слага се обаче силикон, за да не се напуква и да осигури добра изолация, както и някакви други неща, ама помня ли....
виж на предната страница ми епитането

# 222
  • Морска приказка
Не вижда смисъл да слагате тези лайсни. Само събират мръсотия, и не се знае дали няма да се просмуче вода под тях и да стане беля. Аз имам на прага на душ пространството и мн ме дразнят. За долу най-добре си слагайте санитарен силикон/не фуга, напуква се/ и чиста работа. Той е предивен точно за тая работа. Успех  Laughing

# 223
Благодаря ви! Все пак майсторът се оказа прав, а аз го настъпвах да прави лаишки изпълнения.

# 224
Благодаря ви! Все пак майсторът се оказа прав, а аз го настъпвах да прави лаишки изпълнения.

Абе прав, прав, ама за едно не съм съгласна - че не можело да се сложи силикон и лайсна заедно - дрън дрън.  Crazy МОЖЕ!  Laughing Ние слагахме лайсни навсякъде без по пода. Но не защото не може, а защото не ни допада идеята. А лайсните ги сложихме дори след като налепихме плочките (а по принцип лайсните се слагат докато се лепят плочките). Няма да обяснявам защо сложихме лайсни в последствие. Може да си налепи плочките човека и докато силиконира долу разширителната фуга, да лепне и лайсната. Но лайсната предварително трябва да се изреже, така че да остане на буквата Y. Така долу ще има и лайсна и санитарен силикон. Лайсната ще е по скоро декоративна, но пак ще е закрепена здраво. Simple Smile Хич не ги харесвам майсторите - нито имат въображение, нито им се занимава. Затова сами си правим всичко.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт