Как приготвяте зимнина?

  • 179 091
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5
Аз приготвям бамя и кисели краставички за зимата с Доктор Йоткер-сладко кисел и стават разкошни   Simple Smile . Много бързо и лесно е за тези които нямат много време .

# 76
  • Мнения: 108
Аз приготвям компоти (вишни, кайсии, праскови и дюли), направих и сладко от череши. Всичко друго тъпча във фризера - чушки печени и обелени, зелен боб бланширан, череши или вишни без костилки, лозови листа, моркови нарязани на кубчета. Имам от зимата тиква настъргана - за тиквеник. Много обичаме кисели краставички, но само както майка ми ги прави - хрупкави и да не сладнят. Навих се да пробвам студената лютеница на ива - по наесен обаче.

# 77
  • София
  • Мнения: 19 555
Черешовката, вишновката и всичко което завършва на "-ката", включая от ягоди, боровинки, къпини, че даже и черница я затваряме в шишета след като прибавим ракията.

Как точно се прави вишновка, много искам да си направя  Simple Smile
Може ли обаче рецепта стъпка по стъпка като за лаици, моля  Praynig

# 78
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 508
Някой знае ли къде мога да намеря фиксовете за сладка на д-р Йоткер, че нещо не ги откривам никъде. Да не би да са спрели вноса им?

# 79
  • Мнения: 5 001
Черешовката, вишновката и всичко което завършва на "-ката", включая от ягоди, боровинки, къпини, че даже и черница я затваряме в шишета след като прибавим ракията.

Как точно се прави вишновка, много искам да си направя  Simple Smile
Може ли обаче рецепта стъпка по стъпка като за лаици, моля  Praynig
Измивам вишните.Оставям ги да изсъхнат и редя в големи буркани или шишета.Ред плод,ред захар.Завършвам със захар.Оставям на сянка да си пуснат сока за около седмица.После наливам водка или ракия и пак оставям за да се стопи захарта напълно.Прецеждам и наливам вишновката в сухи шишета и е готово.
Пияните вишни изяждаме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 80
  • София
  • Мнения: 19 555
TheNMaster, благодаря  Hug
А нещо количества ориентировъчни?

# 81
  • Мнения: 539
САЛАТА"ЗРЯЛ БОБ"

1 кг. сварен зрял боб
Маринатата:
1/2 литър олио;
1/2 литър оцет с бахар,даф. лист,,черен пипер.

1 кг. моркови на кубчета ,врат 15 минути в маринатата;
2-3 кг.пипер/червен ,може и зелен/,който се слага след морковите до смяна на цвета.
Изстиват ,след което се прибавят към боба.
Прибавят се към сместа 2 буркана кисели краставички,изцедени от сока,сварен грах по желание,2 бурканчета лютеница,100 гр сол и 100гр. захар.

Бурканите се стерилизират 30- 40 мин. Peace

# 82
  • Мнения: 35
Аз приготвям компоти (вишни, кайсии, праскови и дюли), направих и сладко от череши. Всичко друго тъпча във фризера - чушки печени и обелени, зелен боб бланширан, череши или вишни без костилки, лозови листа, моркови нарязани на кубчета. Имам от зимата тиква настъргана - за тиквеник. Много обичаме кисели краставички, но само както майка ми ги прави - хрупкави и да не сладнят. Навих се да пробвам студената лютеница на ива - по наесен обаче.
Може ли рецептата за киселите краставички-хрупкави и да не сладнят

# 83
  • Мнения: 115
Тази година менюто ще е :
- Кисели краставички ( един бидон  Mr. Green) с Доктор Йоткер
- Консерва домат
- Печени , небелени червени чушки във фризера
- сладко от ябълки и круши ( пак с Йоткер)
Успех и не се престаравайте много....  Whistling

# 84
  • Мнения: 108
[Може ли рецептата за киселите краставички-хрупкави и да не сладнят

Кисели краставички
На дъното на всеки буркан се слага 1-2 резанчета червн лук, стрък или съцветие копър, скилидка чесън, 1-2 зърна бахар , 5-6 зърна чер пипер, 1 равна чаена лъжица сол, 1/2 ч.л. захар. Нарждат се краставичките. Налива се оцет до долното ръбче на буркана (бурканите са компотени - така на око го прави майка ми, а иначе се равнява на 1 кафейна чаша).  Долива се вода и бурканите се стерилизират 5 минути.

# 85
  • София
  • Мнения: 12 579
Никога не съм правила зимнина, обаче страшно ми липсваше вкусът на домашните мляни домати без люспи и семки. Затова тази година реших кардинално проблема. Поръчах си на една позната на село да ми направи тя буркани - аз само ще си ги платя и ще си ги донеса  Mr. Green

# 86
  • Лондон
  • Мнения: 408
За по лесно ,в компота слагам захарта с чашка от кафе.Пълна до горе е 5 лъжици ,а по не пълна 4- лъжици.Зависи от плода.






# 87
  • Видин
  • Мнения: 31
Бабини чушки.                                                                                                                                     6кг.- червени месести чушки                                                         
700гр.-моркови
18бр.-аспирин
1/2л.-олио
1/2л.-оцет
1ч.ч-захар
сол на вкус
магданоз на вкус

Чушките ги пека и ги беля.Нарязвам ги на пърченца.Морковите марязвам на кръгчета.Всико поставям в тенджера да престои 12 часа и го слагам в буркани след това.
Дано ви харесат ние ги харесваме много.


Ето и още една рецепта за любителите на лютичко.

Шипка люта

2.5кг.-леко пецкана шипка
1 1/2ч. млечна захар
1 ч.млечна олио
1/2 ч.млечна сол
1 1/2 бутилка оцет
1 кг.моркови
1- зелка
20 бр.аспирин
магданоз

Пецканата шипка,морковите нарязани на кръгчета,зелето на лентички и всичко друго се слага в по голяма тенджера.Престоява така 24 часа като отвреме на време се промешва.Сипва се в малки бурканчета с винтова капачка.

Да ви е сладко.  chef

# 88
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 237
мариновани краставички в буркан
на дъното на всеки буркан се слага малко нарязан лук,4-5 зрънца чер пипер,копър,5 с.л.оцет,1 с.л.сол,1 ч.л.захар,щипка синап.
нареждат е краставичките,долива е вода до ръба на буркана.бурканите са компотени.стерилизират се 5-7 минути.

# 89
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Лютеница по студен начин

Рецептата е много сполучлива. Преди 2-3 год. един колега донесе в службата едно бурканче лютеница по тази рецепта. На всички много ни хареса. Оттогава лютеница приготвям само по този начин. Отървах се от досадното бъркане и висене до огъня.
Продукти:
5 кг червени капии – печени, обелени
2, 5 кг патладжан – печен-обелен (трябва да престои една нощ)
2, 5 кг моркови – сварени
1 пакетче смлян черен пипер
1 – 1, 5 компотен буркан готово доматено пюре
1/2 ч. ч счукан чесън (може и по-малко)
1/2 л сгорещено олио
сол около 50 г

Приготвяне:
Така подготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се, посоляват се . Прибавя се чер. пипер, пюрето, чесънът и олиото. Напълват се бурканчетата и се стерилизират 30 мин.


Записвам се и като стане червената капия ще я направя.Мерси за рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт