Перник-18

• 29 156
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Кате, аз за последно бански съм си купувала 2005 г.   Embarassed и то от "Блу поинт" и още си е ОК, то не че го ползвам ежедневно, де  Mr. Green Та, казваш, развалили са качеството? Ми освен да си купя от "Тео" за 13 лв.?  Laughing
Боби, в Зора, дето шият бельо така и не съм стъпвала никога  Embarassed Те шият ли още?

# 151
  • Перник
Много отдавна се преместиха при Стомана. Освен да са дошли някои нови Rolling Eyes
Аз последните бански си купувах от базара на пазар в центъра /това беше преди да забременея,де/.Преди това пак от там. Има/ше един щанд само за бански. И двата чифта ми карат вече не знам колко години.

# 152
Кате, аз за последно бански съм си купувала 2005 г.   Embarassed и то от "Блу поинт" и още си е ОК, то не че го ползвам ежедневно, де  Mr. Green Та, казваш, развалили са качеството? Ми освен да си купя от "Тео" за 13 лв.?  Laughing
Боби, в Зора, дето шият бельо така и не съм стъпвала никога  Embarassed Те шият ли още?
ами няма лошо ако намериш от партидата от 2005 си вземи. обаче тези от 2006 и 2007 не струват. е признавам си аз си ги носех ежедневно... на морето, но ежедневно 2 дни единия и 2 другия май не е много newsm78

# 153
  • Перник
Е, Кате "ежедневно" 4 дни, никак не е много според мен  Peace
За сега се сдобих с Отровно зелени къси гащи от сергията на площада , мъжо си купи оранджави  Mr. Green Да ме пита човек за какво са ми зелени, като банския ми е розов, ама нищо, нали ще си купувам нов  Wink па може и розАви гащи да си закупя - като за 6 лв. изглеждат добре  Grinning
Намерих си форми за мъфини, но не ги купих  Crazy в магазина за 1 лев на "Синди" - силиконови, сини на цвят, 4,70 лв./бр., с 4 гнезда, ама ми се видяха мънички. За сметка на това си купих парцал, който не ми става на дръжката и сега ще го подарявам на майка ми  Crazy
Тя пък преди малко си дойде от Бюрото по труда с документи за кандидатстване по още една програма за детегледачки - по ОП "РЧР". В това,което са и дали почти няма инфо, в сайта на АЗ - също  #Cussing out Сега ще пиша мейли, защото имам дооста въпроси.

Така, стига съм ви занимавала с глупости, лек и прохладен ден ви желая  Sunglasses

# 154
я сподели за детегледачките повече,моля те Praynig

# 155
Здравейте и  от мен .Как сте в жегите .На мен нещо климатика не ми понася а жегата още повече та незнам какво ще се прави .
Помни ли някоя от вас дето е раждало по скоро освен първите изследвания за кръв и урина и сега още едни контролни други такива задължителни по здравна каса или някакви други неща дали се правят?
Струва ми се ,че преди десет годинки имаше повече изследвания с направление.
Като не броим сега ф.м и б.х.с.

# 156
Здравейте и  от мен .Как сте в жегите .На мен нещо климатика не ми понася а жегата още повече та незнам какво ще се прави .
Помни ли някоя от вас дето е раждало по скоро освен първите изследвания за кръв и урина и сега още едни контролни други такива задължителни по здравна каса или някакви други неща дали се правят?
Струва ми се ,че преди десет годинки имаше повече изследвания с направление.
Като не броим сега ф.м и б.х.с.
през 8м ми взимаха отново кръв и урина

# 157
  • Перник

Значи, в момента възможностите са 2: Национална програма "В подкрепа на майчинството" и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", Операция "Отново на работа". И 2те са за деца до 3 годишна възраст и майката трябва да се върне на работа, за да кандидатства. По първата за детегледачка може да се назначи и пенсионер/ка, а по 2рата - само безработен, регистриран в БТ. От сайта на МТСП може да се намерят подробности и за 2те, сори, че не мога да пиша по-подробно в момента, но имам работа.
www.mlsp.government.bg
Ако някой има въпроси, ще се опитам да помогна  Peace

# 158

Значи, в момента възможностите са 2: Национална програма "В подкрепа на майчинството" и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", Операция "Отново на работа". И 2те са за деца до 3 годишна възраст и майката трябва да се върне на работа, за да кандидатства. По първата за детегледачка може да се назначи и пенсионер/ка, а по 2рата - само безработен, регистриран в БТ. От сайта на МТСП може да се намерят подробности и за 2те, сори, че не мога да пиша по-подробно в момента, но имам работа.
www.mlsp.government.bg
ами май ще имам въпроси,че не се ориентирах в страницата на МТСП. Embarassed
та въпроса ми по втората програма какви са изискванията за майката?трябва ли да отида предварително в бюрото и да заявя,че от еди кога си искам да взема детегледачка? и ще има ли пак ограничение в бройките?

# 159
Здравейте! Stop
Искам да ви питам дали някой се е ваксинирал срещу рак на матката. Аз вчера ходих при Галева и тя много ми я похвали.
Иска да ви питам и за мамолог. Някой ходил ли е някаде в Перник и доволен ли е?
Мерси.

# 160
Здравейте! Stop
Искам да ви питам дали някой се е ваксинирал срещу рак на матката. Аз вчера ходих при Галева и тя много ми я похвали.
Иска да ви питам и за мамолог. Някой ходил ли е някаде в Перник и доволен ли е?
Мерси.

Би ли споделила инфото,което ти е дала Галева за ваксината? За мамолози добри знам в София,но ако някой има инфо нека сподели.

# 161
Ваксината се състои от 3 дози. Общо излизат 800 лева, но тя каза, че ще ми даде карта с намаление и едната излиза безплатно - общо 540лв. Но сега като се разрових в интернет разбрах, че тази болест се предава по полов път и незнам дали е нужна ако имаш постоянен партньор. Другата седмица ще ходя при нея и ще питам дали защитата е 100% и дали има нужда да си я слагам. Ще пиша пак. Чао засега.

# 162
Благодаря за инфото Hug

# 163
Аз съм от Голямо Бучино и съм в бременна в 6 месец.Относно изследванията в петия месец ми пускаха кръв и урина.
 Simple Smile

# 164
  • Перник

www.mlsp.government.bg
ами май ще имам въпроси,че не се ориентирах в страницата на МТСП. Embarassed
та въпроса ми по втората програма какви са изискванията за майката?трябва ли да отида предварително в бюрото и да заявя,че от еди кога си искам да взема детегледачка? и ще има ли пак ограничение в бройките?

Кате, тук са документите, които се подават по ОП: http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm има и малко пояснения. Изискването е и двамата родители на детето да работят. Кандидат-детегледачката ще премине 3 дни обучение и ще получи документ, с който после ще може да гледа и други деца. Има координатор в БТ, на който можеш да се обадиш, да пишеш мейл или направо да посетищ с въпроси.
Перник
Мария Валентинова Петрова
ул. "Радомир" № 1, ет. 2, стая 110, ДБТ - Перник
076/600 327
az.pernik@gmail.com

Аз писах мейл на дамата, отговори ми веднага. На мен в момента тази програма не ми пасва по определени лични причини, та ще си чакам другата  Embarassed

Снощи с Бобето си спретнахме мини форумска среща, много добре си прекарахме  Grinning
А аз най-после направих мъфините, с които ви тромозя цял месец. Много са вкусни  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт