Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 965
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 270
Ами избора на екип включва лекаря и анестезиолога,с който работи
акушерката е май тази,която е на смяна.Обаче май можеш да
имаш уговорка с акушерка,ако искаш някоя определена.
Ако си избереш само лекар цената пак е същата,както за
екип,защото избираш лекар-избираш екипа му.

# 271
Избор на екип означава да избереш лекар,който си работи с определени хора/анестезиолог,втори лекар/.Акушерката ,според мен,е тази,която е на смяна.Реално трябва да се казва ИЗБОР НА ЛЕКАР,а покрай този избор се включват и хората от екипа му.
Аз само не разбрах епидуралната плаща ли се отделно или не?

# 272
Понеже знам, че преди не се плащаше, нарочно се загледах, но я нямаше в смисъка, което ме навежда на мисълта, че пак си е безплатна. Но ... дали се възползва някой от нея, особенно без избор на екип  Rolling Eyes

# 273
Епидуралната май беше 150 лв., но в новите цени са махнали избор на акушерка  Sad а преди имаше, ние няма да плащаме за избор на екип, а за акушерка и ми се искаше да е с документ ама явно не става...

# 274
  • София
Здравейте, мами, след като изчетох много подробно и двете теми реших и аз да се включа. Сега съм в 36г.с. обаче бебка напира да излиза и ходих онази вечер до ТК но доктора който ме прегледа ми изписа хапчета за спиране на контракциите и каза да чакам още две седмици.Да обаче  хапчетата не помагат и аз вчера пак се върнах, акушерката която ме прие ми каза  че ще раждам, но този път докторката която беше на смяна каза че нямало да е сега а другата седмица. Въпроса ми е при положение че съм с болки и контракции редно ли е да ме връщат два пъти вместо да ме приемат да рода и  на някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо и какво правихте?

# 275
здравей,мила!!!Контракциите истински ли са или от подготвителните?Аз доколкото знам(от про4етеното от други мами)ако не си със 5 6 см разкритие и контракции на 5 мин. те връщат.

# 276
Здравейте мами!
Едно въпросче, ако си ходиш редовно при някой лекар не може ли да се уговориш с него и да му звъннеш и да си платиш на него и той да си събере екипа. Мисля, че така е по-добре. Така и двете страни ще са доволни, че от сумата за избор на екип едва ли самия лекар получава много?

# 277
blondorkata, на колко време са контракциите, гледаха ли те за разкритие?

# 278
  • София
На 7-8 мин са но разкритие нямам

# 279
Ами то е същото в смисъл пак ще платиш избор на екип,само дето
ще му ги дадеш на ръка на лекаря си.Аз така направих-дадох ги
на него а не на каса.

# 280
ми да Simple Smile А има ли такова нещо, че хората с избран екип имат предимство за настаняване във ВИП стаи?

# 281
  • София
Епидуралната май беше 150 лв., но в новите цени са махнали избор на акушерка  Sad а преди имаше, ние няма да плащаме за избор на екип, а за акушерка и ми се искаше да е с документ ама явно не става...
Как така няма вече избор на акушерка?
В смисъл,че няма такава услуга вече или е безплатна?

# 282
  • София
blondorkata, не съм много наясно с нормалното раждане, но при положение, че нямаш разкритие не виждам за какво да те задържат. Там ще ти е по-некомфортно, отколкото в къщи.
И аз съм с контракции, къде болезнени, къде не, къде редовни или не, доктора ми ме видя в събота и нямах никакво разкритие. Но аз съм за секцио.

Simbioza, по-скоро първото. Или по-скоро си плащаш за екип, който си включва и акушерката.
Не ми се вярва нещо, от което са взимали пари да го направят безплатно.

А знаете ли кога дават документа, в който казват кога е изписано бебето (за татковото майчинство иде реч). На изписването ли?

# 283
  • София
blondorkata, не съм много наясно с нормалното раждане, но при положение, че нямаш разкритие не виждам за какво да те задържат. Там ще ти е по-некомфортно, отколкото в къщи.
И аз съм с контракции, къде болезнени, къде не, къде редовни или не, доктора ми ме видя в събота и нямах никакво разкритие. Но аз съм за секцио.

Simbioza, по-скоро първото. Или по-скоро си плащаш за екип, който си включва и акушерката.
Не ми се вярва нещо, от което са взимали пари да го направят безплатно.

А знаете ли кога дават документа, в който казват кога е изписано бебето (за татковото майчинство иде реч). На изписването ли?

Така е,права си!Но защо обвързват едното с другото?
За пустите пари!

# 284
Избора на лекар го направиха именно с цел,да не се дават пари под масата.Тоест,ако вашия лекар не е на смяна,когато дойде време за раждане,няма как да дойде и да ви води раждането,без а платите после избор на екип.Или раждате при дежурния или плащате избора.Не виждам как ще стане хем да ви изражда избран лекар,хем да не платите на касата.
Единствено виждам вртаичка да се роди при избрах лекар,без да се плаща избор на екип,ако е секцио по медицински причини и лекаря някак успее да го вмъкне с своя смяна,защото се планира ,все пак.Макар,че датите ги дава Григорова и следят нещата.
избор на акушерка може да е имало отдавна,но поне тази година,откакто следя нещата покрай болницата,никъде не съм видяла да има такава опция-при старите или нови цени.
И да,жените с Избор на Екип ,имат предимство в настаняването във Вип стаи и ползването на другите услуги.
Блондорка,щом си на 7-8 мин. и няма разкритие,няма да те вземат.Така може да караш няколко дни,докато започне родов процес.Според мен е редно да ходиш да те наблюдават,обаче,не знам.Дано всичко е наред и родиш скоро. Hug

Общи условия

Активация на акаунт