Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 496
  • 929
  •   1
Отговори
# 555
  • София
hakama, в болница "Св. Иван Рилски" имат от най-добрите апарати за ЯМР (GE SIGNA HDx1.5T). Ще ти дам телефон за да се запишеш - аз и двата пъти взимах веднага за другия ден час. 02\952 36 29.

От сега ли да се запиша , мен идната седмица ще ми дадат талона предполагам Simple Smile

Около Бургас имало до солниците някакви кални и лугови поля,в които който иска може да се въргаля    - понеже ще имам път натам и до Слънчев бряг ,може да се възползвам,че то за няколко дни ще съм там  bath1

За физиотерапията не казахте нищо Wink

ПП: Вече и аз съм в фейсбука, но това деление ще има ли полза?   bouquet

# 556
След преживените екстензии не съм и помислила за Павел баня,дори и на частно.Докторката ,там беше много настоятелна да ги правя.По неино мнение на 2,3 екстензия трябваше да се оправя.Прибрах се в легнало положение ,защото въобще не можех да сядам след таях,близо половин година.Бях забравила,чеу имам д...

# 557
hakama, в болница "Св. Иван Рилски" имат от най-добрите апарати за ЯМР (GE SIGNA HDx1.5T). Ще ти дам телефон за да се запишеш - аз и двата пъти взимах веднага за другия ден час. 02\952 36 29.

От сега ли да се запиша , мен идната седмица ще ми дадат талона предполагам Simple Smile

Около Бургас имало до солниците някакви кални и лугови поля,в които който иска може да се въргаля    - понеже ще имам път натам и до Слънчев бряг ,може да се възползвам,че то за няколко дни ще съм там  bath1

За физиотерапията не казахте нищо Wink

ПП: Вече и аз съм в фейсбука, но това деление ще има ли полза?   bouquet
Снощи точно говорих с един човек за тези солници и той ходил там вече 3 год.и е много доволен,май не е лошо да се опита

# 558

Тишо, както писах, общо взето съм доволен отрезултата след Павел баня. Екстензии на мен не са ми и предлагали, но съм сигурен, че можеш да ги откажеш. Все пак това си е твоето тяло.
Говорил съм с хора, на които екстензиите са помогнали.Не бива да ги отричаме напълно. Както могат да помогнат, така съществува и риск от усложнения. Всеки решава за себе си.

Ти от кога заминаваш?

Заминавам на 19 Сряда другата седмица  Sad .
До колкото разбрах ти си ходил в ПРО по НОИ там е горе-долу добре, а аз отивам в "меката" на екстензиите СБР Sick, по клинична пътека.

# 559

ОК, аз направих контролен ЯМР след кризата, защото ни беше страх да няма рецидив, но там всичко е наред. Поддават ми на по-горно ниво дисковете (така ми коментираха неврохирурзите Бусарски и Кондов) Л3-4 и Л4-5 и ми препоръчват да ги оперирам. Аз не знам кое по-напред да оперирам - на шията ми са 3 дх, едната вече много е раздута, тези на кръста ме болят, затова сега ме е страх и от масажите. Искам да ми направят "ремонт" наведнъж.
Знам, че ти май беше направила втора операция скоро след първата, но не знам как се реши и защо така се наложи при теб? Сега как се чувстваш, имаш ли по-добре ли си от преди?

Моите бяха л4-л5 и л5-с1. Оперираха ми и двете през една година. На първата операция л4-л5 беше скъсана и почистиха само скъсаното, но след една година (не се пазех и се претоварих с пътуване) отново излезе л4-л5 и то се вижда на прилжените ЯМР. При това имах 4 месеца нечовешки болки и се наложи даже по спешност да ме оперират. Това накратко.
Сега стават 6 месеца след втората операция и (да не чува дяволът) съм добре като нищо не правя (физиотерапия) освен леки за сега упражнения , много вървене и сериозно пазене. От май съм по минералните басейни и съм много доволна.
Така както описваш твоето състояние е възможно (това е лично мое мнение) да има притискане на нервите и от шийните ДХ. Друго-нали знаеш, че бичът на нашите операции са следоперативните сраствания. Те не се виждат лесно на ЯМР. Препоръчвам ти да вземеш мнение и на други неврохирурзи.

А да ви се "похваля" - такова къпане в морето като днес не съм правила от сто години! Дано не ми се отрази на болежките, че ще се ядосам. Веднъж да ми хареса водата и то със страх да влизам! Това работа ли е ? Cry

# 560
Бях на море за няколко дни.Голямо къпане падна .Бях обещала на неврохирурга да гледам морето от пясъка,но не можах да отстоя.Слава богу съм добре.Хванах супер тен.От време на време лягах дирекно на горещия пясък и после -хайде в морето.

# 561
Да, докторите винги (и с право) предупреждават за къпането в морето заради рязката температурна разлика, която понася тялото.

Радвам се, че намерих тази тема, макар и късно. Темата е обширна и не знам дали е обсъждано това, което искам да питам -
Вариантите ни за спорт са силно ограничени. Препоръчват само плуването и то при определени условия.
Мислила съм да се запиша на йога или каланетика, защото тялото в един момент се "гипсира" от обездвижване. Но не съм сигурна дали няма да си навредя повече.
Мисля, че водната аеробика ще ни бъде полезна, защото не натоварва гръбнака.
Има ли някой от вас, който упражнява някакъв спорт (освен плуване)?
Какво ще споделите за водната гимнастика?

# 562
  • София
Мисля, че водната аеробика ще ни бъде полезна, защото не натоварва гръбнака.
Има ли някой от вас, който упражнява някакъв спорт (освен плуване)?
Какво ще споделите за водната гимнастика?

В басейна, в който водих дъщеря ми на плуване има водна аеробика.
Говорих с треньорката и й обясних с каква диагноза съм. Тя каза, че няма никакъв
проблем и че ако почна, ще ме предупреждава кои упражения да не правя.
Предимно такива с усукване. Обаче аз така и не се реших, все ме спираше
това, че ми се струваше хладна водата.
Според мен йога и каланетика не са подходящи.

# 563
Благодаря, sophsan
Наистина студената вода носи малък риск.
Най-добре е да си изградим навик да правим домашните упражнения за укрепване на мускулатурата на гърба, но... колко ли от нас отделят време за това? Аз си признавам, че не съм настоятелна.

# 564
  • София
Най-добре е да си изградим навик да правим домашните упражнения за укрепване на мускулатурата на гърба, но... колко ли от нас отделят време за това? Аз си признавам, че не съм настоятелна.

Аз пък хич!  Embarassed
Всеки път като се връщам от санаториум, съм надъхана и си казвам, че ще продължа да ги правя.
Интересно обаче, още като се прибера на родна земя и ентусиазмът ми изчезва.  Mr. Green

# 565
Момичета, има и сериозни между нас - вземам пример от Роси. Тя е страшно упорита и прави най-редовно упражненията. И аз се опитвам да съм редовна, но като че ли се страхувам да не си направя нещо, пък и не се чувствам някак много добре след упражненията. Може и да ми е рано за тях. На който не му се прави гимнастика препоръчвам вървенето. Преоткрих разходките-преди не слизах от колата, а сега ходя почти навсякъде пеша и ми е много приятно.
хайде сега да се разпиша и в "новата къща"   Laughing

# 566
  • София
хайде сега да се разпиша и в "новата къща"   Laughing

Фиона, заповядай и ти там!  Hug
http://www.facebook.com/tisho.nenov?ref=profile#/group.php?gid=252720065326
Това е група във Facebook, създадена от tishoo. Там си говорим спокойно, без да се притесняваме, че спамим и
излизаме извън темата.  Laughing

А, между другото, къде изчезнаха Роси и Дзупо?

# 567
И аз не си мисля,че гимнастиката ми е помогнала кой знае колко.Правя я още 20дни след операцията и по интезивна месец след това.В кръста нямам никакви ограничения.Дори се навеждам напред и се осуквам.И вечер спя осукана.Може и гимнастиката да ми е помогнала за това.6м след операцията ,кръста трябва да се движи спокойно.При мен няма прерязвания ,но като се преуморя ме наболява крака.

# 568
Аз също съм сериозен, не пропускам упражненията за нищо на света, сутрин и вечер  Peace
правя тези: http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=30455216&op= … amp;id=1234486576
много са важни за нашата болест Naughty

# 569

Аз съм като Софи. Надъхан след всеки санаториум и с планове да ги правя редовно....И само няколко дни след това. Embarassed

Тази нощ заминавам на море на Ахтопол до 29-ти. Ако има някой живеещ, или почиващ наблизо, може да се видим на по бира.Имаме планове на тръгване обратно да минем през Бургас, после през Варна. Така че ако някой от морските иска, може да си разменим телефоните на лични, има реален шанс да се запознаем наживо.

Общи условия

Активация на акаунт