Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 147 204
  • 929
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ще правя ЯМР в онкологията в Дървеница за 240лв. Какви са цените на другите места, струва ми се че по-ниска в София няма.

# 121
Благодаря за съвета!  bouquet
По принцип това което чета за озонотерапията наистина ме навежда на мисълта, че не е за мен но съм любопитен поне да се срещна с лекаря и да видя какво ще ме посъветва.
Що се отнася за иглотерапията, мен не ме е страх от игли поради простата причина, че не съм Мъж. bowuu Grinning

Понеже не пия, не пуша, влюбен съм в жена си и за това и по жени не ходя а най важното е че не знам какво знаят мъжете от онази реклама дето: "Мъжете знаят ЗАЩО"  ами като не знам що да лъжа Rolling Eyes

# 122

Понеже не пия, не пуша, влюбен съм в жена си и за това и по жени не ходя а най важното е че не знам какво знаят мъжете от онази реклама дето: "Мъжете знаят ЗАЩО"  ами като не знам що да лъжа Rolling Eyes

Здравей, Дисков, добре дошъл.

А бе, човече, не знам дали съзнаваш, но ти си истинска заплаха за всички, които "знаят защо". Ами ако ти прочете поста жена ми например? Ще каже: "Видя ли, бе, имало и такива мъже". Та да ти разкажа за един познат, когото всички комшии от срещуположния блок бяха взели на мушка и искаха да го бият. Защото има странното и порочно хоби да простира прането, и то доста бавно и демонстративно, та така разваля дисциплината.
Както и да е, cheers наздраве все пак, въпреки пълната липса на пороци у тебе  angel008. Че на всичко отгоре и стихове пишеш. Ужас...

Сега сериозно.Според разчитането на резонанса ти, имаш доста стара дискова херния на Л5- С1, притискаща нервните окончания вдясно и по-малка такава на Л4-Л5 вляво.Ако болките ти са предимно от страта херния (от дясно), и аз мисля, че озонотерапията няма да има ефект.
Но. Искам още веднъж дебело да подчертая, че не съм никакъв специалист и всичките ми мнения не би следвало да се взимат прекалено насериозно, защото цялата ми "компетентност" се базира на личния ми опит, наученото във форума и ползването на медицински речник чрез Гугъл. Това се отнася и за Дона Леоне и за всички, за които съм дал "компетентно" мнение. Нека си помагаме, доколкото можем със съвети и информация, но да не забравяме, че има ЛЕКАРИ.

# 123
  • Димитровград
Здравейте и добре дошли на новичките и от мен Hug,надявам се че в това прекрасно време всички сте по-добре,а и с добро настроение.Аз за съжаление немога да се похваля,след като имах известен безболков период,сега от няколко дни пак съм на хапове,защото миналата събота бая подрусах на хорцето на сватбата на сестра ми при това на високи и тънки токчета(тоалета ми го задължаваше) и сега си плащам за изживяното удоволствие.
Желая на всички лек,успешен и безболков ден! Simple Smile

# 124
Здравей Текс cheers ще одаря една виртуална бира с теб да не ти скърша хатъра newsm47
А за простирането ми се налага че жена ми е в GB не и ще ми излезе малко по скъпо ако и плащам билета поне веднъж на седмица да дойде да изпере и... Joy

Благодаря за съвета!
Ех да бях станал наистина ангелче ...  Praynig    Но тогава щях да изтърва този купон, да се гъбаркаме в нета на пук на болката.

# 125
Дисков,Правила съм и озонотерапия и иглотерапия.И от двете нямаше резултат.От иглотерапията поне не болеше ,въпреки ,че ми слагаха двайсетина игли.На места течеше малко кръв и ми се образуваха синини ,ама аз съм смела и упорита.Озона боли много.И преди съм писала,че плачех от Пловдив до Ст.з.Доктора разбирасе ,ще те омагьоса,че това много помага,дори и при старите дх.Нищо не се беше прибрало при повторния резонанс.Три месеца след курса с 10 процедури се схванах така,че гащите си не можех да вдигна.Ако имаш въпроси ще ти отговоря на лични.Другите са ги чели тези неща.
Текс,ще пусна една снимка после и разчитане.Напреднал си в коментарите и разчитанията гледам.

# 126
Благодаря, Аха !   bouquet

# 127
Здравейте и добре дошли на новичките и от мен Hug,надявам се че в това прекрасно време всички сте по-добре,а и с добро настроение.Аз за съжаление немога да се похваля,след като имах известен безболков период,сега от няколко дни пак съм на хапове,защото миналата събота бая подрусах на хорцето на сватбата на сестра ми при това на високи и тънки токчета(тоалета ми го задължаваше) и сега си плащам за изживяното удоволствие.
Желая на всички лек,успешен и безболков ден! Simple Smile

Здрасти, Буболинка! Отдавна не се беше появявала.
Честито за сватбата на сестра ти!Дано бързо да ти минат болките. Разбирам те напълно затова, че си се поотпуснала на сватбата. На всички понякога ни писва от ограниченията, на които се подлагаме заради болестта и често ги нарушаваме, макар с цената на неприятности след това.

# 128
Здравейте и от мен!
Днес си направих ЯМР и още не мога да се съмсема след консулт с неврехерурга.
Ето и моя резултат ако може някой да ми каже нещо за него.
Солитарен обширен пролапс на пулрозния нуклей с десностранна латерализация в сегмента Л5- Ес1.Налице е значителна епидурална миграция, дорзално и краниално, без формиране на дисков секвестър. Дисковете и посоченото и надлежащото - Л4-Л5 нива са с хипоинтенсна в Т2 сигнална характеристика-израз на намален еластицитет и дехидратация на фиброзните пръстени и пулпозните неклеи. Описаната патологична находка обуславя стеноза на ипсилатералните рецесус и невроформален с компресия върху дуралното влагалище на коренчето на Ес1 вдясно.
Казаха ми че трябва да се оперирам и ми изписаха засега волтарен. Ще съм благодарна ако някой ми каже дали е много сериозна ДХ

# 129
Lina ние сме като близнаци Hug все едно, че чета моята диагноза.  Другото обяснение е че пишат на всички със сходни снимки шаблонни диагнози newsm78

# 130
  • Димитровград
Здравей Текс,благодаря ти за пожеланията! Hug
Аз съм си тук,просто отдавна не съм писала,защото няма какво ново да кажа,бяхме се разбрали с Габровски че ако няма ефект от лекарствата ще правим операция,но задължително с използването на гела,само че в момента все още нямам финансовата възможност затова,а и се страхувам малко и или много от 3-та поредна операция,по-скоро се съмнявам в успешния резултат,знам ли.
Лина,много бих искала да интерпретирам находката ти от ЯМР,но нямам тези познания за съжаление.Мисля че единствената която би могла да направи това е Елпи,но май и тя не се е мяркала отдавна за съжаление,дано е добре!

# 131
Някой може ли да коментира тези снимки?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398184&pid=13435704
Състояние на десностранна ламинектомия на ниво Л5-Ес1.

Гръбначният стълб е с променена форма. Вижда се изглаждане на физиологичната поясна лордоза.

По дискалните повърности на телата Л5 и Ес1 се намериха субходрално разположение зони на патологично променен сигнален интензитет. Находките са с висок сигнален интензитет при Т2 и хипоинтензивни при Т1 - образ съответстващ на едем.

По дискалните повърхности на телата на Л5 и Ес1 се намериха малки задноръбови остеофитни наслоявания.

Остефитозата довежда до стесняване на двата неврофорамена, повече на този в дясно, без да има МР данни за компресия върху нервни структури.

Дисковете на нива Л3-Л4, Л4-Л5 и Л5-Ес1 са дегенеративно променени. Тези дискове са с намален сигнален интензитет, както при загубата на водното има съдържимо.

На ниво Л5-ес1 дискът е снишен до степен на заличаването му.

Няма МР данни за рецидив на херния.

Неврофорамените на всички изследвани нива са свободни двустранно.

Нервни коренчета - б.о.

Конус медуларис, фибри на кауда еквина - нормален МР образ.

МР данни за дегенеративни промени на същинските интервертебрални стави на скенираните нива. Вижда се сублуксажия на същинските интервертебрални стави и хипертрофия на жълтите лигаменти.

Заключение: Състояние след операция. МР данни за дегенеративни промени - остеохондроза и спондилоартроза. МР данни за лекостепенна нефрофораминална стеноза на ниво Л5-Ес1 по изразена вдясно. Няма МР данни за рецидив на херния.

# 132
  • Димитровград
И забравих да кажа,наздраве напук на гадните болки,аз съм на студена биричка newsm24

# 133
  • Димитровград
Някой може ли да коментира тези снимки?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398184&pid=13435704
Състояние на десностранна ламинектомия на ниво Л5-Ес1.

Гръбначният стълб е с променена форма. Вижда се изглаждане на физиологичната поясна лордоза.

По дискалните повърности на телата Л5 и Ес1 се намериха субходрално разположение зони на патологично променен сигнален интензитет. Находките са с висок сигнален интензитет при Т2 и хипоинтензивни при Т1 - образ съответстващ на едем.

По дискалните повърхности на телата на Л5 и Ес1 се намериха малки задноръбови остеофитни наслоявания.

Остефитозата довежда до стесняване на двата неврофорамена, повече на този в дясно, без да има МР данни за компресия върху нервни структури.

Дисковете на нива Л3-Л4, Л4-Л5 и Л5-Ес1 са дегенеративно променени. Тези дискове са с намален сигнален интензитет, както при загубата на водното има съдържимо.

На ниво Л5-ес1 дискът е снишен до степен на заличаването му.

Няма МР данни за рецидив на херния.

Неврофорамените на всички изследвани нива са свободни двустранно.

Нервни коренчета - б.о.

Конус медуларис, фибри на кауда еквина - нормален МР образ.

МР данни за дегенеративни промени на същинските интервертебрални стави на скенираните нива. Вижда се сублуксажия на същинските интервертебрални стави и хипертрофия на жълтите лигаменти.

Заключение: Състояние след операция. МР данни за дегенеративни промени - остеохондроза и спондилоартроза. МР данни за лекостепенна нефрофораминална стеноза на ниво Л5-Ес1 по изразена вдясно. Няма МР данни за рецидив на херния.
Аха,според мен всичко при теб изглежда в границите на нормалното,защото при мен на ЯМР след операцията пишеше че имам високостепенна постоперативна фиброза,поради която не се изобразяват коренчетата двустранно,което си говори за компресия както ми го обясни разчитащия лекар снимката.Както се вижда от описаното заключение нямаш и данни за рецидив така че дишай спокойно. HugА тези дегенеративни промени като остеохондроза ги има всеки човек според мен с напредването на възрастта,т.е. те са нормален процес.

# 134
  • София
Здравейте и от мен.Имам си диско херния.От 5год.ми е,ама сега вече е много зле.След бременност наддадох 32кг./пих хормони преди да забременея/Имам да свалям още 22.Всеки невролог като ме види първо ми казва да сваля килата.Като се роди детето 3седмици бях на патерици.Само до тоалетна ходех.
Моля,ако някои знае добър диетолог,ако е изпадал в подобна ситуация да даде съвет.
благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт