Първокласно лято 2009 - 2

• 28 462
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Да, на бебетата, когато се заселят в коремчето, на специалното място.

Искам снимка на леглото и пердетата!

# 271
да, така си и помислих, защото обмислях някакво подобно обяснение. така че да не й изглежда като нещо мръсно и гадно.

снимки непременно  Grinning

# 272
         Здравейте,мамчета!Чета,че вече сте започнали темата за секса и си спомням разговор от времето когато бях млада учителка.Една майка ми обяснява,че децата /5 год/  си говорели за секс и как стават бебетата.Аз естествено веднага започнах "проучване " на въпроса и ..паднах при обяснението как стават бебетата.Общо взето подробностите бяха точни,но смешното беше при таткото  Laughing защото "може с потник,но може и без потник"! Така,че внимавайте с потника! Laughing Оказа се ,че едно от дечицата спящо в стаята на родителите ги е наблюдавало и понеже имаха бебе само си е обяснило точно как се е получило!
       А ние явно сме от изостаналите защото все още не са задавани такива въпроси,само коментар и когато направих опит да поговорим ми се каза "нали ти казах,че говореха глупости" и...ми обърна гръб!  Laughing

# 273
За месечния цикъл моята дъщеря отдавна е "подготвена",точно както аз бях от моята майка.Когато на мен ми дойде за първи път не бях учудена, а по-скоро леко уплашена от кръвта при все, че знаех  за какво става въпрос.От моите приятелки тогава никоя не беше подготвена за промените,които ще настъпят с нея. .А майка ми ме бе запознала с всичко това,защото на нея нищо не са и обяснили и когато е навлязла в пубертета е мислела,че с нея се случва нещо "отвратително" и нещо като" наказание"и е наложено но такива са били времената през онези години. Книжката на Мари-Клод за бебетата и ние е имахме,дори и на дъщеря ми съм е чела но не и стана точно съвсем ясно как когато таткото си сложил ч.....та в майката и семето пониквало става бебето????А тя има приятелки,които мислят (колкото и да ви се струва странно в това информационно време,в което живеем) ,че бебетата растат в цветята или  щъркелите ги носят.Това е истина!!!

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 17:49 от nelisan

# 274
  • Sofia
Didia много ми хареса за потника hahaha hahaha hahaha

# 275
Момичета, безценни са идеите, които давате. Мисля съвсем скоро, при подходящ случай, да обясня на моето момче, нищо че е момче, за месечния цикъл. Превръзките ми е виждал, но не е питал. Обаче сме гледали реклама на превръзки, то е трудно да се избегнат, и той ги нарече памперси  Joy. Вероятно смята, че са за бебета, както и другите.
Но обяснението с  "потника" е уникално! Laughing

# 276
  • Sofia
За месечният цикъл също съм обяснявала. Веднъж дъщеря ми ми видя превръзките и си беше взела за да си играе с тях. Използвала ги за легла на куклите-за дюшечета по точно ooooh!. Тогава и обясних за предназначението им.

# 277
Didia, това за потника е супер смешно. Laughing

големи са скици тези човечета.
прясна случка с моята девойка : прави си тя читателски дневник, който включва книгите, които сама е прочела /това са книжки с по 2-3 реда на страничка, които в един момент тя наизустява и не знам чете ли, декламира ли/, книгите, които аз й чета и тези, които чета на малката, защото и каката ги слуша.
та тръгва тя да записва авторката на книгата "Когато се чувствам добър" и ме пита как се казва. чета й : "Трейси Мъроуни", а тя пита : "Какво? Трийсет марули?"  Joy

# 278
  • София
Днес купихме ученическа раница, бъдещата ученичка е много доволна, но като че ли емоцията при мен е повече, отколкото при нея. Crazy
За месечния цикъл знае, за бебеправенето също, много полезни книжки са тези двечките тук и тук, препоръчвам ги.   Peace Някои неща и ги спестих, оставих ги за по-късен етап, но общо взето добре са представени нещата. След разглеждането, прочитането и обясненията от моя страна, беше много впечатлена от това, как едно семенце от толкова много, успява да се пребори и да стигне до яйцеклетката и да стане бебенце, че веднага е решила да го обясни на баба си и дядо си. Дядо и е бил така Crazy/по думите на майка ми/.  Laughing
Старая се да я предразположа и да не се притеснява от това, да ми задава всякакви въпроси. Казала съм и, че ако чуе нещо от някой, което не и е ясно, да дойде при мен и да попита. Дано съм на прав път и да си имаме доверие, надявам се.  Simple Smile

# 279
В подробности около секса не съм стигала, защото нашенеца много обича да играе на всичко което е от живота... Та преди година ни бяха на гости бившия ми шеф и доведоха дъщеря си която е на същите години... Дивяха, дивяха... и по едно време стана много тихо и отива таткото на момичето и ги хваща двамата в спалнята и нашенеца подскача на корема на момиченцето... "К'во правите?", "Играем на семейство..." Няма да казвам колко бързо си тръгнаха, а на мен ми казаха по-късно вечерта по скайпа...Вече не ни идват на гости... Следваха дълги обяснения и се оказа, че нещо са им разяснявали в градината... Та пак обяснения, че тези неща стават само с твоята жена и още му е рано.  ooooh! Знам ли какво ще му хрумне в училище. Само пищя по него какво не може да прави с жените.
А желанието за писане го стимулирам, като му давам да пише е-mail-и на "гаджето". Едно момиченце с което се харесваха, а то догодина няма да е в нашето училище. На края на учебната година по мое настояване и подарихме плюшено бяло мече (той държеше да е количка Wink ) и започнахме да си говорим с майката... Та до септември се надявам да чете и пише без проблем.  Laughing

# 280
Оооо, секс темата сте подхванали  Mr. Green
Опитвам се да обяснявам на Емма нещата такива каквито са, със истинските им имена. За бебетата и месечният цикъл е запозната, но и много неща научават "на вън". Преди да я вземе свекървата за лятото, сме излезнали на разходка и някакво дете на площадката я издразни и мойта госпожичка, цък, среден пръст му показа .... Аз ей така  Shocked Shocked Shocked  После я питам, знае ли какво означава и тя "да. това е чу...а на момче", и я питам, дали знае, че това е обиден жест и тя като ме погледна "разбира се, нали за това му го показах"  ooooh! #Crazy #Crazy  Надявам се, се досетихте, че точно това не съм й обяснявала .... Така, че освен да четат и пишат и други неща се научават в училище....

За потника, много ми хареса, и ме подсети за случка със семеен познат, когато децата бяха около 5 годишни. Те живеят като в дядовата ръкавичка и с детето са в една стая. Една нощ, той и жена му, страстен секс и по едно време чуват репликата от леглото на детето "който е отгоре, да вземе да стане и да ми донесе вода" ....  Joy Joy Joy Умрях си да се хиля, не му повярвах, че и на жена му звънях пред него, за да не може да я предупреди.... Пък тя взе че му се разсърди, че разправя на ляво и на дясно ....

# 281
  • Sofia
Те живеят като в дядовата ръкавичка и с детето са в една стая. Една нощ, той и жена му, страстен секс и по едно време чуват репликата от леглото на детето "който е отгоре, да вземе да стане и да ми донесе вода" ....  Joy Joy Joy Умрях си да се хиля, не му повярвах, че и на жена му звънях пред него, за да не може да я предупреди.... Пък тя взе че му се разсърди, че разправя на ляво и на дясно ....[/color]
Joy Joy Joy Развеселих се с тези истории.

# 282
Гелева,раницата много ми хареса!!! Peace
Ох,този потник,разказах на миУото,сега цяла вечер ми се заканва,че щял да облече потника и съм щяла да видя аз тогаз...Хм,циганин с баничка плаши Laughing!
 violetblue,май имаше подобен виц,наистина смешна ситуация,ама не и на твой гръб!Аз ще си умра от срам,и ние сме в гарсониера,но си имаме диванче в кухнята и райбер на вратата Sunglasses!Просто няма да мога да се отпусна,ако и детето е в стаята,но ако няма къде другаде newsm78...
Анда,страхотно обяснение!Браво!
Ние се наслаждаваме на ваканция,най-доброто приятелче на Макс си е тук и играят до късно навън,а ние,майките си лафим.Ех,живот,но с кого ли ще излизаме,като си заминат в четвъртък Cry!

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 20:46 от desi_max

# 283
Много се забавлявах с вашите истории  Joy
На Лори обяснявах за секса покрай бременността ми с брат й. Беше й страшно интересно, но днес като я поразпитах се оказа, че почти нищо не помни и в момента не се вълнува от темата. За цикъла знае.

# 284
Здравейте!Едвам смогнах да ви изчета,супер много сте изписали,но ви прочетох с огромно удоволствие! HugЗа човешкото тяло и промените с него още не сме разговаряли.Не ми е задавала объркващи въпроси и все още си пасувам,но когато дойде момента ще си поговорим,предпочитам аз да и обясня това което я интересува,отколкото да чуе невярна и много погрешна информация от друг.Но пък и violetblue е много права,че в училище ще има и деца,които ще ги светнат.Което пък неминуемо ще доведе до голяямо объркване от нейна страна.За цикъла мисля да поговорим около деветата година,освен ако не отвори темата преди това.Добре че сега има достатъчно енциклопедии за човешкото тяло и нещата са обяснени достъпно,това ще ни е добър помощник като му дойде времето.
Днес моята щерка попълни първият си лексикон на нейна приятелка от предучилищната и беше много въодушевена от въпросите.На въпрос:има ли си гадже е написала"все още не".Доста се посмях на отговорите...Голяма игра пада по цели дни при нас.Още от сутринта се започва с почукване по вратата за игра и ако решим да излезем на разходка се започва едно цупене,че току виж докато е навън ще изпусне нещо интересно.И на какво мислите играли онзи ден?,"на подаръци".Щях да припадна...Нещо много бързо расте това поколение,направо съм  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт