Отговори
# 135
Сега сванах - "гъбъбите" било гълъбите...хич и не се сетих. Ми татко и да я пази...аз не ги мисля много, много. Тати е цербера по "не пипай това и онова".

А какво ще кажете за:
1. Смученето на пръстите - Коко ги смуче. Предлагам биба и играчки, но щом се отдалеча и хайде пръстите в устата. С каката не съм имала такъв проблем
2. Мамите пътували за по-дълго и далеч, какво не трябва да забравяме за бебета?
3. И кърмещите мами по колко пъти сега акат бебоците ви? Коко ака само веднъж на ден, а някой път през ден
За сега кърмата му стига, защото си издържа 3-те часа и наддава добре. Обяснявам си го с доброто усвояване на кърмата, но споделете и вие

1. Рая също си смуче пръстите, но не смуче палец и съм доволна. Биберона изобщо не иска и я плюе на момента.

2. Ми гледам да имам всички неща, които ползвам ежедневно. Последния път бях забравила гела за къпане и се къпахме с блокчето за миене на дупе.

3. Рая ака по 3-4 пъти дневно. От може би месец насам имаме вече и само напикани памперси, щото преди това във всеки памперс имаше и акано, пък било то и малко. Има дни обаче когато ака веднъж, ама яко и се омазва съответно. До сега, откакто се е родила няма ден в който да не е акала поне веднъж. Аз си го обяснявам с растежа и не се притеснявам, защото и тя си наддава добре и е жизнена и енергична.

heli_heli, настъпа ме по мазола с този въпрос... Crossing Arms Аз преди да родя бях твърдо убедена, че Рая ще си спи сама от самото начало, защото аз съм била трудно дете и до 6 клас спях в стаята при мама и тати.  Embarassed И изобщо не ми се иска Рая да последва моят пример. Сега обаче, мисля, че поне до 9-10 месеца е добре да е при нас и след това да я отделям, макар че не знам как ще се получи... Надявам се, живот и здраве, с появата на второ детенце да ми е по-лесно да ги отделя като са две, ама знам ли...

# 136
Да питам и аз- някой купувал ли е вече от новия модел на Памперс,в бялата опаковка?

за първи път чувам такова нещо newsm78

# 137
И аз  newsm78 Пак някоя нова изгъзица сигурно.Но не пробвам преди да съм чула отзиви  Mr. Green

За водата не ползвам термометър, на ръка си определям.

За гумените пъзели не се бях замисляла, но е добра идея, наистина.

Проходилка ползвах за малко с Никол, не мисля, че е навредила, но тя никога не е лазила и на 9.5м. проходи.Сега не знам, нямаме и много място.Може да пробвам с тия уолкъри, преди нямаше такова чудо  Crazy А и гледам, че много ги има в продавалника.

Гълъбите
и аз не ги долюбвам, наистина пренасят много болести, ама няма пък и да всявам паника в детето.

Не ме притеснява смученето на ръцете/за сега не е открила палеца/, това е нормално за тази възраст, явно имат нужда от това.Не изпадам в паника и не и ги махам от устата.Биберон също смуче усърдно  Grinning

За пътуването...знам ли, не е фатално каквото и да забравите, всичко може да се купи/стига да не сте на някоя дивотия, де/. Това, за което се сещам - комарника на количката, нещо с/у комари, ние взехме ултразвука на Чико, задължително обаче лекарства за първа необходимост - Панадол или нещо от сорта, нещо против повръщане и разстойство и разни такива, питайте педито най-добре.

Аз вече се престраших с шофирането с двете деца, товаренето на количка и пъхането в слинг  Laughing Наложи ми се, като трябваше да водя Никол на плуване/майка ми нали замина/ А за басейна се минава през много стълби и там пък не може количка и я пъхам в слинга, после, докато я чакаме сглобявам количката и накрая обратно цялата процедура в столчето за кола. Като се приберем и вода тече от мен  Crazy

За акането - понякога 2-3 пъти на ден/което е рядко обаче/, иначе редовно си пропуска по1-2 и понякога 3 дена. За сега сме на кърма. Макар, че тая вечер изпи 60мг. АМ, нали едната ми гърда се запуши и все едно с кранчето съм я спряла/сега седя със зелевото листо/, а давам и от двете на всяко хранене, та явно не и стигна само от едната.Утре почвам и лецитина, защото било нещо съдоразширяващо и не било хубаво вечер да се пие, щото няма да мога да спя/което ме съмнява  Crazy /

# 138
  • Варна
Такаааа.....аз сега да се включа по някои въпроси.....
За бял Памперс и аз ни съм чула, ни видяла , а и да кажа само относно предното ни обсъждане - кои са със и кои без ластици - е днес по спешност си взех от турските и....изненада - с ластици са  Party  Та понеже пазя старата опаковка  на турските без ластици, ги сравних с новия пакет турски с ластици... еми аз не намерих разлика  newsm78
За водата и аз само първата седмица ползвах термометър, след това спрях, но май все още си я къпем с доста топла вода  Whistling  Освен да взема да ухлаждам вече по малко...
За гумен пъзел още не съм гледала, но знам къде ги има, незнам цена обаче...
За проходилка - не мисля да ползваме - хям няма място, хем не мисля че е необходима...
За смученето на ръце - смуче си ги,но рядко и по малко, не и ги махам, не е палец, така че за сега не мисля че е проблем....
За пътуването - ние се преносехме със всичко, така че незнам какво се взима на път...
За носенето на ръце - еми нося си я, немога да я оставя да реве, а и в мен поне се наспива иначе спи точно 10 мин. За заспиването - от трудните сме - няма такова нещо като заспиване сама, освен през нощта, незнам как знае, но през нощта сама си заспива, а през деня - не става, приспиваме се наръце, пробвала съм да я оставя сама, е така жално плаче и не заспива, даже се разбужда така че по - добре да си я приспя.
И въпрос от мен - така и така се спомена малко за секс  да питам аз - мамите раждали нормално - кога горе долу ще се нормализират нещата..... ние нали бяхме разделени с мъжа ми за известно време и чак сега се метнахме, ама.....писна ми да съм девствена  Embarassed  един път добре, втори , трети.....е па взе да ми писва......то бива, бива, ама раждала жена да се върне в началото  ooooh!  Та кога се оправят нещата....
Слънце честита ти прическа  Hug
Честит рожден ден на половинката на астуриана и честити месечинки на бебчетата  Hug

# 139
Любима, сакън, не съм си помислила, че всички деца са като моето и видиш ли какво се правите, щом моето заспива, значи и вашите трябва Laughing Просто наистина ми беше чудно дали от изтощение и умора, т.е. съвсем нормалното - нямат сили за нищо, не заспиват ли. Защото Дариян в началото заспиваше сам точно след мнооого мрънкане или след голям рев. После сякаш го надрасна.

Така или иначе като гледам може да ми се появи проблем в тази област, защото от днес изключително усърдно не иска биберон, смуче палеца до откат. Е, вярно има положителна страна - като спи и се събуди, няма нужда да го унасям аз, защото докато се усетя сам се е приспал, това дори с биберон не става толкова добре. Освен това като заспи си го вади. Аз и преди бях писала - честно казано се надявам да си надживее периода с палеца за няколко месеца, но така или иначе каквото и да стане, дали ще е палец или биба, повече от годинката не мисля, че е вариант за което и да е от двете. Само дето писах по-рано, че хладнокръвно подминавам забележките, само това за палеца ме вади от равновесие. Еми, ебаси, ела ти да го вардиш на 2 секунди, а и то няма никакъв смисъл. Цял ден точно с това се занимавах, още по-усилено плюе бибата и го пъха него вътре. А като го оставя, се унася и го пуска. Ще видим как ще продължат нещата.

# 140
беба, не са лоши гумените пъзели, но имай предвид, че тези с малки елементи са много непрактични: първо- детето постоянно пъха в устата привлекателните шарени нещица и второ- много лесно се губят и килимчето остава с голи дупки. Най- удачни са тия с цифрите и буквите Peace . Иначе пазят топличко и сравнително лесно се почистват

За лапането на палеца не искам и да си помислям- откачам като я видя. Ще й сменям палеца с биберон и още как. Докато "минава номера" така ще е. Ако пък в някой момент бойкотира залъгалката, ще му мисля...

# 141
Да питам и аз- някой купувал ли е вече от новия модел на Памперс,в бялата опаковка?
за първи път чувам такова нещо newsm78

За Premium care става дума.

А докато ровех в нета,попаднах на нашата темичка:
Мами, днес получихме подарък от Памперс - един пакет Premium care Grinning и една рамка за снимка. Друг получил ли е?

# 142
Добро утро!Аз пък да питам има ли още такива като мене,дето не им е идвало още?Че вземам да се панирвам. #Crazy А вече може да се каже,че не кърмя.Ще се копува тест,ама толкова ме е страаах. Rolling Eyes

# 143
  • варна
добро утро Hug
и на мен още не ми е дошло,и не кърмя от доста време ве4е.Ще посетя док тези дни да каже
ааа и аз искам такива подаръци от памперс,а те глупости ми пращат
честита прическа Слънце

# 144
  • София
Здравейте и от нас. Ееее, хептем мрачно е днес... а по новините се клеха, че следобед задължително ще вали  Tired

Кофти, че няма да има среща... Sad

Зеленко, кво е "гъбъбите"? Embarassed

За дигателното развитие - правим само това, което педи казва на всяка консултация...макар че тати ни е свалил книги и показни филмчета от нета.

Детски песнички има в нета бол - стига да искаш може да пееш. Аз знам открай до край само Зайченцето бяло, а другите не ги карам до край...

Рая много обича да и чета, или да разглежда книжка и лъскави списания....като хипнотизирана е. А от гласа ми се успокоява и вече си познава 2 книжки от които четем денем преди заспиване. Peace

Уф, прогнозата е за дъжд и хич няма да е добре в парка. В този смисъл някой има ли идея за място с навес, напр. някое заведение, където бихме могли да правим срещи при лошо време? Аз лично не предпочитам вътре в заведение, защото рядко салонът за непушачи е наистина такъв, често има климатик, а и е тясно... но пък е ясно, че в такива случаи срещата ще е по-кратка... от друга страна не мисля, че има заведение, в което свободно да се поберат 10 колички, да речем... докато ако е с градина с навес, обикновено е по-широко...

Гъбъбите трябваше да бъде "гълъбите", но съм объркала буквите. Калин напоследък умира да зяпа гълъби, вярно, че от високо (седнал в мен), но се захласва от тях, даже им говори по някога... а знам, че пренасят много зарази... в една болница, където бях, ги гонеха като чумави...

За песничките, аз пея доста зле, но в някой по-дъжделив ден може да си пеем с Калин двама, зяпайки от компютъра Simple Smile

А за книжките, Калин обича да гледа, но за четенето... може би трябва да почна да му чета и аз...

Цитат
1. Смученето на пръстите - Коко ги смуче. Предлагам биба и играчки, но щом се отдалеча и хайде пръстите в устата. С каката не съм имала такъв проблем
2. Мамите пътували за по-дълго и далеч, какво не трябва да забравяме за бебета?
3. И кърмещите мами по колко пъти сега акат бебоците ви? Коко ака само веднъж на ден, а някой път през ден newsm78

1. И Калин много си ги смуче, по-точно яде. Интересно, че не точно палеца, а например показалеца или дланта. Казвам "Не" и вадя от устата, щом го видя. Знам, че така или иначе (за опознавателната цел на това упражнение) той си го прави постоянно и като не го видя, си се опознава. Но пък Калин лапа и други работи, та...
2. Не сме пътували за дълго, но освен ежедневните неща, носих термометър и лекарствата в термобокс.
3. Калин е само на кърма, има минимум 2 добре омазани памперса на 24 часа, стига до 3-4, но рядко.

БОДЛИВКА, за гащеризона, има едни бебешки гащеризончета, дето са нещо като тънко космонавтче - цяло блузка + ританки, ако може така да се каже. А истински гащеризон му викам на този, дето си е там с презрамки и т.н. - като на възрастните. Ама и аз как го обясних  ooooh! ooooh! ooooh!

АлЕкС-мама, споко, и аз съм така  Peace

# 145
  • Варна
Здравейте и от мен!
За проходилките - с каката съм ползвала и това не и попречи нито да си пълзи, нито да проходи на 10м. Сега се пообърках с тези теории, че са вредни, но пък ни подариха много готина проходилка още при раждането и сигурно пак ще ползвам.
За акането - при нас е редовно по 2-3-4 пъти на ден, но пък суче 4-5 мин. и не наддава много, та се чудя дали нааканите памперси са наистина показателни, че яде достатъчно.
За смученето на ръце - смуче ги целите, смуче и биберон. Интересното е, че докато беше болна, не искаше да засмуче бибата си (на Авент) - какво ли не опитах, но два дни не я искаше и само ревеше. Накрая се сетих, че имам една анатомична на Нук (стоеше си в шкафа неразпечатана) и като я пробвах с нея, веднага си я хареса. Та така си сменихме бибата по никое време.
Десис, преди време бях писала, че след първото си раждане и аз бях като теб по отношение на секса, но гинеколожката ми изписа вагинални противозачатъчни с овлажняващ ефект (Фарматекс) и може би от действието им, или на психическа основа, всичко се оправи. Ще видиш, че като преодолееш този период, ще бъде по-хубаво от преди Wink
Ох вече се чудя кога ще се наспя като хората. най-продължителния ми сън е от 22.00 до към 1-2 часа. Оттам нататък следва едно будене през час два (кога само за биба, кога за кратко сукане) и така до сутринта. Дайте съвети за спокоен сън на бебка, че почвам да чувствам отчаяна нужда от по две кафета на ден  Embarassed

# 146
Добро утро!

Днес май няма да можем да излезем  Sad . Отдавна не ни се е случвало преди обяд да сме си вкъщи. Въпреки лошото време си излизахме, но сега вали силно.

За смукането на пръсти: ами смуче си ги  Mr. Green . Мъча се да й слагам бибата, но къде, къде по-сладки са пръстчетата  Laughing
За пеенето на песнички: аз знам само една-две и то не целите  Embarassed , пък и пея фалшиво - само ще стресирам бебка  Joy
За гълъбите: амииии то при нас май няма  Whistling

На мен също още не ми е идвало, но кърмя. Като ходих на преглед преди месец доки каза скоро да не чакам да ми дойде  Rolling Eyes . Разбрахме се септември месец пак да отида на преглед, за да види какво е състоянието ми и каза, че до тогава все пак трябва да ми е дошло.

Уфффф от три дни бебка се буди в 5:00 часа да яде, а си беше махнала сама нощното хранене  ooooh!

БОДЛИВКА, благодаря за линка с песничките.
slancetoo, честита прическа. Страхотен е цвета.
*Nikita*, чак сега видях за проблема ти. Аз го имах миналата седмица и даже ходих при личната, а тя ми каза че отдавна не е имала такъв случай и незнае, какво да ми каже  Shocked . Мама ми каза да си слагам компреси от реванол. Никога не съм се цедила, но пробвах и изцедих с нечовешки мъки 10мл. После само компреси правех и давах на бебка да яде от тази гърда. За един ден всичко се оправи  Peace

И аз искам такива подаръци от "Памперс"  Crossing Arms !

...
БОДЛИВКА, за гащеризона, има едни бебешки гащеризончета, дето са нещо като тънко космонавтче - цяло блузка + ританки, ако може така да се каже. А истински гащеризон му викам на този, дето си е там с презрамки и т.н. - като на възрастните. Ама и аз как го обясних  ooooh! ooooh! ooooh!
...
На това аз знам, че му се вика ромпър  Rolling Eyes . Бебка има много - страшно удобни и практични дрешки, според мен.

Аз отивам да  1ironing , че ме чакат две перални  ooooh!

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 09:31 от Incognito

# 147
здравейте,

Нас си ни мъчат зъбките и това е. Сега отивам до аптеката да взема едни хомеопатични - камомила.
Днес на гадното време ще чистя, ще гладя и ще спим.

за проходилките- аз съм си поръчала уокър, но ще видим детенце какво ще иска.
за смученето на пръстите- аз и се карам и махам ръката.
за гълъбите- много ме е страх да не влетят в количката.
за секса- Деси аз бях с бая шев и кройка, но проблем нямахме. Използваме овлажнител на водна основа и всичко си е ок.

Мами аз съм се присетила за някой девойки- Росита, Нефертити, Роси Талева и т.н.

Хайде  Hug

# 148
Добро утро  Hug
И тук времено е отвратително - стунтавено едно такова, мъгляво  Whistling и пак го дават да вали...
А пък вчера в парка беше избила някаква тръба и почти всичко беше във вода  ooooh! нямаше от къде да се мине. Като във Венеция, а количките бяха гондоли  Laughing
Дени, къде се губиш? Липсвате ни с Мария по парка, нещо не можем да се засечем тия дни!

За обличането -  тениска и къси панталонки са едни от основните ни тоалети  Peace Но аз отдолу слагам боди тип потник, та да не му е голо кръстчето. Все пак в Перник не са такива жеги, като в Пловдив на пример  Peace Когато е много топло, го караме само по боди и панталонки или с гащериознче, каквото Зеленкото описва ( само че с къси панталонки отдолу, а като е по-хладничко и с дълги крачолчета)

И на мен не ми е идвало,  а и още кърмя  Embarassed Мислех си че съм само аз, но сега се поуспокоих, че не съм сама.

За проходилките  - на първо време ще пробваме, проходилка от племенника ми, така че няма да купуваме. Незнам доколко ще е ефективна при нас, щото единственото място, където може да дивее с нея е хола, на там пък килимите са дебелии незнам дали ще пързалят колелцата  newsm78 А да дигам килимите  Whistling нещо не ми е по вкуса. Харесали сме този уолкър и си мисля да го вземем като дойде времето, щото може и после да си играе с него, пък и доста образователин ми се струва. http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-267_455-products_id-8211.html (а в фирмения м-н на Чиполино, в София е 49 лв.  Mr. Green)

# 149
беба, не са лоши гумените пъзели, но имай предвид, че тези с малки елементи са много непрактични: първо- детето постоянно пъха в устата привлекателните шарени нещица и второ- много лесно се губят и килимчето остава с голи дупки. Най- удачни са тия с цифрите и буквите Peace . Иначе пазят топличко и сравнително лесно се почистват

Аз избрах още по-удачен за мен вариант,поне докато дойде време да учим цифри и букви. Grinning A и съм против килими и мокети(вкъщи нямаме) та още като се нанасяхме,реших така въпроса:
Този пъзел e  доста голям,115/115см.
Имам и един по-малък

The ligth това е музикалното килимче - горе кръгчетата са 5 различни мелодии,всяко от животните издава съответния звук,а клавишите могат да бъдат само тонове,музика,и музика в изпълнение на съответното животно.Абе страшна занимавка е,Ади пощурява като я сложа там,и понеже всичко се задейства само с лек допир,настава голяма лудница. Crazy
eто нагледен материал    как пускаме музиката Grinning

Общи условия

Активация на акаунт