Майчинството - счетоводно - 20

• 45 051
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 105
Искам да попитам следното. Дъщеричката ми навърши 1 година и трябва да подам документи отново за детски. Откъде да взема бележка за дохода си 12 месеца назад? От местоработата ми отказват, защото реално аз не съм получавала нищо от тях през последната година. Към НОИ ли да се обърна?

от работата издават служебва бележка като срещу всеки месец има 0,00 лв за доход и пишат,че си ползвала обезщетение за бременност и раждане

в молбата за детските попълваш сумите по месеци като гледаш от сайта на нОИ /трябва да имаш Пик код/

за месеците,в които си ползвала обезщетение за бременност и раждане социалните си взимат данните по служебен път.т.е друга бележка освен тази от работодетля не ти трябв

Ама какви суми да попълвам щом ще си ги вземат служебно от НОИ?

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 23:20 от AnMary

# 106
МОЖЕБИ ТЕМАТА СЕ ПОВТАРИЯ,НО НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ПРЕВЕДЕНИАМИ ЗА МЕСЕЦ МАЙ БОЛНИ4ЕН В РАЗМЕР НА 25лв.В БОЛНИЧНИ САМ ОТ 04.05.09 И МИ Е ПАРВИЯ БОЛНИ4ЕН ЗА БРЕМЕНОСТ И ОТ 30.05 ИЗЛИАЗОХ В БОЛНИЧЕН 45 ДНИ ПРЕДИ РАЖДЕНЕ.НЕ6ТО НЕРАЗБИРАМ

# 107
И аз не те разбрах много Rolling Eyes.
Само се сещам, че през месец май имаше доста празници, което се отразява на изплащаните суми, т.е. намалява ги.

# 108
Болничния ми е от 26 май до 1 юни вкл.. Един се плаща от работодателя, 2 почивни и би трябвало 4 да се плащат от НОИ.
30.05. беше работен ден.  Wink

Сигурно е така. Работното ни време е на смени и не почиваме на официалните празници и следователно не ги отработваме. И така не съм разбрала, че 30. 05 е работен. newsm78 Peace

# 109
А работните дни платен отпуск влизат ли в отработените дни за месеца?

Отработени - значи си била на работа.  Peace
Ако напр. си била 15 раб. дни за месеца в отпуск, за база се взима предходен месец с поне 10 отработени дни. М. май колко дни си била на работа?

За Май имам отработени по фиш (плащат ми за офиц. раб. дни за месец, въпреки че се случва да отработим повече или по-малко, т. е. зависи дали има празници и как ще са смените по график) 14 раб. дни и 1 платен болничен от работодателя. БТВ 527 лв.,като за болнични в социално осигуряване ми излизат в НОИ - 124 лв. Юни месец съм била на работа само 2 дни и сега ми е важно да разбера, като си пусна отпуск от средата на юли, дали ще си заслужава да си взема повече дни отпуск. Грубо съм изчислила, че отпуска ще е 28 лв. на ден.  Thinking Thinking newsm78

# 110
Момичета, дайте някакво примерно писмо до работодател за уведомяване, за настъпила бременност, вече имам копие от документ за бременност, който да приложа за удостоверение, но не знам какво да пиша в докладната до председателя- ние сме частна организация, но с йерархията на държавна администрация...и трябва да си вържа гащите щото текат съкращения, а и смятам да си вземам болнични от следв. седмица. Багодаря предварително....  bouquet
ами аз да си поставя пак въпроса Embarassed, че ми е спешно! Hug търсих тук и в гугъл, но няма подобни писма, явно не се практикува масово това "уведомяване" с докладна, а просто се излиза в болничен за проблемна бременност и толкова.

# 111
Здравейте! Знам, че въпросът ми не е за тук, но си позволявам да пиша, поради причината, че вече не знам къде да питам... Завърших семестриално мин. месец (Юни) и съответно университетът спира да ми изплаща ЗО (здравни осигуровки). От там обаче не можаха да ми кажат дали мога да се запиша на трудовата борса?! И ако мога, само като фигуриращо лице ли ще съм там (защото се съмнявам да получавам каквито и да  е пари, предвид, че не работя никъде все още?!) и ако се запиша на борсата, здравни осигуровки те ли ми плащат или вече сама трбва да се осигурявам?
Искаше ми се да не ви занимавам, но се преместих в друг град и ми е още трудно да се ориентирам коя институция на къде е... Да уточня, че не нямам деца, ако това е също от значение...
Благодаря Simple Smile

# 112
  • Пловдив

Ама какви суми да попълвам щом ще си ги вземат служебно от НОИ?

нали в молбата за детските има за всеки месец дохода да се попълни?????

на тези редове попълваш сумите от страницата на НОИ.

# 113
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета, дайте някакво примерно писмо до работодател за уведомяване, за настъпила бременност, вече имам копие от документ за бременност, който да приложа за удостоверение, но не знам какво да пиша в докладната до председателя- ние сме частна организация, но с йерархията на държавна администрация...и трябва да си вържа гащите щото текат съкращения, а и смятам да си вземам болнични от следв. седмица. Багодаря предварително....  bouquet
ами аз да си поставя пак въпроса Embarassed, че ми е спешно! Hug търсих тук и в гугъл, но няма подобни писма, явно не се практикува масово това "уведомяване" с докладна, а просто се излиза в болничен за проблемна бременност и толкова.
да, просто си излизаш болнични Peace в практиката си не съм срещала такъв случай в който да се поддава молба и т.н.

# 114
Ала Бала, благодаря ти   bouquet
Днес подадох документите, естествено бях подготвена благодарение на вас  Hug
Още венъж благодаря че ви има. Момичета, вие сте безценни   bouquet

# 115
Здравейте и в тема №20  Simple Smile!!!
Вторият болничен се издава от родилното заведение. В деня на изписването трябва да са ми го дали, нали така?

# 116
  • Пловдив
Вторият болничен се издава от родилното заведение. В деня на изписването трябва да са ми го дали, нали така?

не винаги ги дават в деня на изписването.на мен лично ми го дадоха след 5 дни.казаха ми кой ден да отида и така

# 117

не винаги ги дават в деня на изписването.на мен лично ми го дадоха след 5 дни.казаха ми кой ден да отида и така
Ясно. Благодаря, Elfita!

# 118
  • В полите на Пирин планина
да, просто си излизаш болнични Peace в практиката си не съм срещала такъв случай в който да се поддава молба и т.н.

Тук според мен не става дума за излизане в болничен, а за уведомяване на работодателя, че е настъпила бременност. Уведомлението става с писмо свободен текст, в което се описва състоянието и се прилага документ от гинеколога.

# 119
Здравейте! Знам, че въпросът ми не е за тук, но си позволявам да пиша, поради причината, че вече не знам къде да питам... Завърших семестриално мин. месец (Юни) и съответно университетът спира да ми изплаща ЗО (здравни осигуровки). От там обаче не можаха да ми кажат дали мога да се запиша на трудовата борса?! И ако мога, само като фигуриращо лице ли ще съм там (защото се съмнявам да получавам каквито и да  е пари, предвид, че не работя никъде все още?!) и ако се запиша на борсата, здравни осигуровки те ли ми плащат или вече сама трбва да се осигурявам?
Искаше ми се да не ви занимавам, но се преместих в друг град и ми е още трудно да се ориентирам коя институция на къде е... Да уточня, че не нямам деца, ако това е също от значение...
Благодаря Simple Smile

И според мен не би трябвало да взимаш пари а просто ще фигурираш като безработна Peace Но е най добре да посетиш тази институция за да ти станат по ясни нещата.

Общи условия

Активация на акаунт