ФЕВРУАРЧЕ КРОТКО СЕ ИЗЛЕЖАВА В КОРЕМЧЕТО НА МАМА!!! (4)

• 15 880
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
silvery мисля, че ще трябва да ги спреш да, но все пак се посъветвай.

Добре дошли на новите  Hug
missmall надявам се това да не ти създава проблеми до края на бременността. Въпреки, че незнам след като от сега е превиа има ли начин да се измести  newsm78

Miss_Butterfly ранната ФМ се прави от 11 до 13+6 г.е. Така, че ако се вместваш в тези граници ще е ок  Peace

Нарцис и на мен ми се ще да си пусна болнични, но от финансова гледна точка не ме устройва така, че дано всичко е наред пък ще бачкам докато мога.
И аз искам да имам повече време да отделя на малката, че после незнам как ще се развият нещата Thinking

Svetla R пусни си пак болнични щом се чувстваш толкова зле.Все пак и на работа няма да си пълноценна така.Стискам палци скоро да отмине.

# 211
Silvery и аз мисля че особено в първите месеци трябва да ги спреш,но говори и с лекаря си той ще те посъветва най-добре.
А колкото до болничните говорих с личния лекар и той ми каза че при една нормално развиваща се бременност се излизало 45 дни преди датата,но той можел по една или друга причина да ми дава до 40 дни болнични.А гинеколога дали няма право да ми дава защото както все ми се спи не знам как ще си изкарвам нощните смени,а в събота ми свършва отпуската и трябва да се върна на работа?
А изследванията ФМ и БХС по-желание ли се правят или пак лекаря решава?

# 212
Здравейте и от мен!

Искаме да се включим във вашата дружинка за февруарски бебчета. Терминът ми е 03 февруари. На 24г. от София - втора бременност.

Svetla R - много добре те разбирам. На мен също ми беше много зле, въпреки, че ми е втора временност (явно организмът се е изтощил от първата). Първо се започна с 2 седмици страхотно гадене през целия ден, та и през нощта, което нямаше край. После 3 седмици - нон стоп повръщане. Ама все си мислех, айде днес да спре, айде и утре да мине. Не смеех нищо да пия, защото си мислех, че ще отмини, пък и с първото нищо не съм пила. От понеделник си взех таблетки за смучене - Емил (с натрии), които ми беше предписала лекарката. Изпих едно, но скоро след него отново повърнах. На следващия ден се престраших и изпих пак едно и започнах да се чувствам по-добре. Незнам дали е от таблетките, но вчера ходих да ми взимат кръв за изследванията и бях много отпаднала, а после след около няколко часа ми просветна, та и до сега се чувствам така. Да не би да съм вдигнала кръвното и затова да е повръщането и лошеенето.

Незнам така и не разбрах от какво мина. А да и да не пропусна да кажа, че не можех да пия никакви течности. Преди да забременея спокойно си изпивах по 2-3 л вода, а сега през този период повече от 200 мл  вода на ден не мога да поема, а и с това повръщане направо имах чувството, че ще се обезводня. Направих си преди няколко дни отвара от джоджън, която пия на малки глътки през целия ден и имам чувството, че от него се посъвзех и до днес е така. Може да пробвате, тя поне е напълно естествена, без химия.

Искрено се надявам периодът на гаденето и повръщането да е отминал, защото нямах силичка за нищичко. Ще стискам палци и при вас всичко да е наред, защото тези ранни неразположения са много неприятни.

# 213
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria

НАРЦИС-колко се заплаща за фетална при Марков и трудно ли се записа?

Момичетата бяха писали , че струва 100лв. А записването стана случайно. Имаха часове за края на август, обаче някой тъкмо се отказа за 31.07. И така аз се сдобих с този час, когато ще съм точно в 12 седмица. Тогава ще се запиша и направо за следващата ФМ-около 20седмица.
Много искам всичко да е наред и да си отдъхна. По това време ще дам и кръв за БХС. От това изследване, и по-точно от неточните му резултати много ме е страх.

Нарцис и на мен ми се ще да си пусна болнични, но от финансова гледна точка не ме устройва така, че дано всичко е наред пък ще бачкам докато мога.
И аз искам да имам повече време да отделя на малката, че после незнам как ще се развият нещата Thinking

Аз мисля, че ако работиш на място, където ти дават толкова на колкото те осигуряват, е по-добре да си в болнични отколкото на работа. Ако искаш пиши ми на лични да ти кажа що така си мисля.

# 214
Нарцис а като мислиш че е нетона БХС-то защо ще го правиш? И аз много се колебая точно по тази причина

# 215
Много благодаря на всички за пожеланията Hug

Миналата бременност и аз непрекъснато повръщах. Не че сега не е така. Последици нямаше,

# 216
  • До Балкана
Missmall, Svetla R i Desssy, добре дошли, лека бременност ви пожелавам! Светле, мила, наистина се случва така, че организма се изтощава, но ще ти трябва повече почивки и това е положението, няма начин. . Може да пробваш с нещо киселичко да хапваш и пийваш - лимони, сливи, някакви цитруси - на мен поне ми помагат много! Спокойствие и почивка, а и наистина може да е някакво вирусче, което ще отмине! Успех!

# 217
Благодаря Ви за съветите. Ще стискам зъби. Не е вирусче, вече ме изследваха.

Успех и усмивки на всички!

# 218
Здравейте мамчета и добре дошли на новите попълнения:)

Имам един проблем и не знам към кой да се обърна.Имам усилено бяло течение, което на моменти е като пресечено.
На лекар съм чак към 20-ти, когато вече ще ме завежда на ЖК. Притеснението ми е да не е гъбична инфекция и да навреди на бебо.
В колебание съм дали д аизчакам до тогава или да отида още тази седмица, защото на няколко места прочетох че инфекциите не се лекуват до третия месец.
Ще съм благодарна ако някой ме посъветва и е попадал в подобна ситуация.

Благодаря ви и хубав ден на всички  bouquet

# 219
Здравейте и от мен.Ще приемете ли още една февруарска мама?
Терминът ми е на 06.02 и ми е втора бременност
Вече и аз чух сърчицето на бебчо и за неговите 24мм ми беше странно че има оформени глава и крайници.Сякаш през първата бременност по- късно видях вече оформеното бебче, но както и да е - всичко е наред за сега!
На всички ви желая лека бременност и здрави и красиви бебета! Hug

# 220
  • До Балкана
Кърли, лекарят специално ме предупреди, че по време на бременност имунната система е отслабена и може да ми се появи бяло течение и ми препоръча да си правя промивки с тетра или лайка, но преди да правиш каквото и да било се посъветвай с лекаря обади му се и аз знам някои техники без лекарства, но не бих споделила, защото не знам дали няма да навреди на бебока. Най-добре с лекар консултация! Grinning
Добре дошла Шер, безпроблемна бремнност ти желая!  bouquet

# 221

Здравейте!  Hug

Svetla R, не мога да преценя защо толкова се притесняваш - всичко това са нормални симптоми за първите месеци. Моето съсътояние е почти същото. Колограмите ли те притесняват - че си слаба ли? - аз също съм 46 кг в момента. И при първата бременност бях толкова и до 9-тия месец качих общо 24 кг, станах 70  #Crazy. Бяха като свиня  Animal Pig. Не се притеснявай, само трябва да сме спокойни. Макар че признавам притесненията ми в момента са много повече, отколко през първата ми бременност...

Аз днес бях на лекар и какво каза доктора: според него съм в 11-та седмица, а плодът отговарял на 9-та. Каза ми, че е не притеснително. Ама нали знаете, като ти кажат така ти все си мислиш нещо лошо. Незнам... И нещо друго ме притесни. Миналата седмица бях само при акушерката на ЖК и тя ми каза, че съм в 8 седмица, тоест според нея сега трябва да съм в 9-та, а докторът казва, че съм в 11-та. Вие как си го обяснявате?  newsm78

Питах го и за феталната морфология, каза, че след две седмици ще ми даде направление. Щял да ме прати в Националния генетичен център или нещо подобно.
Направих си миналата седмица ПКК и урина - всичко е наред.

Лек ден на всички!  Hug Hug Hug

# 222
Момичета някой да се е записал на ЖК в Майчин дом -София и ако има такив апри кой те се записали?

# 223
Момичета,според вас кое е по-добре да се направи-ранен или късен БХС?
Направо съм на тръни от този БХС smile3516

# 224
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Нарцис а като мислиш че е нетона БХС-то защо ще го правиш? И аз много се колебая точно по тази причина

Не мога да разбера въпроса.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Харемче, и аз съм на тръни. Надявам се на ранната ФМ да се види дали има някакъв риск и тогава ще решавам.

Общи условия

Активация на акаунт