Тайната на дългата и здрава коса - 70

• 34 292
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
И още един бърз въпрос : тези маски на Бюти (с къна и т.н.) има ли ги масово по магазините, защото не се сещам как изглеждат...

# 106
  • в моя свят
шушка-мушева и аз искам да разбера отговора на въпроса за хининовата вода.Таки и не съм срещала обеснение защо изтънява косъма.И това го твърдят хора,които не ползват хининова вода,а който я ползва няма такива оплаквания.Т.е. дали това не е поредния мит за косата.Мисля,че повечето се страхуваме да използваме хин.вода имаенно за това,но какво е обеснението и защо престрашилите се да я ползват са много доволни от нея и твърдят,че не изстънява косата. newsm78

# 107
То обяснението е ясно - щом никой от използващите хининова вода не е казал "абе на мен много ми изтъня косата", значи няма проблем и не би трябвало хората да се притесняват да използват продукти с хинин Simple Smile 
В тази връзка - вчера в Кауфланд видях хининова вода с марка Мишел, която си е в шишенце с пулвелизатор. Някой да я е използвал и да има отзиви? На същата марка съм използвала балсам Д-пантенол и съм доволна (имах резерви отначало, зашото са доста евтини нещата на тази марка, но пък тогава обикалях магазините за балсам Д-пантенол на Ариес и тъй като не намерих, взех Мишел)  Whistling

# 108
Фльор, и при моята коса наблюдавам подобни ефекти, а не съм се подстригвала.Първо започна да капе повече от нормалното след къпане броих 50 косъма което е много и освен това започна дори след като я измия да изглежда ужасно, а уж ползвам същите неща като преди.Правя си маски, както преди.Аз си мислех, че е от нерви, ама кой знае може и от нещо друго да е.

# 109
  • в моя свят
Моята хининова вода е също на Мишел.Шишенцето е кафяво от 250мл. с пулвелизатор.Аз лично съм доволна.Бях споделила,че косопада ми спря точно от хининовата вода.На опътването пише,че при желание може да се отмие с вода.Отначало пръсках след баня на влажна коса,но много ми се омъзняваше.След това пръсках в банята на измита вече коса и след 5-10мин. отмивах.Дори и така имаше ефект,след като изпръсках половината шишенце косопада ми спря напълно и след това забелязах,че косата доста дръпна на дължина.Като спря косопада спрях да я ползвам поради страх да не ми изтъни косъма,но моята коса е много и рядка и с тънак косъм и не съм забелязала да е изтъняла повече за това започнах отново да ползвам хининовата вода и почти съм свършила шишето.Нямам наблюдения за други продукти на фирма Мишел,но хин.вода беше на цена 3лв. и нещо,а мисля,че тези от аптеките на Кокона и други са още по евтини.

# 110
Аз по случайност имам някаква хининова вода ( в бързането аптекарката вместо розова ми даде веднъж хининова и аз чак вкъщи видях  Grinning) иии понеже до сега не съм ползвала и тъй като гледам че има доволни от нея смятам да я пробвам и исках да ви питам - по цялата коса ли да си я нанасям или в корените се втрива? и тъй като моята разбира се няма пулверизатор дали трябва по-обилно да се нанася или и аз незнам...  Laughing щото с мойта коса до кръста имам чувството че шишенцето 100мл за 2-3 пъти ще стигне ако тръгна обилно да слагам

# 111
  • в моя свят
Kryptonite пръска се само в корените.Без пулверизатор е наистина неудобно,но може да си я прехвърлиш в друго шише с пулверизатор. Peace

# 112
Ами когато се използва за засилване на растежа или спиране на косопад (като Ме4та 22) се слага в корените и се втрива там  Peace . Аз преди като съм купувала в обикновено шишенце, си я прехвърлях в такова с пулвелизатор, останало от някакво друго мазило, защото е по-лесно нанасянето, но ако няма как - предполагам, че и нанасянето с памуче върху корените не е толкова трудно.  Grinning

# 113
Ами когато се използва за засилване на растежа или спиране на косопад (като Ме4та 22) се слага в корените и се втрива там  Peace . Аз преди като съм купувала в обикновено шишенце, си я прехвърлях в такова с пулвелизатор, останало от някакво друго мазило, защото е по-лесно нанасянето, но ако няма как - предполагам, че и нанасянето с памуче върху корените не е толкова трудно.  Grinning
Моята е на кокона и отгоре е с тясна дупка и аз директно сипвам малко в корените то пуска на капчици и я разтривам с ръка по дължината не слагам, струва ми се дори по лесно нанасянето и от с пулверизатор Simple Smile

# 114
Фльор, aз го използвам основно за начупване на косата/къдрици, за обем и на мен не ми върши работа.
иначе разделям косата на няколко кичура, и ги притисквам/смачквам с дифузера, докато изсъхнат. и с тази пяна наистина има хубав ефект, защото тя е по принцип за сушене на ксоата със сешоар.

# 115
Хм мерси много:)) довечера ще пробвам. Но мисля да я отмия после тъй като каквото и да съм ползвала без отмиване после ужасно бързо ми се омазнява косата Cry тя иначе мойта коса не капе в последно време изобщо (само като я мия) иначе преди вкъщи само се мотаеха руси кичури, а сега... един косъм няма!  Grinning та това ще и малко за засилване малко докато изразходя шишенцето, повече мисля че няма нужда

а някой знае ли трик за по-бавно омазняване? няква маска или знам ли и аз какво, тъй като на третия ден вече ако не съм я измила... не съм за гледане хич! сигурно има хиляди неща по този въпрос из темите, ама да не търся сега в 70 теми.... Grinning

# 116
  • Belgium

а някой знае ли трик за по-бавно омазняване? няква маска или знам ли и аз какво, тъй като на третия ден вече ако не съм я измила... не съм за гледане хич! сигурно има хиляди неща по този въпрос из темите, ама да не търся сега в 70 теми.... Grinning

Пробвай сух шампоан. Като видиш, че ти се омазнява, просто пръскаш и разресваш  Laughing

Много помага  Peace

# 117
Хм мерси много:)) довечера ще пробвам. Но мисля да я отмия после тъй като каквото и да съм ползвала без отмиване после ужасно бързо ми се омазнява косата Cry тя иначе мойта коса не капе в последно време изобщо (само като я мия) иначе преди вкъщи само се мотаеха руси кичури, а сега... един косъм няма!  Grinning та това ще и малко за засилване малко докато изразходя шишенцето, повече мисля че няма нужда

Маска с кисело мляко, масло от гроздови семена и яйце Simple Smile хумата също помага ама после косата е като метла и аз я избягвам.

# 118
 Peace Отивам да чета!!! smile3529

# 119
Хм Клоран май имаха такива сухи шампоани ако не се лъжа Thinking козметичката ми беше споменала че е взела на щерка си... Ще пробвам:) а маската оше довечера!! Олеле ужас довечера маски, хининови води... има да експериментирам!!! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт