Първокласно лято 2009 - 2

• 28 750
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Като чета какво пишете май на нас не ни е тук мястото.
Детелина не може нито да чете, нито да пише, смятането над 10 я затруднява.
Така че плана максимум е да се научи да чете и да смята. За писането и аз не знам. Дано да е грамотно.
Надявам се да и хареса на училище, но пък хареса не хареса ще трябва да ходи.

# 121
  • София
Като чета какво пишете май на нас не ни е тук мястото.
Детелина не може нито да чете, нито да пише, смятането над 10 я затруднява.
Така че плана максимум е да се научи да чете и да смята. За писането и аз не знам. Дано да е грамотно.
Надявам се да и хареса на училище, но пък хареса не хареса ще трябва да ходи.
Тъкмо и аз си мислех същото нещо - въобще не сме за тук.Е , само ще ви чета , за да знам колко трябва да догонваме Embarassed

# 122
  • В центъра на мръсотията
Тъкмо и аз си мислех същото нещо - въобще не сме за тук...

Пишете ме и мен в групата...  Embarassed

# 123
  • В офиса
Стига, де. Ясно е, че децата са различни, всяко с интересите и чара си. И това е хубавото на тази темичка, че всички сме различни, но преживяваме едни и същи неща.
А и в крайна сметка каква е гаранцията, че тръгвайки от по-назад, няма да стигнете по-напред на края на първи клас, и обратното...

# 124
А и в крайна сметка каква е гаранцията, че тръгвайки от по-назад, няма да стигнете по-напред на края на първи клас, и обратното...
Точно това каза и нашата учителка. Много често се случва деца, които в началото на първи клас знаят да четат, да смятат и т.н., да стават лениви и в края на годината да са изпреварени от останалите, които от самото начало се трудят усилено, за да се справят с новия материал.
Косето може да смята до 10. Това в детската го е научил, доскоро не знаехме и бяхме приятно изненадани.  Знае всички букви, сега се учим да сричаме. Мисля до септември да е овладял четенето. Карам го почти всеки ден да пише - елементи на букви, цифри. Но това само, за да добие навик, че трябва да пише. Обикновено не повече от половин страничка. Peace
Освен това продължаваме с упражненията по пиано, за да не забравим нотите! Joy
След три седмици заминаваме на море, след това отново ще играе вкъщи. Ние обаче живеем в село край София и имаме двор.

# 125
Така е, децата са различни...не се знае знае ли се в един момент...аз затова съм се затръшкала с мързела на моята, както писах по-горе..
Няма глупави деца, няма не научили се да четат и пишат. Всяко дете си е уникално.. просто трябва по някакъв начин да им се създава интерес и всичко ще е наред...то затова се притесняваме и кои ще са госпожите в крайна сметка.
Ние сме го ударили на игра, беше 2 седмици с баба й на Сандански, сега обикаля по цял ден приятелчета, ще я заведем и на вилата, а на финала на лятото ако имам възможност може и море...нека се наиграе хубаво.
Като гледам не се впечатлява за сега много, че ще е ученичка. Аз съм притеснената.

# 126
Янита, какви са тези лагери?
Ох, не знам бих ли се осмелила да я пратя... каквато съм параноя. Но Трявна звучи добре. Може би като порасне малко повече. Иначе тези дни е на нещо като градски лагер Simple Smile целодневна занималня, при хубаво време са по парковете, Коколандия и пр.

Ще пробвам да я науча да борави с парите. Във всеки случай ще й трябва, за да се справя с джобните.

А за писането пробвам един стар номер, който играех на брат ми. Пиша писма от името на Карлсон, с мноооого повече грешки от нейните, снощи ги поправя, а днес му е оставила бонбон на перваза Simple Smile

# 127
  • София
Нямам си и идея за план минимум и максимум.Единственото , което наистина ми се иска да запази и развие е любознателността и интереса към ученето.
Иначе Михаела е на нивото от предучилищната - там писаха поне половината букви ръкописно, смятат до 20, показах й и други неща по метематика,но не знам дали не ги е забравила вече , може да чете думи, както и текст, но забравя предните думи и определено губи интерес.Но и аз не я насилвам.

# 128
Анде,все едно за моето детство разказваш-и аз четях постоянно,и в дърво съм се блъскала като теб Laughing,и ние играехме на ластик през междучасията.
А на въпроса ти какво искам да му се случи на Макси в първи клас...не знам.По-скоро знам,че не искам,като порасне,да има лоши спомени за началните ученически години като мен.Без да съм ходила на градина,ме пуснаха на училище на 6 години,бях страхлива,не умеех да играя с децата.На всичкото отгоре-левичарка,а другарката ме караше насила да пиша с дясната ръка #2gunfire!
Макси не може да чете,смята до 20,като изваждането маалко го затруднява,дори още бърка някои букви.Но аз не се притеснявам,бъдещата му учителка ми е приятелка,тя смята за най-удачно детето да не може да чете.Нейното момченце сега завърши първи клас,той също не  можеше да чете на 15.09.Така че,нямате основания да се притеснявате!
Браво на момиченцето на Тинкърбел!Помислете за кръжок по математика!Според мен трябва всеки родител да "напипа" силната страна у детето си,и натам да насочи развитието му!
Темата е станала страхотна!Благодаря ви Hug!

# 129
  • Варна, морето и сините вълни!
Тези които немогат да четат и шишат ми се струва че са от печелившите.
Моето дете не чете, срича. Но това е повее от достатъчно.
Но с математиката - не мога да кажа до колко може да смята, защото ми е трудно. Научи се да събира и изважда от игри на монопол и разни игри със зар. ПОследние дни го хванах, че знае и да умножава някои числа по 2 и 3  Shocked Мисля че синковеца ми учи таблицата за умножение от калкулатора ми  hahaha

# 130
Зайкото е по-оправен от майка си в пъти, и слава богу. Много по-общителна е като начало, все намира на какво да се радва у другите момиченца - на една, че е малка, на друга, че е голяма, трета много хубаво рисувала, въобще умира за компания - освен когато не я хване темерутщината де.
Аз бях доста затворено дете, айде вглъбено да го кажем, което не ми пречеше да се бия при нужда.

Тинки, питах я за 4х12 Simple Smile Имаме участник, познал точния резултат (първо каза 84)  Laughing

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 23:30 от Анда

# 131
  • Варна
Карам го почти всеки ден да пише - елементи на букви, цифри. Но това само, за да добие навик, че трябва да пише. Обикновено не повече от половин страничка. Peace
На родителската среща за 1ви клас госпожата помоли да не караме децата да пишат, защото цитирам " нанасяте непоправими щети , които на по-късен етап не могат да се откоригират , защото децата се приучават на грешни навици". Сигурно има истина за това твърдение .
А за четенето и смятането въобще не е задължително да знаят да четат и смятат като започват 1ви клас . Дори не е и препоръчително , според повечето начални учители. Но родителите си мислят други работи и буквално карат децата си да четат и пишат у дома.

# 132
  • София
Зорница може да срича и да пише с огромни печатни букви. Simple Smile Събира и изважда до 10, брои до 100.

От първата учебна година очаквам да започне да чете книжки и да пише четливо. Малко ме притеснява, че е левачка, но слава богу, това вече се приема нормално в училище. Надявам се да създаде нови приятелства /ще бъде с нови деца, не с приятелите си от детската градина/.

# 133
Карам го почти всеки ден да пише - елементи на букви, цифри. Но това само, за да добие навик, че трябва да пише. Обикновено не повече от половин страничка. Peace
На родителската среща за 1ви клас госпожата помоли да не караме децата да пишат, защото цитирам " нанасяте непоправими щети , които на по-късен етап не могат да се откоригират , защото децата се приучават на грешни навици". Сигурно има истина за това твърдение .
Да, ама мойта щерка и печатните букви ги пише грешно, цифрите също. Единицата я пише отдолу нагоре дългата черта и отгоре надолу късата и то в тази последователност... Направо ми иде да се гръмна! Успях веднъж по-миналата седмица да я хвана, та се понаучи да пише главни А, Б, В и Г, но до там... Все нещо си измисля да прави, писма пише постоянно, дори на Зъбната фея беше писала няколко, в част от които дори и закани имаше. Някой път, ако намеря време, може да ги снимам и да видите що за чудо си имам. Пише разкази и дори стихотворения (преди 3 години беше първото и, естествено, без 1 рима Laughing, ама твори детето). В интерес на истината, не е много по събирането и изваждането, но изненадващо умножава. Не я насилвам, но ми е интересно...
В момента е на някаква особена вълна - казва "лесТно", "интересТно" и всякакви други подобни.
Задължително "яде" "ъ" от думите, но за сметка на това, когато трябва да се напише "я", тя пише "ия", та примерно нейно писмо изглежда така: "скпа мамо, ще направия карта на скровището".

Вие сте добре - хем сте имали родителска среща, хем и знаете коя ще ви е госпожата - при нас имаше една обща, представиха ни 3 госпожи за 4 класа, 4-та така и не се знае коя ще е и чак на 15.09 ще знаем при коя ще сме.

# 134
Браво на всички ви! Представям си как малките момиченца горди и нетърпеливи очакват училищния ден!
При нас все още сме в пълна ваканция!
Не пишем, не четем (макар, че ми се иска поне малко). Увериха ме от детската градина, че е подготвен, но до колкото го познавам той докато не се чувства уверен, не иска да се занимава. Чувам от време на време в един ъгъл как се опитва да чете, но много рядко!Сега съм дала свободно, но от Септември започваме!

Но, да ви споделя нещо смешно!
Тини (бъдещият първокласник) гледа 1 филмче до наизустяване!След, което учи малкия и после си играят на въпросното - правят си етюди и си подават реплики. Това го забелязах случайно миналата година!
Много се забавляваме!
 Party

Общи условия

Активация на акаунт