Как приготвяте зимнина?

  • 179 089
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • Стара Загора
  • Мнения: 538
А краставички, без да се стерилизират ги правя все едно, че ще ги стерилизирам - по рецептата, по която си приготвям стерилизираните - на 1 компотен буркан слагам по 1 с. лъжица сол и захар, 5 с. лъжици оцет, резенче лук, 4-5 зърна черен пипер, малко сух копър, 1 каф. лъжичка синапено семе и ако не ги заварявам, добавям и по 2 аспирина, заливам с вряла вода, затварям и веднага обръщам с капачката надолу. Така ги оставям няколко часа - докато изстинат напълно. След това 4-5 дни сутрин и вечер разклащам хубаво бурканите, за да се стопят напълно захарта, солта и аспирините и прибирам на тъмно.

# 256
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Здравейте момичета. Някоя от вас знае ли рецептата за лютеница със сурови червени чушки.Преди години майката на моя приятелка я правеше и съм запомнила ,че беше много вкусна с прекрасен чевен цвят. За съжаление изгубихме връзка и няма как да разбера рецептата , а и никъде не съм я срещала.

# 257
  • Мнения: 952
някой направи ли вече лютеница?
аз ще се занимавам с това събота и неделя.... Wink


Лютеницата я направихме преди две седмици. Имахме страхотни чушки тази година. За три дни около сто килограма изпекохме. Фризера е зареден, бурканите с лютеница и мариновани чушки вече са в мазето.

Този уикенд съм планувала сладко и компот от сини сливи да направим.

veni-vidi  - една година помня, че правихме лютеница с чушки, които попарихме с вряла вода и след това белихме. Ползвахме май същата рецепта, освен да питам майка дали си спомня как сме я приготвили.

# 258
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 777
Лютеницата я направихме преди две седмици. Имахме страхотни чушки тази година. За три дни около сто килограма изпекохме. Фризера е зареден, бурканите с лютеница и мариновани чушки вече са в мазето.

Това се нарича висока производителност. Браво Peace

# 259
  • София
  • Мнения: 5 738
Момичета, а от къде мога да си купя буркани различни големини?

# 260
  • София
  • Мнения: 1 231
Буркани има на пазарите,има и по някой по малки магазини,виж и на борсата,Все пак зависи и от кой град си.Аз съм от София и има на доста места.А и честно да ти кажа,във всеки един ресторант купуват буркани и после ги хвърлят.Ако имаш познат който да работи в такова заведение,помоли го да ти ги дава  Peace .

# 261
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
А доматено пюре може ли да се прави в домашни условия?
Правихме кетчуп скоро и все си мисля за пюре, консервираните домати са ми много "чорбаливи"
В повечето рецепти все се чака да изври водата на доматите, а с пюре бих спестила време.....предполагам.

# 262
  • София
  • Мнения: 1 231
Ми няма как пак ще вариш,иначе няма как да махнеш водата.Аз правя и пюре за зимата.Или по точно за чушки с доматен сос.Правиш си мляни домати ма гледай да няма люспи(значи доматите да са белени)и сгъстяваш.Можеш на котлона или в по дълбока тава и в печката.

# 263
  • София
  • Мнения: 5 738
Буркани има на пазарите,има и по някой по малки магазини,виж и на борсата,Все пак зависи и от кой град си.Аз съм от София и има на доста места.А и честно да ти кажа,във всеки един ресторант купуват буркани и после ги хвърлят.Ако имаш познат който да работи в такова заведение,помоли го да ти ги дава  Peace .
От София съм. А сега ако ме светнеш и от коя борса, цена няма да имаш. За първи път ще правя зимнина, но мъжът ми се е влюбил в някаква трушия и сега зор да му направя няколко буркана.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 14:16 от tzvety26

# 264
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
Ми няма как пак ще вариш,иначе няма как да махнеш водата.Аз правя и пюре за зимата.Или по точно за чушки с доматен сос.Правиш си мляни домати ма гледай да няма люспи(значи доматите да са белени)и сгъстяваш.Можеш на котлона или в по дълбока тава и в печката.

Благодаря, ще пробвам с малко количество.
А сол, подправки слагат ли се? Или нещо друго...

# 265
  • Под звездите
  • Мнения: 1 419
Момичета може ли да ми дадете рецепта за люти чушки  в буркани без варене и чушките да не са печени.

# 266
  • София
  • Мнения: 1 231
Борсата е Дружба  Hug Но виж и по пазарите има бабки питай,при нас продават и на баничарницата  Peace

За доматеното Пюре-да слага се малко сол ма след като поизври водата и малко захар,за да убие киселината на домата.Само че пропорции в зависимост от количеството домати.

За лютите чушки-измиваш чушките,режеш дръжките,редиш,слагаш 1 л.сол,кромид лук,копър(цвят),оцет до резката на буркан(ма долната)1к.лъцичка захар,черен пипер на зърна(3- 4 на брой),можеш и бахар.Вода до горната резка на буркана.Затваряш и обръщаш.От време на време разклащаш буркана така няколко дни.И после на студено.Аз така ги правя.

# 267
  • София
  • Мнения: 5 738
Диди, сегаа ако ми кажеш, че имаш в предвид борсата на Слатина направо...  bouquet

# 268
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами едно време си беше Булгарплод,сега незнам как се води  newsm78 Знам че има тролей дотам и е последната спирка.Честно ходя с кола до там,че купувам меко казано промишлени количества. Joy и не го познавам много района там.

# 269
  • София
  • Мнения: 5 738
Ами едно време си беше Булгарплод,сега незнам как се води  newsm78 Знам че има тролей дотам и е последната спирка.Честно ходя с кола до там,че купувам меко казано промишлени количества. Joy и не го познавам много района там.
Именно. Знам я къде е. Утре сутринта ще отскоча. Благодаря ти още веднъж!  Hug

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 14:56 от tzvety26

Общи условия

Активация на акаунт