Пазаруване от сайта на Victoria's secret - 6

• 29 967
  • 457
  •   1
Отговори
# 360
Нашите Софиянци се правят на шашави явно...  #2gunfire
И защо не? Да ти искат 5 лева, когато могат да ти вземат 50? Да не са луди да се откажат от толкова пари!
Веднъж в една от онези агенции дори получих декларация за да платя мито за стоки до 150 евро. Когато я попитах откъде накъде ще плащам, тя погледна и каза - извинявай, грешката е моя. Да, обаче ако ми беше за първи път или не знаех закона... нейната грешка щеше да ми струва 80 лева.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:35 от FairyTale

# 361
кои агенции, на интайм ли? или другите?

# 362
кои агенции, на интайм ли? или другите?
Не, тези които попълват декларации.

# 363
ами аз незнам как е в софия, но тук отидох да си искам вносна декларация, написаха ми всичко и после на гишето в самата митница преди да ми ударят печата проверяваха и видяха еврото.... явно имат разлика в начина на работа newsm78

# 364
Ами има разлика да - след като явно никой не знае на практика как работят митниците и законите за тях, всеки си работи както му дойде на акъла, от където идват и различията.  #2gunfire Егати и хаоса.

# 365
Не съм имала време да се включвам напоследък, нито да чета редовно, но исках да споделя за моята последна поръчка. Уцелих един наистина страхотен сутиен, материята му и отвън и особено отвътре е просто невероятна! Моят е черен и се оказа с бежова подплата, но това не се вижда от никъде и изглежда много добре. Стои страхотно, а и презрамките се закопчават по няколко начина и практически може да се носи с всякакви деколтета и презрамки. Препоръчвам с две ръце, заслужава си всеки долар даден за него!  Peace  Peace  Peace

Купих си и двойка за $44 от този вид - розов като на картинката и черен. И те са много хубави, дантелата е много мека и удобна и изобщо не се впива и не убива на гърба, стоят много красиво.  Peace

Освен това си ползвах код save09, който ми се изписа на самия сайт и ползвах намаление. Сигурно го знаете, той е пропорционален $15 намаление на $100 поръчка, $30 на $150 поръчка и т.н.
Иначе поръчката ми беше на обща стойност $140 без шипинг и си дойде директно в пощата като колетче.  Peace

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 14:17 от Hexina

# 366
Момичета, как решават от ВС какъв шипинг да пуснат, ако не е отбелязан при поръчка някакъв специален куриер?? Чета ви как пишете за митници и проблеми, а моята поръчка си дойде тихо и кротко в пощата и нищо не съм плащала. Сега си проверих потвърдителния мейл, пише The order detailed below has shipped via Overseas. Какво е това overseas и защо други поръчки ги пращат с UPS air? И като е куриер като UPS, не би ли трябвало да носи до врата??

# 367
Overseas значи че ти е пратена по обикновена поща, не по куриер. По назад в темата има доста информация относно това.
А как да пуснат поръчката явно решават "на око" при самото пускане...  #2gunfire Няколко пъти съм им писала да ми обяснят как и защо, но винаги отговарят с един и същ мейл образец - не можело да избереш как да ти пуснат поръчката за което много съжялявали ако ти причинявали някакво неудобство... #2gunfire  #Cussing out

# 368
митниците си работят отлично мога да кажа аз, интайм работят обаче явно отлично с митницата в софия за мен... Peace

# 369
имам едно въпросче, поръчах си ботушки, получих мейл за потвърждение и са ми писали че са пратени с ups air това означава ли че трябва да ходя до митницата на летището за да си ги взема или ще ги пратят до пощенският клон?

на митницата Peace
мерси , значи трябва да се надявам да мина само с цесия 12лв. надявам се за едни ботушки да не олекна много.
как ще разбера че са пристигнали? за пурви път ми идва на митницата и за това така разпитвам...

# 370
ами като чета в София май са ви по- различни условията, нека момичетата ти кажат Peace

иначе- моята последна поръчка от миналата седмица е шипната Overseas направо подскачам newsm68

# 371
така в сайта на ups пише, че колета ми е пристигнал, сега трябва да чакам да ми се обядат за цесията нали така и да събирам нерви за митницата......

# 372
така в сайта на ups пише, че колета ми е пристигнал, сега трябва да чакам да ми се обядат за цесията нали така и да събирам нерви за митницата......
Не винаги се обаждат, ако не те намерят вкъщи, могат да я пуснат в ПК.

# 373
Значи в петък ми доставиха цесият (тя е документ, който прехвърля правата върху пратката от UPS към мен. Един вид като връчването на призовките в американските филми - веднъж дадът ли ти я, няма връщане назад и носиш цялата отговорност).   Затова в тракинг-а на UPS пратката се появява като доставена - понеже правата й вече са мои и UPS не носи отговорност - САМО ДЕТО ТРЯБВА ДА МИ Я ДАДЪТ ОТ МИТНИЦАТА...    #Crazy  #Cussing out
Въпреки ужасното време, аз вчера бях цял ден по разправии с тези пратки. Излязохме с Вики от нас в 9 АМ и се върнахме вкъщи в 17ч. Буквално живяхме цял ден в колата, до митницата , до ЮПС и обратно... ooooh! ooooh!
Първо пробвах на едно място да ми напишат декларациите при мои познати, че да не даваме пари (или поне по-малко), но те ми казаха, че могат да ми ги напишат само с транспорта, т.е че ще плащам мито и ДДС, понеже с транспорта отива към $230-$250 всяка поръчка. Опитах се да им обясня че в ЮПС предния път за същата сума не съм плащала ДДС, но ми казаха че те не могат по друг начин да напишат декларацията. Взех си цесиите и тръгнах към UPS, за да ми напишат пак те декларациите. Там след известни увещавания и припомняния решиха че наистина без транспорта МОГАТ да ми напишат декларациите. Аз в шок ги питам "Е добре как може за едно и също нещо в случая една и съща сума, че този път и даже малко по ниска, веднъж да не плащам ДДС а друг път да плащам?!?" Обясниха ми, че могат да напишат декларациите без транспорта, но всичко зависи от митничаря, някой път се заяждали за транспорта, друг път не, зависи на кой КРЕТЕН попаднеш в митницата. Та писаха декларациите около час и половина, а ние чакахме в колата. Така към 12 без 10 тръгвам за митницата, само че те били в почивка от 12 до 13 ч., но аз поне сварвам да им дам документите (като ме видяха че сам с бебе ги взеха) и ми казаха след 13 ч. да отида да ги взема. Айде пак един час чакане в колата на паркинга на летището.
Отивам аз в 13:15 ч. (и сега става весело!) ЗАЯВЯВАТ МИ ЧЕ БИЛИ ГОВОРИЛИ ДАЖЕ С ТЕХНИЯ НАЧАЛНИК И С КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ И  ЗА ТЯХ ТЕЗИ ТРИТЕ ПРАТКИ БИЛИ ЕДНА ПРАТКА РАЗДЕЛЕНА НА ТРИ ЧАСТИ НАРОЧНО, ЗА ДА УКРИВАМ ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА!!!!         
Леле мале...И трябвало да ми напишат не три декларации, а една където сумите да са обединени и съответно да си платя ДДС и мито!!!! Естествено започнах да споря и да им обяснявам че едната пратка дори не е трябвало да я получавам, че всичко не е за мен , а сме се събрали 6 майки и сме си поръчали заедно, че за всяка пратка има платен транспорт отделно, фактурите са различни и т.н. Но с митничари на глава не се излиза!!! Заявиха ми даже че можели да ми спрат всякакъв внос повече!!!  Shocked  #Cussing out  Shocked
Представяте ли си..... Аз си взех документите и обратно към ЮПС да им обясня какво е станало.
Те взеха да се чудят на митничарите и как можело такова нещо да си въобразят и взехме да мислим други алтернативи, понеже им обясних че мито и ДДС 6 майки не могат да платят! Предложиха ми да им направя нотариално заверено пълномощно и така да ме представляват пред митницата, като услугата е принципно по 12 лв. на пратка (на мен само бензина ми до летището и обратно е 8 лв. + 2-4 лв. паркинг на митницата,(а вече два дни правя този курс.) а отгоре на всичко накрая ще ми ги доставят до вкъщи) и веднага се съгласих. Оставих им документите и се натоварих на колата към центъра да търся Нотариус. Направих пълномощното и отидох да го оставя в офиса на ЮПС в Търговския дом на Витошка.
Днес след малко ще им звъня да ги питам дали ще стане работата. Стискайте палци да не се заядът и с тях митничарите. Щото не знам какво ще правим иначе!       Трябва да плащаме ДДС...    Егати и държавата, егати и митниците скапани!
СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ МОМИЧЕТА!  Praynig  Praynig  Praynig

# 374
От цялата работа мога да ви дам два много ценни съвета:
1. Ако объркате нещо в поръчката си или искате да промените нещо по нея, то може да го направите само в интервала до 10-20 мин. след пускането на поръчката ви и никога никога не им пишете мейл за това, а им ЗВЪННЕТЕ! Защото иначе поръчката ще пътува към вас без промени.
2. Никога никога не ходете на митницата с повече от една декларация и една цесия за един ден. Ако имате повече доставки на веднъж отидете да вземете всяка в интервал от по 2-3 дни поне.

Общи условия

Активация на акаунт