Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 555
  • 929
  •   1
Отговори
# 525
jocco, Гергана съм.

# 526

Къде се изгубиухте, колеги? Facebook наистина е интересна и приятна новост за мен, но да не забравяме добрата ни стара темичка в "родния" форум.

# 527
В никакъв случай няма да се забравя тая тема  Peace
Колкото повече инфо има за нашите проблеми, толкова е по-вероятно някой да ни обърне внимание.
Преди години извадиха нашата болест от списъка с болести за пенсиониране и трудоустрояване, което не беше правилно, има хора с много голями проблеми, които не могат да работят пълноцено.
Да не говорим за новите методи на лечение, нашите лекари си знаят техните от преди 100г.
Колкото повече, толкова повече  Laughing

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 12:36 от tishoo

# 528
Като почнахте тази тема за трудоустрояването с нашата болест, днес една "хахо" невроложка ми каза, че е по-добре да не използвам всичките 360 дни болнични, а да се върна на работа по-рано. Нещо не ми е ясно какво ще стане, ако наистина не мога да работя? Та аз засега не мога да седя на стол повече от 30 мин.

Тази "невроложка" ми каза,  че ако сме се познавали по-рано нямаше да се оперирам, но тя "имала достатъчно положителна енергия", за да ми предпази и другите хернии от операция. Ако съм я слушала, ще ме "оправи" за цял живот. Не иска да ми погледне ЯМР, защото от тези глупости не разбирала!!!!!! Това били "черни" снимки!!!

# 529
Здрасти! Къде го намери това  "ЧУДЕСО"? #Crazy

# 530
jocco, ти си ударила джакпота просто!  newsm20 omm  Laughing Напомни ми на един подобен, който ми каза, че ако си спомня кой съм обидила последните 1-2 дни и се извиня веднага ще ми мине, защото билките в кръста били признак за това, че си обидил някого ... Невролог пишеше на вратат, погледнах на излизане... Ама твойта май и на вуду е последователка с тия "черни снимки"   Joy , Не ми се обиждай, но се смях от сърце на случката ти!

# 531

Имам една позната, която навремето, след като завърши медицина, се чудеше какво да специализира. Майка й, голяма майтапчийка, я съветваше: "Най-добре е да станеш невролог. Не ти трябва нито скъпообзаведен кабинет, нито сложна апратура. Инвестираш само в едно гумено чукче bash, и си готова..." От разказите на някои от вас се оказва, че излишна за невролозите е не само апаратура, а дори и капка мозък Grinning. Да ме прощават знаещитe и можещи невролози.

Понякога се чудя дали невролози и неврохирурзи играят в един и същи отбор...Май винаги са на коренно противоположни позиции. Едните са твърдо за, другите- против операция, независимо от конкретния случай. А сега и това- да не признават и "черните снимки"...Абе явно всеки си пази хлебеца, ама познайте кои са потърпевшите от цялата работа. newsm78

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 18:37 от Текс

# 532
ако те излекува, пиши да отидем и ние  #Crazy

# 533
Да ви разкажа финалът: изписа ми инжекции Дипрофос и Волтарен, Диклофенак Дуо и Деанксит. Макар че бях при нея само за да ми напише медицинско заключение за пред ТЕЛК (моят невролог е в отпуска и попаднах при тази докторица). Похвали се, че е "измислила страшен коктейл": Дипрофос и Волтарен, който се прилага 4-5 пъти през 5 дни и дори от чужбина идвали, за да им го изписва!!! Не спорих с нея, защото и моята лична лекарка ми сложи тези инжекции когато бях със силната криза (чудно откъде ли ги знаеше и тя?) За Деанксита - това са розови облачета и като ги гушна, ще се намирам над болката. Каза ми: заклевам те да минаваш през 5 дена при мен и трябва да си говорим много, за да разтовариш тежестта на болката. Едвам изтраях да си тръгна от кабинета - не се виждаше от цигарен дим, дори искаше да ме почерпи. Вече 4 години не пуша (само в специални моменти), но в къщи ми се прииска да запаля 2 цигари наведнъж.

Господи, пощади ни нас грешноболните от дискова херния!

# 534

Господи, пощади ни нас грешноболните от дискова херния!
до къде я докархме   Banghead

jocco- носиш ли колан

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 21:34 от tishoo

# 535
Като почнахте тази тема за трудоустрояването с нашата болест, днес една "хахо" невроложка ми каза, че е по-добре да не използвам всичките 360 дни болнични, а да се върна на работа по-рано. Нещо не ми е ясно какво ще стане, ако наистина не мога да работя? Та аз засега не мога да седя на стол повече от 30 мин.

Не случайно ти е казала за болничните. Бях писала-имаш право на година по 180 дни болнични (без ТЕЛК), като за 3 последователни години болничните не бива да надвишават 360 дни. Направи си сметка колко средно се пада на година. И аз с моите болнични по 5 месеца от декември 07 оставих 100 дена до края на 2010, че не се знае какво ме чака.
jocco, мила, ти наистина защо имаш болки? Това не е добре след операцията. Не искам да те плаша, но ми намирисва моята одисея. Защо не идеш при неврохирурзите?

# 536
Ооо,каква темичка имало тук,я и аз да се присъединя към вас,че така съм я закъсала.Да изкажа и аз мнение за санаториумите,ходя вече 5 год.подред в Павел баня и до сега ме постабилизирваха,но след посещението си тази година ,май изобщо не съм доволна,болките си продължават...сега се ровя из нета да си потърся мнения и за други санаториуми и ето че ви открих вас.Замислям се догодина дали да не посетя Житарово newsm78

# 537
  • София
Добре си ни дощла  bouquetЯ кажи,кажи за Житарово кво туй чуд
Джоко да не сме ходили при една и съща,на мен ми каза,че болките ми се усилват като се промени цвета на аурата.Т.е. когато съм подтисната и ядосана ме боли от яд ,че не съм добре.Като излязах от кабинета си поотворих устата да си кажа ,че май не съм добре.
Една приятелка сподели за апарат в чужбина ,който прави екстензии.Много по-добър бил.Лягаш и то като разрязано на две легло,се плъзга в страни и оказва приятен натиск.Каза,че се чувства много добре.И още сподели ,че е питала за озонотерапията и нейният лекар и казал,че доброволно никога няма да се подложи на това.И и казал да попита лекаря,който прави процедурите дали той би си направил. на себе си или на близък.
Екстра е в фейсбука ама там толкова рядко влизах,добре ,че е Тишо да висях малко онзи ден.
Аз май като стане време за работа трябва да мисля,дали да се връщам newsm78.Да не чуе дявола ама ако ме заболи за болничен никой няма да ме търпи.И ако не можем да работим,не може да си стоим вкъщи какво правим?Кой ще ни гледа децата?Преди време една г-жа от ТЕЛКа ми предложи срещу500лв.да ми дадат група инв.Явно има начини за пенсиониране #CrazyТогава тате беше много зле/след години чакане за инв. група/а то как ставало. #2gunfire 

# 538
здравейте
И аз мога да споделя опит от Павел Баня.
Бях там преди 5 години и повече няма да стъпя там, нито ще го препоръчам на някого.
Правиха ми екстензии - шийни и лумбални, тогава мислех, че това е в реда на нещата и е добра процедура.
Шийните ги отказах още на третата процеура, тъй като е доста стресираща и изисква постоянно наблюдение на пациента, а моята "терапевтка" използваше това време да пуши навън с приятелки.
Два месеца след Павел баня започнаха много силни болки и парези, които ме отведоха на операционната маса в Исул. Минах два пъти под ножа.
Друг проблем, от който съм лично засегната, защото наистина съм болна е, че за нас, реално нуждаещите се, трудно се намира дата, защото санаториумите се използват като "явки" и "тайни квартири" от напълно здрави хора.
По повод инвалидизирането - останах със зяпнала уста от недоумение и невъзможност да реагирам по какъвто и да е начин, когато на комисия в Окръжна болница - София лекарят ми каза "Вече не ви даваме инвалидност, защото станахте много - всики втори в България го боли кръста". Боже, а все пак ставаше дума за две неврохирургични операции в моя случаи, а и всеки от вас знае какво е качеството на живот с дискова херния.

# 539
Fiona, добре си дошла при нас!
не си първата, която дава негативно мнение за Павел Баня. За съжаление всичко се опорочава в БГ. Права си и в констатациите си за обслужването в санаториума.

Честит имен ден на всички Мимета! Да сте живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт