Клюки (щастлива тъжна днес) 3

• 15 331
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
  • Ispania
Алма,много сьжалявам за вси4ко което ти се слу4ва Cry.Не го оставяй сам приятелят ти,бьди колкото се може по близко до него....

# 16
Алма, и аз съвсем наскоро се сблъсках с тази коварна болест чрез мои много близки приятели. Всичките, на възраст в диапазона 30-40г. Не можех да повярвам, все си мислех, че по-младите са застраховани от това....Трудно е и да си успокояваща страна в тази ситуация..не знам, поне аз не знаех какво да кажа...просто нямах какво да кажа  Sad
Тук има групи на хора болни, превъзмогнали или подкрепящи болен, които са си изключително полезни в емоционална и други подкрепи. Не знам дали има такива в България, давам го като идея, наистина много помагат. Ако има такова нещо бих те посъветвала да потърсиш за приятеля ти.
Аз, например не ставам за емоционална опора на болен, бих предпочела професионална помощ. Това, което описваш за него е притеснително. Нямат ли психоаналитик на работата му?
И аз ти пожелавам много сили и кураж  Hug Не знам какво друго да напиша... Sad

# 17
От вчера ходя на работа и нямам време да влизам много тук,но....преглеждам от време на време.Гледайки и от другата страна като човек,който винаги съм се правила на силна и съм казвала/че мога да се справя сама/ще кажа че подкрепата в такъв момент е много важна-без значение какво казва той Алма бъди до него-не го оставяй сам.Той,както и аз съм го правила/не съм искала да притеснявам с проблемите си хората,които обичам/ но в крайна сметка съм мала нужда точно от това.Пожелавам ви приятен ден-заминавам да се обличам,че закъснях...

# 18
Добро утро на всички Hug
Алма, как сте?

# 19
Kiki_andr, kak e новата работа? Пиши как се чувстваш?

# 20
Добро, недобро, утро е.
Алма, ей ме на в цялата ми прелест-диагностицирана на 24.Рака не подбира младо/старо, що деца има болни, бедна ви е фантазията.Освен това се научих, че всички сме за едно място тръгнали, така че-когато-тогава.Родих две деца междувременно.Март месец правих лъчетерапия.Отново.
Някак, като минаваща през това винаги ми е било ужасно близките като започнат да те приемат за пътник.Да се тръшкат, да се мятат и самоубиват.Преди още ти да си си заминал.Е, може би разликата е, че за мен никой така и не се тръшна, но по коридорите на онкологията ревящите са здравите, болните се държат.
В тази връзка, дано не звуча грубо, но-потърси начин да накараш приятели ти да не гледа майка си като умряла вече.В крайна сметка майки губят децата си и се държат, кръговрата повелява някак родителя да си отиде преди детето.Тежко е, ама да се самоубива...не знам, той е лабилен, пък е полицай, казваш.Да потърси помощ.Отделно, раковоболният като гледа съсипани ревящи хора-предпочита да се остави, да легне и да си иде.
Какво да кажете на болен пътник ли?Подайте му ръка.Помогнете му да изживее последните си дни щастлив.Кажете му, че го обичате.Кажете му, че ще сте заедно.Кажете му, че днес е чудесен ден за разходка.Кажете му, че на пазара са пуснали невероятни череш-да идете да си купите.Кажете му, че трябва да гласувате в неделя.Споделете как ви е намокрил дъжда, ядосайте се на калта,разкажете виц, че даже може и малко черен хумор/присъщ е за коридорите на онкологията/ да се посмеете, да се надсмеете на смъртта, защото-всички сме за там, независимо на 5, на 25 или 65.Един повървял по-малко, друг-повече.Това е.А когато го боли-просто хванете ръката му.

# 21
Още вчера прочетох...Но нямах сили да напиша.
Пенелопа,както винаги на място.Само ще подкрепя казаното от нея.

# 22
Пенелопа най- добре  се е изказала! Аз също си имх  борба с рака на 24г - надделях!
Кураж АЛМА ... трябва да сте силни !!!  bouquet Hug

# 23
Благодаря за подкрепата момичета.Имах нужда да чуя окуражителни думи.
Лято,питаш как сме?Ами и аз не знам.Аз не мигнах снощи и предната вечер.Сега съм като парцал.Не мога да поспя защото като си затворя очите и виждам цялата история като на лента.Той не спа при мен снощи.Предпочете да остане сам в апартамента си.Не го съдя.Има нужда да помисли малко.Чухме се преди малко и ми се струва малко по-добре.Поне вече се усмихва.
Пенелопа,поста ти ме изпълни с нови сили да се боря рамо до рамо с приятеля ми.може да не е моя майка,да не сме близки,но като гледам как страда моето слънце и се скапвам.Предложих да отидем да се разходим в бори совата градина докато не е заваляло,но ми отказа.Но поне успях да го навия да излез не да се поразходи малко.Отиде на фитнес,което си е направо цяло чудо,че се размърда.Въпреки всичко има светлина в тунела.Благодаря ви още веднъж.Златни сте Hug Hug Hug

# 24
  • Ispania
Алма, Hug Hug Hug Hug,за сьжаление каквото и да ти кажем няма да е достать4но.Радвам се ,4е може да се каже ,4е по добре Hug.Стискам ви палци да сте добре вси4ките Hug

# 25
Какво става?Много пусто тук.Да не сте на плаж всички Wink аз съм малко по-добре,въпреки че с приятеля ми сме на прага пред скъсване.И най-веротно така ще стане.Незнам какво да кажа.Ами това е от мен за сега.Хубав ден!

# 26
Какво става?Много пусто тук.Да не сте на плаж всички Wink аз съм малко по-добре,въпреки че с приятеля ми сме на прага пред скъсване.И най-веротно така ще стане.Незнам какво да кажа.Ами това е от мен за сега.Хубав ден!
Иска ми се да съм на плажа,ама няма още.
Какво стана,защо така?Болестта на майка му ли е причината?

# 27
Нещо е психясал.Само крещи,все нещо не му е наред.Когато говоря,защо говоря.Когато мълча-да не би да съм му сърдита...Няма угодия.От както разбра за майка си е пълна противоположност на това което беше.Не мога да го позная.

# 28
Алма, съжалявам. Не заслужаваш това. Аз и по-горе писах, но пак да се повторя, той не потърси ли специализирана помощ? Не е ли задължително при него, с професията която има? Явно е, че отключва някаква агресия, която не може да овладее.
Дано по-скоро премине този лош период при теб  Hug

Аз се върнах от празнуване на 4 Юли. Невероятен парад (както винаги). Бойната техника ми събра очите - както винаги. И както винаги за пореден път се развълнувах по начина, по който американците се отнасят към ветераните си и изобщо към националната си принадлежност. Може би винаги ми прави такова впечатление, защото е черта, която на нас като нация определено липсва.

После ядене на корем - барбекю и ам.мекици, панаир и пр. и сега релакс. Приятен уикенд желая на всички!

# 29
  • Ispania
Alma, Hug,Ужас...но в такьв момент как да му се сьрдиШ Thinking.И на него му е трудно,НО в никакьв слу4ай не го оправдавам Naughty.

Аз сьм се сдухала тотално Confused,лято е....трябва да ни е весело...ама нейси hahaha.НамрьЩено ми е Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт