ДЕТСКАТА ГРАДИНА-30

• 13 606
  • 438
  •   1
Отговори
# 165
  • Добрич
Редовно го ползвам върху цветни тъкани. У дома почти нямаме бели дрехи. Имала съм проблеми с избеляване на цвета само два пъти - върху два бебешки гащиризона, които бяха трикотажни, но изкуствени, от материя, която стои малко като кадифе /сигурна съм, че знаете материята, но не се се щам как по-точно да я обясня/. Гащиризоните бяха светло сини и на местата, където сложих Cif, станаха светли петна. Иначе при другите дрехи, при които съм пробвала не се е получавало обезцветяване.  Накапвам от препарата върху петното, после  добавям мъничко водичка и разтърквам енергично. Понякога петното само избелява и се налага да повторя процедурата няколкократно. В най-лошия случай петното да не излезе.

Аурора, Тest-а не помогна ли?

А ти защо не попиташ в детската градина  ако е необходимо да занесете салфетки,  защото Илко ти е споделил, че нямат и да видиш как ще ти отговорят. Ние преди носехме всеки месец салфетки, но от пролетта общината ги закупува.

# 166
Аурора, Тest-а не помогна ли?
Къде помогна, къде не. Всеки месец носим и салфетки, и тоал.хартия и сапун. Аз нося и мокри кърпички, без да ми ги искат. Много много не му вярвам за това, но веднъж видях едната от лелите да си излиза от ДГ с торбичка със салфетки и тоал.хартия. Знам ли, може да си ги е купила жената. Ще видим септември месец как ще ми се прибира от градината, но това е много лош навик и не знам как ще го отуча.

# 167
Стефи в къщи се трие със салфетки докато се храни.Откакто тръгна на ДГ обаче започна да си трие устата с ръкав.Попитах я защо прави така,след като в къщи се трие със салфетка /чистница голяма,като й капне около устенцата ядене,веднага се трие /,каза,че така правят децата в градината.
А сега като няма дълги ръкави,хваща си долната част на блузата,вдига я,оголва и се коремчето,и така си трие устата Joy.

# 168
Диана, и с къси ръкави става. Вчера беше омазал ръкава с шоколад. И потник да му сложа, игурно пак ще успее д асе омаже. А винаги на масата има салфетки  Whistling

# 169
Симба,  Hug Добре съм, вече съм в 45-дневен болничен, но ме морят много жегите, а Гергана направо ме побърква с активността си, не мога да смогна на темпото.  Laughing Оправяме се вече у нас за появата на бебо и сега чакам.

Гледам, че говорите за изцапани дрехи - от както Гери си е у нас, я преобличам на ден по около 3-4 пъти. Хич не се пази това мое дете.
В градината как един път не се е наложило да се преоблича с резервните дрехи, не знам. Добре, че е топло и прането съхне бързо.

# 170
  • Пловдив
Здравейтеееееееее  Hug Hug Hug
Голяма жега, голямо чудо  ooooh! У нас само си стоим днес и съм пуснала яко климатика, Стелла не иска при мен да стои, че й било студено  Joy "Мамоооо, зимни дрехи ли да си обличааааааам?"  hahaha
Не съм много в течение с темата, трябва да попрочета и после ще се редактирам  Embarassed
Целувки на всички, който е на моренцето - хубаво изкарване и много хубави емоции  Hug Heart Eyes

# 171
Помислих, че пак съм загубила темата, а то никой не пише. Къде сте всички, на море ли Wink

Апропо, да се похваля, че и ние заминаваме на 1.08 за Албена. Това е добрата новина, лошата е, че на 3-4.08 трябва да ми дойде  Rolling Eyes Не искам да си измествам цикъла, да кажа преди да ме посъветвате да го направя с хапчета Wink Ще го преживея де, и без това не съм най-големият фен на влизането във водата  Mr. Green

# 172
Симба, има тампони  Mr. Green Иначе не съм почитател на хапчетата, не че не съм го правила де, ама бяхме гаджета.  Laughing

# 173

Да де, до тях ще опра накрая, въпреки че не са ми много удобни, ама за 2-3 дена ще го преживея. А я да питам, като стана дума, във водата с тампон не е пропоръчително да се влиза, нали? Знам че някои го правят и за това питам дали е препоръчително.

А сега да ви светна в една хитринка, дето току що я открих. Понеже отдавна не сме говорили за петна  Mr. Green, да заговоря аз Wink Става дума за фиксирано петно, излязло от пералнята. Почистих го с Астониш за фурни #Crazy преди няма и 10 мин. Първо опитах върху един парцал, да видя дали ще се повреди цвета и материята. Не се повредиха и пръснах върху петното от червен сос, който на това отгоре беше и мазен. Опитах да го третирам с Меглио преди пералнята, но нещо се разочаровам в последно време от Меглиото.  Последното, което взех, не ми върши същата работа като преди.

# 174
  • Пловдив
Еее, Симба, супер за Астониш-а  Hug Аз от последния обезмаслител също не съм доволна, хич не чисти петна, моя мъж не намерил Меглио, а друг беше взел  Rolling Eyes
За тампоните и водата - влизала съм с тампон, но при оскъден цикъл последните дни, не знам колко е добре де  Thinking

# 175
  • София
Според моя гинеколог ползването на тампони по принцип не е препоръчително, но аз пред варианта да влизам в морето с тампон или да не влизам изобщо бих се спряла на първия. Междудругото предишния ми гинеколог препоръчваше ползването на тампони в басейните, дори й да не си в цикъл. Аз лично съм влизала в морето с тампони заради цикъл и да чукна на дърво, не съм имала проблеми. Въпреки всичко може би бих заложила на хапчета - например бих си предизвикала цикъла с дуфастон преди пътя, ама мене него са ми го изписвали сумати гинеколози, та дет' се вика по- може да ми помогне, отколкото да ми навреди.  Peace

# 176
Вчера нямах време да пиша,че използавох горещото време да изпера одеала и якето /тя пералнята ги переше де Wink/.Ботуши също,и маратонки-пак в пералнята.
Днес много силен вятър имаше,по обяд валя.
Симба,обожавам Албена.От 1998 до 2005 г. ходехме всяка година там.Миналата година бяхме в Кранево,за да ходим на плаж на Албена.Тази година правим планове ,но за втората половина на август може би за Албена.
Аз не съм привърженик на хапчетата.Ползавала съм тампони,но последните2-3 дни,че моят цикъл е 7-8 дни Mr. Green. Чувствах се нормално с тампони.И аз не обичам вече водата.Последните години не влизам изобщо.Само с децата накрая на плажа.А плувах страшно много,татко ме е учил в Дунава да плувам.
Стефи ме дърпа,утре ще пиша.Тази седмица съм отпуск.

# 177
Дианче, и аз съм дунавско чедо - от Русе съм -  но в Дунава ме е било винаги гнус да влизам.

И аз се цикля по 6-7 дена. Надявах се като родя да спре да ме боли и да ми намалеят дните, ама си останах с надеждите  Mr. Green

Хайде лека ви нощ на всички! Поне ще е прохладна  Laughing

# 178
  • Gorni Bogrov
Добър вечер дами!    bouquet
Симба,аз също бях във цикъл на морето и ме беше гнус да влизам във морето.Топях се малко над коленете заради детето.Чак когато ми свърши влязох във водата спокойно,но то е въпрос на гледна точка.Имам приятелка която беше на море пак във цикъл и не е излизала от водата,докато мен ме е гнус и ме е страх да не хвана някоя инфекция.
Гледам,че някой от вас са пили Дуфастон,кажете ми от него пълнее ли се?Имам го изписан,но ме е страх да го започна за да не напълнея, сега след като толкова се борих да сваля някое килце.

# 179
На мен са ми изписвали Дуфастон при двете ми последни бременности-за задържане, за жалост единия път не помогна Sad. Втория път ми биха и Прегнил. Не знаех, че с него можеш да си разбуташ и цикъла Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт