НОЕМВРИйска мама магазините щурмува,с трепет първи дрешки за бебето купува

• 15 936
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от нас с бебка мили мами!Вчера ходих до болницата да ми продължат болничниа и ме гледаха на ехограф,само 4е само таткото видя малката принцеска!Доки каза,че сигурно ще е момче,защото бебето лежало по гръб (само момчетата били лежали така) ,ама ние си знаем че ще е момиче,защото док,който ми следи бременноста ч разглежда доста обстойно! Simple Smile
Ох аз още нищо не съм купувала,а и мъжо не ми дава,а така ми се иска вече.... #Cussing out
Момичета някой беше ли пускал списък с най-важните покупки за новородено?Това което пише в интернет ми се стори доста ,а и мисля ,че някой от нещата са излишни!Поправете ме ако греша моля ви!  bouquet

# 211
  • Пловдив Белащица
Анитка, не съм срещала мнения за Инглесината, но на вид на живо са много хубави. Изглеждат много изпипани, това беше една от марките, на които се бях спряла за първото бебе, възпряха ме парите. Особено за момиче варианта сиво + розово ми е слабост.

marieta8225, зависи какъв списък си гледала. Ако видиш моя, това са нещата които съм купувала и са ми влезнали в употреба. Като за първото бебе си бях спестила единствено стерилизатора, който обаче в последствие съжалявах, че не съм взела. Първо като се изварява в тенджера всичко побелява от варовика, макар да ползвах вода от Брита. Второ, не е препоръчително да се "варят" пластмасовите шишета. Списъците наистина изглеждат дълги, но това е нов човек все пак и му трябва всичко  Wink. Ако искаш хвърли едно око и на моя списък, макар че не се отличава много от другите публикувани в нета. Ще го намериш в блога ни, а линк за него има на първа страничка.

П.п. И пиши, кое ти се вижда излишно в списъците да го обсъдим  Grinning. Мамите с втори и трети деца ще си кажат думата и ти ще си решиш кое теб те устройва като мнение  Peace

Много ми е утрепано от една седмица. Хич не ми спори домакинската работа. Все захващам хиляда работи, ама толкова трудно вървят и накрая толкова малко работа съм свършила  ooooh!.

# 212
Здравейте момичета!Аз в петък бях на преглед. При нас всичко се развива като по книга. Видяхме сърчицето, бъбречетата, пикочния мехур... най-накрая узнахме и пола - ще си имаме момиченце. Слагайте ми розово щъркелче на първа страница! Толкова съм щастлива, че не мога да ви опиша. Отивам да ви чета, че виждам, че сте писали доста неща, който са от полза. Малко по-късно и аз, ще се включа.

# 213
Иве, извадихте ли лястовичката?
Още същата сутрин мъжа ми махна вентилатора и от там излетя едно врабче. Мислех, че е лястовичка, защото в момента са ни атакували комплекса и кръжат поне 50-60 лястовичета  Crazy

# 214
Здрасти!  Hug
Аз малко се позагубих, само четях темичката, но така и не успях да се включа. Гледам, че всички вие имате желание да купувате необходимото за дечицата и дискутирате какво ли не, а аз съм все още назад. Ние нямаме намерение да купуваме нищо докато не се роди бебчето, защото 1) не знаем какво е - въпреки че има достатъчно универсални дрешки; 2) суеверията са лоша работа ...  Embarassed
така де, реших да помогна на някои от вас като публикувам примерен списък, по който ще се водя и аз живот и здраве след някой друг месец.
Ето и списъка:
Пеленки - 100/100 см - бархетни (4 бр);
100/100 см - тензух (10 бр);
65/100 см - бархетни (4 бр).
Това е, ако решите, че искате да си повивате човечето.  baby_neutral
Камизолки - Къс и дълъг ръкав, от най-мекичкия памук! (4 бр);
Ританки - 4 бр;
Гащички - 4 бр;
Чорапки и терлички - 4 бр;
Шапчици (от памук и вълна, само естествени материи!) - 2 бр.
Друго - чаршафчета за легло - 3-5 бр;
Гумени мушами - 2 бр;
Одеалца от памук или вълна - 2 бр;
Пластмасово корито - 1 бр;
Хавлийка за подсушаване - 1 бр;
Градуирани шишета (аз избирам да е йенско стъкло) - 4 бр;
Биберони - 2 бр;
Козметика за бебо;
Дефламол или друго кремче при подсичане;
Термометър - стаен и воден (за ваничката);
Количка за любимите разходки;
Детско кошче или дървено креватче с решетка за сладките сънища!

Мисля, че това е най-необходимото за начало, а всичко останало, от което имаме нужда може да се купи в ход.
Това е моят съвет, дано съм била полезна!!!   bouquet
Весело и приятно пазарувне за милите същества!

# 215
Благодаря ти wassilena и на теб  sunflower-mv (ние с теб маи сме на един термин?)!  bouquet
Аз лично от нищо ама найстина от нищо не разбирам и за това ми се струваше,че има доста излишни неща!Сега обаче мисля,че е по добре,нищо да не липсва от колкото да съжалявам,че не съм го взела!

# 216
Като споменахте за неотстъпването на ред - забравих да споделя миналия ден. Като отидох на ЖК, а там пред кабинета има само една пейка за трима човека и тя беше заета. Двете жени се направиха, че не разбраха, че някой дойде. Третата ме видя - нямаше как, защото говореше с друга жена, която стоеше права до мен. И никой не си направи устата за място. Жени, над средната възраст, т.е. сигурно раждали всичките, моят корем видимо голям, а аз видимо запъхтяна от бързане, че закъснявам за часа. На всичкото отгоре се оказа, че за часа, за който бях записана, се била обаждала и жената, която ме видя че съм там, но не фигурираше в графика. И познайте кой влезна първи - записаната и бременна или другата  Close. Не съм от хората, които смятат, че трябва задължително да им се прави място и път, а и не ми тежи все още корема, но все пак понякога ме дразни такова поведение.

И мен много ме е яд на такива безпардонни същества...

Познайте до сега колко често ми се е случвало да ми отстъпят место, сутрин в градския транспорт, 2-3 пъти се намериха човеци да ми влязат в положението, но уви...до там, оглеждат ме най-нагло, обръщат си главата и се правят, че не ме виждат, а коремчето си личи, че е бременно, а не дебело, а да не говорим за опашки...темата за простотията и егоизма е толкова обширна, че по-добре да не я захващаме, но пък си мисля, че сега ни се полага поне малко внимание..и то не от глезотия...

# 217
Има и още един списък, който мисля, че е редно да го споделя особено с мамите, които ще раждат за първи път (каквато съм и аз!!!) А в предния само да допълня, че е нужна четка за косичката и ножичка със заоблени върхове за ноктенцата.  Wink
При постъпване
За мама
Лична карта;
обменна карта от женската консултация;
направление за хоспитализация;
епикриза при съпътстващи или минали заболявания, както и резултати от последните изследвания;
Тоалетни принадлежности - гел-душ, шампоан, паста и четка за зъби, две хавлии, самобръсначка, сухи и мокри кърпички, тоалетна хартия, парфюм, грим;
Чаша, вилица, лъжица, ножче;
Връхна дреха (с която ще се подвизаваме в болницата - жилетка, суитчър);
Сутиен за кърмеща жена;
зарядно за мобилния, МР3 плейър, книга;
За новото човече:
Пелени - 2-3 комплекта, дрешки;
памперси - 1 пакет, мокри кърпички за бебе;
Козметиката за бебо и кремчето против подсичане;
Одеало.
За изписването:
За мамите са нужни дрехи, които да са удобни, т.като след раждането и предтоя в болницата е възможно да загубим някой друг килограм и тези, с които сме постъпили да са ни широки ...  Flutter (пък и нали ще ни снимат, трябва винаги да изглеждаме добре!)
За бебчо:
Комплект дрешки за изписване, гащеризон или "космонавт", чорапки, ръкавички, шапчица.
Вярно, че за това е съвсем рано, но нали подготовката при някои започва още от сега.  Rolling Eyes Затова имайте си този списък и си го пригответе месец преди вероятния момент на постъпване в болницата. Съвет ...  Hug
Хайде по магазините за бебешки аксесоари!  newsm32

# 218
  • Пловдив Белащица
sunflower-mv, гледам, че се насочваш към естествените материали + че няма да ползваш памперси. Само да кажа с кое не съм съгласна
Хавлийката - нека е повече от 1, защото се случват и аварии. Бебетата най-много обичат да пикаят след баня  Mr. Green, а и други работи правят.
Вълнените шапки не ми се струват удачни, освен ако няма да ги слагаш върху памучни. Децата имат много нежна кожа и в повечето пъти при допир с по-груби материи, каквато е вълната, им се получава обривче.
Повечето мнения, а и от личен опит - камизолките и блузките са едно от най-неудобните неща. Освен ако не възнамерявате да хващате бебето само при извънредни ситуации. Ако смятате да го гушкате - бодита и гащеризончета, или боди + ританки.

Абсолютно съм против повиването  Peace Ако не смятате да ползвате памперси - по-добре гащичките за многократна употреба.
Няма да забравя думите на баба ми, която гледайки щерката, стоеше и се чудеше, колко им бил акъла едно време да повиват бебетата и да не могат да си шават. Съжаляваше, че е причинявала това на децата си, но такива са били вижданията тогава.

Това си е само мое мнение все пак.

# 219
Момичета това време е много шантаво..ту жега ту дъжд newsm78
Аз ще намина по късно ще нещо взе да гърми...обичам да вали ама не и да гърми.
Хубав следобед,макар и дъждовен. Hug

# 220
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен!

Янечек, много гадно.
Аз когато ходих да гласувам, гледам
майки с малки деца, с колички и
никой не им дава път.
Какв му става на този народ, не знам.

А на ЖК ми се е случвало, татковци си седят
на пейката, а бременни  момичета стоят прави.

# 221
Здравейте момичета,

аз много искам да купувам вече дрешки но ще изчакам.

Може ли някоя мама от пловдив да сподели мнения или препоръки за клиника селена

мерси предварително лек ден на всички мами

# 222
Добро утро мами!
  Благодаря за посрещането,и за това че веднага съм в списъка с щъркелчетата.
  Аз да ви се оплача,в петък бях с такива болки в десния ми яйчник и направих бърза паника при док.Пък тя едната ми беба се обърнала с главата надолу и така ме натиска....Не мога да спя от петък.Боли ме почти постоянно,но през ноща се усилва болката толкова,че снощи чак си поплаках.Дано да се измести,че ако не как ще я карам тъй до края ShockedИначе всичко е наред.Док. провееи всичко най обстойно.Мериха ме и за контракции.Напълно права черта..... Май ще трябва да се помоля на беба да се поотмести Mr. Green

# 223
Преди малко гледах  сватбените снимки - Електра, с теб сме се омъжвали в един и същ ден и година. Mr. Green

За дрешките, досега рових за снимка в нета, ама нямам качена - ние карахме само с плюшени и памучни гащеризони и отдолу боди.Ританките стягаха на коремчето, а блузките се набираха.Продават се страхотни бебешки гащеризончета в комплект с шапчици Simple Smile на много места.

За списъците, има и разни дреболийки като - памучета, риванол, пудра и лепенки за пъпче, термометри за вода, стая и за бебето, ножички и гребенчета....имаше и други, но сега не се сещам.
За пелените, бях помолила майка ми да ми купи мек бархет, от който изрязахме няколко големи и малки кърпи. Големите слагах върху повивалника, в количката и насам-натам като местех детето, пък малките ги ползвах за всичко.

# 224
А пък на мен блузките с копчета и ританките ми бяха много по-удобни от гащеризоните. Последните за нула време му окъсяваха и не можеше да си разгъва докрай крачката докато рита. Отделно повръщаше страшно много моето дете и ми беше по-лесно да му сменя само блузката. Шапки не съм ползвала въобще, освен при изписването, но тогава родих през април, за ноемврийското сигурно ще трябва шапка за навън.
Препоръчвам да си купите анатомична ваничка за къпане, много е удобна, защото няма шанс главата и ушите да попаднат под водата.
Бархетните пелени и на мен са ми били много удобни - за подложка, за завивка, за всичко ставаха. Имах и няколко тензухени - да му забърсвам повърнатото, но то пък не всички повръщат по толкова, надявам се второто да е от тях  Mr. Green
Подплънките за кърмачки са важна покупка, защото в началото, а при лош късмет и до по-натам кърмата потича и е адски некомфортно.

Общи условия

Активация на акаунт