Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 898
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен Simple Smile Записвам се и аз да следя темата, решила съм и аз в ТК да родя, терминът ми е на 24 Октомври и все повече ме хваща страх. До сега доста се чудех за секцио, но реших  да родя нормално, но задължително с епидурална.Някой може ли да ми каже дали епидуралната се плаща при избор на екип или след това при самото раждане? И колко струва ( мисля че някой спомена 150 лв, но с новите цени как е)? Изчела съм цялата нова и стара тема ( направо сте страхотни,момичета, много помагате) и само едно не разбрах:
Значи:
Седиш си у вас и ти изтичат водите, при което:
1.Грабваш си готовият плик за родилното + сака за реанимацията и тръгваш;(да/не)
2. Звъниш на лекарят ако си с избор на екип Cryда/не)
3. Звъниш и на този който ти е следял бремеността, и му казваш че раждаш;(да/не)
4. Отиваш и на входа на ТК казваш че раждаш и си с избор на екип и оттам те поемат и те настаняват КЪДЕ?
5. Ако отидеш сама, и ти кажат, че можеш да вкараш само плика, но не и сака - ха - какво правиш и на кой оставяш сака?
6. Кога казваш че искаш ВИП стая? Преди, след или по време на раждане?   bouquet
7.А епидурална?
Общо взето ме интересува какви са стъпките точно по настаняването (аз все едно карта за море ще си взимам хехе):1. предродилна, 2.родилна,3.реанимация,4.стая. Или аз бъркам? И къде си с пликче- къде със сак?( в плика само най-необходимото, а в сака гримчета, книжки, пъзели...сещате се  newsm78 хехе И колко време се седи в болницата, ако всичко е ок?
Поздрави на всички, и съжалявам ако звуча неуко - първо ще ми е
И още нещо - може ли някоя мама да пусне линк към темата за октомврийките? Благодаря Hug

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 23:37 от marieta_zh

# 226

Седиш си у вас и ти изтичат водите, при което:
1.Грабваш си готовият плик за родилното + сака за реанимацията и тръгваш;(да/не) Взимаш душ и тръгваш,освен ако водите не са зелени
2. Звъниш на лекарят ако си с избор на екип Cryда/не) Да
3. Звъниш и на този който ти е следял бремеността, и му казваш че раждаш;(да/не)Ако  си с избор на екип,а този който е следил бременността е различен човек,звъниш на първия.
4. Отиваш и на входа на ТК казваш че раждаш и си с избор на екип и оттам те поемат и те настаняват КЪДЕ? Отиваш в 203 кабинет
5. Ако отидеш сама, и ти кажат, че можеш да вкараш само плика, но не и сака - ха - какво правиш и на кой оставяш сака?Не знам,предполагам малък сак не биха върнали
6. Кога казваш че искаш ВИП стая? Преди, след или по време на раждане?   bouquetМисля,че след
7.А епидурална?[
Общо взето ме интересува какви са стъпките точно по настаняването (аз все едно карта за море ще си взимам хехе):1. предродилна, 2.родилна,3.реанимация,4.стая. Или аз бъркам? И къде си с пликче- къде със сак?( в плика само най-необходимото, а в сака гримчета, книжки, пъзели...сещате се  newsm78 хехе И колко време се седи в болницата, ако всичко е ок? За нормално 3-4 дни,секцио 5-6

И още нещо - може ли някоя мама да пусне линк към темата за октомврийките? Благодаря Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418495.new#new

# 227
marieta_zh взимаш плика с най-необходимото, сака после ще ти го донесат, (ако отидеш с него ще отнесеш солидно конско защото все пак този сак заедно с плика е постоянно с теб в предродилна и после в родилна а от хигиенна гледна точка не е ок) звъниш на лекаря с който имаш уговорка за раждане, отиваш в ТК на втория етаж е приемната зала 203 к-т там си даваш документите, правят ти клизма, обезкосмяват ако трябва и т.н. попълваш документи или там или в предродилна зависи с какво разкритие си, после отиваш в предродилна, после родилна, после 2 часа под наблюдение чак тогава обикновено питат каква стая искаш, и после съответно ако искаш вип (реда за настаняване е следния: колкото повече си платил толкова по-голям шанс за вип стая  Money ) когато се настаниш в стаята ти носят сака, а ако няма свиждане скоро тогава се дава на охраната те не отказват да предадат багаж че даже и пари не искат (май са единствените)
Това е за нормално раждане, за секцио нещата са различни, но и зависи дали е спешно или планово.... много дълго стана за това спирам ако искаш и за секцио ще пиша
PS: Информацията не е от личен опит а от у-щето за родители в ТК и приятелка която скоро роди там
За епидурална забравих да ти пиша - преценява се от анестезиолога предполагам знаеш че не винаги може да се постави, плаща се допълнително заедно с всичко преди изписването иначе не ви изписват без потвърждение от касата че всичко е платено

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 02:22 от ladysunny

# 228
Момичета, помагайте! Трябва да си запиша час за запис на тонове при Царичкова, но когато звънна на регистратурата - 9202029, само ме прехвърлят на други телефона, на които ми казват, че не се записва при тях. Вече на незнам колко номера позвънях и само си прехвърлят топката. Направо избеснях!!! Случайно някоя от вас да знае точно на кой телефон да звънна, за да ме запишат за другата седмица? Ще съм много благодарна!  Hug

# 229
А какво се води най-необходимо???

# 230
Аз директно със сакчето отидох да раждам. Никой не ми е правил проблем, даже съвсем нормално ме питаха дали съм си взела всичко.
Колкото до момичетата, които се чудеха за избор на екип при положение че не познават никой доктор, - и аз бях така и отидох да раждам на късмет. За което не съжалявам - просто имах късмет  Laughing Ако има нещо, за което да си заслужава човек да роди в "Света София", това са лекарите!!!

# 231
  • София
Тери, за тази болница все още не съм чула за ситуация, в която някоя мама е отишла да ражда без екип и никой не и е обърнал внимание. Може и да има, но не съм чувала, за разлика от една друга болница, дето ти се навикват, ако си без екип.

marieta_zh, аз ще ти кажа как е за секцио.
Ако е планирано, документите най-вероятно ще ти ги попълнят по-рано, като ще ти направят и изследвания, както и тестове за упойки.
203-ти кабинет, клизма, оправяне документи (ако нещо не са готови), после отиваш в предродилна - вливат ти три системи, слагат ти катетър (може и в операционна след упойката), от там - в операционна, упойка, вадят бебето, зашиват те.
Бебето го носят на този, който е отвън, после и теб с количката те водят там. Не знам дали при всички го правят, но често го чувам. Даже май са си намерили друга врата за показване, че на втория етаж им били забранили от ХЕИ.
После те оставят в реанимация, а бебето го отнасят в детското.

Долу на портиера май ако е по нощите казваш кой ти е доктора - при първото ми секцио доктора беше предупредил портиера, той само ме попита кой ми е доктора и ми каза - той е дошъл, каза да отивате еди къде си.
Каза ми ако нещо имам спешно нужда - първо да звъня на него.

А, при приемането ми каза, че ми трябват джапанки, нощница и телефон. Кърпата (с която си си избърсала дупича) и дрехите, с които си отишла се дават веднага на този, с който си отишла. Ако си сама не виждам какво могат да ти кажат, ще си те приемат с багажите.
Въпросният ти сак ти трябва като те заведат в родилното, след 24 часа. Някой ще ти го донесе на другия ден, звъни на вратата и казва, че това е за еди коя си родилка. Същото е и с водата, която ти трябва за реанимация.

# 232
  • София
ina_maria, Ослеков съм го виждала да се грижи за друга пациентка, не в родилно. Видя ми се много човечен и внимателен, но не знам как е при раждане.

Моя приятелка е супер доволна от Маленов, на мен ми е правил добро впечатление при предишен престой в болницата. Д-р Войнова - анестезиолог е страхотна също (тя ми беше на секциото).

kiαrrα, и аз имам този телефон. Днес ли си звъняла? Д-Р Царичкова, която прави записите днеска много щъкаше, ядосваше се, че единия апарат много бучи, та може и да не си я улучила, ако прехвърлят на нея.
Но никога не съм звъняла, обикновено след запис си запазвам следващия час.

Много се извинявам, че разводнявам малко темата, но бих искала да споделя с вас:
Мен днес ме поизкорка малко въпросната докторка, защото записа трая само 3 минути, тя го спря и ми каза да си звънна на доктора. Написала беше долна граница на листчето, а тоновете бяха в диапазона 120-140, досега си е бил 140-160, но тя не гледа досега как е било. Звъннах на доктора, той си беше в болницата, каза ми, че не вижда нищо обезпокоително, обаче аз взех леко да се притеснявам. Нали трябва да са от 120 до 160? Бебо според мен спеше, защото по принцип като легна там и почва да се мърдучка, но този път беше кротък (то за 3 минути кое по напред).
Следя си за движения и за контракции (имам подготвителни), но нищо друго не се сещам. Вие как бихте постъпили?

# 233
  • София
kiαrrα когато съм ходила на тонове, а и мои близки приятелки, никога не сме си записвали час, аз и не знам да се записва час предварително... просто отиваш там, сядаш и си чакаш реда.
ако отидеш по -рано, можеш да минеш и по-бързо, макар че понякога не е имало и тази закономерност- отивала съм по към обед и съм минавала за 10 минутки само Peace
ДесиХ2 имах едно пликче с мен- шишенце минервална вода половинка, джапанки, кърпа, сухи кърпички едно пакетче, мокри едно пакетче... и май е това. всичко останало мъжа ми ми го донесе, включително понеже се оказа че родих секцио, ми донесе и сок от зел. ябълка и водичка Peace

# 234
  • София
Вие как бихте постъпили?
бети, бих теглила една на царичкина, понякога от бързане не ги доглежда нещата....
не е критика към нея, но реално така стоят нещата, като висят 20 бременни отпред и чакат, няма как да не претупа някоя мама....
според мен си следи контракциите и движението на бебо и това е...за 3 минути какво по-напред да стане не знам и аз Rolling Eyes

# 235
  • София
Сънчо,  веднъж пак така бяха изюркали едно момиче от отчетните точно по същият начин, беше се притеснила доста, но доктора слезе и и каза, че всичко е наред. Така, че спокойно щом доктора е казал значи всичко е наред  Peace

# 236
Сънчо, при мен винаги са 130, и мисля, че си е нормално. Не смятам, че има от какво да се притесняваш. А моята докторка излиза отпуска, и ми казаха в понеделник да ида на тонове в ТК и те да решават какво да ме правят, т.е. дали съм преносила достатъчно и да ме оставят в болница или пък да си се прибирам. Само дето не знам къде точно трябва да отида, предполагам не е там където приемат за раждане  newsm78 То мн се радвам ако родя до тогава и не ми се налага, ама...

# 237
  • София
Мерси много, че ме успокоявате.
Цвети, имат един кабинет, в който преглеждат бременни, които са отишли до болницата по спешност.
Може да попиташ портиера, че не съм сигурна 103 ли беше, 104- ли?

Иначе тоновете ги записват в 106-ти кабинет - първия или втория кабинет от дясната страна след входа на болницата.
Само дето вече си ги плащаш на регистратурата - 10 лева е записа.
Може и д-р Царичкова да я попиташ какво следва като преносваш. Тя е в 106-ти.

# 238
Тонове вече се следята само с ЧАС предварително взет пот регистратурата.Това е отскоро.
103-ти е спешен кабине за всички,а 203 за родилки.

# 239
  • София
Тонове вече се следята само с ЧАС предварително взет пот регистратурата.Това е отскоро.
брех това ме изненада, но пък е по-добре от гледна точка на висенето
а защо се плаща.... аз не съм плащала нито лев. но пък бях там на ЖК.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт