Смяна на вертикален щранг

• 15 902
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте
в нашия блок има предложение да се сменят вертикалните щрангове. Ние сме съгласни но имаме един проблем. Вертикалните щрангове са зад стена облепена с плочки на която имаме и закачалки и рафтове. Имаме отвор за водомерите в долния край на стената. Има ли начин да се подменят тръбите без да се разбива цялата стена а само да се разшири отвора. Моля ви ако някой е имал подобен проблем да сподели как е постъпил.

# 1
Зависи колко е голям, ще преценят на място, при нас не са разбивали, беше достатъчно.

И да те предупредя - пазете си плочките от противоположната страна, покрийте ги с нещо - мокър картон например, при нас съсипаха няколко квадрата  Tired горещи метални частички се вградиха вътре ...

# 2
Мога да Ви дам телефона на добър водопроводчик, който да прецени.

# 3
  • Столицата на "Второто българско царство"
При нас се наложи да разширят ревизията в банята(която беше 20 x 20 см.), направиха я горе-долу 80 x 60 см. Close .Но ние не бяхме се посъветвали преди това дали ще има нужда и те решиха набързо с няколко машини рязаха арматура,разбиваха плочки-ужас!Не ни казаха поне да облепим другите плочки с картон-съсипаха ги.Направо ни разбиха банята.
За това на твое място бих се посъветвала преди това с водопроводчик или с някой от фирмата,която ще извършва смяната на щранговете!

# 4
Ами на нас майстора който ще сменя щранговете ни каза че трябва да разбием от тавана до пода, което ми се струва нелепо. Нашата баня към момента няма нужда от ремонт за това за нас е крайно нежелателно да разбием цяла стена. В блока "големите специалисти" ни предлагат после решение за изграждане на разбитото с ПВЦ плоскости и някакви подобни тъпотии, които не ни устройват. А и някак си ми се струва че разбиването и с цел улесняване на така наречения майстор.
VL ще съм ти благодарна ако ми дадеш телефонния номер на този водопроводчик.

# 5
Със сигурност не е необходимо да се разбива цялата стена. Скоро на познати сменяха щтранговете и казаха, че просто са имали по-широк отвор. Освен това знам, че ако комшиите от горе и отдолу нямат направени бани и се съгласят у вас може даже и да не влизат майсторите. Така се практикува при заключени апартаменти, на които собствениците са в чужбина.  Ако съседите ти са разбрани договори се с тях, може да им покриеш част от техния ремонт, но поне няма да се занимаваш с мръсотия и ненужни разрушения.

# 6
... Освен това знам, че ако комшиите от горе и отдолу нямат направени бани и се съгласят у вас може даже и да не влизат майсторите. Така се практикува при заключени апартаменти, на които собствениците са в чужбина.  Ако съседите ти са разбрани договори се с тях, може да им покриеш част от техния ремонт, но поне няма да се занимаваш с мръсотия и ненужни разрушения.

При нас докато не се намериха всички собственици, не се предприе смяната. Как става? Нали трябва да се свърже с вертикалния, който е на самия етаж - трябва да се мушнат през дупката и да слязат/качат до етажа. Освен това като режат тръбите, няма как да ги сгънат, ако са дълги 3 етажа  newsm78

Portokalexa, мъжът ми каза, че са искали отвор 20/20 см., дано стигне при вас Peace

# 7
Нашата ревизия е 30х40 сантиметра и майсторите бяха предоволни от "големия" отвор.
Бях чела за изгорените плочки на Не се сърди, човече и се бях подготвила   bouquet
При нас ги сменяха от някаква фирма "Шалом".

# 8
  • София
При нас и на двете бани отворите са около 30х30 см. Смениха щранговете без проблем, едно от условията на съседите беше да не се разбива никъде в целия вход, така и стана.

# 9
Вчера - 29 юни, бяха сменени вертикалните щрангове в нашия вход. Паметен ден! Входът ни е пълен с хора, които изпитват непоносимост, освен към себе си и към всичко живо около тях. Винаги сме имали проблеми със събиране на месечни такси, събрания и т.н. Мъжът ми пое инициатива да смени вертикалните щрангове и тъй като правим тотален ремонт на бяната в къщи, не се наложи никакво къртене и каквато и да е друга ремонтна дейност на апартаментите над нас и този отдолу. До колкото разбрах, в повечето апартаменти дори 1 плочка не е паднала.

# 10
Ами на нас майстора който ще сменя щранговете ни каза че трябва да разбием от тавана до пода, което ми се струва нелепо. Нашата баня към момента няма нужда от ремонт за това за нас е крайно нежелателно да разбием цяла стена. В блока "големите специалисти" ни предлагат после решение за изграждане на разбитото с ПВЦ плоскости и някакви подобни тъпотии, които не ни устройват. А и някак си ми се струва че разбиването и с цел улесняване на така наречения майстор.

983-23-58, 0888667964-Наско

# 11
  • Sofia
Нашата ревизия е 30х40 сантиметра и майсторите бяха предоволни от "големия" отвор.

И в нас  така. Laughing

# 12
  • софия
Трябва да сменяме вертикалния щранг. Моля, дайте координати на фирма/майстор, от който/които сте доволни за подобна услуга! ЕФтествено, не искаме да се кърти, чупи и т.н. "екстри"!
Ще съм благодарна и ако споделите  какво да направя в банята, за да не се разбира, че подобна дейност е извършвана. Банята ни е ремонтирана, с плочки, душ кабина и т.н., та не е време за ремонт след ремонта!

# 13
  • Варна

983-23-58, 0888667964-Наско
От една друга тема по този същия въпрос, пусната тези дни.  Peace Дано ти свърши работа.  Hug

# 14
  • софия
Току-що говорих с човека. Той не се занимава с толкова големи ремонти (за други, ако имат нужда, да знаят).
Продължавам с търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт