Има едно много интересно положение на съзнанието, между "заспало" и "будно", където стимули и от двете страни (сънят и реалността) се смесват. Очите се отварят и зачитат външна информация преди мозъка да се е събудил напълно. Възможно е в такова състояние сянката да е била в съня ти, а същевременно да си виждала и стаята, и резултатът е бил че сянката е изглеждала реално в стаята. Имала съм много подобни случаи, както с образи така и няколко със звуци, и в момента имах чувството че откачам
Човешкото съзнание е много интересно нещо.Да, Дидитка, много си права, аз също имам подобно преживяване, много е кошмарно - бях малка, на село, събудих се през нощта, но продължавах да чувам силни детски писъци и гласове от съня ми. Уплаших се много, знаех, че съм будна и че само слухът ми още "спи", осъзнавах го, но не можех да накарам това да спре. Разтичах се из къщата, развиках се, изкарах акъла на всички, но ми трябваха няколко минути, за да спре това. Дано не ми се случва повече, защото е отвратително стресиращо преживяване.
До ден днешен ме хващат тръпки като си спомня. Иначе образът на Левски не ми е стращен, де