Време е за тиквички-2

• 23 036
  • 138
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Може да е глупав въпроса ,но размразявате ли ги ,като ги пържите.По точно как ги приготвяте замразени, на кубчета за манджичка е ясно. newsm78

# 46
  • сусурлево
С тиквички приготвям следните гозби:
Пържени със кисело мляко(класика) Laughing
Зеленчуков гювеч(тиквички,моркови,картофи,домати,магданоз) на фурна.
Печени на ребрен тиган Wink
Огретен(тиквички,сирене,яйца,копър) на фурна Laughing
добавям кюфтета от тъиквички

# 47
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  Моето предложение за вкусотии с тиквички е

хайвер от тиквички

пълнени тиквички със сос

# 48
  • Стара Загора
Замразявала съм сурови на кръгчета и на кубчета, но после като се размразят и изпържат (или сготвят) са много жилави и сухи. Също така миналата година замразих настъргани, но след размразяване от един огромен пакет остана само една шепа, та трябваше да размразя още 2 пакета. Тази година първо ги бланширах за 3-4 минути във вряща вода, отцедих ги и така ги замразих. Надявам се, че така няма да са жилави

# 49
  • Добрич
Настърганите тиквички първо ги изцеждам много добре и едва тогава ги замразявам. Въпреки това винаги пускат вода, когато се размразят. Правя си торбички от по 800г. изцедени тиквички  за фризера и една ми е достатъчна, за да я сготвя. А печените и пържените определено заемат по-малко място от суровите и освен това могат след като се размразят само да се притоплят и да се консумират веднага /например, ако съм нямала време да сготвя/.

# 50
Когато се замразяват изпържени тиквички и патладжани от опит знам, че не са жилави, ако ги размразя в микровълновата ,а не на стайна температура.
Страшно много обичам пържени тиквички и патладжани, а така размразени имат вкус на прясно изпържени. Опитайте!

# 51
Тиквички бюрек стават също много хубаво  Peace

# 52
Майка ми, като замразява тиквички на кубчета, после ги вади от фризера непосредствено преди готвене. така се избягва отделянето на водата. Или поне не се вижда, ако е за супа. Миналата година реших да пробвам да замразя сурови, нарязани на колелца, но в действителност станаха жилави после при готвенето - мисля, че ги направих на мусака. А го бях прочела в една стара готварска книга, че може да се замразят така. Не ми хареса резултата.

# 53

Може ли рецептата?  bouquet

# 54

Аз правя ето тези - http://www.bordovsky.net/index_files/page0430.htm
Стават страхотни  Peace

# 55

Аз ги правя като пиперките, режат се на ленти тиквичките м/у тях се слага плънката и се панират не ги пържа предварително а сорови.
Нещо такова http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_130 ако котлона е силен, може да останат обаче леко сорови, затова може и да се изпържат леко или сварят/балшират, но не прекалено защото ще станат на каша след това.

# 56
Търся рецептата за суфле от тиквички.
Лео, кликам в първия пост, ама тема 1 я няма там, има картинка на прелестно ястие Simple Smile

# 57
  • Варна
Търся рецептата за суфле от тиквички.
Лео, кликам в първия пост, ама тема 1 я няма там, има картинка на прелестно ястие Simple Smile
Заповядай:
http://sgotvi.com/view/392/%D1%F3%F4%EB%E5_%EE%F2_%F2%E8%EA%E2%E8%F7%EA%E8.html

# 58
Някой да знае ,как мога да направя зимнина от гриловани тиквички ?
Да опека на скарата и после да запечатам в бурканчета?
Виждала съм подобни в Метро,но не съм яла,та не знам какви са на вкус,маринатата каква е - кисела  newsm78

# 59
  • Варна
Някой да знае ,как мога да направя зимнина от гриловани тиквички ?
Да опека на скарата и после да запечатам в бурканчета?
Виждала съм подобни в Метро,но не съм яла,та не знам какви са на вкус,маринатата каква е - кисела  newsm78

Това открих с Гугъл. Предполагам може да се направи само от тиквички.  Peace
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/588/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0 … D1%83%D1%86%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт