Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори

• 27 656
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Дано всичко да е наред!
 Praynig Praynig Praynig
Мисли позитивно!

# 166
Искам да ви попитам дали четете/четохте на глас докато сте/бяхте бременни? Мен роднините все ме съветват, че трябва да чета приказки на бебка още сега докато е в корема, било полезно, щяла да проговори по-лесно и бързо. А аз доста се задъхвам сега като чета и честно казано не ми е много добре. Като се роди да, ама сега... Вие четете ли на вашите неродени бебчета?
Не съм му чела приказки докато бях бременна, но много често му говорех.
Не мисля ,че има  връзка между четенето и проговарянето.

# 167
Здравейте! Имам следния въпрос: бременна съм в края на 3-тия месец и ми се налага да пътувам, около 300км разстояние. А и принципно семейството ни често пътува на дълги разстояния. Гинеколожката ми обаче категорично ми забрани /дори не ме беше прегледала/. Обясни ми, че било противопоказно за всяка бременна. Можело да се пътува с кола,но на къси разстояния, иначе било опасно. А при първата ми бременност с мъжа ми не се спряхме да пътуваме, почти всяка седмица поне 100км. И нямах проблеми.
Все си мисля, че като си бременна не си болна т.е. щом се чувстваш добре, значи можеш да пътуваш. Има дори едни възглавници за бременни, подходящи за сън и при продължително пътуване.
Какво е вашето мнение?

# 168
  • София
аз си пътувах до 9-я месец вклювително! Незнам защо лекарката ти е казала така  newsm78 За нашата сватба, приятелите ни пропътуваха 600км, а жената беше в 7-ч месец  Simple Smile

# 169
Твоята бременност рискова ли е или не? Ако гинекологът ти е обяснил защо да не пътуваш, аз няма да се меся. Но ако бременността ти е нормална ще споделя моя опит - разстоянията тук, където живея са големи, а и работата ми изисква да пътувам доста. Шофирах до началото на 9ти месец, имало е дни в които минавам мин. 100, други в които стигат до повече и от 300.
Важното е, да спираш за тоалетна, за пиеш вода и да хапваш като си гладна. Самият път не виждам как ще ти навреди. И слагай предпазния колан Simple Smile

# 170
Ако караш нормална бременност,какъв е проблемът?Досега на съм чувала да е забранено пътуването с кола????А и 300 км не са дълъг преход..... Simple Smile

# 171
Ако имаш нормална бременност не виждам причина да не пътуваш.
А и за мен 300 км. нищо не са.
Аз и през двете бременности се скъсах от път до последно.

# 172
  • София
Ако бременността ти е безпроблемна и ти се чувстваш добре няма никакъв проблем!

# 173
Аз също пътувам много,до 100км на ден,а е имало и дни когато не слизам от колата...лично аз, до ден днешен продължавам да карам колата си,...
 Ако не е прекалено рисковано,защо да не пътуваш?
Не мисля,че 300км са прекалено много,ако се почувстваш зле,спрете за малко да се разтъпчеш малко,да пиинеш водичка.... Peace

# 174
  • ул. "Мечтание"
Редвно взимах разстояния от 400 км в едната посока, докато бях бременна. Само дето не съм шофирала аз де. Но и да бях аз, нямаше да е никакъв проблем. Не съм се чувствала зле, нито съм имала някакви проблеми. Още повече, че винаги много съм пътувала. Аз не виждам проблем, ако ти самата се чувстваш добре и бременността ти не е рискова.

# 175
Аз прокървих в 4-ти месец и ми беше забранено пътуването с кола няколко седмици. Имах ниска плацента и в момента, в който се вдигна (не много, но явно достатъчно) лекарката каза , че може да пътувам (имах още контракции). Дори каза, че може да отидем на море, само лекарствата в чантата и така.

И аз имам въпрос. Може ли до раждането въобще нищо да не потече от гърдите ми и това трябва ли да ме притеснява??

# 176
  • ул. "Мечтание"
И аз имам въпрос. Може ли до раждането въобще нищо да не потече от гърдите ми и това трябва ли да ме притеснява??

Да, възможно е. Не, не трябва да те притеснява. Няма грам отношени към това дали ще можеш да кърмиш и дали ще имаш кърма.

# 177
  • там където ме зове сърцето!!!
С първата бременност  още  6-7 месец  започна да ми тече  коластра , а с втората  до раждането нямах и капка  .И двата пъти имах много кърма .

# 178
  • Burgas
С първата бременност още от 6я месец имах коластра,но кърма нямах изобщо.

# 179
Да, възможно е,това не трябва да те притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт