Как приготвяте зимнина?

• 179 035
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
И при мен бурканите свършиха,но си намерих за по 0,25 лв и за по 0,30 лв,та сега ще купувам.Иначе направих и страхотно сладко от боровинки  Mr. Green,сега чакам червения пипер.

# 226
  • София /Абсурдистан
Значи ги париш за 2 3 минути само да си сменят цвета.Изваждаш,леко да изстинат за да не си гориш ръцете.Редиш ги в буркани и във водата дето си ги варила слагаш сол и заливаш чушките в бурканите.Затваряш и вариш ма поне 20 минути.Обадих се да питам мама за точните пропорции затова се забавих да ти отговоря.Но нито чушките са чушки сега,нито капачките и се притеснявам да не бомбандират бурканите ти.После язък ти за труда.
Благодаря   bouquet Ще пробвам да ги направя така.

# 227
  • Разпиляна във въображението
Какъв оцет се слага на лютите чушлета Embarassed

# 228
  • София /Абсурдистан
Какъв оцет се слага на лютите чушлета Embarassed
Аз сложих обикновен, винен оцет.

# 229
  • София
Най добрия оцет е ябълковия.Има един на Винпром Велико Търново.Доста е кисел,в бяло шише е,аз лично с него нямам бомбажи.Иначе няма значение ма за туршии винаги на ябълковия налитам. Hug

# 230
  • Разпиляна във въображението
Много ми се иска да направя салата "Ропотамо" но е голяма врътня. Може ли да споделите колко буркана излизат от една доза?

# 231
Да ви питам  Mr. Green :
1.кога се прави царска туршия?
2.В царската туршия на "есе" има едно зелено хрупкаво нещо,дето мъж ми много го харесва,ама не го знаем какво е.Някой да има идея?ЕДно такова е кръгло и леко мъхесто  newsm78 .
3.Ако може и една рецептичка,че ще ми е за първи път  Hug

# 232
Някой може ли да каже от къде във Варна мога да купя боровинки и колко горе долу струват.

# 233
  • Варна
На пазара на Чаталджа съм виждала по 10 лв. кг.
Аз също исках Rolling Eyes да си купя, но като видях цената и  #Crazy

# 234
  • Кьолн
И аз се интересувам от салата Ропотамо. Горе долу колко бурканчета излизат. Решила съм тази година да направя. Дано в къщи да я харесат.

# 235
  • София
Да ви питам  Mr. Green :
1.кога се прави царска туршия?
2.В царската туршия на "есе" има едно зелено хрупкаво нещо,дето мъж ми много го харесва,ама не го знаем какво е.Някой да има идея?ЕДно такова е кръгло и леко мъхесто  newsm78 .
3.Ако може и една рецептичка,че ще ми е за първи път  Hug

1. Прави се когато излезе карфиолът на пазара и камбите. Т.е в края на септември.

Зелено и мъхесто не знам да се слага- зеленото в тази туршия е целината т.е листата й

# 236
Ами моя мъж твърди че са зелени бадеми,ама къде ще ги намеря  newsm78,пък и аз не съм обедена че е това.

Иначе вчера правих сироп от грозде и стана.
Ако някой може да ми каже и за нектар от праскови как се прави  Mr. Green

# 237
Ей,никой ли не знае как се правят кисели краставички без да се стерилизират?

# 238
  • Варна
Аз си направих кисели краставички с фиксовете на док. Йоткер.
Бързо и лесно.
А иначе има едни с вода и сол и ги оставяш да станат кисели.
но точно пропорции не знам newsm78
Ако те интерисува, ще разуча и ще ти пиша Hug

# 239
  • 5 етаж в ляво
някой направи ли вече лютеница?
аз ще се занимавам с това събота и неделя.... Wink

Общи условия

Активация на акаунт