Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 479
  • 929
  •   1
Отговори
# 570
споделям моя опит
Нямам дискова херния , но направих дископатия с резултат радикулит. Нито инжекции, нито физиотерапия ме спасиха.Оправих се след като 3 месеца ходих на юмейхо масажи.Първо 3 пъти в седмицата, после 2 и накрая по веднъж.Нищо не връзвам вече на кръста и съм като момиченце.След това за поддръжка е много подходяща йога. Изобщо с каквото и да сме закъсали в семейството напоследък от българското здравеопазване помощ не сме получили, а само от алтернативни методи - хомеопатия, юмейхо, хранене според кръвната група

# 571
  • София
iren5, би ли споделила какво представляват юмейхо масажите? Hug

# 572
Каква е разликата между ДХ и Дископатия, Thinking

# 573
  • Бургас
Ехааа здравейте, тук съм ама няма какво да пиша затова само ви чета през 2-3 дена. Много време прекарваме навън и през седмицата и в събота и неделя и нямам много време за писане, пък съм задгърбила болежките и гледам да се движа повече без да се натоварвам в кръста.
Който минава през Бургас може да се пише и да се обажда аз съм на линия.

Ирен5, какви са тези юмейхо масажи, не съм чувала за тях.

Горещо препоръчвам упражненията от Пилатес на тези които искат да се занимават с нещо. На мен ми се отразяват много добре. Комбинирам ги с моите упражнения и се получава.
Забелязах, че ако се съберат 2-3 дена да не съм правила никакви упражнения и започвам да усещам дискомфорт на кръстчето и стоенето на течение не ми се отразява добре.
Абе трябва движение, а не залежаване и заседяване.  newsm68

# 574
iren5, би ли споделила какво представляват юмейхо масажите? Hug
Масажа продължава 2 часа и се масажира - третира цялото тяло. Въпреки , че го наричат божествен не мога да кажа , че е много приятен , понякога дори болезнен(особено като отидеш с проблем, но тогава и без това си те боли). Идеята е да се наместят вертикалите и хоризонталите в тялото. На мен специално от изкривяването единия крак беше станал с 1.5 по- къс от другия.По време на терапията може да се появят други болежки, които после преминават.Доста е хард ама на мен ми помогна.Между другото се смята, че взависимост от това на коя страна си изкривен зависи дали ще пълнееш Laughing.Аз не отслабнах много , но все пак понамалих обиколките.За повече информация http://www.yumeiho-bg.com/index2.htm.
а при повече интерес ще подам и тел.

# 575
Каква е разликата между ДХ и Дископатия, Thinking
newsm78 Изглежда , че няма разлика , но докторите казаха дископатия и аз реших, че трябва да е нещо по-леко от дисковата херния. Ама като потърся информация май все си е едно и също.http://www.doctorbg.com/page.php?id=2178

# 576
 аз си мислех, че е едно и също, но не съм много сигурен.
Нека се изкаже и някой по-компетентен  Peace

# 577
Дископатията е като общо понятие за този вид болки.Оикновенно докторите казват дископатия.Преди години доцент по неврология ми каза -лумбаго.

# 578
Роси и Aha, хайде да ви видя и във Фейсбука! Там раздумката е наистина супер! И тук няма да се забравяме, но там има и чат

# 579
zdraveite....дископатията си е различно нещо...принципно го водят блокаж...при голямо натоварване, а понякога и от резки движения....прищипва ти се нерв и се оправя при наместване....но ако не се предприеме нещо може да стане хронично и да прерастне и в нещо по-сериозно,дори и в дискова херния.....аз да се разпиша/....днес ми беше вече 8 инжекция с озон и разликата е огромна....наапоследък нямам много време да седна даже и болка се появява леко и за кратко...дано като приключа с тях забравя за гадните болки:)

# 580
Здравеъте от доста време нямам комп и днес като го всехме бързам да питам.Ходих на ЯМР пак след година и половина.Хернията ми е на същото положение не се е уголемила,но имам и допълнителни заклчения.Бихте ли ми разеснили доколкото можете положението.Остеохондроза и спондилоартроза-някъде съм чела за тези заболявания,но не помня нищо-какво представляват и какво развитие имат във времето-какво да очаквам.Данни за дискова протузия на ниво Л4 Л5.кЪДЕ ТОЧНО Е ТОВА НИВО,в сравнение с л5 с1 по-нагоре или по надолу.Данни за дясна интрарецесуална дискова херния на л5 с1.Данни за дясна рецесуална стеноза на л5 с1.Какво е рецесуална и интрарецесуална.Вторично тесен канал.

# 581
От днес съм с болки от дясно. Винаги е така ден-два преди цикъл. Този път болката започна почти рязко. Вече не знам какво да мисля...  Sad
Дайте съвет! Да ходя при друг лекар, който със сигурност ще ме прати на ЯМР, за да се види ясно и точно какво е положението или да махна с ръка, да си търпя болката и да се тъпча с хапчета. Толкова безумно и безсмислено е за мен това ходене на лекар, при което само си приказваме глупости, които и аз и лекарят знаем, но от това положението ми не се подобрява! Или да започна да мисля и да се настройвам за операция, защото до сега болките бяха два, три пъти в годината, а от май насам, са два пъти в месеца... Tired

# 582
"Остеохондрозата е деградация, разрушаване на междупрешленните дискове, най-често в шийния и кръстния (поясния) отдел на гръбначния стълб.
Кръстната (поясната) остеохондроза е най-разпространена. При нея болките в кръста могат да предизвикат болки и в долните крайници."

"Спондилоартрозата е дегенеративно заболяване на гръбначния стълб, което засяга интервертебралните стави и междупрешленните дискове. Заболяването протича с болки в гръбначния стълб, най-често в лумбалната област."

Wink

# 583
л4 л5 е над л5 с1.С е първия прешлен над опашната кост-съкрален.От там почват л-лумбалните 5,4 ,3 ,2,1.След тях торакалните.

# 584
Някой виждал ли е или да е ползвал тези проду … 82;ти ?
Ето и сайта.
Само че ми се струва, че този колан е за доста по-високо от проблем с L5-S1.  Thinking
И да питам от къде мога да си купя лумбостат?
Не разбрах кои точно прешлени се наричат сакрални? Като петте кръстни са лумбални, след тях 12 гръдни и после 7 цервикални (шийни) прешлени. Първите 4 - опашните, са срастнали в опашна кост.

Общи условия

Активация на акаунт