Раждане вкъщи 4

• 38 768
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
   zozima, при следващата ни среща, ще я попитам. Ти искаш
да знаеш дали асистират домашно раждане след секцио ли?
   Благодаря на всички за подкрепата! Нужна ми е. Grinning

# 91
Чела съм разкази на майки, които са имали успешно домашно вагинално раждане след секцио в Германия, но не можах да намеря подробности за условията, на които трябва да отговаря кандидатката.
Благодаря ти много!   bouquet

# 92
Ярка птица,
леко и приятно бременеене и от мен.  Hug

# 93

Heureuse, исках да кажа, че всъщност, вероятността да има проблем с детето при хипотиреоза си е все пак вероятност, а и своевременното лечение също дава резултати. Знаеш ли алтернативен метод при този случай, изкл. ГНМ, защото е трудно да намериш посветени хора? А според ГНМ, по време на бременност СБС спират, доколкото знам и не ми се връзват бременност + лечения?
   Анна В. бях. Вечернице, какъвто и вятър да повее, аз си оставам в Щутгарт засега Simple Smile .

Ярка птица, подходящ алтернативен метод на лечение при бременност + хипотиреодизъм не знам. Аз преди за забременея предишния път успешно се лекувах с хомеопатия, намалявах дозата изкуствен хормон на всеки два месеца с по една четвърт, бях стигнала до една четвъртинка само и се чувствах добре, а нивото на хормона ми беше само леко извън нормата. Лекарката ми много се изненада като видя такъв резултат при лекарство намалено със 75 %. Обаче като разбрах че съм бременна и като прочетох какви може да са последствията за бебето от липсата на този хормон в организма на майката, прекратих хомеопатията и започнах стриктно да следвам традиционната медицина. Мислех като родя и спра да кърмя да подновя хомеопатичното лечение, обаче забременях пак преди да съм спряла да кърмя. Резултатът от  усърдното следване на препоръките на лекарите от началото на 2007-а досега е многократно увеличаване дозата на изкуствения хормон който взимам (което означава че щитовидната ми жлеза все по-трудно се справя), а на всичкото отгоре напоследък забелязвам че веждите ми бързо оредяват, което е типичен симптом на заболяването. Като родя ще искам да кърмя и не ми се иска да обременявам малкото човече с неподходящи за него хомеопатични лекарства, затова се надявам Новата германска медицина да може да помогне на мен без това да засяга бебето чрез кърмата. Някой да знае дали това е възможно? Искам да кърмя дълго, поне две години, а не мога повече да си позволя да си пренебрегвам здравето. Ако някой знае подходящ метод за лечение при кърмене (без преминаване на каквото и да е чрез кърмата), ще му бъда много благодарна ако ми го каже. 

# 94
Примерно ТЕС. Мая знам, че се е справила със здравословен проблем чрез този метод. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=300023.msg7675513#msg7675513

Йога и суровоядство знам също, че са помогнали точно за проблеми с щитовидната жлеза.

Sipirumi, Кюбит,  Hug

# 95
Вери, много интересно. На какво е съкращение ТЕС? Знаеш ли как е на английски, че имам нужда да науча повече за него, преди да се опитам да го прилагам.

# 96
Техника за емоционалната свобода
на англ: Emotional Freedom Technique

още от Мая: http://mayadob.multiply.com/journal/item/7
Дала е разни препратки.

# 97
Все пак реших да отида на терапия, да разтоваря малко съпругът си от моите глупости, а и от професионален интерес, защото аз също съм терапевт, но работя с деца и тийнс. Интересно ми е как точно ще ми помогнат след като знам какво се случва в главата ми и съм наясно с процесите на grieving след подобна загуба. Може би ще е по-различно, когато съм от другата страна, може би е по-лесно когато оставиш анализирането на някой друг Laughing
Доста добре се познавам и не мисля, че ще открия нещо което не знам.

Руми, точно това си мислех и аз и поради подобни съображения не отидох на терапия. А и честно казано, не почувствах нужда.
Имахме дълги, предълги разговори със съпруга ми и споделихме всичките си чувства, мисли, страхове и опасения. Аз си го "ползвах" де факто за терапевт. Не ми се искаше в оня момент да си разказвам най-съкровените и тайни емоции на чужд човек. Написах "писмо", в което споделих всичко, което исках и го прочетохме заедно с мъжа ми. Това най-много ми помогна, както и телефонните и онлайн разговори с няколко мили момичета "на моя хал" от форума.

Плацентата се мести в хода на бременността (т.е. при нарастването на матката)...

Ъъъ... Мести се?  newsm78 Имаш предвид, че когато матката нараства, относително местоположение на плацентата се променя, не абсолютното, нали?

zozima, преди 2-3 години бях чела някаква статистика, че в Бавария има най-много домашни раждания и тенденцията беше да се увеличава броя им още. Ако това е, което искаш - Мюнхен е добър избор.  Peace

heureuse, при мен имаха съмнения за лека хипотиреоза. Пих Л-Тирокс половин година, но след като се преместихме в САЩ, лекарите, с които се консултирах тук по този въпрос казаха, че според тях тези стойности са нормални и ми спряха хапчетата.
При теб очевидно е по-сериозно изразено заболяването. Дано намерих решение, което да работи за теб и бебето по най-добрия начин.

Сетих се нещо. Първият ми преглед при акушер-гинеколога беше в 12-та седмица и се състоеше от уринен тест и опипване на корема и матката. Това е.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 08:19 от Кюбит

# 98
heureuse, по принцип л-тироксина може да се приема по време на кърмене в определени дози, ето малко инфо.
Моето лично мнение е, че жлезите с вътрешна секреция се влияят много силно от ума и емоциите и ТЕС и изобщо разбиране и приемане на първопричината е съвсем реално да повлияе на проблема.

# 99
   heureuse, аз взимах тироксин и през първия месец след раждането, докато кърмех,
намалявайки дозата и изведнъж се оказа, че всичко е в норма и според гинеколожката
хипотиреозата е била свързана с бременността ми и ги спрях веднага. Но аз нямах
оплаквания като твоите и не знам какво да те посъветвам. Ти сега си бременна, така ли?

# 100
Плацентата се мести в хода на бременността (т.е. при нарастването на матката)...

Ъъъ... Мести се?  newsm78 Имаш предвид, че когато матката нараства, относително местоположение на плацентата се променя, не абсолютното, нали?

Точно!  Peace

# 101
Ярка птица (прекрасен ник Hug), успех и от мен  Hug

sipirumi, мъжът ти цепи мрака. Grinning И мисля, че е прав  Hug

Мег, за ултразвука си напълно права, но повечето жени (включително и аз по това време Sad) не си вярват дстатъчно, за да осъзнаят какво им се случва, за съжаление. Аз, когато разбрах, че съм бременна, и отидох на лекар (много глупава постъпка), очаквах някак си някакво човешко отношение (доста наивно от моя страна, сега като се замисля  Laughing), и не че някой се е държал лошо с мен, но се стреснах от механистичния подход, от това, че никой не ме попита как се чувствам и разни такива дребни нещица... после влязох за първи път в бг мама и попаднах само на теми, третиращи проблеми при бременност. Не ги четох и реших, че повече няма да посещавам този глупав сайт Simple Smile Толкова време се чудих как е възможно хората да искат да обсъждат някакви проблеми, които най-вероятно няма да ги имат... както и да е. Отидох със свито сърце на ултразвук, защото имах преди това мола и спонтанен аборт и се страхувах, че може да се повтори и всъщност съвсем не вярвах, че съм бременна и че всичко е наред. после, с напредването на бременността и с простото осъзнаване на факта, че на лекари болници не може и не бива да се разчита и с четенето, добивах увереност и малко по малко така се промених. Не съм същият човек вече Simple Smile Но за мен първият ултразвук беше много разтърсващ. Сега си мисля обаче, че ако в обществото като цяло имаше по-нормално отношение към бременността и раждането като към естествени, красиви и интуитивни женски преживявания, каквито са всъщност, ако имах приятелки и роднини, на чиито раждания съм присъствала (а не като се роди някое бебе, информацията, която имаш да е колко тежи  ooooh!) и така нататък, моите, а и на всички останали жени лутания щяха да са много по-малко или евентуало никакви. Но така се учим  Grinning Сега си давам сметка, че беше грешка от моя страна, че на никого не казах, че искам да раждам вкъщи. В предишната тема ти беше попитала какво мислим, че е нужно, за да започне да се гледа на раждането (вкъщи) като нещо нормално. моят отговор е - ПРОПАГАНДА. Трябва да се говори, говори, говори и с колкото повече жени (и мъже) и колкото са по-дистанцирани от темата - толкова по-добре. Трябва да се говори много, да се дава информация, да се повтаря, да се спори. Макар че хората най-вероятно няма да са съгласни, това ще им предостави перспектива, и така, малко по малко....  Whistling

Lady Frost, не разбирам от vbac, но по начало мисля, че по-голяма разлика между двете бременности е по-добре, така че моят личен съвет е да поизчакате малко. Също беше попитала дали наднорменото тегло пречи на акивното раждане - аз чета едно списание на една местна организация и там постоянно се публикуват разкази за раждане, има и снимки. Бая яки мадами разказват за ражданията си, тка че няма проблем. От общи съображения обаче е по-добре човек да няма наднормено тегло.

И на мен ми се ражда пак, но ще изчакам поне 2.5 години....

# 102
Осъзнавам, че към момента мястото ми не е в тази тема, но пък дали няма да се закотвя тук и след време да се окаже, че съм си паднала на д..-то, идвайки тук при вас???

Здравейте, момичета!

# 103
Осъзнавам, че към момента мястото ми не е в тази тема, но пък дали няма да се закотвя тук и след време да се окаже, че съм си паднала на д..-то, идвайки тук при вас???

Здравейте, момичета!

Най-вероятно точно така ще стане  Grinning , добре дошла   bouquet .

# 104
За напълно достатъчна разлика при VBAC се считат 2 г. между секциото и следващото раждане (не зачеване)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт