Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 114
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 705
той да не спи в болницата март месец, явно му станахме много мамите Simple Smile Joy

# 706
Искам да пожелая успех на всички момичета,живи и здрави бебчета,ако имате въпроси,с удоволствие бих отговорила. Peace

# 707
Alexal къде роди, при кого, доволна ли си.За инфекцията какво ще кажеш?
А и най важното - честито бебче Hug

# 708
Здравейте момичета,
Терминът ми е следващата седмица и ще плащам за избор на доктор в ТК. При доктора, който съм избрала, знам от познати, че се плаща след раждането. Оня ден го попитах за всеки случай и той ми каза "плаща се преди раждането" защото ако си с избор на екип при приемането в болницата им трябвал номера на фактурата, за да го впишат в някакви документи. На мен обаче ми се струва нелогично да се дават пари (и то не малко) за нещо, което не е ясно как точно ще се случи (например ако докторът не може да дойде?).
Моля мамите, които са родили съвсем скоро в ТК с избор на доктор да споделят те кога са платили и да кажат знаят ли нещо за задължително предварително плащане - да не би да е някакво ново изискване на болницата?

# 709
Благодаря много!На предната страница,написах Wink,че съм родила съвесм скоро в Тина Киркова,моето бебче не е било на антибиотици,а и на момичетата около мен -също!Мисля,че инфекция може да има във всяка болница,аз лично не съм забелязала да има много бебчета на антибиотици!Наистина педиатрите не са най-любезните,но смятам че си вършат работата. PeaceПри мен всичко премина чудесно,не съм имала никакви проблеми,изписаха ни на 4 ден.

# 710
Благодаря много!На предната страница,написах Wink,че съм родила съвесм скоро в Тина Киркова,моето бебче не е било на антибиотици,а и на момичетата около мен -също!Мисля,че инфекция може да има във всяка болница,аз лично не съм забелязала да има много бебчета на антибиотици!Наистина педиатрите не са най-любезните,но смятам че си вършат работата. PeaceПри мен всичко премина чудесно,не съм имала никакви проблеми,изписаха ни на 4 ден.

утре или в събота ще мога да ви разкажа повече за инфекциите в болницата не са опасни но са неприатни .

# 711
  • София
Маги, моят съвет е да платиш след като родиш, живот и здраве! Hug
 Никой не може да предположи как ще мине, дали лекарят ти няма да е на др. край на страната в този момент.....
а и в крайна сметка- плащаш за свършена работа
Леко раждане и късмет! Hug

# 712
Момичета, първото си дете го родих в ТК, и тогава не бях с избор на лекар, защото думите на тогавашния директор на Тк Методи Янков бяха следните." Всички колеги са добри професионалисти, когато се плаща за избор на лекар, това значи че този лекар, нетрябва да напуска София, нетрябва да е в състояние което да му попречи да изпълнява задължениета си на лекар, докато не роди жената която е платила за него"

И е логично, реално се плаща за да е на разположение около датата на термина ти. Вярно е, винаги може да има някаква причина която да го въпрепядства, но тя трябва да е прекалено сериозна. Ако си платиш за избор на лекар и стане така че този лекар не те изражда, е логично да си искаш парите обратно. А според мен е и законово и доказуемо.

Сега мисля да раждам с избор на лекар пак в ТК. Просто за да ми е по-спокойно на мен самата. Въпрос на личен избор. Но смисъла на избор на лекар според мен е точно това - този лекар се ангажира с теб

# 713
  • София
magi1111 , естествено, че изборът на лекар се плаща преди раждането. Как иначе да ангажират конкретен доктор? Плащаш и вече се знае, че той трябва да е на разположение. Това е напълно регламентирано и законно. А след раждането се плаща престоят - в зависимост от дните и от стаята, в която си била.

# 714
  • София
Обикновено се плаща преди раждането - преди даваха и едно картонче с номер, което да носиш с другите документи като постъпваш.
По-важно е да говориш лично с лекаря, който си избрал - да държиш връзка с него. Ако раждането започне няколко седмици преди термин никой няма да те върне без фактура или картонче, но ще се обадиш на лекаря, който си избрал и той ще дойде. За плащането после няма да те изпуснат. Wink

# 715
Момичета, благодаря за коментарите,
днес платихме. Копие от фактурата трябва да се представи заедно с останалите документи при постъпването за раждане. Това с предварителното плащане обаче продължава да ми се струва нелогично. Все едно да си вземеш час за зъболекар и да отидеш да му платиш предварително. Все пак става въпрос за работа с хора; докторите не са машини и затова не биха могли да се ангажират предварително на 100%. Нормално би било да се подписва някакво споразумение, че избираш да раждаш при еди-кой-си екип и болницата е длъжна да го осигури, за което пациентът да плати. Но това е проблем на организацията на болницата, а не е хрумване на доктора, за който съм с впечатления, че е изключително коректен. Както и да е...
Вече мисля само за раждането и се надявам всичко да мине добре  Praynig

# 716
Цитат
докторите не са машини и затова не биха могли да се ангажират предварително на 100%
  Точно поради тази причина,лекарят,който си бях избрала,не ми поиска никакви предварителни пари.
  Нищо не е било случайно!
  В край на краищата раждах при дежурния екип на болницата,защото избрания от мен лекар не можа да дойде. Peace

# 717
magi1111 , кой лекар избрахте ако не е тайна?

# 718
  • София
А ако лекарят не дойде поради някаква причина, връщат ли ти парите?  newsm78

# 719
А ако лекарят не дойде поради някаква причина, връщат ли ти парите?  newsm78
  Логично е да ти върнат.
  Но по-добре задай този въпрос на лекаря си или в касата на болницата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт