Тайната на дългата и здрава коса - 70

• 34 296
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви за отговорите,момичета   bouquet  Hug

# 91
Здравейте!  Hug Намерих малко полезно инфо и реших да го споделя с вас.

Мит 1. Правилното хранене - залог за здрава и красива коса. Разбира се, витамините, минералите и протеините, които влизат в тялото ни чрез храната, оказват положително влияние върху външния ни вид. Но по-важна задача на всички хранителни вещества е да се поддържа нормалната работа на най-важните вътрешни органи, следователно, за кожата и косата, остава малка част. За да се компенсира липсата е необходима външна подкрепа - а именно, прилагането на различни балсами, маски и други козметични продукти.
Те също така предпазват косата от негативни външни влияния, особено от вредното UV-лъчение, както никой от най-полезните витамини, приемани вътрешно няма да даде.

Мит 2. Прекалено честото миене е вредно за косата.
Мийте косата си колкото е необходимо. Ако сте свикнали да извършвате процедурата 5/7 пъти седмично, просто изберете шампоан, маркиран «за ежедневна употреба» : такива продукти не съдържат агресивни почистващи вещества и не изсушават косъма.

Мит 3. Балсам за коса лесно заменя маска, а маската - балсама. Абсолютно погрешно твърдение, защото тези продукти са много различни по предназначение.
Балсама прави косата послушна, улеснява сресването и леко овлажнява.
Маската, от своя страна - е по-силно концентрирана, което означава че решава много по сериозни проблеми - сухота, чупливост на косъма, дълбока хидратация.
По принцип, ако вашата коса е здрава, е достатъчен само балсам( естествено маската няма да ви навреди). Но ако косата е подложена на оцветяване, къдрене, или слънчева радиация, се нуждаe от интензивно лечение, тоест по-мощни средства.

Мит 4. От подстигване косата расте по-бързо.Подстригването не влияе върху скоростта на растеж на косъма. Този параметър се определя само от вашите индивидуални особенности. Все пак, имайте предвид, че темпото на растеж може да се забави при някои заболявания на кожата на главата или в случай на недостиг на хранителни вещества в космените фоликули.

Мит 5. Косата привиква към продуктите, поради което трябва често да се сменят.Грешка. Ако даден шампоан или маска са подходящи за вас, можете да ги използвате колкото си искате дълго време, без да се притеснявате, че ефекта им ще се намали или изчезне след дълга употреба.
Другият момент е, че с течение на времето може да се промени състоянието на косата (за пример, в резултат на стрес или къдрене той се влошава). В този случай, ще трябва да намерим нови, по - ефективни продукти.

Мит 6. За да се справим с косопада ще помогне масло от репей. Причините за косопад са много. Може да е резултат от преохлаждане, повреждане в резултат от боядисване, хормонални промени ( в този случай козметичните продукти няма да ви помогнат - обърнете се към лекар).
Ако причината е чисто «външна», по-добре не ползвайте "бабешките методи" , а съвременни лечебни средства , които са не само по-ефективни но и по-лесни за прием.

Мит 7. "Цъфтенето" на косата може да бъде излекувано. На теория - да, но само с помощта на професионална козметика. Средства от "масовата козметика", дори и да са много добри не съдържат желаната концентрация на активни вещества и няма да ви помогнат. Най-добре е лечението да бъде оставено на специалист - за да подбере най-удачните продукти за вашия проблем.
Нямата време за посещение в салон?
Тогава пострижете косата си и цъфтящите краища ще изчезнат.

Мит 8. Косите обичат да бъдат често сресвани. Косите обичат всичко да бъде в нормите на нормалното. Класическите "100" разресвания на вечер са мит , че косата ще стане по-хубава - това е само чудесен начин да успокоите нервите си.
В нормалния живот внимателно сресвайте косата си сутрин и вечер преди лягане. За да се улесни този процес, използвайте омекотяващи балсами или специални неизмиващи спрейове.

Мит 9. Модерните сешоари са напълно безвредни. Да, ако ги използвате рядко и само в щадящ режим. За съжаление, повечето от нас трябва «изкуствено» да изсушават косата си всеки ден и за да пестят време, включват устройството на пълна мощност. Функцията йонизация и други подобрения не променят положението - високите температури винаги преизсушават косата, правейки я твърда и суха.
Изхода- козметични средства за защита срещу топлинна обработка,като това може да бъдат както гелове и мусове за оформяне на прическата , така и спрейове . Използвайте ги преди да почнете да сушите със сешоара.

Мит 10. Женските продукти не са подходящи за мъже - а мъжките за жени.
Като цяло, мъжките и женски средства се различават само по мирис и дизайн на флакона. И двете съдържат аминокиселини, растителни екстракти , витамини, и служат за решаване на конкретен проблем на косата. Главното е не да избирате "женски" или "мъжки" продукт, а този, който ще повлияе най-ефективно на косата, ще подобри нейната структура и ще я заздрави. Ако на дамата и харесва аромата на мъжки шампоан , никой не може да я спре да го ползва, но ако продукта е за суха коса, а нейната се омазнява лесно - по-добре да го остави на приятеля си( ако той е със суха коса).

Надявам се да съм била полезна. Искам само да попитам нещо. Днес си купих масло от авокадо и от гроздови семки, защото гледам, че ги използвате в маските. Може ли да ми обясните точно какво действие имат ?Маслото от гроздови семки не изсушава ли косата (защото моята е много суха) ?

Също искам да споделя любимата си маска с вас:
оцет, мед, бадемово масло. Всичко се слага на око според дължината на косата и се седи колкото се може повече време.  Crazy Crazy Crazy

# 92

.........................
Като съм почнала с хвалби -взех си шампоана на  GLISS  ASIA straight-пак серията за изправяне на косата и от този съм доволна,и най-вече от кондисионера ,който е без отмиване Peace-макар,че избягвам такива неща,защото с моята тънка коса и бързоомазняваща се коса,ме е било страх да използвам такива продукти,но не омазнва изобщо и е супер,от снощи още ми мирише косата на хубаво Party
magnolia99, за кой балсам Gliss говориш? За този двуфазния, който е като спрей ли?
Не за спрея -сещам се за кое казваш,но не е той,като балсам е ,но не се измива след като си го сложиш на косата Peace

# 93

Като съм почнала с хвалби -взех си шампоана на  GLISS  ASIA straight-пак серията за изправяне на косата и от този съм доволна,и най-вече от кондисионера ,който е без отмиване Peace-макар,че избягвам такива неща,защото с моята тънка коса и бързоомазняваща се коса,ме е било страх да използвам такива продукти,но не омазнва изобщо и е супер,от снощи още ми мирише косата на хубаво Party
magnolia99, за кой балсам Gliss говориш? За този двуфазния, който е като спрей ли?
Не за спрея -сещам се за кое казваш,но не е той,като балсам е ,но не се измива след като си го сложиш на косата Peace
ето това е http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.gliss.com.tr/up … art%3D54%26um%3D1

# 94
Шампоана на Клоран с хинин прави косата ми твърда, но не и суха. С тънък косъм съм и бързоомазняваще се коса.  Peace
Този пост май ще ме накара да го закупя този хининов шампоан от кога му се каня smile3508-същата грива имам и аз Heart Eyes,това ,че тия прави твърда означава ли ,че и обем някакъв придава? newsm78

# 95
pycokocka2951   много интересна информация, чак мит5 ме накара да се замисля newsm78 защото аз така си редувам шампоаните, че да не ми привикне косата към тях. дори не само шампоаните, а изобщо продуктите за коса и с нетърпение чакам да ми свърши единия продукт за да дойде ред на другия, който ми е по-любим Laughing а май няма нужда от това Rolling Eyes

и да кажа нещо интересно, което открих без да се смете Laughing, значи като усетя, че ми пада повечко коса от обикновено си купувам ябълки и банани и започвам да ям по няколко пъти на ден и след 3,4 дни вече не ми капе толкова косата hahaha

# 96
още един плюс за клорана и на мен много ми харесва на моята коса придава обемхаресва ми но не се измивам с него често незнам защо на месеца 2 пъти  Hug

# 97
та значи вие си го ползвате, и аз го имам и аз съм доволна заради обема, ама нали хинина изтънявал, та си седи на рафтчето Laughing

# 98

ето това е http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.gliss.com.tr/up … art%3D54%26um%3D1
Благодаря за отговора, magnolia99. Моята коса е чуплива, но не пречи да до пробвам  Wink Пък и щом мирише хубаво...

# 99
а този шампоан на Клоран колко струва?

И аз съм в търсене на обема Flutter Blush Heart Eyes

Днес видях някаква пяна на Лореал в розова опаковка за обем, някой ползвал ли е да каже мнение?

И още нещо. Много хвалехте балсама на Импресия без отмиване. Та аз намерих ето този:
http://www.nisea-bg.com/images/tn/items/2510.jpg
само , че в бежева опаковка. Отпред на етикета пише "без отмиване", а отзад в описанието "След нанасяне, отмийте"  Shocked И сега не знам кое е правилното В интернет също прочетох описанието, пишеше нещо съвсем различно от това, което пишеше на етикета. В интернет пишеше, че придава плътност и освежава косата, без да я утежнява, а на етикета, че е за непокорни коси. #Crazy Исках да си го взема, но на кое да вярвам сеха Laughing

# 100
На половината на темата един скромен запис  Wink

# 101
Здравейте, момичета. Наминавам замалко да видя какво правите, видях, че сте писали за балсама на "Импресия". Този бежовият с оранжева капачка е без отмиване, зеленият е с. Аз лично продукти без отмиване ползвам само през студените месеци. Явно през останалото време косата ми няма толкова нужда или се пренасища, незнам, но някакси се утежнява.

Къде сте Мис Арк, Облачето, Сисиsmile3506

# 102
Фльор, аз ползвах тази пяна на Лореал и съм много доволна, дава обем. Но за себе си открих още едно голямо предимство - косата се оформя много лесно и дълготрайно с дифузер. Тъй като не  харесвам мокрия ефект на повечето стилизиращи продукти, дълго време не бях ползвала дифузера и с огромна изненада се видях в огледалото - много добре се беше оформила, беше мекичка на допир и на следващата сутрин си стоеше все така! Много съм доволна от тази пяна, за съжаление не мога да я намеря в Германия Thinking

# 103
Ykk, ами и аз имам дифузер, но не знам как да го ползвам  Embarassed Опитвам се там, но не ми придава обем Sad

# 104
Аз пък не съм доволна от хининовия шампоан на Клоран, ставаше ми пресъхнала и "летяща" косата...Въпросът ми е, обаче, защо хората мислят, че хининът изтънява косъма? Някой знае ли защо? Аз лично се сблъсках с това твърдение в един форум преди 2 години, където едно момиче обясняваше, че косата й расте по-бързо и е подхранена от хининовата вода, а въз основа на това друго момиче разсъждаваше, че щом косата расте 2 пъти по-бързо, значи ще е 2 пъти по-тънка, за да има равновесие...  Shocked Следователно не вярвам, че хининът има такова действие върху косъма. Ако някой има доказателства или опит с това, моля да сподели  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт