И з Р а Е л 42

• 19 225
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  Честит Рожден ден на Мария- Магдалена! Да бъде все така добро дете и да я слушат родителите и!

Малко на патерици, но от сърце.

# 106
  • На дивана, под юргана
Защо мъжката част изчезна напоследък....хмм..... newsm78

Привет!
Честито на рождениците, макар и на патерица...
Вчера изкарах някакъв еднодневен грип... или някакво хранително натравяне - болки в корема, разстройство, температура... абе всички екстри.  Laughing
Днес съм вече добре.

# 107
  Tigar-migar и аз така, но днес. Дали не е някакъв сезонен вирус,  и познати ми се оплакваха, че са го изкарали за по 1-2 дни. Аз си мисля, че е нещо от храна  Sick. За живеещите в Израел искам да споделя, че преди време не мислех,че има по-вкусни домати от българските, но тъй като вече в БГ няма български(внасят се турски и всякакви други), смея да твърдя, че сега за мен са по-вкусни израелските-ето тези

# 108
Тигре,такъв е вируса и слава Богу ,че е еднодневен.Дано малкото тигърче го подмине.

Мимкис,благодаря за поздрава!Като си дойде ще й дам да прочете какво сте й пожелали.

Нагласихме се да излизаме и все ,че заваля.....омръзна ми....от две седмици или  вали или се "мръщи"...аман .... ooooh!Ицо се щунка около казана с ракия в гаража,а аз скучая сега..... Tired

# 109
 Я да не издаваш мъж ти ! Данъци  й трябват на държавата , той къде така ?! Чакай да го почерпя , пък и всички ви с една салатка от  доматки "шери" (на иврит - шери, на английски чери - малки като черешки) на Мимкиса :

Доматки целички  с подправки , зехтинче и сусам .  Flutter

У нас цял ден е аларма , правихме  си фалафел и пак си заредихме фризерчето с  "тесто" :
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13324653

Саги отиде с баща си на РД , а Шахар почти спи . Цял ден не мигна и е кисела , представям си ако я бяхме помъкнали и нея как щеше да побърка всички и да се изнерви и тя. Малко спи напоследък , а децата на нейната възраст ако не спят на обяд стават леко зли  Joy  ooooh! , шовавим! Хубаво, че днес  е по- хладно времето та да не се зажегат много в Градската градина  на партито. Шахар категорично отказа да  ходи , сега си хапва фъстъчки пред телевизора важно, а след малко ще ляга (по нейно желание)  Simple Smile . Добре ми дойде и на мене да не ходя покрай нея .

Болните , да се оправяте , никакви такива !  Whistling  Simple Smile  Hug

# 110
Пете,и моята Миши е във фаза със спането - не си ляга към 14ч. и после към 18ч. заспива където е .Онзи ден заспа както гледаше Барби на комп.Затова вчера я сложих на време ,опита се да се противи,ама аз нали съм "страшна" и си легна бързичко.Ако не се наспи е толкова кисела и мрънкаща  Whistling

Хората фалафелчета правят,пък ниЙ ракия... ooooh!

# 111
# 112
  • T"A
Пете, хубав поздрав  Peace

Мимкис, в България има доматки чери  Peace По принцип Израел изнася за ЕС, но не знам дали има внос и за Бг, но отглежданите в момента и продавани по света чери доматки са тукашна разработка (на генното инженерство, разбира се)  yes
Аз рядко нацелвам в Израел сладки домати, в България са ми по-вкусни, въпреки че и там е въпрос на късмет да намериш от хубава реколта. Най-вкусни ми бяха италианските домати  Hug - единствените, които с удовоствие ядях и без да подправям със сол, пипер и т.н., сладки като плод  Grinning

newsm41 малко встрани от доматите...

...миналата година наша приятелка (израелка) беше на екскурзия в България - с някаква нейна си компания (никой не е от български произход, всички са цабари), не помня дали съм ви показвала албума и: това е линк към него (не се смейте много на това как е траскибирала имената на местата и хората, българският е труден език за израелците  Wink)

# 113
  • Някъде там...
Къде сте хорааааааа?
Добро утро,добър ден  Mr. Green
Аз наминавам само да ви кажа,че днес ми капнаха 2 капки дъжд-върху мен и една на стъклото на колата  Crazy Беше удоволствие голямо  Joy
Хубав ден ви желая  Hug

# 114
  • T"A
Аз си гледах записа от сватбата (от българската церемония си го бях гледала, сега за първи път гледах и израелската си сватба).
Голям сраааааааааааааааам!  Blush Да ни се чуди човек защо ни беше да се записваме  ooooh!
Единствената хубава емоция беше от пожеланията на гостите, които не ги бях чула до сега, пък особено тези в края на вечерта са казани в едно много странно състояние ... на леееко опиянение... забавно беше!  Grinning

Чакам да поотминат жегите, за да отида да гласувам, но за сега напича доста силно   Nature Sunny

# 115
 hahaha   Нали казаха - ДЪЖД днес ,БОряна ! Ето  на ! Капнало е при вас !  Joy При нас още се кани, но до довечера има шанс все още !  Joy

Много хубав  албум , Мента Simple Smile ! Мило ми стана!  Simple Smile А за твоята сватба - опиянени викаш ...то добре , че леееееко.  Mr. Green

Моите деца днес се нащуряха . Насипали са нов пясъм в изобилие  в една от   градинките наоколо .Морси пясък съответно - ситен и светъл . Сипваха  вода , копаха дупки ...  Crazy Какво ли не беше ... После правихме шоколадови топчета - станаха в разни рамери и форми  hahaha , а половината се изядоха още при правенето. Шахар особено - врътка топчето и хайде в устата  hahaha ... Саги повече мислеше за баща си довечера  Joy . Тали, мерси ! Сложих 2 шоколада - разтопени , 100 грама  маргарин , един пакет  бисквити и  бая орехи. Топчетата (или каквато и форма да имат там  Mr. Green ) поръсихме с кокос .  Сега поливат  саксиите с нана  с  едни огромни спринцовки през  щорите на хола  hahaha . Тия спринцовки са  със следното предназначение - да се пълнят с шоколад  Flutter .За днес стига шоколад обаче ! Ваканцияяяя  ....   newsm44 , а аз  -  #Silly  Снимки на скайп .

Прохлада ...днес  без климатик ...ех ..полъхва ... Де да беше така цялото лято! Вън е жега , но на сянка и вкъщи бива  в сравнение  с  други дни.

Чаос!

# 116
Пете ти с тези топки... мойте ме чуха и сега и ние ще бъркаме. Вик също прави различни размери: големи да са абите, по- малки за имите, средни за децата и топчета пицпуцим за тинокотите  Laughing (това е неговото обяснение).
Аз пък цяла сутрин чистих- нали вчера посрещахме гости. После бяхме на логопед за последен път, но ни нададе много домашни- за цялооооооооооото лято, че и после. 
Пете, нямам снимка на милото по бански, но този шиши ще ходим на Кинерет и ще го снимам специално  Laughing! Той ходи с бански тип боксерки, не че е с претенции обува каквото му купя  Sunglasses!

Мента и аз умирам от смях, когато гледам филма от нашата сватба, не мога да повярвам, че съм била такова дете, а имам и няколко изкючителни реплики, от които до ден днешен потъвам от срам  Blush. Бърбораната вече също е във ФБ, само теб, Тиги и Дядо Х. чакаме  Laughing

Да разкажеш за организацията на калпите в посолството  Peace.

Аз пък ровя тук, търся си нова спалня...

# 117
Ама Саги също - мами , татковци, бебета - топчетата  демек по рамер  hahaha .... Шахар няма време  да говори - тя си врътка някакви си топчета ли  са , какво е  и право в устата  hahaha ... Успех с домашните! Вие много ходите бе , да не ви е служебен бензина  Grinning ? Ох , хубаво е това ! Много е хубаво ! Браво!

Сега кажи  за спалнята. ПОкажи сайтчета , примери ...

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 14:35 от petia911

# 118
  • На дивана, под юргана
... Бърбораната вече също е във ФБ, само теб, Тиги и Дядо Х. чакаме...

Извинявам се за неосведомеността, но какво е "ФБ"?  newsm78

Чакай, чакай... да не е Фейсбук? Ако е така - все още се опъвам...

# 119
... Бърбораната вече също е във ФБ, само теб, Тиги и Дядо Х. чакаме...

Извинявам се за неосведомеността, но какво е "ФБ"?  newsm78

Чакай, чакай... да не е Фейсбук? Ако е така - все още се опъвам...

Точно и Ментуша още се дърпа, но ще ви претопим накрая  Laughing! Шегувам се, разбира се  Peace, но ви чакаме и там, така може да си споделяме и по- лични работи по между си (снимки, емоции...)

Пете, не е служебен бензина, но пуста рибарска страст все на там ни тласка. От сега кроим планове за дагадина лятото ще рибарстваме по студените зелени реки на старата Европа  Peace. А и едно ходене до Кинерет ни излиза наполовина от влизането в  Ямит 2000 примерно.

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 16:11 от Tali Dan

Общи условия

Активация на акаунт