Случи ми се нещо странно - V

• 130 040
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Май дошла е да се сбогува с теб. Възможно ли е само това да ви е свързвало, шума, като фактор да ви е запознал?

# 661
На подсъзнателно ниво шумът явно те е разбудил,но не достатъчно и ето един бърз собствен сценарий от умът ти.Но да ставаш,отваряш и прочее-струва ми се не е възможно без да си спомняш.

И на мен, не ми се струва много вероятно, още повече, че никога не съм имала сомнамбулски изпълнения.

Май дошла е да се сбогува с теб. Възможно ли е само това да ви е свързвало, шума, като фактор да ви е запознал?

Да, само шумът ни свързваше. Тя беше много затворена, научен работник, който през нощта пише научни трудове, а през деня, когато повечето хора са активни, спи и всеки шум я смущаваше. Поради това, аз и останалите съседи я познавахме само на база забележките относно шума, които идваше да прави през деня.

# 662
  • София
Sober, това със зъбите е ужасно, само дето аз тъкмо 2 пъти съм го сънувала, обаче ВСИЧКИ зъби ми изпадаха, ни един не остана.
Първия път почина свако ми, втория път почина на баща ми една леля.
Страшно си е... доколкото знам това поверие си е отдавна, защото освен от майка ми съм го чувала и от други места.

Няколко месеца преди да почине татко , сънувах как ми пада зъб, но изобщо не бях чувала за това. Споделих с една приятелка и тя нищо не ми каза тогава. Татко почина и след няколко месеца тя ми каза помниш ли когато ми каза, че ти е падна зъб в съня и ми разказа, че преди да загуби баща си синувала, че и пада зъб и тогава и казали, че значи смърт на близък човек тя не повярвала. Два месеца преди да почине мама сънувах как ми пада преден зъб и се зарових в нета и само това четях смърт на близък човек , бях се поболяла , молех се да не е истина  Cry Cry Cry,  в мига когато видях, че брат ми ми звъни по телефона 99% знаех какво ще ми каже.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 23:08 от kimbolina

# 663
Преди няколко дни и аз сънувах,че ми падат два зъба и сега съм се побъркала от страх....

# 664
Някои неща се случват въпреки нашето желание.Не забравяйте,че кой от каквото го е страх-няма да избяга.Всички един ден ще умрем,това не е повод за тревога и страх. smile3503

# 665
Когато случайността не се покрива с наше очакване или вярване, я отписваме точно като такава - случайност. Но когато се припокрие с очакване или вярване, пак така по случайност, тогава вече я считаме за доказателство. Когато сънуваме падащи зъби но никой не почине, загърбваме съня като безсмислен сън. Но, случи ли се някой да почине, ето на - доказателство е че сънят е предсказал! Избирателна логика - тя поддържа суеверията, легендите, религията. Ако умираше човек всеки път когато сънувам че ми пада зъб, да се е затрила половината ми рода досега  Wink Интересно нещо е човешкото съзнание - вижда това, което иска да види.

# 666
  • Варна
Абсолютно съгласна thumbsup

# 667
Точно така,виждаме онова,което искаме и очакваме да видим. newsm10

# 668
А какво мислите за физическо усещане в съня? Например: като сънувах, че ми падат зъбите много ме болеше челюстта, като се събудих не можех да говоря, толкова беше изтръпнала. Или сънувах, че ме пронизват с копие между ребрата, толкова ясно усетих как влиза през кожата, чак до белия ми дроб и не можех да дишам, едва се събудих. Или сънувах, че раждам, как ми изтекоха водите и контракциите и напъните, а никога не съм раждала.

# 669
Възможно е да са спомени от минали реинкарнации.Възможно е да е от така наречените преживявания извън тялото-това е възможно на астрално ниво и такива астрални пътешевствия може да бъдат опасни в смисъл да има астрални атаки.Другия вариант е на психосоматично ниво-Под психосоматика се разбира влиянието на всевъзможни психологически фактори върху възникването на едно заболяване. Нашият народ отдавна е открил връзката между емоциите и здравето. Нека си припомним израза: „Поболя се от мъка!”. И ако при възрастните тази зависимост лесно я откриваме, то при децата, като че ли, я подценяваме. http://www.sharenobg.com/chas_pri_doktora/psihomatika.php

# 670
  • В събота
А какво мислите за физическо усещане в съня? Например: като сънувах, че ми падат зъбите много ме болеше челюстта, като се събудих не можех да говоря, толкова беше изтръпнала. Или сънувах, че ме пронизват с копие между ребрата, толкова ясно усетих как влиза през кожата, чак до белия ми дроб и не можех да дишам, едва се събудих. Или сънувах, че раждам, как ми изтекоха водите и контракциите и напъните, а никога не съм раждала.

По-скоро връзката е обратна. Веднъж сънувах, че са ми сложили главата на един дръвник и я режат през средата с трион. В момента в който се събуждах още усещах стърженето по темето - оказа се, че котката е легнала плътно до главата ми и мърка. И много други случаи имам на сънища, в които нещо ме боли, а като се събудя установявам, че причината си съществува - я съм си легнала на ръката и е изтръпнала до болка, я мъжът ми е притиснал някой крак. Все пак по време на сън мозъкът си работи и продължава да приема външни сигнали.

# 671
Е чак пък за да усещам контракции на кое ще съм си легнала??? Усещах се че съм на една страна в "ембрионална" поза, както когато ме боли корема по време на цикъл. Но тогава не съм била в цикъл, но усещах как ми се стягат мускулите на корема. Заспивам на дясната си страна и после се обръщам по гръб, спя като пън и не се въртя в леглото, само се отвивам ако ми е топло или обратното.
Склонна съм да вярвам, че е вид астрално пътешествие. Преди години съм пробвала да медитирам. Имах едно гадже което исках да разбера къде е въпросната вечер защото нашите не ме пуснаха да изляза. Може и да съм заспала, но това което видях страшно ме изненада. Някакси все едно долетях до неговата къща, а не знаех къде живее. Погледнах през прозореца му, завесите се вееха, вътре видях как са подредени мебелите, а никога не бях ходила у тях. След време като отидох всичко си беше така както го бях видяла. Само него не видях, но не знам защо точно в къщата му се озовах.

# 672
Защото си искала  Peace Астралните пътешевствия са на осъзнато или подсъзнателно ниво,явно при теб все още не е осъзнато,в смисъл да го контролираш.

# 673
И аз ще споделя една случка,която все още ми е странна!
Една нощ сънувах че с приятеля ми и неговия приятел ,когото тогава излизахме постоянно с колата му,че катастрофирваме и в саня на тях им нямаше абсолютно нищо а на мен ми бяха затиснати краката и само плаех ивиках немога да помръдна,всичко ме боли!И в тоя момен се сабудих,бях застанала по същия начин и краката ме боляха ужасно много и неможех да ги мърдами веднага се разсъних защото се уплаших и ставам да ходя до тоалетна и едвам стъпвах,неможех да си сгувам краката и катоо варвях куцах!Много се уплачих!а си бях ннапълно будна защото още в съня много се стреснах и се събудих!
И до ден днешен не мога да си обесня как се случи това!
А мен по принцип много ме е страх от коли,при ннепознати не се качвам, защото много ме е страх да не катастрофираме,само на ози приятел му имах доверие и само в неговата кола се качвах и след тази случка много ме беше страх!ии до сега ми е пред очите все едно беше реалност!А аз никога не съм катастрофирвала!

# 674
Тиквичка е права. Връзката е обратна. Има един много интересен случай, с който това е доказано много отдавна - разказах го към началото на темата и не ми се повтаря  Grinning Мозъкът приема външни стимули и сътворява сън, който да отговаря на тях. Но, това не е единственият начин, по който се постига този ефект. Възможно е съзнанието да създаде нови усещания, които не се случват в момента на спящото тяло - контракциите в съня например. Не забравяйте, че всички физически усещания се осъзнават като такива точно в мозъка. Ако сигналът от удар по ръката, например, не достигне мозъка, вие никога няма да разберете, че ви удрят ръката, дори и да я начупят от бой. Мозъкът контролира съзнаването на всички усещания, следователно, може да ги наподоби без стимул от тялото. Затова някои сънища изглеждат толкова реални, усещаме болка, допир, вкус, и т.н. без тялото да ги изпитва в този момент. Щом можем да виждаме в съня си, значи можем да усещаме с всички останали сетива, защото зрението е точно това - едно от тях. Щом можем да виждаме в съня си, значи можем и да чуваме, да усещаме физически допир/болка и т.н. Понякога тези усещания водят началото си от истински стимул върху спящото тяло (звук в стаята, затиснат крайник), но понякога всичко става в главата ни.

Общи условия

Активация на акаунт