И з Р а Е л 42

• 19 194
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Днес се очаква да НЕ вали и аз най-после ще изляза,защото съм на път да се асоциализирам напълно....добре ,че е нета.

Ех,тази Петя!Браво,браво,на мен като не ми стиска да карам ,поне на другите да се радвам.

# 166
  • T"A
Ех, никакви ви няма  Confused Вчера в каньона бяха решили, че е ден на аксесоарите - т.е. навсякъде имаше сергии, на които малки производители (т.е. не големи фирми, а по-скоро частни лица) излагаха бижута, разни неща от плат... Миналата седмица 2 дни бяха ги направили бейби тайм - за хора, които правят бебешки неща; но всичко е ръчна работа, домашна изработка. Нашият мол е малък и стар, но евала за тези инициативи - интересни неща продават!  Hug

Гледах и този филм: Coco avant Chanel  Party Напоследък ми е време на европейско кино и японско, т.е. по-далече от американския стил филмови продукции... Специално "Коко преди Шанел" ми беше по-трудно да следя, защото много бързо се сменяха надписите, не винаги успявах да ги прочета, но - нищо, ще свикна, разглезила съм се с израелските и с американските филми, в които и да не прочета надписите, чувам какво си говорят и нямам затруднения да разбера... Crazy Историята на Коко Шанел е забележителна, беше ми много интересно, вдъхновява за много неща, такава силна жена + френска красота на актрисата Audrey Tautou  Heart Eyes
Тези дни пък ще ви говоря и за израелско кино  Party Flutter

И една любовна история от живота - девер ми излиза с филипинка (дали не е тайландка....  Thinking Blush мисля, че е филипинка...) - Джей Лин. Миналата седмица установих, че не всички от заобикалящите го одобряват връзката му, а той е човек, който много се влияе от хорското мнение  Sad На записа от сватбата ни казва нещо като "Умирам да имам нещо толкова красиво в живота си, каквато е вашата любов"... и доста ми домъчня за него и за реакциите на връзката с това момиче  Sad
Вие какво мислите?
Значи, околните му (имам предвид най-добрия му приятел предимно) смятат, че тя е с него заради статута му, парите, такива неща... и че връзка с филипинка не е връзка за брак - не знаела езика, не може да се прецени що за човек е...  ooooh!

# 167
  • На дивана, под юргана
... Значи, околните му (имам предвид най-добрия му приятел предимно) смятат, че тя е с него заради статута му, парите, такива неща... и че връзка с филипинка не е връзка за брак - не знаела езика, не може да се прецени що за човек е...  ooooh!

А връзката с израелка не може ли да бъде заради парите му? Очевидно ще трябва "доказване"... Ако двамата наистина се обичат, няма да ги спрат. И тя ще трябва да се доказва, и той... И за него това ще бъде сериозен "изпит".

# 168
Мента , нищо няма да стане на цветята. Не се притеснявай! Отровата е само за бъдещите трупове , дето ще  ги  чисти момчето!  Simple Smile За филипинката ще бъда честна. Аз лично нямам  предразсъдъци , НО народа наоколо знаеш, че гледа на филипинците като на прислуга , детегледачки , болногледачки, дом. помощници , чистачки или както щеш ги наречи. Момичето може да е  инжинер , но видът и ще буди асоциация на  болногледачка на някой старец , която е хванала момъка , за да се уреди . На  момъка пък - леко заблуден ще сметнат. Ти знаеш , не е ново. Мнозина ще си замълчат с усмивка , ще се правят дори на любезни (даже свръх) , което още повече дразни , защото личи колко се опитват да си прикрият истинските  мисли (които може никогада не споменат ). Няма да украсявам нещата по тоя  въпрс. Няма и да разтягам много локуми. Няма нужда . За филма - бих искала да го гледам , но френски не разбирам , а иврит няма да смогвам да чета така бързо както казваш. Интерсно ми стана. Може да се опитам да  го сваля филма от  Замунда  с  БГ надписи. Ако някой го намери - цъкнете. Кога ли ще седна пак на компа аз пък!

Боряна , 80 кила кайма - бива ! Аз се  чудя къде си толкова време - тя кюфтета  прави!  Simple Smile Това какво - само като помощ ли или срещу заплащане ?

Невена, кой като тебе ! Наслаждавай се !

Танче , снощи карах и по тъмно ! Паркирам си хубаво вече  в тесния паркинг , а  в Мола се оправих с  търсенето на паркинг - то си е лов за места ...хаха ! Друго си е с кола. Едва чакам да мога сама без придружител. Ето сега бих завела децата на зоопарк , но май ще карам свекър ми . Още малко остана Simple Smile !

Този уикенд ще е  много жега , извънредна! Тали на Галилейското езеро - още по-жега! Да седите  във водичката  и ако може на сянка!

Лек ден ! Ваканция е  - какво да се прави .....!Трябва да се търсят забавления !

# 169
  • T"A
А връзката с израелка не може ли да бъде заради парите му? Очевидно ще трябва "доказване"... Ако двамата наистина се обичат, няма да ги спрат. И тя ще трябва да се доказва, и той... И за него това ще бъде сериозен "изпит".

Риск винаги има...  Confused Но с момиче от онези части на света разликата във финансовото състояние е голяма (в сравнение с положение, при което връзката му беше с израелка, пък и той не е толкова богат, че да впечатли израелка  Mr. Green). Момичето е много симпатично, на външност е като кукла, но и аз не я познавам добре...

А "изпита" - той няма да го издържи, за съжаление... просто е от онези хора, които плащат данък обществено мнение  Rolling Eyes
Иначе вече няколко месеца са заедно, личи си, че за него това не е връзка "за забавление"...
Мъчно ми е, че не и дават шанс заради произхода и, заради това, че тук филипинците се приемат като прислуга  Sad

Отровата е само за бъдещите трупове , дето ще  ги  чисти момчето!  Simple Smile
За щастие, нямаше трупове  Grinning Дано, дано не се налага да събираме  Crazy Цветята наистина са си свежи още  Peace

# 170
  • София-България, Израел - където си поискам
Бокер тов  bouquet
за филипинката съм на мнението на Петя, надали ще я приемат. Иначе много искам да се случи така като Тигър-мигър го е написал- ако се обичат да нямат никакви пречки Peace
Пете, изпратете малко жега към нас Laughing толкова гадно време това лято Cry.

# 171
Джаки, де да  може и тук да завали малко !  Simple Smile

Вода , вода ....
Ето нещо красиво :

http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=bT-fctr32p … p;feature=related

А тука два луди делфина :
http://www.youtube.com/watch?v=sXmtsXP8Iuc&feature=related   hahaha

Eх , майка сега са на Несебър ! Българското море не съм го виждала от  сума ти години! Харесвах (сега сигурно все още ще харесвам) Созопол , Несебър ... Какво ли става с  ПЕРАХ

# 172
  • Някъде там...
Искам да ви разкажа за какво учехме преди няколко дни...Всяка седмица ни дават да четем разкази свързани с историята на Израел,сега ще ви напиша последния история,който учиме а това е историята за :
"Операция Йонатан-1976"
На 27.07.1976 год. полет на самолетната компания "Еър Франс" на път от Израел до Париж е отвлечен от фанатични терористи.Похитителите са се качили в самолета по време на престой в Атина.Те са поискали от пилота да смени курса за Уганда.Самолета променя курса и каца в Антива-Уганда.Похитителите задържали всички пътници в сградата на летището,били са 104 израелски пътници и 12 човека екипаж.
Лидера на Уганда решил да работи с терористите и да помогне да се изпълнят исканията им.Терористите поискали да се освободят 46 терориста намиращи се в затворите на Израел,Германия и Кения.След много диалози примиера на Израел решил да направи операция и да спаси пленниците.
На 4.07 (седмица след отвличането)започнала операцията по освобождаване на пленниците.Израелски войници излетели до Уганда намираща се на 4000км. от Израел за да освободят пленниците.Главнокомандващ на операцията бил Йонатан Нетаняху (брат на Биби Нетаняху) Израелската армия нападнала сградата на летището,първи влиза Йонатан и той бива убит от угандиски полицай,след убийството му в рамките на минута летището е превзето,терористите са убити и всички пленници са освободени без да е дадена нито една жертва от тяхна страна.Пленниците са качени на самолет Херкулес и са отведени в Израел където са посрещнати като герои.Целия свят бил възхитен от военната операциа проведена от младата и малка държава Израел.
В битката в чакалнята са убити 20 войници от Уганда.
По време на едноседмичния плен на една от пътничките Дора Белох (80год) и прилошава и е отведена в болница в Уганда.Никой от провеждащите операцията е знаел за нейното отсъствие.В последствие се разбира,че пътничката е убита веднага след операцията в болницата в знак на отмъщение.
Това е една от най-успешните операции на държавата Израел а на Йонатан Нетаняху се гледа като герой от всички поколения войници.

# 173
  • Някъде там...
Надявам се,че ви е харесала историята,леко аматьорски разказана от мен.Ако има някой,който незнае бих искала да кажа,че Йонатан Нетаняху е брат(по-голям) на Бенямин Нетаняху-сегашния примиер на Израел.

Пете,аз снимах делфинчета в Черно море докато пътувахме с кораба към Истанбул  Grinning За съжаление клипчето е на другия лаптоп а скоро не се очертава да му подменим захранващия кабел.
Мента, и аз съм на мнението на Петя,никой няма да погледне сериозно на връзката между израелец и филипинка.Всяка имаща връзка с израелец(мое мнение) е за да избяга от Филипините.Ние имахме една филипинка в Улпана.Запознала се е с нейния в интернет ,той е отишъл до Филипините и я е взел тук.Тук се опитва да и даде бъдеще,но нейния мозък е само в това:как да работи и да праща пари на семейството си.Заряза Улпана и започна да се грижи за стари хора.Това не и дава никакъв шанс да се развива защото те наистина мислят само за това как да направят парички и да пратят на семействата си (не ги упреквам,но са хора без амбиции)Работих с много филипинци и филипинки по корабите,работят с години без да слязат без да видят семействата си а когато слязат разбират,че парите ,които са събрали ги няма и се качват отново и се получава един затворен кръг...Тъжна работа е,но всъщото време заради тях на мен ми прецакаха заплащането-евтина работна ръка...Никой няма да ми плаща 3000 долара като на тях им плащат 700..Така заплатите на крупиетата паднаха с пъти  Tired
Много се разписах...Ама това е защото вчера не се разписах  Rolling Eyes
Хубав ден ви желая  Hug

# 174
Бубе,интересна история!

Ей ,Мента как пусна мухата за love story и сега всички мислим и ще ни е люпобитно до къде ще се стигне .....Жалко за момичето ,ако наистина го обича и разчита на него.В един момент целият й свят ще се срине...А той цял живот ще мисли за тази любов ,която е оставил ,заради мнението на другите.

И при нас имаше екшън като тръгнахме да се събираме с Ицо....нали съм с две деца,а той ерген,симпатяга ....Добре,че не се е вързал на приказки като "крава с теле" и разни такива...Ама си бяхме сензация известно време....но всяко чудо за три дена   Wink

# 175
  • Някъде там...
Съжалявам за това ,което ще кажа,но аз не мисля,че те могат да обичат просто заради любовта.Те търсят начина да избягат и за това за готови на всичко.Дори и да го обича то е по-скоро от типа на боготворене към спасител отколкото чистя любов.Тя ще прави всичко тихо и кротко само и само да не я напъди...И най-ужасното е,че са готови дори и унижение и побоища да търпят  Tired Психика,всичко е психика  Tired
Мента,надявам се,че не обиждам семейството ти като говоря по този начин.Това си е мое мнение изградено от контактите ми с доста филипинки и филипинци.Моя шеф,главния касиер,умираше за филипинки,но той е българин а в Бг все още не се гледа с лоши очи на филипинките,те дори са нещо екзотично...Тук в Израел...както писа някой по-нагоре видиш ли филипинка то тя е метапелет и до нея има някой възрастен човек...

# 176
  • T"A
Бубе, щом ти е станала интересна историята за операция Йонатан, може би и филмът ще предизвика интерес, макар че е стар...
В старите теми някой беше споменал, че и от българските торенти може да се сваля, доколкото помня - със субтитри на български  Peace http://en.wikipedia.org/wiki/Mivtsa_Yonatan_(film)

Мисля си, че не може да се обобщава за цяла нация - ами, ако момичето наистина е влюбено? Все пак е на двайсет и няколко години, всички сме били (някои още сте Grinning) на тази възраст, тук пишещите повечето сме семейни, не ни е непозната любовта...
И аз, когато за първи път се явих на интервюто за имигрантска виза в Сохнута, бях на 18, попитаха ме дали не си търся съпруг и бях много обидена от този въпрос - за друго не ставам ли? а, ако имам приятел израелец, това трябва ли да се тълкува по специален начин? Събрах си парцалите и бях решила повече там да не стъпвам... е, вярно, че на 23 години се върнах отново, но с друг акъл (и при друг служител, между другото  Mr. Green)

Ей ,Мента как пусна мухата за love story и сега всички мислим и ще ни е люпобитно до къде ще се стигне .....Жалко за момичето ,ако наистина го обича и разчита на него.В един момент целият й свят ще се срине...А той цял живот ще мисли за тази любов ,която е оставил ,заради мнението на другите.

Тази муха и на мен ми прехвърча няколко месеца, но от петък (когато бях на бритата и говорих с най-добрия приятел на девер ми) съвсем не ми излиза от главата...  Confused А девер ми (поне до скоро) беше много влюбен в нея. Наистина има израелци, по-възрастни обикновено, които специално пътуват до Филипините и Тайланд, за да си доведат "покорна" жена - тъжно, но факт! Обаче с него случаят не е такъв, дори си мисля, че поне в началото не се беше и замислял за тези аспекти - че по такъв начин се гледа на филипинките и че и те, като двойка, ще се сблъскат с такива предразсъдъци... Месец-два, след като започнаха да излизат, започнаха и подхвърлянията на тази тема. А щом и от близкото му обкръжение има подозрителни приятели...  Confused
Когато ни запозна с нея, ни изпрати благодарствен СМС... че сме се отнесли човешки, а не сме се заяли нещо... А той е млад, на възраст - на 37, но като излъчване и темперамент е по-млад и от нас. И е хубав, синеок мъж, насилие в тяхното семейство са виждали само по филмите, съмнявам се да я възприема като жена, която просто ще му се подчинява. Нейната мотивация, чувства, намерения - не мога да ги знам, и това е вярно  Confused Той пък има някакъв проблем с местните жени, "голямата му любов" в миналото също не е била израелка-цабарка, а рускиня... И все си е ерген!

# 177
  • Някъде там...
Ментичка,по никакъв начин не съм искала да кажа,че той ще я малтретира  Peace Просто исках да покажа начина на мислене на по-голяма част от жените-филипинки...Не казвам,че и девера ти не я обича ,а че тя незнае как да обича...Липсва ми дар словото за да се изкажа добре,но мисля,че ти умееш да ми четеш мислите и че и този път ще успееш  Grinning Също има много израелци женени за китайки,филипинки,тайландки и т.н. Помня,че на мимкиса роднина беше женен за китайка (или май беше тайландка  newsm78 )Както и да е...
За историята на Йонатан-впечатлих се,трудна ми беше за превод и връзката с Биби ме накара да я постна...Следващата история ще е за Януш Корчак ако ме изчакате търпеливо да я преведа и не се метнете да си търсите инфо сами в Уикипедия...
Надявам се,че не намирате за лошо да поствам тези истории тук.Ако не ви е интересно ми кажете и няма да ви занимавам  Peace

# 178
Преди време гледах изследователски филм за спасяването на заложниците от Уганда(по Viasat Explorer).
Продуцентите бяха издирили роднините на Дора Белох и заедно търсеха мястото,където е изхвърлено тялото(то не е било върнато в Израел).
Друго,също беше включена и пълна възтановка на действията на израелците.
Те били в черни джипове,същите като тези,които президентът на Уганда използвал за предвижване(Иди Амин,мисля newsm78).
Докато наближавали един от порталите на летището,един от угандийските постови насочил пушаката си към прозореца на колата(в последствие се оказва,че това е стандартният поздрав на войниците към висшите държавни функционери).Един от войниците на Нетаняху(във филма беше наречен Габи,не знам наистина ли така се е казвал) възприема това като опит за нападение от страна на угандийците и стреля.
Всъщност така започват бойните действия.
Бързо идват другите угандийци,които са на летището,а терористите започват подготовка за разтрел на заложниците(всъщност са чули изтрела на Габи и разбират,че навън става нещо).
Благодарение на тактическата подготовка,успяват да преодолеят максимално леко съпротивата на угандийците и терористите и да спасят заложниците,като дават само 2 жертви -ген.Йони и друг участник в операцията.

Израелците са имали и "спасителен остров" в Найроби,Кения,където при нужда са щели да спрат за презареждане с гориво на самолетите.
Също,операцията е била разчетена до секунди,за да приключи преди да пристигнат  евентуални подкрепления от военна база на угандийската армия.

# 179
  • Някъде там...
Плюшка,точно Иди Амин е името на лидера на Уганда тогава(незнам сега дали е все още той) А доколкото разбрах от моята учителка втората жертва е парализирана,но е оцелял.А за Габи...В моята история не е написано това име а Йонатан-Йони Нетаняху.Може да му е било нещо като галено име това Габи,но при мен пък за галено име е изписано Йони...Нямам идея не е подробна историята...

Общи условия

Активация на акаунт