Отговори
# 210
нашия маник с казва Нино,кръстих го на мъжа ми той е Николай. Бабини отживелици са тези неща вече''свекър-свекърва'' да не се обидят и от уважение на тях!! според мен..

# 211
  • София
Аз също съм си кръстила първото дете на свекър ми който е починал. Никой не ми е налагал. Бившият ми мъж ми беше казал ти го носиш, ти ще го раждаж, ти ще си избереш име. Кръстих го Огнян защото името много ми харесваше и сега ми харесва. А това, че на починал човек не се кръщавало за мен са пълни глупости.

# 212
Яна е кръстена на свекърва ми Янка LaughingНе е задължително да кръщаваш на никого,но в моя случай мъж ми каза ,че иска на майка му. ThinkingПросто  имаше късмет ,че Яна е едно от любимите ми български имена,иначе нямаше да е на неговата Mr. GreenСвекитата и дума не издумаха докато бях бременна по въпроса за имената.Не я харесвам тази традиция и няма да подложа децата си в бъдеще на подобен натиск Peace

# 213
Малката Дарина е кръстена на баща ми Божидар Simple Smile Няма правила, както го чувствате  Peace

# 214
    Баща ми се казва -Стоян,майка ми -Бог да я прости се казваше  -Цонка,а свекърва ми -Мария.Родих син,който кръстих-Страцимир.С един коршум 3 заека/да поясня,че свекъра ми вече беше починал и за това няма негова буква/.Много съм горда с името на сина ми .Рядко срещано е и си му викаме -Стъки.
    Мисълта ми бе друга:раждах го 4 дни,едва не починахме и двамата,и ако в крайна сметка свекито беше проявила претенции,най-вероятно щеше да пострада,макар че усетих настоението й доста помрачено,и дори дочух някой друг коментар.Та реших,когато един ден и аз имам снаха,ще й кажа както иска-така да си кръсти детето.Тя е тази ,която се мъчи и тя трябва да си избере името на детето си.

# 215
  • София
Абсолютно всеки сам си решава.Всеки знае как ще реагират близките му,моята майка нямаше предпочитания,само че свекърва ми искаше да си кръстя дето на свекъра( бащата на съпруга ми е починал това му е пасторк) и аз се опълчих.Защото в началото като се оженихме имахме големи проблеми с него и казах че и моя баща заслужава тази чест.За да няма крамоли средно между Атанас и Александър кръстих малката Аделина  Grinning.На мен по принцип името много ми харесваше,за мен съм си я кръстила на нея си,ма за пред хората първата буква е на дядовците.Така че момичета и момчета всеки да преценява в случая как да се измъква. Peace

# 216
  • София
Синът ми е на свекър ми , а дъщеря ми на майка ми. За името на сина направих подарък на мъжа ми  на един ден са родени и голямото му желание беше детето да се казва на баща му, а и свекъра заслужава де. Не смятам, че майката сама трябва да реши все пак детето не е само нейно.

# 217
Сина ми е кръстен на свекъра,щото се инатиха,фасони-Петър.Не,че не е хубаво ама той се роди навръх Велик ден и затова де исках да е нещо като Велизар.Дъщеричката ми кръстих на баща си Стоян-Сияна.Термина ми беше за Гергьов ден и ако се беше родила тогава щеше да е Гергана хем и на таткото/баща ми нямаше да се разсърди

# 218
Не схващам идеята детето да се кръсти на името на човек от семейството. Така и рожденния и именния ден съвпадат - това значи два празника по-малко в семейството и съответно единия засенчен някакси от този на другия като ще се празнуват в един ден.

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 19:24 от Анонимен

# 219
Синът ми е кръсте на свекър ми (името така или иначе ми е любимо), вторият живот и здраве ще го кръстя на татко

# 220
  • Пловдив
Очакваме първото си дете /момиченце/и се е видяло че трябва да е кръстено на свекървата,просто и мъжът ми много държи на това.Проблема ми е че не мога да измисля хубаво име със буквата З.Очаквам вашите предложения

# 221
# 222
със З -  Златина, Зорница  Peace

# 223
  • до една звездичка
На моя баща го кръстих.

# 224
Очакваме първото си дете /момиченце/и се е видяло че трябва да е кръстено на свекървата,просто и мъжът ми много държи на това.Проблема ми е че не мога да измисля хубаво име със буквата З.Очаквам вашите предложения
Фокси ,направи си тема в подфорум "имена".
Ще видиш колко много хубави предложения ще получиш.

Общи условия

Активация на акаунт