Майчинството - счетоводно - 20

• 44 929
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София-България, Израел - където си поискам
Болничният 45 дни преди раждане за мен е от 1.08.09. Все още не съм  го занесла във фирмата. Кога се обработват тези болнични и кога да очаквам първото плащане от НОИ? Според моите изчисления това ще е след като следващия месец преведат заплатите на колегите за август.
А какво чакаш, срока ти е 2-3 дни да го занесеш. То ясно, че счетоводителката знае, че си бременна...ама все пак... Всеки си ги обработва различно, един текущо, друг след края на месеца. Така или иначе първо лащане най-рано м.09 след като е предаден болничният и декларация 1 за м.08.
Не съм го занесла, защото счетоводството е в друг град, но болничния ми го написаха на 3.8.09. Но ще го изпратя по пощата днес. Декларация 1, аз ли трабва да я попълня или счетоводителката?

декларация 1 се попълва и поддава от счетоводителката

# 1 021
 Може ли някой да ми каже откъде да си изтегля молбата за получаване на помоща от 250 лв. за раждане на дете, и коя е точно т.к. аз съм попълнила "МОЛБА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ" , а от обшината ми казаха някаква за родствени връзки та ме объркаха съвсем. Трябва ли ми удостоверение от служба ГРАО за родените  от майката деца?
 Благодаря!

# 1 022
  • София
Може ли някой да ми каже откъде да си изтегля молбата за получаване на помоща от 250 лв. за раждане на дете, и коя е точно т.к. аз съм попълнила "МОЛБА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ" , а от обшината ми казаха някаква за родствени връзки та ме объркаха съвсем. Трябва ли ми удостоверение от служба ГРАО за родените  от майката деца?
 Благодаря!
Трябва ти удостоверение за семейно положение/ те ти го дават на място, не трябва молба/ от общината по местоживеене.Щом се бориш за 250 лв, значи ти е първо дете, така че с акта, това удостоверение и молбата, която си посочила горе отиваш при социалните

# 1 023
Здравейте и от мене.
Имам нужда от помощ. На 03.08 ми издадоха болничния и на 05.08 го занесох във фирмата в която работя.  С ПИК, който си взех от НОЙ, влязох днес да проверя и ми излезе че няма предоставени данни за това лице. Означава ли това че от фирмата не са ми го внесли в НОЙ или от НОЙ още не са обработили данните? Много ми е притеснено, а и това че нищо не разбирам.....Аз сама се осигурявам и въобще не съм наясно с нищо  Sad
Благодаря ви предварително.

# 1 024
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте и от мене.
Имам нужда от помощ. На 03.08 ми издадоха болничния и на 05.08 го занесох във фирмата в която работя.  С ПИК, който си взех от НОЙ, влязох днес да проверя и ми излезе че няма предоставени данни за това лице. Означава ли това че от фирмата не са ми го внесли в НОЙ или от НОЙ още не са обработили данните? Много ми е притеснено, а и това че нищо не разбирам.....Аз сама се осигурявам и въобще не съм наясно с нищо  Sad
Благодаря ви предварително.

Фирмата може да то представи в НОИ след като плати осигуровките за м. 08 или най-рано след като изтече месеца.

# 1 025
  • Ееей тук!
Здравейте момичета, сигурно някъде сте обсъждали или е споменато, но с бебето нямам време да изчета темите назад затова пристъпвам директно към въпроса, а именно: Има ли срок (и ако има какъв е той) за подаването на декларацията за майчинство след свършването на всички болнични. Благодаря предварително за отговорите, които ще получа   bouquet  Много съм афектирана от ситуацията, която се разви при мен, последния ми болничен изтече на 07.06.2009г. и при представянето му в нашето счетоводство подписах и подготвих придружаващите декларацията документи, по техен съвет:"за да не те бавим после и да не се разкарваш пак"... Та до ден днешен въпросните документи не са подадени в НОИ преди 2-3 дни им се обадих и имах уверението,че до края на седмицата е бъдат подадени(немогли да стигнат до там "организационно" #2gunfire ). Току що пак направих справка в сайта на НОИ и се вбесих  #2gunfire , моля дайте инфо и съвет как е удачно да постъпя  Peace Все пак става въпрос за 3ти месец забавяне вече !!!
П.С. Осигуровките за юни са внесени на 22.07.2009г. то идва време за внасяне на юлските а  те още се мотаят БЯСНА СЪМ!

# 1 026
  • Бургас
Здравейте, въпроса ми е следния - кой е момента в който се назначава прокурист във фирмата , поради това че собственикът на ЕТ е в болнични все още поради бременност и раждане/ тя роди на 15.07.2009г./ Извинете ако е коментирано , но не успях да намеря.Ходих на консултация в НОИ но има противоречиви мнения - единия испектор каза след навършване на 1 г. на детето т.е. 410 ден когато майката излезе в платено майчинство което сега е 240 лв. , друг пък каза от момента на излизане в болнични защото фирмата по принцип е без управител.Вкой точно документ го пише отговора моля................

# 1 027
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета, сигурно някъде сте обсъждали или е споменато, но с бебето нямам време да изчета темите назад затова пристъпвам директно към въпроса, а именно: Има ли срок (и ако има какъв е той) за подаването на декларацията за майчинство след свършването на всички болнични. Благодаря предварително за отговорите, които ще получа   bouquet  Много съм афектирана от ситуацията, която се разви при мен, последния ми болничен изтече на 07.06.2009г. и при представянето му в нашето счетоводство подписах и подготвих придружаващите декларацията документи, по техен съвет:"за да не те бавим после и да не се разкарваш пак"... Та до ден днешен въпросните документи не са подадени в НОИ преди 2-3 дни им се обадих и имах уверението,че до края на седмицата е бъдат подадени(немогли да стигнат до там "организационно" #2gunfire ). Току що пак направих справка в сайта на НОИ и се вбесих  #2gunfire , моля дайте инфо и съвет как е удачно да постъпя  Peace Все пак става въпрос за 3ти месец забавяне вече !!!
П.С. Осигуровките за юни са внесени на 22.07.2009г. то идва време за внасяне на юлските а  те още се мотаят БЯСНА СЪМ!

Трябвало е да ти подадат документите до 24.07.2009 г. Права си да се дразниш.

# 1 028
Здравейте, въпроса ми е следния - кой е момента в който се назначава прокурист във фирмата , поради това че собственикът на ЕТ е в болнични все още поради бременност и раждане/ тя роди на 15.07.2009г./ Извинете ако е коментирано , но не успях да намеря.Ходих на консултация в НОИ но има противоречиви мнения - единия испектор каза след навършване на 1 г. на детето т.е. 410 ден когато майката излезе в платено майчинство което сега е 240 лв. , друг пък каза от момента на излизане в болнични защото фирмата по принцип е без управител.Вкой точно документ го пише отговора моля................

Когато изтекат 410-те дни, т.е. когато излезе в отпуск за гледане на дете.

# 1 029
  • Ееей тук!
Трябвало е ... Дразня се ... А какво мислите , че мога да направя, къде да си търся правата??? Сигурно имаме такива, като данъкоплатци на тази държава нищо, че сме в майчинство  ...???

# 1 030
Трябвало е ... Дразня се ... А какво мислите , че мога да направя, къде да си търся правата??? Сигурно имаме такива, като данъкоплатци на тази държава нищо, че сме в майчинство  ...???

Като първа стъпка се обърни към шефа си, а иначе може и в НОИ жалба да пуснеш.....

# 1 031
Изписали сте страшно много и се страхувам, че няма да успея да намеря отговора, ако се върна да чета назад.

Затова ще ви помоля за помощ (макар че този въпрос сигурно се е обсъждал десетки пъти):

Аз съм студентка редовно обучение. Също така се водя на работа и взимам майчинство. В този случай полагат ли ми се онези 2000лв. помощ (май толкова бяха), които са за редовните студенти???

# 1 032
Здравейте,
Искам да попитам нещо - бременна съм в 5-я месец, от един месец съм в болнични, а и до 45 болничен ще съм в болнични, т.е. повече няма да се върна на работа. Скоро получих първото си обезщетение от НОИ - искам да попитам до 45 дневния болничен тази сума която са ми изплатили ли ще получавам - тя еднаква ли е през всичките месеци?

# 1 033
  • София
Здравейте,
Искам да попитам нещо - бременна съм в 5-я месец, от един месец съм в болнични, а и до 45 болничен ще съм в болнични, т.е. повече няма да се върна на работа. Скоро получих първото си обезщетение от НОИ - искам да попитам до 45 дневния болничен тази сума която са ми изплатили ли ще получавам - тя еднаква ли е през всичките месеци?
ако брутното ти възнаграждение за последните 6 месеца е едно и също, то и среднодневното ще ти бъде едно и също. Но пък работните дни през месеца са различни, така че зависи от тях. Пример : Ако са ти изчислили среднодневно възнаграждение 25 лв на ден и месеца има 20 работни дни, то ще взимаш 500 лв

# 1 034
Здравейте,
ако брутното ти възнаграждение за последните 6 месеца е едно и също, то и среднодневното ще ти бъде едно и също. Но пък работните дни през месеца са различни, така че зависи от тях. Пример : Ако са ти изчислили среднодневно възнаграждение 25 лв на ден и месеца има 20 работни дни, то ще взимаш 500 лв
Благодаря много, ами през последните 6 месеца брутното не ми е било едно и също, но нали вече са ми изчислили среднодневното на база последните 6 месеца, и вече са ми изплатили за първия месец парите...

Общи условия

Активация на акаунт