Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 968
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Благодаря ви момичета и аз така мисля че ще си карам няколко дни дано по-скоро мине всичко

# 286
Какво се разбира под избор на екип - лекар, акушерка и анестезиолог или само Лекар.

Чудя се ако се уговориш с лекар само дали е друга цената

Ами лекарката, при която аз ще раждам ми каза, че вече избор на екип е лекар, анестезиолог и акушерка. Затова и цената вече била по-голяма. Поне тя това ми обясни, когато я попитах. Аз лично няма да избирам акушерка и анестезиолог, ще се доверя на нейната преценка, нека тя да избере хората с които и е добре да работи, и без това нямам наблудения, така че...

# 287
Сънчо, днес докато бях на тонове, точно за бащинството видях Simple Smile Дава се в кабинет 104 (пише си на него) и се дава м/у 13-15ч само в делничен ден след изписването на бебето. Но мен ако питаш, докато си там е добре някой да мине да пита какви документи са нужни, за да не пропусне нещо  Peace
А за епидурална, не знам някога въобще да се е плащало. Знам по другите болници, че беше 100лв, сега в Шейново е 300лв, а в МД май си е 100лв.

# 288
Момичета, знаете ли д-р Панова с коя акушерка работи в екипа си и с кой анестезиолог? Нали вече в цената за избор на екип и те се включват.

# 289
Момичета, знаете ли д-р Панова с коя акушерка работи в екипа си и с кой анестезиолог? Нали вече в цената за избор на екип и те се включват.
  При моето секцио беше с д-р Стоянов - магьосник !!!  Grinning Мога само да ти пожелая да ти се падне (или да си го избереш) пак той.  Peace

# 290
Ей,мами не забравяйте да си гледате хубаво датите на болничния
от болницата,защото масово ги бъркат и после е голямо разкарване! Simple Smile

# 291
Малко не е по темата но е важно!

# 292
Аз бих казала не само датите, а въобще всички данни, от ЕГН-то до името на фирмата работодател. На мен ми бяха объркали ЕГН-то предния път. Добре, че в НОИ не се заядоха и го поправиха на място. Прочетете всичко внимателно, да не ви се налага да ходите пак  Peace

# 293
Сънчо, днес докато бях на тонове, точно за бащинството видях Simple Smile Дава се в кабинет 104 (пише си на него) и се дава м/у 13-15ч само в делничен ден след изписването на бебето. Но мен ако питаш, докато си там е добре някой да мине да пита какви документи са нужни, за да не пропусне нещо  Peace
А за епидурална, не знам някога въобще да се е плащало. Знам по другите болници, че беше 100лв, сега в Шейново е 300лв, а в МД май си е 100лв.
как въобще да не се е плащало какво искаш да кажеш много се интересувам от епидурална без избор на екип така че който знае и за цената моля да пише

# 294
Ами така, не се плаща - безплатна е. Друг е въпроса, че ако си поискаш ще ти извадят от 1000 кладенеца вода за да ти откажат. Поне аз не знам за случай без избор на екип и да са сложили епидурална. И то предполагам, точно защото е безплатна. Дори си помислих, че сега вече може би се плаща, е да, ама не, никъде нямаше епидурална.

# 295
Здравейте мами, ето малко прясно инфо от мен.
Родих на 07.08.09 с избор на лекар при доктор Ташков.
Първо уникален човек, много добър специалист и го препоръчвам с 2 ръце.
За да ви приемат са ви необходими като за начало, кърпа, тоалетни принадлежности тоалетна хартия и вода. Другите неща таткото може да ви ги донесе като идва да види бебето. Нощница ви дават от там първо от тези сините еднократните, а след раждането ви дават нормална като си поискате.
Аз отидох със изтекли води и с разкритие 2.5 см. Обадихме се на доктора да дойде чак когато разкритието стана 5 см. Аз се бях разбрала с него без упойка и само ако много заболи тогава да слага, докато го чаках обаче си поисках обезболяващи че не издържах (явно ми е малък прака на търпимост). Не пожелаха да ми бият упойка преди да е дошъл доктора. Имайте предвид, че се бие упойка чак на 7-8 см разкритие. При мен се оказа че са ме излъгъли и не са ми били упойка ами само коктейл от обезболяващи и са карали на психическа нагласа.
Дежурния екип който беше на смяна много ми помогнаха. Само запомних, че акушерката се казва Нели а другата е Соня.. невероятни жени, които деня преди изписването дойдоха горе до отделението да ме видят как съм. Е такова нещо не съм очаквала, без да ги познавам и с мисълта, че ги измъчих на раждането. Просто се радвам, че има още такива хора.
Доктора идваше всеки ден да ме види как съм. Преди да ни изпишат дойде и ми каза всичко което е необходимо за след раждането, как да се пазя и т.н
Една седмица преди раждането бях на тест за алергии при анестезиолога Д-р Стоянов, наистина страхотен лекар. Абе аз май не мога да се оплача от никой от лекарите в родилното.
Като цяло всички са много мили, държат се със всички като с равни независимо дали си платил избор на лекар или не. На всеки обясняват какво да прави.
След като родите ви питат дали таткото иска да види бебето и ако е навън му го показват. Аз понеже родих сутринта и беше спокойно даже и мен ме сложиха на вратата да си поговорим.
След раждането ви питат в каква стая искате да бъдете.
за двоен вип цената е 40 лв. Стаите са хубави и се ползва тоалетната със другата стая. (изключваме само мекото легло, убийствено е да лежиш на такова легло, мен повече ме болеше от него отколкото от раждането)
Стаята се плаща преди изписването на касата на болницата и се издава фактура. Аз платих избор на лекар 500 лв някъде към края на юли, защото доктора ме предупреди че увеличават цените и ако искам да платя по малко да го направя по рано. След това не са ми искали да доплащам нищо.
За нормално раждане ти искат 1 пакет памперси 24 броя и кърпички. При мен мацката беше със секцио и на нея пак и взеха само 1 пакет. Нещо не мога да ги разбера кога колко взимат.
Единственото от което мога да се оплача са някои от акушерките в отделението. Имаше 2 смени дето не обръщаха никакво внимание на бебето и бая ги тормозеха. Случвало ми се е след тоалет на бебо да не мога да го успокоя.
Отделно за нормално раждалите имате тоалет 2 пъти на ден. Те сами ви викат, но мързеливата смяна не ти правят тоалет ако не си поискаш
За записа на тоновете е важно, Д-р Царичкова ги прави. Взимаш си талонче на регистратурата с дата и час кога да ходиш. Без него  не те приемат. Сега преди прегледа се плаща на касата 10 лв.  при регистратурата записа и после с касовата бележка се отива при нея.
Ох май много объркано го написах, но просто е голяма каша в главата ми. Извинявайте ако съм прекалила с подробностите, но сега след като всичко мина съм с 2 ръце за раждане в Тина Киркова. Не бих избрала друга болница.
Само да ви кажа, че раждането е най лесната част и минава много бързо, трудното предстои после с гледането на бебо.
Така че мацки не мислете толкова за раждането, а мислете за това как ще се гледате след това с вашите рожби.
На всички леко раждане и успех Simple Smile

# 296
   Добре си го казала !  Hug
   Само искам да кажа, че поради изключително трудните ми за намиране вени, се срещнах и с 3-мата анастезеолози (след като тъпата старша в патологията ме направи на решето  Crazy ) - освен Стоянов, и Недялков, и Войнова. Всички са много мили, учтиви и страхотни специалисти.  Peace Даже се майтапихме с Войнова, че името хич не и подхожда.  Wink Но Стоянов, Стоянов....  Heart Eyes не само аз, нито едно от  момичетата в реанимацията, раждали при него, нито една не се оплака от главоболие след секциото. Ако някога раждам втори път, бих искала да съм пак при същия екип.  Simple Smile

# 297
Глупи много добре си го описала, благодаря и много да те радва рожбата  и да ти е жива и здрава  bouquet

# 298
  • София
Глупи - честито ти бебче! Много да те радва и бързо да влезете в ритъм!
Разказа ти е съвсем разбираем!!! Много благодаря, че отдели време и сподели  bouquet

Само исках д ате питам - от началото на бремеността ли си при д-р Ташков? или в последствие отиде и се уговори с него?

# 299
Браво Глупи,благодаря ти за описанието и на мен ми предстой раждане при Ташков страхотен човек преди всичко.Да ти е живо и здраво бебенцето.Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт